beste wifi versterkers

Een Wifi versterker (of ook wel Wifi Extender of Wifi Repeater genoemd) is voor iedereen een welkome aanvulling wanneer het huidige draadloos bereik van het Wifi netwerk onvoldoende is.

Wij hebben een lijst gemaakt van de beste Wifi versterkers met de bedoeling om de consument te helpen bij de aanschaf van een Wifi versterker. Omdat het hier vaak om veel technische aspecten gaat is het vaak een ondoorzichtig terrein en hebben we alle belangrijke eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Aandachtspunten Wifi versterkers

Belangrijke aandachtspunten van onze test van de Wifi versterkers zijn bereik, installatie, type verbinding, snelheid, compatibiliteit, prijs en ondersteuning. Veel eigenschappen die wellicht nu nog niet altijd even bekend in de oren klinken maar door deze onderwerpen wat meer toe te lichten zal dit duidelijker worden.

Snelheid Wifi versterker

Wanneer je een router kiest is het ook belangrijk na te denken of je een single band of Dual band wifi-ondersteuning wilt hebben. Singel band is alleen ondersteuning voor 2.4Ghz. Dual band zal de verbindingssnelheid van de frequenties 2.4GHz en 5GHz beide ondersteunen. Ons advies is hier altijd voor Dual band te kiezen aangezien steeds meer apparatuur de hogere en snellere frequentie van 5GHz ondersteunt.

Verschil tussen 2.4 en 5Ghz
Het verschil tussen de 2.4Ghz en 5Ghz frequenties is dat de 2.4 GHz ondersteuning een groter bereik heeft maar minder snel is. De 5Ghz ondersteuning minder bereik maar wel veel sneller. Let dus goed op welke type verbinding afhankelijk van de afstand je gebruikt. Vaak is een online snelheidsmeting handig om vanaf een bepaald punt te kunnen testen welke frequentie je het beste kunt gebruiken.

Bereik van de Wifi versterkers

Wanneer we het over het bereik hebben van een Wifi versterker dan hebben we het natuurlijk over de afstand die kan worden overbrugd en ook de overdrachtssnelheid die nog kan worden gerealiseerd. Wanneer je bijvoorbeeld een groot bereik hebt maar na 10 meter bijna geen overdrachtssnelheid meer dan heb je hier niet zoveel aan.

Vaak is het bereik te danken aan de antennes op de Wifi versterker die het signaal naar de omgeving uitstralen. Hoe beter deze antennes (intern of extern) zijn hoe beter het bereik. Bovendien zijn de antennes soms ook te verstellen waardoor gerichter het signaal kan worden verspreid.

Installatie

Omdat het aansluiten van een Wifi versterker vaak niet voor iedereen even eenvoudig is zijn de leveranciers ook hier slimmer in geworden. De installatie kan tegenwoordig met 1 druk op een knop volledig worden uitgevoerd. Dit terwijl er via het internet ingelogd kan worden op de Wifi versterker en alle instellingen alsnog zijn aan te passen.

Wanneer je signaal van je bestaande router onvoldoende is zal een Wifi extender een must zijn. Belangrijk is dat de Wifi versterker die je gaat bestellen wel eenvoudig in het bestaande netwerk is te koppelen. Vaak zijn hierbij extra ethernet poorten belangrijk en zal de installatie eenvoudig moeten plaatsvinden.

De prijs van de Wifi versterkers loopt erg uiteen en vanaf een paar tientjes kun je vaak al een Wifi versterker aanschaffen. Toch is de keuze voor een goede Wifi versterker erg belangrijk en ons advies is om hier zorgvuldig vanuit de wensen naar te kijken. Een goedkope Wifi versterker zal vaak geen stabiele en beperkte snelheid en of bereik hebben. Op deze manier is goedkoop vaak duurkoop en zult u snel teleurgesteld raken bij de aankoop. Kies voor een kwalitatieve Wifi versterker uit onze top 5 en je zult hier geen spijt van krijgen.

Top 10 Beste Wifi versterkers

In onderstaand overzicht vindt je direct de beste Wifi versterkers van dit moment. Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende merken op de markt maar op basis van onze research en positieve reviews hebben wij onze top 10 beste Wifi versterkers met zorg voor jou samengesteld.

Wifi VersterkerSnelheid 2.4GhzSnelheid 5GhzActuele Prijs
1. TP-Link RE650 (BESTE GETEST)800 Mbits/s1733 Mbits/s
2. TP-Link RE450 Wifi versterker450 Mbit/s1300 Mbits/s
3. AVM FRITZ! 2400 Wifi versterker (TIP!)600 Mbit/s1734 Mbits/s
4. Netgear EX8000400 Mbits/s1733 Mbits/s
5. AVM FRITZ!WLAN 3000400 Mbits/s2600 Mbits/s
6. TP-Link RE200300 Mbits/s450 Mbits/s
7. AVM FRITZ!WLAN 310300 Mbits/sGeen
8. ASUS RP-AC68U 600 Mbits/s1300 Mbits/s
9. Netgear EX3700300 Mbits/s450 Mbits/s
10. Linksys RE6400300 Mbits/s867 Mbits/s

1. TP-Link RE650 Wifi versterker: Beste uit onze test

TP-Link RE650 Wifi versterker

De TP-Link RE650 Wifi versterker is een mooi compacte maar vooral ook zeer snelle Wifi extender die je signaal in huis moeiteloos versterkt. Op de 2.4 Ghz frequentie tot ruim 800 Mbit/s en de hogere frequentie van 5GHz zelfs tot 1733 Mbits/s. Met de TP-Link RE650 kun je door zijn 4 externe antennes het signaal altijd op de juiste plek krijgen. Omdat het signaal zo goed wordt versterkt is hij zowel geschikt voor browsen en mailen maar zeker ook voor gamen en het streamen van HD video’s.

Snelle processor

De TP-Link RE650 is uitgevoerd met een dual-core processor. Hierdoor zal deze Wifi repeater het signaal het signaal super snel verwerken. Dit alles met als voordeel dat je bij het afspelen van video’s of spelen van games geen haperingen zal bemerken.

Netwerkpoort + installatie

Ook is de TP-Link RE650 uitgevoerd met een extra netwerkpoort en hierdoor kun je dus op de beste snelheid ook nog eens een extra gameconsole, gaming laptop of PC aansluiten. Met de bijgeleverde TP-link app kun je deze Wifi versterker tot in detail configureren. Overigens is deze Wifi Extender erg eenvoudig te installeren voor gebruik.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless AC, Wireless N, Wireless G, Wireless A
 • Beveiliging: WPA2, WPA2-PSK, WEP, WPA-PSK, WPA
 • Aantal Wifi antennes: 4
 • Type:Simultaneous dual-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 800 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: 1733 Mbits/s
 • Garantie: 3 jaar
 • Gewicht 450Gram

Voordelen en nadelen

 • Beste Snelheden
 • 4 Wifi antennes
 • 3 jaar garantie
 • Eenvoudige installatie
 • prijs

Ik heb de Wifi versterker nu op de 1e verdieping van mijn huis kunnen plaatsen op 10 meter van de router. De snelheid is echt beter geworden en bovendien kunnen we nu ook Netflix gebruiken op de slaapkamer.

Michiel

Bedankt voor het advies ik heb ook de TP-Link RE650 aangeschaft en voorheen alleen ervaring met een router van TP-link. De RE650 bevalt mij goed. Lekker compact formaat en uitstekende prestaties.

Peter

2. TP-Link RE450 Wifi versterker: Goede prijs / kwaliteit

TP-Link RE450 - wifi versterker

De TP-link RE450 is het compactere broertje van de 650 en toch met absoluut de beste Prijs / Kwaliteit verhouding. Naast de uitstekende specificaties om het draadloze Wifi signaal te kunnen versterken is deze Wifi Repeater ook direct aan te sluiten op een stopcontact.

Uitstekende snelheid

Wanneer we de snelheden van deze TP Link RE450 bekijken dan zien we dat dit 1300 Mbps op de 5GHz wifi band is. Dit is dan ook veel sneller dan veel van zijn directe concurrenten. Ook kun je deze Wifi repeater goed instellen voor verspreiding van het signaal met de 3 verstelbare antennes. Handig wanneer je op lastige plekken toch een goede dekking wilt hebben. Maar ook de extra Ethernet aansluiting maakt het mogelijk om een extern apparaat op de TP Link 450 aan te sluiten.

Geschikt voor veel toepassingen

De TP-Link RE450 is geschikt voor het dagelijkse browsen en mailen via internet. Maar ook voor het het streamen van video en of gamen is deze versterker prima geschikt. Met 3 jaar fabrieksgarantie uitstekende ondersteuning en een scherpe prijs is dit namelijk een absolute topper in prijs / kwaliteit.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless AC, Wireless N, Wireless G
 • Beveiliging: WPA2, WEP, WPA
 • Aantal Wifi antennes: 3
 • Type: Simultaneous dual-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 450 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: 1300 Mbits/s
 • Garantie: 3 jaar
 • Gewicht 448 gram

Voordelen en nadelen

 • Dualband Wifi Versterker
 • Snel en veilig
 • Robuuste afwerking
 • Mooi OLED scherm
 • Prijs / kwaliteit
 • Ingebouwde antenne dus minder goed te richten

3. AVM FRITZ! 2400 Wifi versterker: Vertrouwde resultaten

AVM FRITZ! 1750E

De AVM FRITZ! 2400 Wifi versterker is een ware topper in het segment. Wat namelijk direct opvalt is de sterke behuizing van de Wifi repeater met zijn opvallende AVM kleurstelling. Deze Wifi versterker is bovendien uitgevoerd met een Dualband Wifi signaal.

Hoge snelheden

De dualband wifi versterker kan hierdoor ook snelheden tot 1734 Mbps in de 5Ghz frequentie behalen. Met wat meer bereik voor de 2.4Ghz bandbreedte worden eenvoudig snelheden tot 600 Mbps gehaald. Maar ook de ondersteuning voor o.a. WPA2 protocollen maakt deze versterker bovendien een veilig model. Kortom een krachtpatser in zijn categorie.

Gigabit poort

Ook is deze Wifi Versterker uitgerust met een Gigabit ethernet poort waardoor ook met een UTP kabel naar een computer enorme snelheden worden ondersteund. De prijs is echter niet hoog en gezien zijn prestaties niet voor niet onze tip voor beste prijs/kwaliteit.

Wifi in je tuin?
Wil je ook in de tuin kunnen internetten dan is Wifi in de tuin natuurlijk ideaal. Met een Wifi versterker kun je dit bereik realiseren aangezien het bestaande signaal wat je normaal tot aan de tuin brengt eenvoudig kan worden versterkt met een Wifi versterker. Overigens moet je wel rekening houden dat een Wifi extender het signaal niet versterkt maar puur het bereik. De draadloze snelheid zal altijd worden gehalveerd voor apparatuur welke met de Wifi versterker in verbinding staan. Maar voor de meeste situaties als standaard browsen is dit overigens meer dan voldoende.

Eenvoudige installatie

Maar ook de installatie van deze repeater is vrij eenvoudig te noemen. Met de WPS knop wordt de AVM FRITZ! 2400 eenvoudig geïnstalleerd en verbonden in je bestaande netwerk. De Nederlandse handleiding is overzichtelijk en geeft bovendien voldoende informatie.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless AC, Wireless N, Wireless G
 • Beveiliging: WPA2, WEP, WPA
 • Aantal Wifi antennes: Intern
 • Type: Simultaneous dual-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 600 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: 1734 Mbits/s
 • Garantie: 5 jaar
 • Gewicht 406 gram

Voordelen en nadelen

 • Dualband Wifi Versterker
 • Snel en veilig
 • Robuuste afwerking
 • Mooi OLED scherm
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Ingebouwde antenne die minder goed te richten is

De AVM FRITZ 1750 Wifi versterker is eenvoudig te installeren en omdat we al een Fritzbox router hebben staan ook goed te combineren. Overal boven nu een uitstekend bereik en bovendien op alle plekken lekker snel

Fam. Smolders

4. Netgear Nighthawk EX8000: Wifi versterker met groot bereik

Netgear EX8000 wifi versterker

De Netgear EX8000 is een echte topper als het gaat om bereik en snelheid. Met een tri-band ondersteuning voor 2.4 / 5 / 5 Ghz ondersteuning kunnen overdrachtssnelheden tot 1734 Mbits worden bereikt wat al met al enorm hoog is. De robuuste behuizing en de acht leds die de status van de verschillende aansluitingen weergeeft maken deze Wifi versterker uniek.

Tri band ondersteuning

De Tri-band is vooral geschikt voor gebruikers die meerdere 5GHz apparaten naast elkaar willen gebruiken. Om onderlinge vertragingen te voorkomen worden hierbij de langzamere van de snellere apparaten gescheiden en is het netwerk bovendien optimaal geconfigureerd op snelheid.

De bovenstaande snelheden zijn door ons getest op verschillende afstanden waar nog zicht was naar de router (15 – 23 meter). Ook hebben we de snelheid getest naar de 1e etage op 9 meter afstand waarbij minimaal 1 vloer en muur moest worden overbrugd.

Daarnaast voldoet de ze Netgear aan de Wifi-5 (802.11ac) waarmee hij dus ook direct goed compatible is met de nieuwste devices en bovendien ook nog eens erg veilig.  De Wifi versterker heeft 4 verschillende ethernet poorten die snelheden tot 1000 Mbps ondersteunen. De 6 interne antennes geven volgens Netgear een dekking aan 230 m2. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van de WPA netwerkbeveiliging om ook dataoverdracht veilig te laten plaatsvinden.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless G, Wireless N, Wireless AC
 • Beveiliging: WEP, WPA2-PSK, WPA2
 • Aantal Wifi antennes: 6
 • Type: Simultaneous tri-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 400 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: 1733 Mbits/s
 • Garantie: 2 jaar
 • Gewicht 890,5 gram

Voordelen en nadelen

 • Goede kwaliteit
 • Meest geavanceerde wifi versterker
 • Snelle prestaties
 • Eenvoudige installatie
 • Prijzig
 • Formaat
 • Installatie wat ingewikkelder

Wij hebben direct gekozen voor de Netgear EX8000 op basis van de ervaringen op het internet. Persoonlijk vindt ik ook dat deze Wifi versterker gewoon op de 1e plaats had moeten staan want hiervoor hadden wij de RE450 en deze versterker doet zijn werk toch veel beter. Uitstekend bereik en snelheid. Inderdaad is het wel even goed opletten bij de installatie maar er is voldoende informatie online te vinden (met zelf video) over de installatie.

Niels

5. AVM FRITZ!WLAN 3000: Wifi versterker

AVM FRITZ!WLAN 3000 - wifi versterker

De AVM FRITZ!WLAN 3000 kan ook moeiteloos je Wifi signaal versterken. Deze Wifi versterker met krachtige ingebouwde antenne is zowel geschikt voor het dagelijkse PC gebruik maar ook voor HD video’s streamen en gamen. Bovendien is deze Wifi repeater ook uitgevoerd met twee extra lan aansluitingen waardoor ook een console of PC eenvoudig is aan te sluiten.

Veilig door versleuteling data

Door uitstekende versleuteling van de data is veiligheid ook een sterk aandachtspunt van deze Wifi versterker. Het is zodoende niet zomaar mogelijk om de data die via het Wifi netwerk wordt verspreidt te kraken.

Eenvoudige installatie

Door gebruik te maken van de handige WPS knop is het configureren van deze router ook zo gebeurd. De Led op de behuizing geeft aan of er verbinding met de router is gemaakt en bovendien is de integratie met bijvoorbeeld de AVM FRTIZ!Box een groot voordeel. Hierdoor kan er namelijk een handig Mesh Wifinetwerk worden opgezet.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless G, Wireless N, Wireless AC
 • Beveiliging: WEP, WPA2-PSK, WPA2
 • Aantal Wifi antennes: Intern
 • Type: Simultaneous tri-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 400 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: 2600 Mbit/s
 • Garantie: 5 jaar
 • Gewicht 281 gram

Voordelen en nadelen

 • Goede kwaliteit
 • Duurzaam
 • Snel
 • Eenvoudige installatie
 • Prijzig

6. TP-Link RE200: Beste Prijs

TP-Link RE200

De TP-Link RE200 is zeker een uitstekende Wifi versterker voor een zeer scherpe prijs. Hij is geschikt voor het streamen van data en online gamen. Bovendien heeft de RE200 een mogelijkheid om ook een extra netwerkkabel aan te sluiten.

Je kunt met deze Wifi versterker prima je huidige bereik en signaalsterkte van Wifi in en om je huis verbeteren. Bovendien is de prijs zeer aantrekkelijk zodat je er ook meerdere van kunt aanschaffen.

Eenvoudige installatie

De TP Link RE200 laat zich eenvoudig installeren door een simpele druk op de WPS toets. Hierdoor wordt automatisch de bestaande router in het huis gezocht en verbonden. Heb je hem eenmalig verbonden dan kun je hem uit het stopcontact halen en overal in huis plaatsen. Het is verder niet noodzakelijk om hem nogmaals te configureren.

Ook geschikt voor gamen

Jazeker deze TP-Link RE200 is ook geschikt voor het gamen met zijn 2,4 en 5 GHz bandbreedte. Zowel HD video streaming als online gamen wordt zo vanuit iedere ruimte mogelijk. Bovendien kun je deze draadloze Wifi router in het stopcontact steken en er gewoon een ethernet kabel insteken om een vast aansluiting te maken. Handig wanneer je een game console, DVR of Laptop/PC wilt aansluiten.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless AC
 • Beveiliging: WEP
 • Aantal Wifi antennes: Geen
 • Type: Simultaneous dual-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 300 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: 450 Mbit/s
 • Garantie: 3 jaar
 • Gewicht 325 gram

Voordelen en nadelen

 • Uitstekende prijs
 • Goede kwaliteit
 • Ook bekabelde aansluiting
 • Geen groot bereik en snelheid

7. AVM FRITZ!WLAN 310: 2,4 GHz uitbreiden

Als je het Wifi bereik in je huis wilt vergroten en je maakt geen gebruik van een 5GHz netwerk dan is de AVM FRITZ!WLAN 310 een prima keuze. De reikwijdte van je huidige Wifi kun je eenvoudig uitbreiden door de 310 in het stopcontact te stoppen en met een simpele druk op de WPS knop te installeren.

Browsen, e-mail en downloaden

Voor wie de AVM FRITZ!WLAN 310 wilt aanschaffen moet zich wel realiseren dat dit een basis Wifi versterker is. De 310 is eigenlijk alleen geschikt voor de basis handelingen online zoals browsen, e-mailen en downloaden van kleine bestanden. Wil je Netflix streamen of gamen dan is het beter om voor de TP-Link RE650 te kiezen.

Let op deze Wifi extender is een single band model en heeft hierdoor alleen maar ondersteuning voor het 2.4 GHz netwerk. Wil je dus hogere snelheden ondersteunen kies dan voor minimaal een dual-band model.

Waar plaats je een Wifi versterker
Een Wifi versterker kun je het beste plaatsen op een plek in de buurt van je router. De Wifi versterker heeft namelijk een goed signaal nodig om het bereik te kunnen verbeteren. Hou ook rekening met muren en vloeren in het huis. Het signaal zal hier snel door worden verstoord vanwege de dikte. Merk je dat er op verdieping als de zolder moeilijk een Wifi signaal is te ontvangen leg dan eerst een netwerkkabel hierheen en gebruik dan de Wifi versterker als extra aansluiting.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless N
 • Beveiliging: WEP, WPA
 • Aantal Wifi antennes: geen
 • Type: Simultaneous singel-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 300 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: geen
 • Garantie: 5 jaar
 • Gewicht:

Voordelen en nadelen

 • Geschikt voor browsen en mailen
 • 5 jaar garantie
 • Goed te combineren met de Fritzbox
 • Minder geschikt voor video streaming als Netflix
 • Niet geschikt voor gamen

8. ASUS RP-AC68U Wifi extender: Een krachtpatser (TIP!)

ASUS RP-AC68U wifi extender

De ASUS RP-AC68U is een krachtpatser onder de Wifi versterkers. Deze Dual-band Wifi versterker zal moeiteloos je Wifi signaal versterken en vergroten tot snelheden van maximaal 1900 Mbps.

Ook is deze Wifi repeater voorzien van een USB 3.0 poort die het mogelijk maakt om opslagapparatuur te koppelen en hier bestanden draadloos op te slaan. Ideaal als je een backup systeem wilt hebben van al je persoonlijke informatie.

Ondersteuning en bereik

De ASUS RP-AC68U heeft een zeer goede interne MIMO antenne die alle bestaande bestaande routers zal helpen het bereik te verbeteren. Hierdoor kun je deze versterker ook prima gebruiken om het bereik van je bestaande Wifi netwerk te vergroten. De snelheden lopen op tot 1900 Mbps door zijn goede en stabiele 802.11ac Wifi ondersteuning. Laptops, tablets, smartphones, gameconsoles en smart TV’s zijn de meest gebruikte apparatuur die hier goed bij functioneren.

5 GHz netwerk
Wanneer we spreken van een 5 GHz netwerk dan moet je router deze natuurlijk ook ondersteunen. Wanneer dit niet het geval is dan kun je deze upgraden of een Wifi versterker kiezen voor het 2.4 GHz netwerk die doorgaans veel goedkoper zijn. Ook wanneer je router wel op een 5 GHz netwerk kan functioneren maar je apparaten zijn de goedkopere Wifi extenders ook prima.

5 GHz netwerk toevoegen aan bestaande router

Wanneer je nog een verouderde router hebt dan is het met de ASUS RP-AC68U mogelijk om deze uit te breiden met een extra 5 GHz netwerk. Dus geen extra kosten maken om je huidige router te upgraden maar gewoon met de Acces Point modus je bestaande netwerk upgraden. Met dit nieuwe netwerk maak je van je single band ondersteuning een dual-band. Snelheden tot 1300 Mbps zorgen ervoor dat 4K video’s en gaming vlot verloopt.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless AC
 • Beveiliging: WPA2, WPA, WEP
 • Aantal Wifi antennes: intern
 • Type: Simultaneous dual-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 600 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: 1300 Mbit/s
 • Garantie: 3 jaar
 • Gewicht:

Voordelen en nadelen

 • Uitstekende snelle verbindingen
 • Mooie vormgeving
 • Plug & play
 • Kast geeft veel licht af

9. Netgear EX3700: Nette prijs

Netgear EX3700 Wifi versterker

De Netgear EX3700 Wifi versterker is een compact model die je simpel in het stopcontact kunt steken en je Wifi signaal goed zal versterken tot snelheden van 450 Mbps.

Wil je dus je Wifi signaal uitbreiden en heb je geen wens om 4K video’s of games te spelen via dit Wifi signaal dan is het een goede keuze. Bovendien is deze Netgear EX3700 ook nog eens voorzien van een nette prijs en kun je er dus ook meerdere van in huis plaatsen.

Verbeter je Wifi Netwerk

Nadat je de Netgear EX3700 Wifi range extender hebt aangesloten kun je het huidige dual-band netwerk uitbreiden naar 750 Mbps. Bovendien wordt dit netwerk minder gevoelig voor interferenties en storingen van buitenaf. De slimme Faslane technologie van Netgear gebruikt beide banden om een enkele super snelle verbinding aan te maken. Dit is dus ideaal voor HD streaming en of gamen. Ook is het mogelijk om een extra bedraad apparaat op het Wifi netwerk via de Netgear EX3700 aan te sluiten.

Handige Netgear Wifi Analytics App

Wil je alles weten over je bestaande Wifi netwerk dan is er de handige Netgear Wifi App die je eenvoudig op je smartphone of tablet kunt installeren. Hiermee krijg je een overzicht van de Wifi signaalsterkte per locatie en kun je zelfs de interferentie meten. Handig dus ook om de juiste plaatsing van je Wifi versterker te bepalen.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless AC
 • Beveiliging: WPA2
 • Aantal Wifi antennes: Extern
 • Type: Simultaneous dual-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 300 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: 450 Mbit/s
 • Garantie: 2 jaar
 • Gewicht:

Voordelen en nadelen

 • Goede prijs
 • Ook bekabelde aansluiting mogelijk
 • Geschikt voor browsen, mailen en eenvoudige games
 • Niet geschikt voor groter bereik / afstand

10. Linksys RE6400: Krachtige Wifi versterker

De Linksys RE6400 is een krachtige Wifi versterker die zoals je van dit bekende merk mag verwachten top prestaties kan leveren en dit alles voor een zeer gunstige prijs / kwaliteit. De RE6400 is ideaal voor die mensen die wel het optimale uit hun Wifi netwerk willen halen maar niet de hoofdprijs willen betalen. Je hebt met de RE6400 een zeer breed ondersteunende versterker voor je Wifi signaal in en om je huis. Laten we maar eens verder kijken wat hij allemaal kan.

Uitstekende performance

Wat als eerste opvalt is zijn compacte behuizing en de twee externe antennes die ook qua signaalverspreiding zijn aan te passen. Je plaatst deze Wifi extender natuurlijk direct in het stopcontact of een bekabelde aansluiting is ook mogelijk. Omdat we het hier hebben over een dual-band versterker kun je de Netgear RE6400 voor HD streaming en gamen gebruiken. Met snelheden tot 1750 Mbps is dit geen enkel probleem.

Ook kun je beide Wifi banden samenvoegen om een nog sterker netwerk te maken. Ideaal voor intensieve netwerktaken in je thuis of werkomgeving.

Gigabit ethernet aansluiting

De Linksys RE6400 is uitgerust met een Gigabit ethernet aansluiting die ideaal is als je hier extra randapparatuur aan wilt koppelen. Je Laptop, PC, Spelcomputer of Smart TV is hiermee voorzien van een krachtige verbinding. Bovendien heeft deze extender ook een intelligente signaalindicator die de optimale positie bepaalt voor de plaatsing van je Wifi versterker.

Specificaties

 • Wifi standaarden: Wireless AC
 • Beveiliging: WPA2
 • Aantal Wifi antennes: Extern
 • Type: Simultaneous dual-band
 • Snelheid 2.4 Ghz: 300 Mbit/s
 • Snelheid 5 Ghz: 867 Mbit/s
 • Garantie: 2 jaar
 • Gewicht:

Voordelen en nadelen

 • Streamen in 4K
 • Geschikt voor bekabelde aansluiting
 • Gigabit poort
 • Voor grote afstanden minder geschikt

Conclusie Wifi versterkers

Wanneer je een nieuwe Wifi versterker wilt aanschaffen is het belangrijk om een keuze te maken voor het juiste model. Wanneer je op plekken in of rondom je huis ondersteuning zoekt van versterking van je Wifi signaal maar deze moeilijk zijn te bereiken. Kies dan altijd voor een groot bereik en snelheid met minimaal ondersteuning voor een dual-band netwerk.

Vergeet niet dat de snelheid altijd afhankelijk is van de zwakste element in je netwerk en dus gaan we ervan uit dat je router bijvoorbeeld wel een dual-band wifi versterker ondersteunt.

Goede dekking

Maar wil je bijvoorbeeld op iedere verdieping een goede dekking dan kunnen meerdere goedkopere modellen ook volstaan. Let hierbij wel op dat je niet verschillende merken Wifi versterkers neemt omdat deze vaak minder goed met elkaar compatibel zijn.

Ook is het belangrijk om te bepalen of er veel data via het Wifi netwerk wordt gedeeld. Het is vaak beter om te gamen vanaf een vaste ethernet aansluiting omdat dit simpelweg sneller is. Hou hier rekening mee in je Wifi netwerk. Of kies voor een slimme Gigabit ethernet aansluiting op je Wifi versterker.

Gerelateerde koopgidsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *