Toen we de beste activity tracker van 2024 voor jou hebben onderzocht kwamen we er al snel achter dat het aanbod van activity trackers enorm is.

Naast de verscheidenheid aan modellen van o.a. Garmin en Fitbit in de markt zien we ook enorm veel mogelijkheden. Zo is er ook de keuze voor een sporthorloge of smartwatch die ideaal zijn als je een fanatieke sporter bent.

De Activity tracker wordt vaak gebruikt door mensen die gewoon lekker willen bewegen maar ook willen zien wat ze allemaal hebben gedaan.
Kortom activity trackers zijn er in verschillende uitvoeringen en we zullen in dit artikel jou zeker meer informatie geven om een geschikt model aan te schaffen.

Maar eerst de vraag: wat is een activity tracker nu precies?

Een activity tracker is niets meer dan een slimme sensor die je vooral kan helpen om alle dagelijkse activiteiten te kunnen meten. Hierbij kun je denken aan wandelen, bewegen, trap lopen, slapen en zelfs stress waarnemen.

Deze activiteiten worden gemeten omdat de activity tracker is uitgerust met slimme sensoren die inzicht geven in de lichamelijke gezondheid van de persoon die de activity tracker om zijn pols heeft. Waar deze slimmigheid vandaan komt zal zeker met o.a. hartslag en slaapritme metingen te maken hebben.

De activity tracker is dus een uitgebreide sensor die om je pols wordt gedragen en heeft geen groot scherm waar je alle metingen direct overzichtelijk kunt bekijken. Vaak koppel je de activity tracker met je PC, laptop of telefoon waar je dan via de bijbehorende App alle gegevens kunt analyseren.

Activity TrackerGewichtMetingenActuele Prijs
1. Garmin Vivosport HR24,1gHartslag, afstand, calorieën, stappen, trappen, snelheid, slaap
2. Fitbit charge 329g Hartslag, afstand, calorieën, stappen, trappen, snelheid, slaap
3. Samsung Galaxy Fit23gHartslag, afstand, calorieën, stappen, slaap
4. Fitbit Inspire HR16,3g Hartslag, afstand, calorieën, stappen, slaap
5. Polar A37037gHartslag, afstand, calorieën, stappen, snelheid, slaap
6. Garmin Forerunner 35 39gHartslag, afstand, stappen, calorieën, snelheid, slaap
7. Polar M43051gHartslag, afstand, stappen, calorieën, snelheid, slaap
8. Samsung Gear Fit 2 Pro33gHartslag, afstand, stappen, calorieën, snelheid, slaap, hoogte, temperatuur, barometer
9. Xiaomi Mi Band 422,1gHartslag, stappen, calorieën, slaap
10. Huawei Band 4 Pro25gHartslag, afstand, stappen, calorieën, snelheid, slaap

Wat kun je met de Activity Tracker

Het tellen van je stappen

Alle activity trackers hebben het wel. De stappenteller. Met de deze teller wordt iedere stap die je neemt gemeten als je een activity tracker om je pols hebt. Zo kun je precies zien hoe actief je bent op een dag door het aantal stappen die zijn gemeten.

Of je nu de boodschappen doet, de hond uitlaat of gaat joggen alle stappen die je maakt worden precies bijgehouden. Vaak hebben de meeste activity trackers ook de mogelijkheid om de staplengte op maat in te stellen. Het totaal aantal kan worden gebruikt om je te stimuleren om meer te bewegen. Bovendien kun je op de APP vaak je week,- of maand rapportage bekijken en weet je precies of je goed bezig bent.

Slim je calorieën meten

Met de activity trackers kun je op basis van alle activiteiten die zijn uitgevoerd ook achterhalen hoeveel calorieën je verbrand hebt. Op basis van de intensiteit (hartslag) en tijd en afstand zal er een berekening plaatsvinden die per dag een totaal weergeeft. Ideaal dus voor die mensen die willen afvallen want als je weet hoeveel calorieën je het verbruikt weet je al snel wanneer je gaat afvallen.

Ook is het handig om je voeding goed in de gaten te houden door gebruik te maken van je APP. Wanneer je ook weet hoeveel je aan calorieën per dag binnenkrijgt is de rekensom naar je resultaat op basis van verbruikte calorieën snel gemaakt.

Hoeveel slaap krijg je?

Een echte activity tracker zal ook je slaapritme meten. Naast de totale slaap per dag kun je ook precies zien wanneer je in je REM, lichte of diepe slaap hebt gezeten. Wanneer je onrustig bent zie je dit aan de hoeveelheid bewegingen en de slimme activity trackers geven je een beeld of je slaap te kort komt.

Je hartslag continue meten

Een hartslagmeter is de basis van de inspanningen die zijn verricht. Wanneer je een hartritme meter in je activity tracker hebt zitten zal je inzicht krijgen in je lichamelijke conditie. De intensiteit van alle inspanningen worden nu zorgvuldig gemeten. Ook zul je hierdoor veel gerichter kunnen trainen en sneller vooruitgang boeken. Door gebruik te maken van zogenaamde hartslagfrequenties kunnen trainingsschema’s op maat worden gemaakt.

De activity tracker zal continue alle informatie van je hartslag kunnen opslaan waardoor ook hersteltijden optimaal kunnen worden bepaald. Heb je meer lichamelijke belasting gehad zie je direct dat je hartslag hoger zal zijn. Het trainen met een hartslagmeter is eigenlijk een must.

Wat heb je vandaag gedaan?

Natuurlijk hebben we het al gehad over de stappenteller maar er zijn meer activiteiten die gemonitord kunnen worden met een activity tracker. Zo is het mogelijk om het aantal trappen die zijn genomen te meten. Maar ook kunnen activiteiten als wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, fitness etc vaak als activiteit afzonderlijk worden uitgevoerd of herkend. Omdat je op deze manier naast je hartslag ook vaak de afstand en snelheid met een GPS kunt bepalen is het een fantastisch meetinstrument geworden.

Veel activity trackers hebben vanuit de APP nog meer data verzameld om alle activiteiten heen. Zo kun je bijvoorbeeld precies op google maps bij sommige activity trackers zien waar je precies je activiteit hebt uitgevoerd. Informatie delen met je vrienden is dan ook een leuke mogelijkheid en zelfs records die onderling verbroken kunnen worden behoren tot de mogelijkheden.


Tijdens ons onderzoek naar de beste activity trackers zullen we elke modellen onderling vergelijken op de mogelijkheden, kwaliteit en prijs. Natuurlijk hebben we ook bij verschillende online winkels gekeken naar de reviews en ervaringen van kopers van de merken. Hierdoor zijn we overtuigd van een objectief en eerlijk oordeel voor de beste modellen van nu.

1. Garmin Vivosport HR: Beste Activity Tracker 2024

Garmin Vivosport HR

Voor ons is de Garmin Vivosport HR de duidelijke winnaar en de beste activity tracker van 2024. Garmin is natuurlijk ook een merk welke zijn sporen al verdiend heeft bij veel atleten. Daar waar het aankomt op functionaliteit en ondersteuning gecombineerd met kwaliteit en prijs is de Garmin Vivosport HR een absolute topper.

GPS standaard ingebouwd

Het begint eigenlijk al met de ingebouwde GPS die we bij weinig andere activity trackers hebben teruggevonden en waar via de mobiele telefoon alleen gebruik van kan worden gemaakt. Dit is natuurlijk niet altijd even handig want je moet dan dus bij het sporten ook altijd je telefoon meenemen en dit hoeft dus niet bij de Garmin Vivosport HR. Bovendien is door de ingebouwde GPS ook altijd direct informatie voorhanden betreffende je snelheid en afstand die je aflegt. Wat ons betreft een enorm voordeel als je bijvoorbeeld met de activity tracker activiteiten als hardlopen, fietsen of zwemmen uitvoert.

Zeer nauwkeurige hartslagsensor

De hartslagsensor is ingebouwd en van hoge kwaliteit waardoor het hartritme zeer nauwkeurig kan worden gemeten. Bovendien kunnen bij de trainingen ook hartslagzones worden ingesteld en door de continue meting wordt je direct met een trilling geïnformeerd als deze worden overschreden.

Ook kan met deze hartritme meter je Vo2 max worden bepaald en je stressniveau inzichtelijk worden gemaakt. Functies die je niet snel bij de andere modellen terug zult vinden.

Ondersteuning

De Garmin Vivosport HR is ideaal voor het fietsen, hardlopen, fitness en ook andere outdoor activiteiten. Alle persoonlijke records worden op het toestel opgeslagen en er kunnen verschillende sportprofielen worden aangemaakt waardoor je op het scherm altijd jou eigen gepersonaliseerde informatie kunt terugvinden. De Garmin Vivosport HR is bovendien ideaal voor interval trainingen en kan gebruikt worden tijdens het zwemmen.

Het glas (mineraal) is kras en stootbestendig en de horlogeband is bovendien van siliconen. Wanneer je een echt goede activity tracker voor weinig geld wilt kopen is ons advies de Garmin Vivosport HR niet over te slaan.

Specificaties:

 • Garantie: 2 jaar
 • Scherm diagonaal 0,9 inch
 • Schermtype: Oled
 • Touchscreen: Ja
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Mineraal
 • Materiaal horlogeband: Siliconen
 • Batterijduur: 7 uur
 • Gewicht 24,1 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartfrequentie: Ja
 • Metingen: Hartslag, afstand, calorieën, stappen, trappen, snelheid, slaap
 • Vo2 Max: Ja

Voordelen en nadelen:

 • Goede activity tracker voor dagelijkse allround metingen
 • Nauwkeurige hartslagmeter
 • Smal en modern design
 • Mooi OLED scherm
 • Ingebouwde GPS
 • Veel mogelijkheden
 • Uitstekende Prijs / kwaliteit
 • Je kunt er niet mee betalen

Garmin Vivosmart 4 vs Vivosport

Ook is het belangrijk om de Garmin Vivosmart 4 bij onze topper de Vivosport te noemen. De Garmin Vivosmart 4 is een goede keuze heeft zelfs in de onderlinge vergelijking nog meer voordelen. Zo kan de Garmin Vivismart je zuurstof in je bloed meten. Maar De Garmin Vivosmart is ook draadloos op te laden en is voorzien van een trilalarm functie. Bovendien ondersteunt de Garmin Vivosmart 4 als nieuwer model voor dezelfde prijs ook NFC waardoor draadloos betalen tot de mogelijkheden behoort.


2. Fitbit charge 3: Alleskunner

Fitbit charge 3 activity tracker

De Fitbit charge 3 is de opvolger van de populaire Fitbit charge 2 die enorm populair is bij mensen die regelmatig in de sportschool actief zijn. Maar natuurlijk kun je hem ook voor andere workouts en sporten gebruiken maar vooral alle dagelijkse activiteiten.

De Fitbit charge 3 heeft als verbetering een veel beter OLED scherm gekregen die bovendien als touchscreen is uitgevoerd. Omdat het scherm nu 40% groter en helderder is kun je ook eenvoudiger de informatie aflezen. De Fitbit charge heeft overigens geen echte knoppen meer en heeft nu een button gekregen die licht trilt als je hem aanraakt. Met deze button kun je alle instellingen aanpassen op je activity tracker.

Er zijn overigens duidelijk verschillen te zien bij alle mogelijkheden van de activity trackers. Zo zijn er eenvoudige als ook uitgebreide mogelijkheden voor het meten van de verschillende activiteiten. Wanneer je bijvoorbeeld bepaalde doelstellingen wilt behalen door meer te bewegen is vaak een wat uitgebreidere activity tracker noodzakelijk. Denk hierbij aan trainingsschema’s die kunnen worden toegepast of bijvoorbeeld ook ondersteuning van fitness activiteiten.

Waarom een echte fitness tracker

Maar de Fitbit charge 3 is zeker naast Fitness tracker ook goed te gebruiken bij het hardlopen of fietsen. Omdat het een activity tracker is kun je natuurlijk precies zien hoeveel stappen je hebt gelopen per dag. Ook wordt je calorieverbruik goed bijgehouden bij deze activity trackers en kun je continue je hartslag meten.

De Fitbit Charge 3 gaat zelfs een stapje verder en houd ook je nachtrust precies bij. Zo kun je precies de verschillende slaapfases monitoren en weet je dus of je licht, zwaar en of in je REM slaap slaapt. Met de Fitbit charge 3 kun je overigens uitstekend in het water gebruiken aangezien de tot op 50 meter waterdicht is.

Integratie van de Fitbit charge 3

Ook is deze Fitbit charge activity tracker uitstekend met je telefoon te verbinden. Hierdoor zie je precies welke berichten je hebt ontvangen en wie je belt. Je kunt gewoon vanaf je activity tracker bepalen of je het telefoontje opneemt en of vervolgens een kort bericht terugstuurt. 

Let wel goed op of je telefoon ook wordt ondersteund. Voor de Fitbit charge is hier gelukkig een handige compatibiliteit check voor die je hier kunt bekijken. https://www.fitbit.com/sg/devices

De batterijduur van de Fitbit charge 3 is maximaal 7 dagen wat natuurlijk ook afhankelijk is van het gebruik.

Specificaties:

 • Garantie: 2 jaar
 • Scherm diagonaal 25,5 mm
 • Schermtype: Oled
 • Touchscreen: Ja
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Gorilla glas
 • Materiaal horlogeband: Siliconen
 • Batterijduur: 7 uur
 • Gewicht 29 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartritme meten: Ja
 • Metingen: Hartslag, afstand, calorieën, stappen, trappen, snelheid, slaap
 • Vo2 Max: Ja

Voordelen en nadelen:

 • Goede activity tracker voor dagelijkse allround metingen
 • Nauwkeurige hartslagmeter
 • Mooi groot en duidelijk OLED scherm
 • Geschikt voor zwemmen
 • Goede integratie met je telefoon
 • Je kunt er niet mee betalen
 • Geen GPS moet via telefoon

3. Samsung Galaxy Fit: Super Amoled scherm

Samsung Galaxy Fit activity tracker

De Samsung Galaxy Fit is een mooi en functionele activity tracker die ook tot zeer veel in staat is. Ten eerste is hij voorzien van prachtig AMOLED display wat altijd bij Samsung zorgt voor een prachtige weergave. Zo is alles op het display heel overzichtelijk en leesbaar. Maar ook de ondersteuning voor 90 verschillende work-outs maakt hem natuurlijk uniek.

Activiteiten worden automatisch opgeslagen

Wanneer je deze Samsung Galaxy Fit om je pols hebt zitten zal hij tot zes activiteiten automatisch opslaan. Gekoppeld aan de Samsung health app heb je dan een compleet overzicht van alle favoriete activiteiten die je voorrang geeft. Bovendien heb je op deze manier een uitstekende registratie voor bepaalde doelstellingen die je kunt opgeven.

Jazeker deze Samsung Galaxy Fit activity tracker zal ook je stressniveau registreren. Merk je dat dit oploopt dan krijg je een waarschuwing en kun je met een aantal geleide ademhalingsoefeningen direct tot rust komen. Maar ook je slaap wordt gemonitord en naast alle slaapfasen zal het ook in de gaten houden wanneer je slaap minder goed wordt.

Kwaliteit Samsung Galaxy Fit

Naast het mooie design is de kwaliteit van de activity tracker van Samsung dik in orde. Naast het krasbestendige Gorilla glass is de horlogeband bovendien van rubber gemaakt en de kast is van kunststof. Het horloge is waterdicht en geschikt voor zwemmen en douchen. De batterijduur is lang en het scherm is erg mooi en duidelijk. Kortom een kwalitatieve hoogwaardige afwerking.

Specificaties:

 • Garantie: 2 jaar
 • Scherm diagonaal 0,95 inch
 • Schermtype: AMOLED
 • Touchscreen: Ja
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Gorilla Glass
 • Materiaal horlogeband: Rubber
 • Batterijduur: 7 uur
 • Gewicht 23 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartfrequentie meter: Ja
 • Metingen: Hartslag, afstand, calorieën, stappen, slaap
 • Vo2: Nee

Voordelen en nadelen:

 • Geïntegreerde hartslagsensor
 • Heel mooi AMOLED scherm
 • Ondersteuning voor meer dan 90 workouts
 • Stressmeter
 • Geen GPS
 • Minder geschikt voor smalle pols
 • Rubberen bandje

Fitness tracker

We spreken ook wel over een Fitness tracker wanneer de activity trackers een goede ondersteuning hebben voor in de sportschool. Wat vooral belangrijk is dat de fitness Tracker een mogelijkheid heeft om muziek te kunnen afspelen. Maar natuurlijk ook je hartslag kan meten en speciale fitness programma’s voor de hometrainer, loopband en of roeitrainer heeft.


4. Fitbit Inspire HR: Ideaal voor in het water

Fitbit Inspire HR activity tracker

De Fitbit Inspire HR is ook een topper onder de activity trackers die bovendien ook scherp geprijsd is. Naast een hartslagmeter die continue de hartslag meet beschikt de Fitbit Inspire HR bovendien ook over een mooi groot scherm. Bovendien is deze activity tracker over het IP68 certificaat die hem hierdoor geschikt maakt om tot 50 meter onder water te gebruiken.

Wanneer we de Fitbit Inspire HR dagelijks om onze pols hebben dan zijn er continue metingen die plaatsvinden voor de volgende onderdelen.

Stappenteller en afstand

Ten eerste worden je dagelijkse stappen gemeten en kun je dus iedere dag, week of maand precies zien hoe actief je bent. Wil je weten waar je hebt gelopen dan zul de Fitbit Inspire HR via bluetooth moeten koppelen met je telefoon. De Fitbit Inspire HR meet naast je stappen ook de afstand en weet precies hoeveel calorieën je verbrand. Heel handig dus om bijvoorbeeld wat extra af te vallen.

Slaapritme

Maar de Fitbit Inspire HR kan nog meer, wat te denken van je slaapritme. Hoeveel slaap je nu precies en in welke fase van de slaap. Dit alles kan met de Fitbit Inspire HR worden gemeten.

De activity tracker is verder uitgevoerd met een kunststof kast en heeft een kunststof glasplaat. Deze is dus wel kwetsbaarder dan zijn duurdere broertje. Het horlogebandje is van siliconen en met 16,3 gram is het een gewicht minimaal.

Specificaties:

 • Garantie: 2 jaar
 • Scherm diagonaal 0,72 inch
 • Schermtype: Oled
 • Touchscreen: Ja
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Kunststof
 • Materiaal horlogeband: Siliconen
 • Batterijduur: 5 uur
 • Gewicht 16,3 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartritme meter: Ja
 • Metingen: Hartslag, afstand, calorieën, stappen, slaap
 • Vo2: Ja

Voordelen en nadelen:

 • Ingebouwde Hartfrequentie meter
 • Koppeling met smartphone
 • Tot 50 meter waterdicht
 • Geen ingebouwde GPS
 • Metingen voor snelheid en trappen niet ondersteund
 • Glas is niet gehard

Favoriete Activity trackers Dames

Wat we zien is dat de vrouw een smallere pols heeft dan de man en dus de pasvorm van de activity tracker voor dames ook een speciaal aandachtspunt is. Natuurlijk is de kleurkeuze ook belangrijk en de mogelijkheid om bandjes te kunnen wisselen. We zien in de praktijk dat het design en kleur voor de meeste dames wel een belangrijk aandachtspunt zijn. Alle merken spelen hier wel op in door hier geschikte modellen voor te produceren.


5. Polar A370; Beste integratie met smartphone en GPS

Polar A370

Wanneer je op zoek bent naar een goede activity tracker die veel functies ondersteunt voor je smartphone dan ben je bij de Polar A370 aan het goede adres. Deze uitstekende activity tracker wordt door veel mensen als zeer prettig ervaren en heeft veel mogelijkheden. Laten we daarom eens kijken wat de Polar A370 heeft te bieden.

Uitstekend trainingsmaatje

Wanneer je regelmatig aan duursport doet of fitness dan is de Polar A370 een geschikte trainingsmaatje. Zoals je van dit merk mag verwachten heeft het een zeer nauwkeurige hartritme meter die veel extra functies heeft. Zo kun je trainingsschema’s op maat maken en zul je zodoende optimaal worden begeleid tijdens je trainingen. Ga je te hard of te zacht dan wordt je vriendelijk bijgestuurd. Maar ook kun je met de A370 kun je calorieën, snelheid, afstand en stappen meten.Heb je een training of een wedstrijd gehad dan zal de Polar je precies vertellen wanneer je weer mag trainen. Ook je rust tijdens je slaap wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Te weinig slaap dan kun je deze verbeteren door slimme notificaties.

Goede integratie met je SmartPhone

Dit horen we nog wel eens; dat de integratie van de meeste activity trackers met je smartphone dus niet optimaal is. Welnu met de Polar A370 is dat allemaal top geregeld. Inkomende oproepen, berichten en notificaties van je smartphone komen allemaal netjes op het scherm te staan. Bovendien is deze activity tracker met een extra los te bestellen Polar hartslagband te koppelen waardoor nog nauwkeurige metingen mogelijk zijn.

Ingebouwde GPS

Jazeker ook de Polar heeft een ingebouwde GPS wat een groot voordeel is voor actieve sporters. Doordat er geen extra koppeling noodzakelijk is met je smartphone kun je altijd direct snelheid, hartslag en afstand op het scherm zien. Maar ook zal de bijsturing op je training efficiënter gebeuren.

Specificaties:

 • Garantie: 2 jaar
 • Scherm diagonaal 44 mm
 • Schermtype: LCD
 • Touchscreen: Ja
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Mineraal
 • Materiaal horlogeband: Siliconen
 • Batterijduur: 7 uur
 • Gewicht 37 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartfrequentie meten: Ja
 • Metingen: Hartslag, afstand, stappen, snelheid, slaap
 • Vo2: Ja

Voordelen en nadelen:

 • Nauwkeurige hartslagmeter
 • Koppeling met extra hartslagband
 • Goede integratie smartphone
 • Ingebouwde GPS
 • Geen trappen meting
 • Niet te gebruiken in het water

6. Garmin Forerunner 35; Beste prijs / kwaliteit

Garmin Forerunner 35 activity tracker

Wanneer je aan Garmin denkt dan zul je al snel de scherp geprijsde Garmin Forerunner 35 voorbij zien komen. Deze geavanceerde activity tracker heeft zoals je dit van Garmin kunt verwachten een aantal zeer slimme functies.

Zo kun je natuurlijk bij Garmin rekenen op een nauwkeurige stappenteller met een goed overzicht van de dagelijkse calorieën die je hebt verbruikt. Maar je kunt ook je slaapritme als je slaapkwaliteit monitoren. Dit alles waarbij je gewaarschuwd wordt wanneer deze niet optimaal zouden zijn.

Ook voor de intensieve sporter

Zoals je van Garmin kunt verwachten is ook de Forerunner 35 uitgevoerd met een goede polssensor voor je hartslagmeting. Hierdoor kun je niet alleen de belasting van je verschillende activiteiten meten maar heb je continue inzicht in je herstel bij intensievere trainingen. Handig dus als je bijvoorbeeld intensiever traint zoals bij hardlopen, fietsen of fitness. Doe je aan intervaltrainingen dan kun je de intensiteit volgen op de grenswaarden van je hartslag. Garmin geeft precies aan waar je te hard of te diep gaat met de juiste hartslagzones in kleuren blauw, groen , oranje of rood.

Natuurlijk is deze Garmin Forerunner 35 uitgerust met een GPS die zeker handig is als je bijvoorbeeld achteraf precies wilt kunnen zien waar je geweest bent.

Handige koppeling met je smartphone

De Garmin kun je vrij eenvoudig koppelen met je smartphone waardoor je zelfs op je horloge berichten en meldingen kunt bekijken. Maar ook je favoriete muziek kunt bedienen vanaf je activity tracker om je pols. De bekende app Garmin connect is natuurlijk de basis voor alle informatie die dagelijks wordt gesynchroniseerd met de tracker.

Binnen deze Garmin connect app kun je ook alle informatie vinden over langere perioden. Je ziet allerlei statistieken over de verschillende activiteiten die je dagelijks verricht. Wanneer je wilt weten welke resultaten je verricht kun je ook dagelijkse je lichaamsgewicht invoeren.

Je doelen monitoren

Heb je bepaalde doelen die je wilt bereiken met meer bewegen dan kun je deze eenvoudig via de App invoeren. De Forerunner 35 zal je begeleiden en aansporen om je doelen te behalen.

Wanneer je begint met joggen of wandelen, de Garmin signaleert automatisch welke activiteit je gaat uitvoeren. Je hoeft dus niet allerlei knoppen en menu’s te doorlopen maar deze slimme functies werken volledig automatisch, zelfs wanneer je even stopt.

Kortom de Garmin forerunner 35 is een zeer uitgebreide activity tracker die naast zijn mogelijkheden ook nog eens stijlvol is ontworpen en van zeer goede kwaliteit is vervaardigd. En zeker voor zijn scherpe prijs is dit bij ons niet voor niets een top 10 positie waardig en dus een goede activity tracker.   

Specificaties:

 • Garantie: 2 jaar
 • Scherm diagonaal 44 mm
 • Schermtype: LCD
 • Touchscreen: Nee
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Mineraal
 • Materiaal horlogeband: Siliconen
 • Batterijduur: 9 dagen
 • Gewicht 39 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartfrequentie meter: Ja
 • Metingen: Hartslag, afstand, stappen, calorie, snelheid, slaap
 • Vo2-max: Ja

Voordelen en nadelen:

 • Beste prijs / kwaliteit
 • Uitstekende meter voor hartfrequentie
 • Uitvoerige APP
 • Slimme functies
 • Je kunt er niet mee bellen

7. Polar M430 Activity Tracker; Ideaal voor sporters

Polar M430

Wanneer we de activity trackers van Garmin of een Polar bestuderen kun je ervan op aan dat er is nagedacht over de kwaliteit van je product. Ook voor de Polar M430 is dit het geval. Met de Polar M430 om je pols heb je niet alleen een mooi model maar ook nog eens super compleet.

Uitstekende hartslagmeting

De uitgebreide hartslagfunctie zoals we deze van Polar kennen wordt stabiel gemeten door 6 verschillende leds waardoor je nooit een borstband hoeft te dragen.

Polar M430 sensoren hartslagmeting

Polar was het eerste merk die met hartslagmetingen op de markt kwam en dat is ook te merken aan de verscheidenheid van metingen die voor je trainingen kunnen worden uitgelezen.

Ben je een actieve sporter dan kun je met deze topper onder de activity trackers voor jou favoriete sport precies je hartslaggrenzen monitoren. Hierdoor bewaak je als het ware de intensiteit van je trainingen en zul je ook gerichter kunnen trainen. Bovendien is het herstel na een training ook beter op te vangen aangezien de hartslagmeter ook informatie krijgt of je wel weer helemaal van een intensieve training bent hersteld

Omdat deze Polar ook waterdicht is kan hij ook door zwemmers worden gebruikt.

Dagelijkse functies

Omdat we de Polar M430 vooral als een activity tracker aanbevelen is hij in staat om met de ingebouwde GPS je route, snelheid en afstand te meten. Dus wat je ook dagelijks onderneemt alles wordt netjes vastgelegd en je kunt in een handig overzicht ook precies zien hoeveel calorieën je hebt verbrand. Maar ook hoe lang je hebt geslapen en hoe je hebt geslapen.

Je kunt op de Polar nadat je deze met je telefoon hebt gekoppeld gebruiken om berichten en mail te lezen. Er is geen ingebouwde muziekspeler aanwezig maar er zijn veel sportieve app’s waarmee de Polar M430 kan worden gekoppeld zoals: Strava, Google Fit, Apple Health kit en meer.

Ideaal voor sporters

Wat we vooral moeten constateren is dat deze activity tracker dusdanig uitgebreid is dat er vooral voor verschillende sporten nogal wat mogelijkheden zijn. Zo kun je tot wel 100 verschillende sportprofielen kiezen en zijn er goede trainingsschema’s beschikbaar die je helpen om je prestaties te verbeteren. Wanneer je dus meer naast je standaard dagelijkse activiteiten dan is de Polar M430 zeker een aanrader.

Hou er rekening mee dat de Polar met ingeschakelde GPS tracking snel door zijn batterijen gaat. Wanneer je deze continue aan laat staan is je batterij in 8 uur leeg.

Handige App

Polar Flow App

De Polar M430 is uitgerust met de Polar Flow app waar je alle activiteiten die je dagelijks meet kunt bekijken.

Zo kun je niet alleen je dagelijkse activiteiten zien maar ook die van de afgelopen maand. Voeg je hier je leeftijd, gewicht tegen aan dan kun je dus precies ook meten wat de verschillen zijn en of vooruitgang is.

Vergis je niet Polar maakt gebruik van slimme functies die je helpen om gezonder te kunnen leven met meer verantwoord te bewegen.

De Polar M430 is een heel mooi model die de kwaliteit levert zoals we die van polar kunnen verwachten. Ben je van plan om ook meer te gaan sporten dan is dit bovendien een zeer geslaagd model. Als enig nadeel kunnen we de accuduur noemen maar wanneer je gewoon de GPS alleen aanzet wanneer dit noodzakelijk is hoef je deze pas na 30 uur weer op te laden.

Specificaties:

 • Garantie: 1 jaar
 • Scherm diagonaal 46 mm
 • Schermtype: LCD
 • Touchscreen: Nee
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Mineraal
 • Materiaal horlogeband: Siliconen
 • Batterijduur: 1 dag 14 dagen
 • Gewicht 51 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS, Windows, Mac OS
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartslagmeter: Ja
 • Metingen: Hartslag, afstand, stappen, calorie, snelheid, slaap, hoogte
 • Vo2-max: Nee

Voordelen en nadelen:

 • Nauwkeurige hartslagmeting
 • 100 verschillende sportprogramma’s
 • Goede kwaliteit
 • Tot 30 meter waterdicht
 • Accuduur met ingeschakelde GPS 8 uur

8. Samsung Gear Fit 2 Pro; Veel metingen

Samsung Gear Fit 2

De Samsung Gear Fit 2 is een complete activity tracker die compleet is uitgerust. Zo is de Gear Fit 2 natuurlijk erg goed te integreren met een samsung smartphone. Naast een ingebouwde muziekspeler is de Gear Fit 2 voorzien van een erg mooi sAMOLED scherm die ook met zonnig weer nog goed leesbaar blijft. Natuurlijk kun je via de Gear Fit 2 berichten ontvangen en telefoontjes aannemen. 

GPS en continue tracking

Natuurlijk is de Samsung Gear Fit 2 hip en modern vormgegeven en voorzien van een GPS. Ook de continue activity tracking zorgt ervoor dat alle activiteiten die je overdag uitvoert uitstekend worden bijgehouden. Natuurlijk is de Gear Fit 2 uitgerust met een hartslagmeter om de pols die het mogelijk maakt om je hartslag bij iedere activiteit te meten. Ook is de activity tracker voorzien van een calorieën-teller. De Samsung Gear Fit 2 zal overigens automatisch bepalen welke sport er wordt uitgevoerd.

S Health App

De Gear Fit 2 is eenvoudig te integreren met de S Health App die voor de beste statistieken beschikt die je bovendien ook met je vrienden kunt delen. Ook kun je binnen deze app handige notificaties van je smartphone instellen zodat je continue op de hoogte blijft.

Wil je speciale doelstellingen behalen? De S Health App zal naast informatie over voeding en trainingsdoelen uitdagen om je conditie te verbeteren. Ook kun je voor Fitness je persoonlijke doelstellingen bepalen. 

Er is een speciale Spotify premium app voor de Gear Fit 2 die je eenvoudig op je smartphone kunt installeren om altijd live streaming muziek te beluisteren.  

Uitvoeringen

Er zijn twee verschillende maten voor de Gear Fit 2. Zo is er een maat Small (125mm – 170mm polsomtrek) en een maat Large (155mm – 210mm polsomtrek). En er zijn verschillende hippe kleuren met bandjes die bovendien eenvoudig zijn te vervangen.

Specificaties:

 • Garantie: 2 jaar
 • Scherm diagonaal 46 mm
 • Schermtype: sAMOLED
 • Touchscreen: Nee
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Mineraal
 • Materiaal horlogeband: Siliconen
 • Batterijduur: 3 dagen
 • Gewicht 33 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS, Windows
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartslagmeter: Ja
 • Metingen: Hartslag, afstand, stapteller, calorie, snelheid, slaap, hoogte, temperatuur, barometer
 • Vo2-max: Nee

Voordelen en nadelen:

 • Spotify integratie
 • GPS + hartslagmeting
 • Mooi scherm
 • Tot 30 meter waterdicht
 • Batterij normaal gebruik 3 dagen

9. Xiaomi Mi Band 4; beste budget activity tracker

Xiaomi Mi Band 4

De Xiaomi Mi Band 4 is een echte goedkope activity tracker die voor veel mensen die dagelijks hun algemene activiteiten willen bijhouden een prima optie is. Niet alleen de prijs is natuurlijk bijzonder te noemen, op dit moment een kleine 35 Euro, maar zeker ook de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt overigens kiezen uit verschillende hippe bandjes en het model zal zeker goed staan bij je outfit. Maar laten we ook eens kijken wat je nu precies allemaal krijgt voor deze super prijs.

Een Amoled scherm

De Xiaomi Mi Band 4 is uitgevoerd met een mooi Amoled touch kleurenscherm waar alle informatie op een resolutie van 120 x 240 redelijk is af te lezen. Hou er wel rekening mee dat bij een Engelstalig model de teksten niet op onze moedertaal Nederlands zijn in te stellen. Maar goed de Handleiding is dan deels vertaald naar het Nederlands en daar kun je dan wel alle mogelijkheden bestuderen. Het scherm zelf is met een 2.5D glasbescherming uitgerust die ervoor zorgt dat hij valbestendig is.

Handige functies

De Xiaomi Mi Band 4 heeft een aantal handige functies waaronder een hartslagmeter, teller, slaap monitor, calorieën meter en afstandmeting. Kortom veel mogelijkheden en met een accuduur van wel 20 dagen hoef je de activity tracker ook niet vaak op de oplader te plaatsen.

De ingebouwde functies zorgen voor een prima ondersteuning bij het wandelen, hardlopen, fietsen en zwemmen. De Mi band 4 is tot maar liefst 50 meter diep waterdicht. Je hebt voor het zwemmen zelfs speciale instellingen als vlinderslag, rugslag en freestyle.

Is dan alles goed aan deze activity tracker?

Uuuh nee want anders had hij natuurlijk zeker bij ons op nummer 1 gestaan. Wat we opmerken is dat de Xiaomi Mi Band 4 niet altijd even precies is in de metingen. Ook missen we natuurlijk een GPS en is het jammer dat hij niet in de Nederlandse taal is in te stellen. Maar voor de prijs is dot allemaal wel te overzien en dus voor die mensen die nog nooit een activity tracker hebben gehad een prima optie.

Specificaties:

 • Garantie: 2 jaar
 • Scherm diagonaal:
 • Schermtype: OLED
 • Touchscreen: Ja
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Mineraal
 • Materiaal horlogeband: Synthetisch rubber
 • Batterijduur: 20 dagen
 • Gewicht 22,1 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartslagmeter: Ja
 • Metingen: Hartslag, stapteller, calorie, slaap
 • Vo2-max: Nee

Voordelen en nadelen:

 • Beste Prijs
 • Lange batterijduur
 • Basic functies
 • Tot 50 meter waterdicht
 • Geen GPS
 • Geen Nederlandse taal in te stellen

10. Huawei Band 4 Pro; Beste Hekkensluiter

Huawei Band 4 Pro activity tracker

De Huawei Band 4 Pro is de opvolger van de Band Pro 3 en Band 4. Kenmerkende verbeteringen zijn een nauwkeuriger GPS. Hierdoor zal de Huawei beter de afstand, snelheid en afgelegde route kunnen bijhouden. Maar ook 11 verschillende sportstanden, speciale gezondheidsprogramma’s en de levensduur van de batterij is sterk verbeterd.

Design Band 4 Pro Activity Tracker

Wanneer je het design van de Huawei Band 4 Pro bekijkt valt direct op dat deze een mooi kleurrijk Amoled scherm heeft die je prestaties goed weergeeft. Wanneer je de Huawei met de Sports Health App van het merk via je smartphone koppelt kun je uit meer dan 100 verschillende wijzerplaten (stijlen) kiezen. Hiermee kun je dus eenvoudig het design aanpassen aan je eigen persoonlijke voorkeur. De Huawei Band 4 Pro heeft een band die is gemaakt van siliconen om irritatie tot een minimum te beperken.

Verbeterde GPS

Het mooi aan de Huawei Band 4 Pro is de vernieuwde GPS tracking die is ingebouwd. Hiermee is het nu mogelijk om snelheid, afstand maar vooral ook de route die is afgelegd meetbaar te maken. Dit alles is natuurlijk in het voordeel van de uitgebreide sportmodi die binnen de Huawei wordt ondersteunt. Ondanks de verbeterde GPS is ook de batterijduur met 8 dagen verlengt en is de behuizing exact gelijk gebleven aan de voorgaande modellen.

11 Sport standen

De Huawei Band 4 Pro ondersteunt 11 verschillende sport standen als wandelen, hardlopen, fietsen, fitness machines, zwemmen etc. Hierbij kun je direct je hartslag, tempo, afgelegde route en tijden bekijken. Natuurlijk wordt alle data gesynchroniseerd met de Sports Health App van Huawei en kun je dus precies je vooruitgang volgen.

Overige functies

De Huawei Band 4 Pro kun je gebruiken om foto’s op afstand te nemen maar ook kun je hem gebruiken om je favoriete muziek op af te spelen tijden je work-outs. Natuurlijk kun je de activity tracker via bluetooth koppelen met je smartphone. Alle notificaties van je telefoon worden doorgegeven naar de Huawei Band 4 Pro waardoor je altijd op de hoogte blijft van het laatste persoonlijke nieuws.

Specificaties:

 • Garantie: 2 jaar
 • Scherm diagonaal:
 • Schermtype: AMOLED
 • Touchscreen: Ja
 • Waterbestendig: Ja
 • Type glas: Mineraal
 • Materiaal horlogeband: Synthetisch rubber
 • Batterijduur: 12 dagen
 • Gewicht 25 gram
 • Bluetooth: Ja
 • Compatible: Android, iOS
 • Smartphone berichten: Ja
 • Hartslagmeter: Ja
 • Metingen: Hartslag, stapteller, snelheid, afstand, calorieën, slaap, snelheid, GPS
 • Vo2-max: Nee

Voordelen en nadelen:

 • Goede Prijs
 • Lange batterijduur van 12 dagen
 • Goede GPS
 • Mooi Scherm
 • Nederlandse taal niet direct als standaard taal in te stellen
 • Beperkte ondersteuning voor verschillende soorten sporten

Koopadvies

De beste activity tracker van 2024 is zeker terug te vinden in bovenstaand overzicht. Wat erg belangrijk is bij de keuze van het juiste model is ten eerste de ondersteuning die gewenst is. De meeste activity trackers hebben de basis functionaliteit wel redelijk op orde maar de verschillen zitten hem vooral in de sport gerelateerde mogelijkheden.

Wil je alleen je dagelijkse stappen en slaap bijhouden dan zijn de Activity trackers van Fitbit of Samsung de beste keuze. Maar ben je ook meer een duursporter dan zou je beter kunnen kiezen voor de Garmin of de Polar. Deze activity trackers zijn gewoon een goede keuze en zijn qua ondersteuning nauwkeuriger. Voor Fitness kun je het beste een Samsung kiezen.

Gerelateerde koopgidsen

Eén reactie

 1. Ik heb een tijdje geleden gekozen voor de Huawei Band 4 Pro. De prijs gaf de doorslag. De twee nadelen die in deze test genoemd worden kloppen niet. De band heeft wél GPS (werkt heel nauwkeurig). Dat beschrijven jullie ook in de test trouwens. En, wel vreemd maar echt waar, je kunt bij de opstart van de band inderdaad niet kiezen voor de Nederlandse taal. Stel de band in op Engels, verbindt hem met de Health app op je telefoon: en vervolgens heb is alles in het Nederlands op de Band 4 Pro. Hoe het komt gaat mijn technische kennis te boven, maar het is wel een fijne verrassing. Ik ben nog niet achter alle mogelijkheden, maar vind het een goede tracker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *