beste smartwatches

Wanneer je een nieuwe smartwatch wilt gaat kopen dan is het zeker de moeite waard om ons artikel over de beste smartwatch in 2024 te bestuderen.

Op basis van informatie die wij hebben kunnen vinden online bij influencers, product-sites en veel reviews hebben wij een goed beeld gekregen welke modellen aanspreken.

Naast het design en functionaliteiten hebben we ook naar de prijs en kwaliteit van deze populaire smartwatches voor mannen en vouwen gekeken. Dit alles om een zo goed mogelijk beeld te krijgen voor de beste Smartwatches in 2024.

De smartwatch mag in dit tijdperk niet vergeten worden. De designs worden steeds moderner, de functies steeds beter en het wordt steeds meer gebruikt door verschillende mensen.

Belangrijk om te weten is dat er verschillende soorten smartwatches zijn, die niet allemaal dezelfde functies hebben.

Er zijn er namelijk drie: de smartwatch, sporthorloge en de activity tracker.

Bij een activity tracker gaat het voornamelijk om het verzamelen en weergeven van informatie, zoals je hartslag, stappenteller, trappen teller en afstand in kilometers.

Waarbij je bij een smartwatch veel meer functies hebt. Een smartwatch is eigenlijk een soort mini computer. Maar wat kan je nu eigenlijk allemaal doen met een smartwatch?

Voor- en nadelen van een smartwatch

Zoals elk product heeft de smartwatch ook voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen gelden niet voor elke smartwatch, dit is in het algemeen genomen. Voor bij het aanschaffen van een smartwatch is het makkelijk om voor jezelf de belangrijkste functies op te schrijven. Zo kan je makkelijker afwegen welke smartwatch in jouw plaatje past.

Voordelen en nadelen smartwatch

 • Je gebruikt je telefoon minder
 • Handig om inzicht te krijgen tijdens en na je sportsessie, zie wat je hartslag was, hoeveel calorieën je verbrandt hebt en hoe lang je al aan het sporten bent.
 • De modellen gaan er steeds moderner uit zien, zo kan het tijdens allerlei gelegenheden gedragen worden
 • Het biedt steeds meer mogelijkheden en apps
 • Switch steeds makkelijker tussen je muziek
 • De prijs van een smartwatch kan erg hoog zijn
 • De smartwatch moet om de paar dagen opgeladen worden, je kan het dan niet gebruiken
 • Het is een kleiner scherm dan je telefoon, niet heel geschikt voor mensen die slecht zien

Wat is een smartwatch

rtwatch

Een smartwatch is eigenlijk een heel slim horloge. Het is niet zomaar een horloge die alleen de tijd laat zien, maar er schuilt eigenlijk een mini computer achter het digitale scherm.

Smartwatches zijn voornamelijk gemaakt voor het koppelen met een Android app. Bijvoorbeeld voor een Samsung of een Huawei. Er is ook een iWatch van Apple, deze is speciaal gemaakt voor iOS gebruikers. De smartwatch is een hele handige toevoeging aan je telefoon en je dagelijkse leven. Het wordt je allemaal nog makkelijker gemaakt.

Maar waarom is de smartwatch zo handig? Een smartwatch is een goed individueel product maar krijgt nog meer mogelijkheden als je deze koppelt met je smartphone. Bij verschillende modellen is het mogelijk om zonder je telefoon op te pakken te reageren op Apps of om mailtjes te lezen.

Aanbieders van smartwatches bieden ook applicaties aan om extra functies te downloaden om zo je smartwatch nog unieker te maken, bijvoorbeeld door een sportprogramma of sportschema te downloaden die direct wordt weergegeven wordt op je smartwatch.

Naast je hartslag en stappenteller, kan je steeds meer zien met een smartwatch. Steeds meer horloges bieden stress-monitoring aan en houden je slaapritme bij. Hierdoor kan je een melding ontvangen wanneer je stress omhoog gaat zodat je weet dat je wat rust moet nemen.

Op sommige smartwatches kan je zelfs te weg terug vinden door een navigatie functie.

Door je smartwatch hoef je bijna niks meer op je smartphone te doen.

Tegenwoordig gaan bedrijven die deze producten ontwikkelen steeds verder. De technieken die gebruikt worden maken een smartwatch super snel en de batterij gaat steeds langer mee. Ze worden voorzien van een snellere hardware en de sensoren krijgen steeds meer mogelijkheden. En dat allemaal in ruil voor zo’n klein toestel om je pols!

De gemiddelde prijzen van de smartwatch

Er zijn veel verschillende smartwatches van goedkoop naar duur.

Bij de goedkopere modellen wordt er vaak bezuinigd op de sensoren die alle gegevens meten. Dit kan ervoor zorgen dan de gemeten gegevens vaak afwijken van de professionelere en duurdere modellen. Maar dit maakt de goedkopere modellen natuurlijk niet slecht. Zo lang je tenminste met zo’n model om je pols onthoudt dat je de gegevens met een korreltje zout moet nemen.

Meestal bieden duurdere modellen meer geavanceerde functies aan, zoals direct en bellen, betalen of reageren via je smartwatch. Ook zijn de duurdere modellen vaak beter waterbestendig.

De gemiddelde prijzen van een smartwatch ligt tussen de €150 en €500. Bekijk altijd goed welke mogelijkheden een smartwach heeft. Sommige smartwatches zullen functies hebben die jij niet nodig hebt.

Wanneer je een smartwatch wilt aanschaffen is het belangrijk dat je een aantal punten op schrijft die jij belangrijk vindt om te hebben. Denk hierbij aan de gps-tracker, waterdichtheid of slaap-monitoring.

Belangrijkste eigenschappen van de smartwatch

Er zijn al veel verschillende smartwatches op de markt gebracht. Elk bedrijf of merk geeft een eigen draai aan zijn smartwatch. De een is meer op de design gericht, terwijl andere bezig zijn met de beste batterijduur. Maar over het algemeen is er wel een lijst met eigenschappen die de smartwatch gemeenschappelijk heeft.

 • Hartslagmeting
 • Stappenteller
 • Tijd en datum aangeven
 • Inzicht in verbranding van calorieën
 • Het lezen van appjes en mails
 • Meldingen van andere social apps
 • Afspelen van muziek
 • Bieden een app die alles bijhoudt
 • Sportschema’s
 • Bijhouden van slaapritme
 • Verwisselbare bandjes

De smartwatch is er handig. Je kunt de smartwatch instellen naar jouw eigen wensen en behoeftes. Hierdoor krijg je meer inzicht in je levensstijl en je gaat hierdoor minder op je smartphone zitten.

De modellen gaan er ook steeds mooier uit zien. De bandjes worden steeds vaker verwisselbaar, hierdoor kan je je smartwatch gewoon dragen tijdens een feestje.

Top 10 beste Smartwatches 2024

In de onderstaande reviews worden de beste smartwatches 2024 beschreven. Hierin wordt gekeken naar de functies van iedere smartwatch. Elke smartwatch heeft een uniek design en biedt andere functies.

Lees de reviews aandachtig door en wie weet loop jij de volgende keer met een coole smartwatch om je pols!

SmartwatchGPSGewichtActuele Prijs
1. Apple Watch series 5 SmartwatchJa36,7g
2. Fitbit Versa 2 SmartwatchJa40g
3. Garmin Vivoactive 3Ja43g
4. Garmin Vivomove HRNee40,8g
5. Samsung Gear S3 FrontierJa62g
6. Apple Watch Series 3Ja26,7g
7. Huawei Watch GT 2Ja41g
8. Samsung Galaxy Watch ActiveJa25g
9. Polar Vantage V2Ja52g
10. Apple Watch 6Ja36,5g

1. Apple Watch series 5: Beste smartwatch 2024

Apple Watch series 5 smartwatch

De nieuwe Apple Watch series 5 lijkt van buiten sprekend op de vorige generatie, maar er zijn wel zeker nieuwe innovaties bij dit model.

De Apple Watch series 5 kan je naar eigen smaak samenstellen. Kies verschillende kleuren bandjes in de Apple Watch Studio. Daarnaast heeft de smartwatch verschillende maten, hierdoor past er om iedere pols een geschikte Apple Watch.

De Apple Watch series 5 zorgt ervoor dat je leven gemakkelijker wordt. De nieuwe serie van deze Apple Watch heeft de ‘always-on display’. Dit houdt in dat je ieder moment van de dag de tijd kunt aflezen of berichten ziet binnen komen, zonder dat dit ten koste gaat van je batterijduur.

Praat tegen je Smartwatch of vraag wat voor tijd het is. Kies uit verschillende wijzerplaten en maak jouw smartwatch precies hoe jij dat wilt. Zo’n horloge heb je nog nooit gezien!

Bekijk hieronder alle specificaties van de nieuwe Apple Watch series 5.

Specificaties Apple Watch series 5

De Apple Watch series 5 beschikt over verschillende eigenschappen. Er zijn ook verschillende nieuwe innovaties aan het model toegevoegd. Een verder beschrijving van de producteigenschappen lees je hieronder:

 • Always-on display
 • Kompasfunctie
 • Betaalfuncties met Apple Pay
 • Praat met Siri via je Watch
 • Muziek afspelen via de smartwatch
 • Continue hartslagmeting, meldt ook eventuele afwijkingen
 • Trainingsfuncties
 • Zie altijd je gemaakte stappen
 • Draadloos opladen
 • Apps downloaden via de Watch
 • GPS functies aanwezig
 • Decibelmeter voor gehoorbeschadiging

Blijf connected

Door de nieuwe functies van de Apple Watch series 5 blijf je altijd connected met je vrienden.

Bel of neem via je smartwatch op. Stuur ook berichtjes terug, waar je maar bent. Naast berichtjes sturen kan je Siri de oren van het hoofd vragen.

Vraag naar informatie, achterhaal een songtitel met Shazam of start een work-out met Siri.

Altijd naar je favoriete muziek luisteren

Geniet van je favoriete muziek door dit te synchroniseren met je Apple Watch 5. Sla je favoriete nummers op en luister dit tijdens de reis naar je werk, in de sportschool of wanneer je een rustige avond hebt.

Daarnaast kan je altijd gebruik maken van de Apple Music-bibliotheek voor nog meer muziek.

Reken razendsnel af

Tijdens het winkelen reken je gemakkelijk met je Apple smartwatch af. Door het afreken-programma van Apple Pay betaal je snel en veilig af.

Heb je tijdens het hardlopen of wandelen zin in een kopje koffie, maar geen geld op zak? Zonder problemen betaal je met een Apple Watch 5 om je pols!

Voor de vrouwen

https://youtu.be/5bvcyIV4yzo

De Apple Watch series 5 heeft een speciale functie voor de vrouwen. Deze smartwatch kan namelijk je menstruatiecyclus bijhouden. Door deze functie krijg je meer inzicht in je cyclus.

Word fitter dan ooit!

Samen met de Apple Watch 5 wordt je gezondheid en fitheid beter. De smartwatch controleert je hartslag en monitort je hartritme. Er is een workout voor elk soort training terug te vinden in de Apple Watch. Stel je gepersonaliseerde doelen in en bekijk direct je resultaten na een training.

Met de app op je telefoon houdt je jouw voortgang bij. Deze smartwatch heeft een speciale activiteiten-ring om je vorderingen bij te houden. Door deze ring blijf je gemotiveerd om minder te gaan zitten en meer te bewegen. Elke dag opnieuw houdt de smartwatch dit bij. Daag ook je vrienden uit voor een wedstrijdje.

Voordelen en nadelen

 • Snelle en vloeiende werking
 • Valdetectie
 • Modern design
 • Mooi OLED scherm
 • Hartslagmeter met ECG functie
 • Je hebt wel een iPhone nodig
 • Prijs

2. Fitbit Versa 2 Smartwatch: Alleskunner

Fitbit Versa 2 smartwatch

De Fitbit Versa 2 is de opvolger van het succesvolle eerste model van de Fitbit Versa. Deze smartwatch staat net zoals haar voorganger voor een gezond en actief leven.

Deze smartwatch is dan ook speciaal ontworpen voor je gezondheid en helpt voor een betere fitheid.

Fitbit is een bekend merk op het gebied van sporthorloges en smartwatches. Fitbit heeft naast de Versa 2 ook andere modellen en is daardoor voor iedereen geschikt.

Elke Fitbit zorgt ervoor dat je fitter en gezonder door het leven gaat. Deze smartwatch kan je gebruiken voor alledaags gebruik, maar zijn ook gemaakt voor gerichte doelen en prestaties.

De meeste smartwatches van Fitbit bevatten een tracker, met deze tracker meet je al je activiteiten. Deze gegevens zijn weer terug te vinden in de Fitbit app, zo kan je precies zien wat je vooruitgang is.

De Fitbit Versa 2 is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals verschillende kleuren grijs, roze, blauw of gewoon zwart.

Specificaties Fitbit Versa 2

De Fitbit Versa 2 beschikt over verschillende specificaties. Er zijn ook verschillende nieuwe functies aan het model toegevoegd. Een verder beschrijving van de producteigenschappen lees je hieronder:

 • Ingebouwde spraakbediening
 • Batterijduur van meer dan 4 dagen
 • Continue hartslagmeting
 • Slaapherkenning
 • Geeft een slaapscore
 • Geen telefoon nodig voor muziek
 • Slaat meer dan 300 nummer op
 • Waterbestendig
 • Betaalmogelijkheden
 • Op berichten antwoorden vanuit je smartwatch

Je hebt geen telefoon meer nodig om je muziek af te spelen

Met de Fitbit Versa 2 heb je jouw favoriete liedjes altijd bij de hand. Deze smartwatch kan meer dan 300 nummers opslaan. Onderweg naar je werk, tijdens een wandeling of tijdens je dagelijkse sportsessie luister je gemakkelijk naar je favoriete muziek. Alles zonder het gebruik van een smartphone.

Met de Fitbit Versa 2 wordt je rustig wakker

De Fitbit Versa 2 maakt je wakker door zachtjes te trillen, geheel zonder geluid te maken. Zo wordt alleen jij wakker van de wekker. Andere mensen kunnen in je huis kunnen rustig door slapen terwijl jij naar het werk gaat.

Draag je Fitbit zelfs tijdens het zwemmen

Je kan je Fitbit Versa 2 gewoon omhouden tijdens het zwemmen. Zo worden allen getrokken baantjes, verbranden calorieën en gezwommen kilometers netjes bijgehouden. Dit kan je later weer terug vinden in de app. Deze smartwatch is tot wel 50 meter diep waterbestendig.

Trainingen op je scherm

Jouw gepersonaliseerde oefeningen worden op het scherm van je Fitbit afgebeeld. Zo kan je altijd zien welke oefening je moet doen, maar ook hoe de oefening uitgevoerd moet worden.

Een kleine fitnessinstructeur om je pols helpt je door alle oefeningen heen en geeft je daarnaast nog feedback op maat. Zo behaal jij nog beter je doelen.

Praten en betalen met jouw smartwatch

De Fitbit Versa 2 beschikt over een ingebouwde spraakbediening. Hierdoor kan je opdrachten aan je smartwatch geven en kan je berichten inspreken om te versturen.

Deze functie is alleen mogelijk in combinatie met een Android smartphone. Zie naast de binnen gekomen berichten ook meteen wie jou belt.

Daarnaast kan er ook met deze smartwatch betaald worden. Wil je tijdens je wandelsessie een kopje koffie drinken? Betaal dan gemakkelijk met de Fitbit Versa 2.

Deze functie is op dit moment alleen te gebruiken in combinatie met Revolut (mastercard),  ICS, ABN AMRO en met Rabobank. Je leven wordt een stuk gemakkelijker met de Fitbit Versa 2 smartwatch!

Voordelen en nadelen

 • Veel mogelijkheden
 • Contactloos betalen met Fitbit pay
 • VO2 Max metingen
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Hartslagmeter
 • Geen GPS ontvanger
 • Geen berichten

3. De Garmin Vivoactive 3: Sportieve smartwatch

Garmin Vivoactive 3 smartwatch

Dit is de smartwatch voor de sportieveling. De Vivoactive 3 is het nieuwe model met nieuwe functies.

Deze nieuwe Garmin Vivoactive 3 smartwatch is gemaakt voor een actief leven.

Deze smartwatch kan gebruikt worden voor het behalen van nieuwe sportdoelen maar ook voor comfort, door middel van het contactloos betalen met de horloge.

De Garmin heeft vooraf al meer dan 15 geïnstalleerde sport-apps waardoor jij zelf kunt kiezen hoe je fitter wilt worden. Dankzij de ingebouwde GPS kan je tijdens een hardloopsessie je afstand, locatie en tempo vastleggen. Dit is later weer terug te vinden in de Garmin Mobile app.

De Garmin Vivoactive 3 heeft een uitstraling van een normale horloge. De smartwatch bevat het duurzame Corning Gorilla glas. Zo kun je zelfs bij fel zonlicht goed op het scherm kijken. Je scrolt gemakkelijk met je duim of wijsvinger door het met menu heen.

De Vivoactive 3 is in verschillende kleuren beschikbaar, zoals zilver, rose goud, wit en zwart. Naast de kleur kan je ook je achtergrond en wijzerplaat inrichten hoe jij dat wilt.

Deze smartwatch is geschikt voor Android, IOS en Windows. Hieronder lees je meer over de functies van de nieuwe Garmin Vivoactive 3.

Specificaties Garmin Vivoactive 3

De Garmin Vivoactive 3 beschikt over verschillende eigenschappen. Er zijn nieuwe innovaties toegevoegd aan dit model. Een verdere beschrijving van de producteigenschappen lees je hieronder:

 • Continue polshartslagmeter
 • Garmin Pay contactloos betalen
 • 15+ GPS- en binnensportapps
 • Houd fitnessniveau bij
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Toont binnen gekomen berichten van je smartphone
 • Waterbestendig
 • Goed zicht tijdens alle weersomstandigheden
 • Ontwerp naar je eigen smaak
 • Garmin Connect community

Betaal op je eigen manier

Even een drankje drinken na je work-out, maar geen geld op zak? Dat is geen probleem met de Garmin Vivoactive 3 om je pols. Deze smartwatch is de eerste wearable die Garmin Pay ready is.

Bij al veel deelnemende banken kan je gebruik maken van deze functie. Gewoon door te tikken betaal je snel en veilig je kopje koffie na het sporten.

Fitter worden met de smartwatch

Dankzij meer dan 15 sport apps van Garmin kan je eenvoudig een leuke manier vinden om actief te blijven. Krijg zo alle oefeningen te zien die je in de sportschool moet doen. De smartwatch houdt al je sportactiviteiten bij en na de training kun je direct zien of je vooruitgang hebt geboekt.

Tijdens buiten activiteiten is er een ingebouwde GPS actief die de locatie kan delen. Later is terug te zien hoeveel kilometer je gelopen hebt, welke tempo je liep en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Ontwerp je eigen sportschema en upload die naar je horloge. De Vivoactive smartwatch houdt dan de oefeningen, herhalingen, rusttijd en sessie voor je bij.

Krijg dagelijkse fitness- en stress trackings.

Met behulp van de Elevate polshartslagtechnologie kan de Vivoactive belangrijkste aspecten bijhouden. Zo kan de smartwatch een fitnessleeftijd schatten, dit kan je met regelmatig trainen steeds weer verbeteren.

De smartwatch legt ook je hartslagvariaties vast. Dit kan gebruikt worden om je stressniveau te berekenen en bij te houden. De Vivoactive vertelt je wanneer je stressniveau stijgt door een fysieke of emotionele inspanning, zo ben je gewaarschuwd en kan je je stressniveau weer verminderen.

Altijd verbonden

Blijf tijdens het wandelen of sporten altijd verbonden. Koppel de smartwatch met je smartphone en zie de binnen gekomen berichten verschijnen op je pols. Je kan hier direct je mail, social media updates en sms-berichten ontvangen en zelfs op reageren.

Zoek je telefoon via de smartwatch, bedien de muziek en laat je vrienden meekijken met jouw sportieve activiteiten. Start samen met je vrienden een online fitness community en behaal samen je doelen. Zo kan je samen trainen, elkaar uitdagen en elkaar natuurlijk aanmoedigen.

De Garmin Connect is gratis, Nederlands en is beschikbaar via internet of via de Garmin Connect Mobile app.

Voordelen en nadelen

 • Beste hartslagmeter
 • Contactloos betalen met Garmin Pay
 • Hartslagzones voor trainingen
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Goede APP
 • Plastic afwerking

4. De Garmin Vivomove HR: Modieuze Smartwatch

Garmin Vivomove HR smartwatch

Met de Garmin Vivomove HR om je pols heb je een stijlvolle, modieuze smartwatch en activity tracker in één. De smartwatch is eenvoudig in gebruikt en biedt verschillende functionaliteiten.

De Vivomove HR meet je hartslag, stappen, verbrande calorieën en slaap. De horloge houdt 24/7 je fitheid en stressniveau bij. Elke activiteit wordt automatisch gesynchroniseerd met de Garmin Connect en kun je bekijken en analyseren. Hierdoor kan je ook bijhouden of je vooruitgang boekt.

De Garmin Vivomove is een elegante horloge. Het design lijkt op een normale horloge, dit is ook de kracht van dit model. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar van de Vivomove HR, zoals roségoud,  bruin, zilver en zwart. De band van de Vivomove HR heeft ook verschillende kleuren, dit kan namelijk wit zijn, maar ook zwart of goud. Ontwerp de smartwatch naar jouw wens.  

Eigenschappen van de Garmin Vivomove HR

De Garmin Vivomove HR beschikt over verschillende eigenschappen. Deze smartwatch is klassiek en elegant, maar wel in een modern jasje gestopt. Een verdere beschrijving van de producteigenschappen lees je hieronder:

 • Continue hartslagmeting
 • Verwisselbare bandjes, geschikt voor elke gelegenheid
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Batterijduur van 14 dagen in horlogefunctie
 • Toont binnengekomen berichten van je smartphone
 • Stresstracking
 • Slaapmonitoring
 • Gratis Garmin Connect app

Maak het design naar jouw smaak

Het stijlvolle design van de smartwatch is aanpasbaar naar jouw eigen smaak. Verander het bandje zodat het bij je kleding of gelegenheid past. Download diverse wijzerplaten en verander dit hoe jij het best op je horloge kan kijken. Wissel dus niet meer van talloze horloge, maar juist van bandjes als je vanuit werk doorgaat naar een feestje. De Vivomove HR bevat een smart display. Dit betekent dat de wijzers standaard de tijd aangeven, maar zich verplaatsen als je hem aanraakt en door je berichten, hartslag of andere functies scrolt. De wijzers komen vanzelf weer terug als je klaar bent. Daarnaast kan je zelf in stellen of je scherm aan gaat wanneer jij je pols draait, of het altijd aan staat.

Word fitter met de Vivomove HR

Om alle gemaakte inspanning te meten maakt de Garmin Vivomove HR gebruik van de Move IQ functie. Dit betekend dat wanneer je gaat wandelen of gaat sporten de horloge automatisch de activiteit start en begint te meten. Je hoeft hier helemaal niks voor te doen. Dit kan je later weer terug vinden in de Garmin Mobile app. Alle dagelijkse activiteiten worden hier automatisch geüpload. Bekijk, analyseer en deel je gemaakte activiteiten met vrienden. Sport via de Connect community samen met vrienden, daag ze uit en motiveer elkaar om zo fitter dan ooit te worden.

Meet je stress en monitor je slaap met deze smartwatch

Heb je snel last van stress en wil je het de baas worden? De polshartslagmeter houdt jouw stressniveau de hele dag bij. De Garmin Vivomove HR geeft een seintje wanneer je stressniveau stijgt, zo weet je direct dat je even rustig aan moet doen. Naast stress herkennen kan je jouw gezondheid, stemming en algehele welzijn verbeteren door de functie slaapmonitoring. Door middel van je hartslag meet de smartwatch hoeveel tijd je doorbrengt in ieder slaapstadium. Dit kan je weer terug vinden in de Garmin Mobile app.

Voordelen en nadelen

 • Goede hartslagmeter
 • Hartslagzones voor trainingen
 • Goede APP
 • Geen GPS

5. De Samsung Gear S3 Frontier: Mooi scherm

De Samsung Gear S3 Frontier is klassiek van buiten en modern van binnen. In deze horloge zitten speciale functies, hierdoor is de Gear S3 bijzonder gebruiksvriendelijk.

De smartwatch werkt dagen achtereen zonder je telefoon nodig te hebben of dat het opgeladen hoeft te worden. Door de Gear S3 is het niet meer nodig om altijd te smartphone bij je te hebben. Je kan inkomende oproepen, berichten en andere notificaties bekijken en hier op reageren. De Samsung Gear S3 Frontier biedt nog meer functionaliteiten aan. Dat lees je verder in dit artikel.

De Gear S3 voelt heel natuurlijk aan je pols, het voelt net als een gewone horloge. Maar dan heeft het veel meer mogelijkheden. Deze smartwatch heeft een modern design met een praktische draairing aan de buitenzijde. De Samsung Gear S3 Frontier is in verschillende maten beschikbaar, zo past de horloge om elke pols. De bandjes van de Gear S3 zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, zo kan je ze wisselen tijdens belangrijke gelegenheden. De horloge zelf is standaard in de kleur zwart verkrijgbaar.

Eigenschappen van de Samsung Gear S3 Frontier

De Samsung Gear S3 beschikt over verschillende eigenschappen. De smartwatch heeft functionaliteiten waardoor jij je vrij voelt. Een verdere beschrijving van de producteigenschappen lees je hieronder:

 • Ingebouwde muziekbediening
 • Geschikt om mee te bellen
 • Ingebouwde GPS tracker
 • Toont binnen gekomen berichten van je smartphone
 • Verwisselbare bandjes
 • Geschikt voor Android en IOS toestellen
 • Meet je hartslag
 • Batterijduur van 4 dagen
 • Draadloos oplaadbaar

Super snel opgeladen

Je hoeft je geen zorgen te maken over de batterij, je kunt namelijk de Gear S3 wel tot 4 dagen gebruiken voordat je hem weer moet opladen. Laadt de smartwatch op door hem op het draadloze station te leggen. De Gear S3 heeft ook de functie ‘fast charging’. Dit betekent dat je horloge super snel oplaadt, je hoeft dus helemaal niet lang te wachten voordat je hem weer kunt dragen.

Samsung S Health

De Samsung S Health is een app die helpt om al je sportdoelen te behalen. Samen met deze app kan je fitter worden. De app daagt je uit om actief bezig te zijn, maar geeft ook informatie over je voeding en wanneer je rust moet houden. Koppel dit samen met je smartwatch en zie op het einde van je dag hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel trappen je hebt gelopen en hoeveel calorieën je hebt verbrandt. Stel je persoonlijke fitness programma in en houd je prestaties bij. Zie meteen wanneer je vooruit hebt gemaakt of dat je nog eens stukje moet wandelen om aan de stappen te komen.

De Gear S3 maakt dagelijks werk simpel

Met de Samsung Gear S3 smartwatch kan je veel verschillende dingen doen. Naast het zien hoe laat het is, beantwoorden van telefoontjes en reageren op berichten. Kan je Gear S3 voor nog veel meer dingen gebruiken. Zo kun je inchecken bij de KLM en wandel je zo door alle controles heen. Wil je weten wat er in het nieuws is? Bekijk dan via je smartwatch alle nieuwsberichten op Nu.nl. Wil je zeker weten dat je droog thuis komt, check dan buienradar.nl met de Gear S3. Je hebt hier geen smartphone meer voor nodig, ideaal!

Voordelen en nadelen

 • Goede hartslagmeter
 • Ingebouwde GPS
 • Ingebouwde muziekbediening
 • Niet zelfstandig bellen

6. Apple Watch Series 3: Multifunctioneel

Apple Watch Series 3 smartwatch

Ben jij een fanatieke sporter en ben je continue bezig met het verbeteren van je eigen prestaties? Houd je zowel van binnen- als buitensport? Dan is de Apple Watch Series 3 een absolute topper in zijn segment. De handige activiteit app, zorgt ervoor dat je gecoacht wordt op het moment dat jij dat wilt.

Ideaal voor buitensport

De smartwatch maakt gebruik van ingebouwd gps en een ingebouwde hoogtemeter. Dat maakt ‘m zeer populair voor buitensporten. De handige en onlangs vernieuwde workout app, biedt je de nieuwste intervaltrainingen aan en daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om baantjes te zwemmen. Uiteraard speel je tijdens je trainingen de lekkerste muziek via de Apple Music playlists.

Specificaties

 • Ingebouwde muziekbediening
 • Geschikt om mee te bellen
 • Ingebouwde GPS
 • Toont binnen gekomen berichten van je smartphone
 • Geschikt voor IOS toestellen
 • Meet je hartslag, calorieën, afstand, slaap en stappen
 • Batterijduur van 1 dag
 • Draadloos oplaadbaar
 • Waterdicht
 • 2 jaar garantie

Houd je gegevens bij

Heel handig is het dat je met de Apple Watch Series 3 alle gegevens van je trainingen gemakkelijk kunt bijhouden. Zelfs als je verschillende workouts achter elkaar doet, kun je eenvoudig switchen van de een naar de ander. Benieuwd naar je resultaten? Na elke workout krijg je een uitgebreid verslag.

Ook in de sportschool synchroon blijven

Ben jij een liefhebber van fitness? Je koppelt eenvoudig je smartwatch aan fitnessapparaten die compatible zijn. Al jouw gegevens, zoals calorieverbruik, hartslag en snelheid, synchroniseren automatisch.

Verbetering van je prestaties

Welke workouts, circuit trainingen je ook doet, ze tellen allemaal mee om je activiteit ringen vol te krijgen. Zelfs Yoga telt mee! Dus of je nu dagelijks naar je werk fietst, je huis stofzuigt of welke activiteit dan ook, alles telt mee.

Hartslagmeter

Maar ook in ruststand is de Apple Watch actief. Hij meet gedurende de hele dag je hartslag. En komt je hartslag boven een bepaald niveau als je tien minuten niet actief bent geweest? Dan ontvang je automatisch een melding.

We kunnen veel meer vertellen over de Apple Watch Series 3. Eigenlijk is het een personal trainer die jou op alle momenten begeleidt en motiveert. ’s Morgens ontvang je een update van al je resultaten en aan het einde van de dag een berichtje dat je je ringen kunt sluiten. Telkens als je een ring sluit of wanneer je een doel hebt behaald, krijg je een feestelijk schermpje te zien. Met de Apple Watch wordt elke dag een feestje!

Voordelen en nadelen

 • Uitstekende integratie met je smartphone
 • GPS voor locatie en routes
 • Meet ook slaapritme, stappen, hartslag, calorieën en afstand
 • Alleen compatible met iPhone

7. Huawei Watch GT 2: Uitstekende accu

Huawei Watch GT 2 smartwatch

Met de Huawei Watch GT2 wordt het behalen van je sportdoelen nog leuker dan het al was. Naast het geweldige design heeft de GT2 de mogelijkheid om tijdens het hardlopen gesproken berichten te ontvangen zodat jij je doel kunt behalen.

Het maakt niet uit of je net bent begonnen met hardlopen of dat je al meerdere keren een marathon hebt gelopen, dit horloge laat jou exact zien hoe effectief je training is en hoe je je prestaties eventueel nog kunt verbeteren.

Specificaties

 • Mooi Amoled scherm
 • Geschikt om mee te bellen
 • Ingebouwde GPS
 • Toont binnen gekomen berichten van je smartphone
 • Geschikt voor Android en IOS toestellen
 • Meet je hartslag, calorieën, slaap en stappen
 • Batterijduur van 15 dagen
 • Draadloos oplaadbaar
 • Waterdicht
 • 2 jaar garantie

Twee formaten

De Huawei Watch GT 2 is in twee formaten te verkrijgen. Een model van 42mm en eentje van 46mm.

Het model van 42mm is wat kleiner en lichter en heeft een 1,2 inch OLED display. Het model van 46mm heeft een 1,39 inch OLED display.

Ze beschikken beide over een 3D glasscherm. Het voordeel hiervan is dat bet beeld breder en completer is, dus nog meer zicht tijdens wilde fietsritten en marathons in de regen.

Kirin A1 chipset

De Huawei Watch GT 2 beschikt over een Kirin A1 chipset. Dat houdt in dat er een geïntegreerde bluetooth processor, een audio processor én een applicatie processor inzet. Het stroomverbruik is daardoor zeer laag; dat betekent een batterijduur van maar liefst twee weken.

Heb je gps aanstaan? Dan is de accuduur zestig uur. Overigens ligt dat voor het 42mm model iets lager maar zeker hoger dan het verbruik van de meeste smartwatches.

Waterdichte smartwatch met speaker en microfoon

Met de Huawei Watch GT 2 is water geen probleem. Hij is waterdicht tot wel 50 meter diepte en tien minuten lang. Een nieuw feature is dat je met dit horloge ook via bluetooth kunt bellen.

De GT 2 is namelijk voorzien van zowel een speaker al een microfoon. Het is dan wel nodig om 150 meter binnen het bereik van je mobiele telefoon te zijn. Houd er rekening mee dat dit wel ten koste gaat van je batterijduur.

Zelfs het telefoonboek wordt ondersteund. Al je contactgegevens zijn opgeslagen en dus heel makkelijk terug te vinden. En als je houdt van muziek luisteren tijdens het sporten, dan is het goed om te weten dat het geheugen van deze smartwatch 500 mp3 nummers kan opslaan!

Voordelen en nadelen

 • Lange gebruiksduur door goede accu
 • Gebruiksvriendelijk
 • Integratie met Apple iPhone is beperkt

8. Samsung Galaxy Watch Active:

Samsung Galaxy Watch Active smartwatch

Ben jij op zoek naar een geavanceerd en trendy sporthorloge? Een horloge dat past bij jouw actieve levensstijl en die je ondersteunt in het opbouwen van een nog gezondere manier van leven? Met de Samsung Galaxy Watch Active ligt dat doel binnen handbereik.

Meet je prestaties nauwkeurig

Je hebt een sportieve en gezonde levensstijl. Natuurlijk wil je alles uit het leven halen wat er in zit en dat geldt vooral voor je sportieve prestaties. Je houdt ervan om jezelf een doel te stellen en je prestaties continue te verbeteren. Met deze smartwatch kun je al je prestaties nauwkeurig meten. Daarnaast kun je zelfs tijdens het sporten berichten ontvangen én versturen, je kunt je mail op elk moment lezen en navigeren.

Met deze smartwatch kun je niet bellen maar opnemen of ophangen is wel mogelijk. Altijd makkelijk als je even niet in de buurt bent van je mobiele telefoon.

Specificaties

 • Mooi Oled scherm
 • Muziek afspelen
 • Ingebouwde GPS
 • Toont binnengekomen berichten van je smartphone
 • Geschikt voor Android en IOS toestellen
 • Meet je hartslag, calorieën, slaapritme, stress en stappen
 • Batterijduur van 2 dagen
 • Draadloos oplaadbaar
 • Waterdicht tot 50 meter
 • 2 jaar garantie

Nog gezonder leven

De Samsung Galaxy Watch Active beschikt over diverse geavanceerde meters die jouw helpen nog gezonder te leven. Zo zit er een hartslagmeter en een bewegingstracker op, maar ook een handige stressmeter. Draag jij je horloge ook tijdens de nacht? Dan kun je zelfs je slaappatroon bijhouden. Slaap je vast? Of ben je vaak wakker? Alles wordt bijgehouden en geeft je op die manier een goed inzicht.

Strak design

Het strakke design van deze Samsung Galaxy Watch Active spreekt elke sporter aan. Bovendien is het horloge super licht, is het stootvast en waterbestendig tot zeker 50 meter diep. Zelfs onder water kun jij je oefeningen eenvoudig tracken. Als je je watch koppelt aan je mobiele telefoon kun je via bluetooth je muzieklijst downloaden op je Watch Active. Geniet volop van muziek tijdens een van je favoriete work outs.

Universeel horloge

Het horloge wordt in een compact doosje geleverd met een oplader, een extra bandje een handige startguide. Deze Samsung Galaxy Watch heeft als groot voordeel dat hij verkrijgbaar is in twee maten. Daardoor is de watch zowel voor dames als heren geschikt. De Watch Active is zowel te met Android én met iOS smartphones te gebruiken.

Voordelen en nadelen

 • Goede integratie met smartphone
 • Muziek downloaden op smartwatch
 • Stress meten
 • Batterijduur

9. Polar Vantage V2: Strak design

Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 valt op door zijn lichtgewicht. De smartwatch V2 meet nog nauwkeuriger je hartslag dan zijn voorganger. Opvallend is de prettige en snelle werking. Een ideaal product voor een slimme en efficiënte training. Met het vorige horloge kon je ook al een simpele conditietest afleggen, maar met dit sporthorloge is zelfs een eigen Performance Test mogelijk. Hierdoor leer je jezelf uitermate goed kennen. Ken jij je lichaam beter, dan kun je uiteraard veel beter trainen. Hoe meer je weet, hoe beter je wordt.

Lichtgewicht

De Polar V2 is een stukje lichter in gewicht. De behuizing is ook veranderd. Deze is nu namelijk niet meer van RVS, maar van aluminium. Dit verschil in gewicht voel je absoluut. Een ander voordeel van aluminium is dat de GPS signalen pertinent niet meer worden tegengehouden. Het gewicht is nu 52 gram.

Exacte hartslagmeting

De hartslagmeter aan de achterzijde is verbeterd. De unit is nog net iets nauwkeuriger geworden. Het is nog altijd mogelijk om te werken met een borstband als je dat prettig vindt om je hartslag te meten. Deze wordt echter niet automatisch bijgeleverd. De sensor die in het horloge zit is zeer nauwkeurig en eenvoudig in gebruik. Je meet je hartslag direct via je pols.

Efficiënt trainen

Ga jij voor de meest efficiënte training, dan is dit sporthorloge precies wat voor jou. Het is namelijk speciaal ontworpen voor slimme trainingen. De signalen van je lichaam worden perfect geregistreerd. Je verkrijgt hierdoor de nodige inzichten om slimmer te trainen en beter te plannen. Ook zie je wat nodig is om je lichaam te laten herstellen. Wil je echt vooruitgang boeken, dan is kennis onmisbaar. Ga jij vastberaden voor je doelen, zoek dan naar de perfecte balans tussen training en herstel. Deze smartwatch helpt je hierbij enorm.

Performance test

Meten is weten. De mogelijkheden om te testen zijn bij de V2 uitgebreid. Je kunt nu niet alleen een simpele conditietest doen, maar het is zelfs mogelijk om je persoonlijke Performance Test af te leggen. Dit kan voor fietsers en voor lopers.

Specifieke testen

Er is een speciale benen herstel test mogelijk bij dit Finse product. Het gaat hierbij om de recovery Leg Test. Zoals gezegd, worden je gegevens geregistreerd. Daarnaast vindt er een handige interpretatie plaats. Dit helpt je enorm bij het opstellen van efficiënte trainingen. Je weet ook exact wanneer je rust moet nemen. Er zijn verschillende tests. Deze bestaan bijvoorbeeld uit een aantal keren springen. Je kunt zo checken of je beenspieren genoeg zijn hersteld voor de volgende training.

Meten van vermogen hardlopen

Je vermogen bij het hardlopen wordt via je pols gemeten. Je hebt hiervoor geen extra pods of sensoren nodig. Dit is echt uniek voor dit horloge. Door middel van je GPS gegevens en data uit de barometer wordt je hardloopvermogen gemeten. Dit doe je met de running power functie. Er wordt bijvoorbeeld precies geregistreerd dat je tijdens het rennen op een heuvel meer vermogen gebruikt dan wanneer je op een vlak terrein rent.

Specificaties

 • Mooi scherm
 • Muziek afspelen
 • Ingebouwde GPS
 • Toont binnengekomen berichten van je smartphone
 • Geschikt voor Android en iOS toestellen
 • Meet je hartslag, hoogte, afstand, calorieën, slaapritme en stappen
 • Batterijduur van 100 uur
 • Waterdicht tot 10 meter
 • 2 jaar garantie

Voordelen en nadelen

 • Goede integratie met smartphone
 • Mooi en goede pasvorm
 • Stress meten
 • Kwetsbaar

10. Apple Watch 6: Zuurstof en ECG meten

Apple Watch 6

Met de Apple Watch 6 heb je een smartwatch die op een zeer vernieuwende manier het zuurstofgehalte in je bloed meet. Kijk je naar de buitenkant, dan zie je zo ongeveer een kopie van het vorige model. Het design is weinig veranderd. Qua hardware is het echter een absolute verbetering. Je kunt hem koppelen met een iPhone 6 of een nieuwer model. Voor een optimale verbinding is er een iOS 14 of hoger nodig. Ook een iPhone SE is mogelijk.

Zuurstof saturatie meten

Met de nieuwe sensor en app op de Apple Watch 6 meet je je zuurstofgehalte wanneer je maar wilt. De saturatie geeft je een goede indruk van je algehele conditie. Je weet hierdoor hoeveel zuurstof er beschikbaar is voor je lichaam en ook hoe het staat met de opname van zuurstof.

Slaapmeting

Voldoende slaap is cruciaal voor je gezondheid. Door middel van de Slaap-app kun je een goede slaaproutine ontwikkelen. Je verkrijgt een nauwkeurig inzicht in je slaappatroon. De slaapdoelen die je wilt behalen, stel je zelf in. Uiteraard zijn deze ook continue aan te passen.

Hartritme filmpje

Maak zelf een ECG en beschik over cruciale informatie. De ECG-app werkt samen met de elektroden in de Digital Crown. Op die manier worden de elektrische signalen van je hart vastgelegd. Als je deze aanraakt, heb je binnen 30 seconden een ecg-golfvorm.

Workouts

Er is een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van workouts. Of je nu kiest voor yoga, zwemmen, fietsen, hardlopen of dansen, het is allemaal mogelijk. Kijk op je pols en maak gebruik van het ingebouwde kompas. Blijf op koers en doe je winst met de realtime hoogte-informatie. Dit geldt uiteraard ook voor zaken als ronden, ritme, tempo, afstand, hartslag en het aantal verbrandde calorieën.

Goed afleesbaar

Het design van dit sporthorloge is redelijk hetzelfde gebleven. Onderhuids veranderde er echter wel het een en ander. Dankzij het Always-On-Display is het licht een stuk feller. Zo kun je de gegevens ook in fel zonlicht nog uitstekend lezen.

Blijf in contact

Dit product houdt je makkelijk in contact met alles wat voor jou nodig en/of belangrijk is. Je belt even snel naar het thuisfront of je reageert op een belangrijke mail. Navigeren doe je met het ingebouwde kompas. Verbind de Apple Watch met je iPhone en het is allemaal mogelijk.

Specificaties

 • Always-on retina scherm 2,5x helderder
 • Zuurstofsaturatie meten
 • Ingebouwde GPS
 • Toont binnengekomen berichten van je smartphone
 • Geschikt voor iOS toestellen
 • Meet je hartslag, zuurstofgehalte bloed, stress (met ECG), hoogte, afstand, afstand, calorieën, slaapritme en stappen
 • Batterijduur van 0,7 dag
 • Waterdicht tot 18 meter
 • 2 jaar garantie

Voordelen en nadelen

 • Super scherp retina scherm
 • Slaaptracking
 • Zuurstofsaturatie meten
 • ECG hartfilmpje
 • Stress meten
 • Alleen voor iOS toestellen
 • Batterijduur te kort

Gerelateerde koopgidsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *