beste deurbel met camera

Jazeker, ons onderzoek naar de beste video deurbel met camera is vers van de pers en heeft de nieuwste modellen voor jou uitvoerig getest.

De video deurbel is enorm populair geworden en bekende merken als Google en Ring maken al jaren de dienst uit met hun collectie draadloze of bedrade video deurbellen met camera.

Maar hoe goed zijn deze merken nu echt en zijn nieuwkomers als Eufy, QNect of Eken in staat om te verrassen? Je leest het natuurlijk in onze uitgebreide test met tot slot ons koopadvies.

Maar eerst de belangrijkste aandachtspunten voor de keuze van een goede deurbel met camera.

Overzicht beste deurbellen met camera

In onderstaand overzicht hebben wij alvast de beste de beste deurbellen met camera van dit moment met elkaar vergeleken. Hierbij hebben wij niet alleen naar de prijs, kwaliteit en mogelijkheden gekeken, maar ook naar de ervaringen van klanten.

Deurbel met cameraAfmeting (lxbxh)Resolutie (pixels)Prijs
1. Eufy Deurbel met camera 3 x 5,5 x 14 cm2560 x 1920
2. Ring Video Deurbel 3 Plus2,8 x 6,2 x 12,8 cm1920 x 1080
3. Ring Video Deurbel Pro2,0 x 4,7 x 11,4 cm1920 x 1080
4. Google Nest Hello2,6 x 4,3 x 11,7 cm1920 x 1080
5. SecuFirst DID701S4,9 x 2,4 x 13,3 cm1920 x 1080

Wat mag je allemaal van een deurbel met camera verwachten?

Wanneer je een deurbel met camera wilt gaan aanschaffen, dan heb je dus een bewuste keuze gemaakt om te kunnen zien wie er nu eigenlijk voor je voordeur staat.

Een deurbel met camera is hier ideaal voor aangezien deze een bewegingssensor met een ingebouwde camera heeft die al, voordat er gebeld wordt, een video-opname maakt.

Deze opnames worden voor je in de cloud en/of op een lokaal opslagmedium bewaard. En alle opgenomen video’s zijn direct via een App op verschillende randapparatuur als je mobiele telefoon, tablet, home system en laptop/pc te bekijken.

Superhandig dus zo’n slimme deurbel?

Er zal je niets meer ontgaan wat er zich bij je voordeur afspeelt. Maar natuurlijk is een deurbel ook bedoeld om gewoon aan te bellen. Deze functionaliteit wordt dan ook minimaal verwacht en goed ondersteund bij de beste slimme deurbellen.

De deurbel met camera voor extra veiligheid

Omdat de zone waar de bewegingssensor van de deurbel met camera op werkt individueel is in te stellen, kan de deurbel met camera dus eigenlijk ook als bewakingscamera fungeren.

Alle personen worden door de video deurbel gedetecteerd binnen de ingestelde zone van jouw voordeur. Dus naast een intelligente deurbel ook een stukje extra veiligheid.

Bovendien is het mogelijk om met de persoon die in de zone is opgevangen en voor de deur staat direct te communiceren via de ingebouwde microfoon. Je kunt dus vragen, op een veilige afstand en zonder de deur ook maar te openen, wat die persoon komt doen.

Aan de voordeur wordt niet gekocht” kunt u bovendien als vooraf ingesproken tekst laten horen. Ook zijn er enkele deurbellen die direct met een alarm zijn uitgevoerd en hierdoor eventuele indringers kunnen afschrikken.

Kwaliteit van de opnames

Als we alle functies van de deurbel met camera bekijken, is het belangrijk dat deze is voorzien van een goede camera die een mooi en helder beeld laat zien. De gebruikte technieken hiervoor zijn software- of hardwarematig geoptimaliseerd.

Wat ons opvalt is dat hier direct behoorlijke verschillen tussen de beste draadloze deurbellen zijn te zien. Waar de Ring video deurbel vaak werkt op een wat lagere resolutie is de Google Nest Hello weer veel scherper qua beeld. Bovendien is de draadloze deurbel met camera van Eufy volledig hardwarematig uitgerust met een bijna perfect beeld.

Wat overigens ook wel erg belangrijk is bij deze slimme deurbellen is de kijkhoek van de camera. Afhankelijk van hoe je de deurbel met camera plaatst zal de kijkhoek bepalend zijn voor het beste beeld.

Het aantal graden bepaalt de beeldhoek voor de opnames van de camera bel en de Google Nest Hello is hier wel de beste in vanwege zijn kijkhoek van 160°.

Ondersteuning van het Wifi signaal

beveiliging wifi signaal

Natuurlijk moeten de deurbellen met camera draadloos werken en dit gebeurt dan ook met jouw Wifi thuisnetwerk. Ook hier merken we zeker verschillen voor de Wifi deurbel.

Niet ieder model heeft altijd direct een optimale dekking in huis. Zo lezen we vanuit de reviews bij verschillende aanbieders dat dit bij de oudere modellen van de Ring deurbel met camera nog wel eens problemen geeft. Vaak is een goede Wifi versterker hier de beste oplossing.

Maar het Wifi signaal is ook bepalend voor het doorgeven van de videobeelden naar de App op de smartphone. Ook hier merken we dat wanneer er een minder goede verbinding met het Wifi netwerk kan worden gemaakt, de melding dat er iemand voor de deur staat traag is.

Het is dus erg belangrijk dat de beste deurbel met camera wel goed kan communiceren via het Wifi netwerk met de App of eventueel aanwezige smart home system.

Integratie met Smart Home Systeem

Wat erg handig kan zijn is de integratie met een bestaand Smart Home Systeem. Bijna alle modellen hebben hier wel een ondersteuning voor of zal binnenkort worden ondersteunt.

Het voordeel van deze ondersteuning is dat de interactie met je deurbel kan worden afgehandeld door je smart home systeem. Denk hierbij aan het afspelen van video op je smart tv of directe communicatie via het smart home system met je bezoeker.

Video opslag in de cloud of lokaal

De video opnames die worden gemaakt op het moment dat er iemand in de ingestelde zone van de deurbel met camera loopt en aanbelt, kunnen op verschillende manieren worden bewaard. Zo hebben de meeste modellen de mogelijkheid om deze bestanden direct in de cloud op te slaan.

Maar de Eufy deurbel met camera heeft een unieke mogelijkheid om de bestanden op het basisstation in huis te bewaren. Je hebt dan het voordeel dat er geen maandelijkse kosten worden gemaakt voor de opslag van de video’s. Bovendien is de Eufy eenvoudig via de USB uit te breiden met een externe opslag voor nog meer historie van deurbel opnames.

De kosten voor de cloudopslag zijn per merk verschillend. Wel heb je bij de cloudopslag altijd de garantie dat opnames “veilig” zijn gesteld en niet meer fysiek in huis aanwezig.

Top 5 beste Deurbel met Camera op een rijtje

Omdat je wellicht niet langer kunt wachten en benieuwd bent naar onze top 5 van de beste deurbellen met camera, volgt hieronder onze aanbeveling met een uitgebreide toelichting.

Natuurlijk vergelijken we de beste deurbellen op de hierboven beschreven onderwerpen. Maar ook hebben wij ons oordeel gebaseerd op de vele reviews die we hiervoor hebben bestudeerd. Juist deze consumentenervaringen geven een breder inzicht in het gebruik en de mogelijkheden van de slimme video deurbel.

1. Eufy Deurbel met camera: Beste Prijs/Kwaliteit

Eufy Deurbel met camera

Wanneer we alle deurbellen bekijken, dan is volgens ons de Eufy Slimme Deurbel met camera op dit moment de beste deurbel met camera die in 2024 is te verkrijgen.

Naast het haarscherpe beeld (2592 x 1944 pixels) heeft deze slimme deurbel een uitstekende Wifi ondersteuning tot 10 meter. Hierdoor werkt hij snel en stabiel wat erg belangrijk is voor de interactie aan je voordeur.

Ook is de Eufy video deurbel voor ons uniek t.o.v. de overige modellen, omdat hij zonder een maandelijks abonnement is te gebruiken.

Alle video’s kunnen veilig worden opgeslagen op het meegeleverde docking station.

Docking station

Deze draadloze camera deurbel van Eufy wordt uitgevoerd met een docking station die tot 16Gb aan video opslag lokaal kan bewaren. Je plaatst dit docking station gewoon ergens op een centrale plek in het huis en hij fungeert direct als een bel.

Alle opnames worden via een ES-256-gegevenscodering veilig naar het basisstation verzonden en opgeslagen en met de app op je mobiel, tablet of pc zijn de video opnames terug te kijken.

Slimme bewegingssensor deurbel met camera

De Eufy deurbel met camera is uitgevoerd met een slimme bewegingssensor waarmee vanuit een in te stellen zone menselijke interactie vroegtijdig wordt herkend.

Je ontvangt hierbij op je telefoon, tablet, pc of tv (via home system) direct een notificatie en je kunt hierdoor altijd op tijd reageren. Bij de Eufy deurbel is dit allemaal snel en betrouwbaar afgehandeld en je zult niet snel iemand aan de voordeur missen.

“Vaak zien we dat andere modellen moeite hebben met het op tijd registreren en doorgeven van bezoek aan de deur. Dit ligt dan vaak aan de herkenning van een persoon binnen de zone. Maar ook de snelheid van de Wifi verbinding en afhandeling van de cloud opslag. Bij de Eufy zien we dat dit altijd soepel verloopt en dit is een groot voordeel.”

Tip: Heb je ook al eens gekeken naar de beste robotstofzuiger waar Eufy ook een mooi model in de collectie heeft staan?

Eenvoudig te plaatsen

Met zijn lage aanschafkosten en gebruikskosten is hij bovendien ook nog eens erg goed op plekken te plaatsen waar geen vaste aansluiting aanwezig is. De deurbel met camera is draadloos te monteren en kan vanwege zijn goede batterij wel 6 maand zonder stroom werken.

Maar wil je de Eufy deurbel toch op stroom aansluiten, geen probleem, want dit kan ook gewoon.

Ook is de Eufy deurbel tegen extreme weersomstandigheden bestendig en blijft hij goed functioneren bij temperaturen van -20 ° C tot 50 ° C.

Specificaties

StroomvoorzieningAccu / batterij, netstroom, USB-poort pc/laptop
Videoresolutie2560 x 1920 pixels
WifiJa
BewegingsdetectieJa
TerugspreekfunctieJa
Kijkhoek120 bij 90 graden
OpnamesLokaal
Kosten per maandGeen
Garantie2 jaar
Smart home platformenAmazon Alexa, Google Assistant

Voordelen en nadelen

 • Scherpe prijs / kwaliteit
 • Uitstekend video opnames
 • Goede Wifi ontvangst
 • Snelle reacties
 • Gebruiksvriendelijke app
 • Lokale opslag dus GEEN extra kosten voor een jaarabonnement
 • Goed uitbreidbaar met overige Eufy security producten
 • Uitstekende batterijduur
 • Formaat wat groot
 • Google nest ondersteuning is wat trager

2. Ring Video Deurbel 3 Plus: Topper

Ring Video Deurbel 3 Plus

Op nummer 2 staat de Ring Video Deurbel 3 die net als de Pro versie een verbeterde video resolutie heeft gekregen van 1920 x 1080 pixels en een kijkhoek van 160 x 160 graden.

Eigenlijk is het voordeel van dit model t.o.v. de Pro versie dat hij op batterijen werkt waardoor hij ook op lastige plekken is te gebruiken. Bovendien is de accu dusdanig sterk dat je er eenvoudig 180 dagen mee kunt doen.

Verbeterde bewegingsdetectie

De geavanceerde bewegingsdetectie van de Ring Video Deurbel 3 werkt van 1,5 tot 4,5 meter en is via de bijgeleverde app in te stellen. Overigens is hij nu extra uitgevoerd met de close-up-zone en Pre-Roll-technologie.

Door deze laatste technologie maakt de Ring video deurbel automatisch een videopreview van 4 seconde bij elke beweging in de bewegingszone. Dit alles voordat er beweging is gedetecteerd en je op je mobiel een melding krijgt.

Goede beeldkwaliteit

De Ring Video Deurbel 3 Plus is uitgevoerd met een 1080p HD-video camera met tweerichtingsspraak en de verbinding wordt nu door een verbeterde Wifi connectie gemaakt voor ondersteuning van Dual-band 2,4 GHz- en5 GHz routers of Wifi versterkers. Ook is de camera voorzien van nachtzicht.

De deurbel wordt geleverd met twee frontjes in de kleuren zilver en brons.

Ring Protect

Voor slechts €3 per maand neem je een abonnement op Ring Protect waarmee alle video en foto opnamen in de cloud worden bewaard. Ook kun je hier de pre-roll-video’s bekijken en bij aanschaf kun je de eerste 30 dagen gratis gebruik maken van dit abonnement.

Eenvoudigste installatie

De installatie van de Ring Video Deurbel 3 Plus is eenvoudig en binnen een paar minuten gerealiseerd.

Je plaatst de oplaadbare batterij en verbindt de deurbel met de ring-app via je Wifi verbinding. Het eenvoudige installatie stappenplan wordt doorlopen en na de montage zal je Ring Video Deurbel 3 Plus actief zijn.

Specificaties

StroomvoorzieningAccu / batterij
Videoresolutie1920 x 1080 pixels
WifiJa
BewegingsdetectieJa
TerugspreekfunctieJa
Kijkhoek160 bij 160 graden
OpnamesBetaald in de cloud
Kosten per maand€3,-
Garantie2 jaar
Smart home platformenAmazon Alexa

Voordelen en nadelen

 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Goede kijkhoek
 • Goede Wifi ontvangst
 • Snelle reacties
 • Uitgebreide App
 • Een abonnement nodig
 • Grotere behuizing

3. Ring Video Deurbel Pro: Snel en compleet

Ring Video Deurbel Pro

De Ring Video Deurbel Pro is de meest geavanceerde deurbel van het merk Ring. Door zijn slanke design valt hij op t.o.v. de overige modellen van Ring en is hij direct aan te sluiten op je bestaande deurbel installatie of gewoon via het stopcontact.

Uitstekende Wifi verbinding

De Ring Video Deurbel Pro is uitgevoerd met 2.4 Ghz en 5 Ghz Wifi ondersteuning waardoor de verbinding met je thuisnetwerk nog stabieler en sneller is geworden.

“Dit is zeker een zeer goede verbetering aangezien bij de oudere modellen vanuit de reviews die we zien vaak vertragingen ontstonden in de vastlegging van de video’s. Hierdoor werd de bewoner vaak te laat geïnformeerd en was de bezoeker na aangebeld te hebben al weer op zijn weg terug.”

Scherpe beelden

De videokwaliteit is er een van een 1080P HD video met infrarood nachtzicht voor een nog betere opname van videobeelden. Het geluid is tweerichtingsspraak met ruisonderdrukking wat zorgt voor een helder geluid.

Ring App

Om altijd direct te kunnen zien wie er aanbelt is de installatie van de Ring-App noodzakelijk. De app werkt op je smartphone, tablet of pc en is gemaakt voor iOS, Android, Mac of Windows 10 apparaten.

Tip: Combineer de Ring Video Deurbel Pro met een Chime zodat je de meldingen van je deurbel met camera overal in je huis goed kunt horen.

Ring Cloud Video Recording

Wanneer je voor de Ring Video Deurbel Pro hebt gekozen kun je 30 dagen gebruik maken van een proefabonnement op de Ring Cloud Video Recording. Hiermee zullen je video opnames tot 60 dagen terug worden opgeslagen in de cloud.

Na deze proefperiode kun je kiezen voor het Ring Protect Basis Plan van € 30,- per jaar of het Ring Protect Plus Plan wanneer je meerdere apparaten hebt voor € 100,- per jaar.

Wanneer je niet voor een abonnement kiest, is het alleen mogelijk om live beelden te ontvangen en direct te communiceren met de persoon die voor de deur staat. Alleen: mis je een oproep dan kun je nooit zien wie dit geweest is.

Montage deurbel met camera

Bij montage van deze De Ring Video Doorbell Pro kun je vier verschillende kleuren fronts gebruiken: nikkel-satijn, crème kleurig, venetiaans brons en zwart.

Let er wel op dat deze deurbel van Ring wel een hogere spanning nodig heeft en dat wellicht hulp bij de installatie gewenst zou kunnen zijn.

Als je hier een goed alternatief voor wilt hebben, adviseren wij om de Ring Video Deurbel 3 Plus te kiezen die is uitgevoerd met een accu die exact dezelfde specificaties heeft maar een eenvoudigere installatie.

Specificaties

StroomvoorzieningNetstroom
Videoresolutie1920 x 1080 pixels
WifiJa
BewegingsdetectieJa
TerugspreekfunctieJa
Kijkhoek160 bij 100 graden
OpnamesBetaald in de cloud
Kosten per maand€3,-
Garantie2 jaar
Smart home platformenAmazon Alexa, IFTTT, Samsung SmartThings

Voordelen en nadelen

 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Compact design
 • Goede kijkhoek
 • Goede Wifi ontvangst
 • Snelle reacties
 • Uitgebreide App
 • Een abonnement nodig
 • Geen accu dus alleen bedrade installatie
 • Wat moeilijkere installatie

4. Google Nest Hello: Mooi design en veel functies

De Google Nest Hello is een heel mooi vormgegeven slimme deurbel die naast veel functies ook het beste is te integreren met de overige Google home producten.

Wanneer je al gebruik maakt van Google Smart Home producten zoals de Nest slimme thermostaat, rookmelder, chromecast, stofzuiger e.d. dan kan de voorkeur voor de Nest Hello boven die van andere video deurbellen liggen.

Slimme gezichtsherkenning

De Google Nest Hello is uitgevoerd met gezichtsherkenning en kan dit snel en optimaal ondersteund met AI in de cloud uitvoeren.

Zo kunnen bewoners van jouw huis worden uitgesloten voor opnamen en wanneer iemand bekend is voor je, kun je met de app zijn naam toevoegen. De Nest Hello zal vervolgens altijd deze persoonlijke identificatie herkennen bij een volgend bezoek.

Uitstekende camera

Ook is de Nest Hello erg uitvoerig bij het instellen van de verschillende zones voor de live opnames. Deze opnames worden opgenomen met een uitstekende camera in 1920 x 1080 pixels wat iets minder sterk is dan de Eufy maar wel weer veel beter dan bijvoorbeeld de Ring modellen.

Handige App

De Google Nest Hello deurbel is uitgerust met een app waar direct alle instellingen van de deurbel met camera zijn te zien en aan te passen.

Zo is het mogelijk om de detectie zones in te stellen voor het bereik van de opnames. Maar ook kun je zelfs gepersonaliseerde teksten inspreken. Deze teksten zijn dan eenvoudig via spraak aan de bezoeker aan de voordeur door te geven. Ook kun je via de app direct de dag en nacht opnames in HDR kwaliteit bekijken.

Installatie Google Nest Hallo

De installatie van de Google Nest Hallo is wel wat ingewikkelder dan andere deurbellen met camera, aangezien de trafo geschikt moet zijn en hiervoor moet een bedrade deurbel aanwezig zijn. De deurbel werkt alleen op 16 Volt.

Let dus op of je huidige deurbel op deze hogere spanning kan werken, anders moet deze vervangen worden.

Nest Aware abonnement

Ook is het belangrijk dat je bij aanschaf van deze deurbel met camera een abonnement neemt op Nest Aware.

De kosten hiervoor bedragen € 5,- per maand. Hiermee kun je tot 30 dagen aan opnames in de cloud bewaren en zijn geavanceerde functies als persoonsherkenning actief.

Specificaties

StroomvoorzieningNetstroom
Videoresolutie1920 x 1080 pixels
WifiJa
BewegingsdetectieJa
TerugspreekfunctieJa
Kijkhoek160 bij 160 graden
OpnamesBetaald in de cloud
Kosten per maand€5,-
Garantie2 jaar
Smart home platformenAmazon Alexa, Google Assistant

Voordelen en nadelen

 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Fraai design
 • Grote kijkhoek
 • Goede Wifi ontvangst
 • Snelle reacties
 • Uitgebreide App
 • Gezichtsherkenning en personalisatie
 • Goed te integreren met Google Smart Home producten
 • Diefstal gevoelig
 • Geen accu
 • Wel een abonnement nodig

5. SecuFirst DID701S – Wi-Fi deurbel met camera: Goedkoopste

SecuFirst DID701S

De SecuFirst Wi-Fi deurbel DID701S is een uitstekende deurbel met camera voor een betaalbare prijs. Deze deurbel met camera is ook uitgerust met indrukwekkende specificaties en hierdoor valt hij bij ons in de top 5 van beste modellen.

Wat opvalt is dat dit model is uitgerust met een sd-kaart voor lokale opslag. Dit is bovendien dus ook na installatie een goedkopere oplossing dan de deurbellen met een abonnement en voor veel mensen een groot voordeel.

Maar ook de specificaties zijn uitstekend en de afwerking is zelfs voorzien van een metalen behuizing welke we niet snel eerder hebben gezien.

Camera met goede kijkhoek

De SecuFirst wifi deurbel heeft een kijkhoek van 140° in Full HD-kwaliteit (1080P). Dit is ideaal om de bezoeker voor uw deur op een goede manier te kunnen zien staan. Voor in de nacht is deze camera voorzien van 5 infrarood LED’s waardoor hij ook in de nacht uitstekende opnamen maakt.

Interactie bezoeker

Je kunt via de ingebouwde speaker en microfoon met een bezoeker communiceren maar je kunt dit natuurlijk ook doen via je mobiele telefoon waar je de SecuFirst HD app op hebt geïnstalleerd.

Overigens kun je instellen dat er binnen een bewegingszone direct een opname moet worden gestart. Deze wordt dan direct op de interne opslag via een SD-kaart beveiligd opgeslagen.

Maar wil je alleen opnemen als iemand daadwerkelijk aanbelt, dan kan dit ook.

Altijd veilige opslag van video beelden

De verwerking van de videobeelden vinden altijd plaats via de router naar uw deurbel met camera. Maar stel dat deze connectie niet gemaakt zou kunnen worden. dan kunnen deze gestreamd worden via een cloud server van SecuFirst.

Wifi of ethernet aansluiting

Heb je een plek waar je niet direct een Wifi verbinding voorhanden hebt dan kun je de SecuFirst DID701S ook gewoon via een ethernet aansluiting verbinden. 

StroomvoorzieningNetstroom
Videoresolutie1920 x 1080 pixels
WifiJa + ethernet
BewegingsdetectieJa
TerugspreekfunctieJa
Kijkhoek140 bij 140 graden
OpnamesMicroSD
Kosten per maandGeen
Garantie2 jaar
Smart home platformenGeen

Voordelen en nadelen

 • Scherp beeld
 • Kwalitatief metalen design
 • Geen abonnement nodig
 • Snelle reacties
 • Ethernet aansluiting
 • Geen accu mogelijkheden
 • Geen smart home ondersteuning

Koopadvies

Wanneer je een keuze wilt maken voor een deurbel uit de beste deurbel met camera 2024 collectie, dan zijn er een aantal criteria te onderkennen.

Plaatsing video deurbel

Ten eerste is het van belang om de juiste plaats voor de deurbel met camera te bepalen. De bewegingszone is hierbij van belang en deze mag i.v.m. de privacy niet buiten je eigen terrein liggen.

Stel dat de stoep voor je huis wordt gefilmd, dan is dit verboden om hier mensen te filmen. Kies dus in dit geval voor een model waarbij de zone optimaal is in te stellen zoals de Google Nest Home of de Ring draadloze deurbel.

Ook zou het juist handig kunnen zijn om bijvoorbeeld de oprit bij een andere ligging volledig mee te nemen voor een extra beveiliging van je huis. Let dan vooral ook op het maximale bereik die voor een detectiezone is in te stellen.

Bestaande deurbel of gong

Wanneer je de bestaande deurbel wilt behouden zul je moeten kiezen voor een bedrade installatie van je deurbel met camera.

Let er goed op dat sommige modellen een andere trafo nodig hebben. Die moet dan in de meterkast worden geplaatst en er zal een aparte schakeling moet worden uitgevoerd voor de aansluiting van de bestaande deurbel.

Wanneer je dit ingewikkeld vindt, zorg dan voor een installatie op locatie door een professional.

De meeste deurbellen zijn overigens uitgevoerd met een afzonderlijke gong die je gewoon eenvoudig via Wifi kunt verbinden en op iedere plek in huis kunt plaatsen. Maar ook hebben ze meestal allemaal ondersteuning voor Smart Home systemen van o.a. Alexa en Google die dan als gong kunnen fungeren.

Accu of niet

Wanneer je een deurbel met camera wilt gaan plaatsen op een plek waar geen stroomvoorziening aanwezig is dan kan een op accu gebaseerd model de beste oplossing zijn. Omdat je nu onafhankelijk bent van een vaste stroomvoorziening kan de plaatsing veel flexibeler worden uitgevoerd.

Cloud opslag of lokaal

Ook is het verstandig om vooraf te bepalen of je extra kosten wilt maken voor de opslag in de cloud of dat je de video’s lokaal wilt bewaren.

Let hierop want als je voor een Ring of Google deurbel kiest zul je hier niet omheen kunnen als je tenminste de opnames wilt terugkijken.

Bij het lokaal opslaan van de video’s moet je wel rekening houden met het feit dat je de oude video opnames iedere maand opschoont anders loopt je disk namelijk te snel vol.

Ook zal bij een cloudopslag de Wifi verbinding goed moeten zijn aangezien er alleen via deze verbinding video’s worden opgeslagen.

Conclusie

De keuze voor de beste deurbel met camera is dus niet zo ingewikkeld als je de voorgaande stappen hebt gevolgd.

De prijs / kwaliteit is eigenlijk bij alle modellen op een goed niveau. Er zijn natuurlijk verschillen maar die liggen ook aan de wensen van de klant.

Wellicht dat de integratie van de deurbel met andere apparaten wel het meest onderscheidend kan zijn. Persoonlijk zou ik hier wel goed over nadenken want je ziet dat er steeds meer slimme apparaten beschikbaar komen.

Het is gewoon handig als je centraal alles kunt regelen. Televisie, radio, muziek streaming, thermostaat, buitenverlichting, robotstofzuiger als ook de deurbel met camera die met elkaar kunnen communiceren. Dat is de toekomst :).

Gerelateerde koopgidsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *