Iedereen krijgt in zijn leven wel te maken met eeltplekken. De ene persoon heeft er echter meer last van dan de ander. Dit heeft te maken met het type schoenen dat je draagt, maar ook je levensstijl.

Misschien moet je bijvoorbeeld veel lopen tijdens je werk of ben je een groot fan van wandelen. Eelt is op zich niet gevaarlijk, maar het kan wel onaangenaam zijn.

Eeltverwijderaar

Je kunt het laten verwijderen bij een pedicure, maar vaak is dit veel gedoe. Je kunt er dus ook voor kiezen om een eeltverwijderaar te kopen. Deze zijn tegenwoordig zeer populair en je hebt verschillende soorten.

Het kan in eerste instantie lastig zijn om het juiste product te kiezen en om die reden helpen wij jou graag verder. In deze koopgids vertellen we je alles over de beste eeltverwijderaar.

Wat is een eeltverwijderaar?

De naam van het product zegt eigenlijk al wat het is. Het is namelijk een product waarmee je eelt kunt verwijderen. De meeste mensen krijgen eelt op de voeten, maar je kunt ook eelt op je elleboog of hand krijgen.

Eelt op de handen komt vooral voor bij mensen die in de constructie werken. Het voordeel van een eeltverwijderaar is dat deze goed in de hand ligt en de eelt snel en pijnloos kan verwijderen.

Overzicht Eeltverwijderaars

In onderstaand overzicht hebben wij alle Eeltverwijderaars staan die we verder in deze Koopgids uitvoerig bespreken. Neem gerust alvast een kijkje bij de specificaties.

Top 7 Eeltverwijderaars

1. FreshDragon eelt verwijderaar

FreshDragon Elektrische Eelt Verwijderaar

Gewicht: 492 gram
Rotaties: 2000 rpm

LifeWise Elektrische Eelt Verwijderaar

Gewicht: 355 gram
Rotaties: 1200 rpm

Vibrix® 2.0 Elektrische eeltverwijderaar

Gewicht: 359 gram
Rotaties: 2500 rpm

BaByliss Voetvijl H700E

Gewicht: 315 gram
Rotaties: n.v.t.

Beeperfect® Elektrische Voetvijl

Gewicht: 374 gram
Rotaties: 2300 rpm

Scholl Velvet Smooth - Elektrische Eeltvijl

Gewicht: 301 gram
Rotaties: 30 rpm

AEG PHE5642

Gewicht: 261 gram
Rotaties: 30 rpm

De verschillende soorten eeltverwijderaars

We gaven in de vorige alinea al aan dat er verschillende soorten eeltverwijderaars zijn. We zullen nu de vier verschillende soorten bespreken.

Voetvijl

Een voetvijl is de meest eenvoudige eeltverwijderaar. Deze brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Een belangrijke voordeel van de voetvijl is dat deze relatief goedkoop is en bovendien handig in gebruik. Het nadeel van een voetvijl is dat dit niet de meest effectieve eelt verwijderaar is. Het kan een lange tijd duren voordat de eelt echt verwijderd is. Daarnaast werkt het ook niet goed bij hardnekkige eeltplekken.

Eeltrasp

Een eeltrasp heeft bijna dezelfde vorm als een vijl. Het grootste verschil ligt in het feit dat de bovenkant niet voorzien is van een vijl, maar daarentegen van een schraper of rasp. Het werkt dan ook als een soort kaasschaaf.

Het voordeel van een eeltrasp is weer de prijs. Ze zijn relatief goedkoop en daarmee ideaal voor mensen met een beperkt budget. Daarnaast is een eeltrasp effectiever dan een vijl. Je haalt binnen een korte tijd meer eelt weg. Ook hardnekkige eeltplekken worden sneller verwijderd dankzij een eeltrasp.

Het nadeel van een eeltrasp is de ruwheid. Sommige mensen hebben weinig geduld. Ze zijn dan niet voorzichtig genoeg en dan loop je het risico op huidbeschadigingen. Ook zijn ze niet geschikt voor fijne plekken. Daarvoor kun je beter de vijl gebruiken.

Puimsteen

Puimsteen is een natuurproduct. Het is poreus, vulkanisch gesteente. Het is voorzien van verschillende kleine holtes en daarmee voelt het erg licht aan. Puimsteen wordt al sinds de oudheid gebruikt om de huid te schuren. Het voordeel van puimsteen is dat je er ook eeltplekken mee kunt verwijderen.

Puimsteen moet echter wel op een adequate wijze gebruikt worden. Bovendien is er enige voorbereiding nodig om de effectiviteit te garanderen. Stop eerst tien minuten je voeten in een bad met lauw water. Daarmee maak je het vel zacht en vervolgens kun je met de puimsteen aan de slag.

Het voordeel van puimsteen is de zachtheid. Dankzij die zachtheid kun je er niet je voeten mee beschadigen.

De elektrische eeltverwijderaar

Mensen met een ruimer budget kunnen ervoor kiezen om een elektrische eeltverwijderaar aan te kopen. Qua opbouw is een elektrische eeltverwijderaar ongeveer hetzelfde als een normale eeltverwijderaar. Een elektrische eeltverwijderaar heeft echter een motortje.

Het voordeel van een elektrische eelverwijderaar is dat je nauwelijks kracht hoeft te zetten. Het is dus geschikt voor mensen met fysieke problemen. Daarnaast is het ook ideaal voor mensen die graag effectief willen werken.

Voor de elektrische eeltverwijderaar heb je wel enige expertise nodig. Het duurt dus even voor je de smaak te pakken hebt. Daarnaast zijn ze aanzienlijk duurder dan de andere soorten die we hier hebben besproken.

Waar moet je bij de aanschaf van een eelt verwijderaar rekening mee houden?

We gaven al aan dat er verschillende soorten eeltverwijderaars zijn. Maar waar moet je bij de aanschaf rekening mee houden? We zullen enkele belangrijke aspecten bespreken.

Voldoende schuurbladen

In de eerste plaats moet de eeltverwijderaar voorzien zijn van voldoende schuurbladen. Dit is namelijk het fundament van een eeltvijl. Vaak wordt bij de productspecificaties aangegeven hoeveel schuurbladen een eeltverwijderaar heeft. Voordat je besluit om een aankoop te doen, is het dus verstandig om die productspecificaties door te lezen.

Vermogen elektrische uitvoering

Bij de elektrische eeltverwijderaar is het belangrijk om naar het vermogen te kijken. Hoe meer vermogen de elektrische eeltverwijderaar heeft, hoe krachtiger deze is. Meer vermogen is niet altijd beter. Een elektrische eelt verwijderaar met veel vermogen veroorzaakt sneller huidschade. Er is dus enige expertise vereist en je moet ook voorzichtig zijn. Het vermogen wordt vrijwel altijd aangegeven doordat deze wordt omgezet in het aantal rotaties per minuut (rpm) bij de productspecificaties.

Aantal standen

Een meer geavanceerde eeltverwijderaar heet doorgaans meerdere standen. Dit is ideaal voor mensen die verschillende soorten eeltplekken hebben. Misschien heb je bij je ellebogen bijvoorbeeld lichte eeltplekken. Dan kun je de eeltverwijderaar op een lage stand zetten.

Doorgaans hebben de meeste mensen hardnekkige eeltplekken bij de voeten. Dan is het weer ideaal om een elektrische eeltverwijderaar met een hoge stand te gebruiken.

Is hij onder de douche te gebruiken?

Ben jij het liefst effectief bezig in de badkamer? Dan kun je ook voor een waterdichte eeltverwijderaar gaan. Het voordeel daarvan is dat deze onder de douche te gebruiken is.

Het is wel van belang om uit te zoeken of de elektrische eeltverwijderaar wel of niet tegen water kan. Het zou immers zonde zijn om je elektrische eeltverwijderaar te beschadigen. Ook dit staat doorgaans aangegeven bij de productspecificaties. Kan dit niet ga dan gerust douchen om je huis wat zachter te maken en gebruik een fohn om je huid snel te drogen.

Gebruiksvriendelijkheid

Ook de gebruiksvriendelijkheid moet centraal staan. Wanneer je nog geen ervaring hebt met een eeltverwijderaar, dan kun je beter voor een eeltverwijderaar met weinig vermogen gaan. Deze is misschien minder effectief, maar zonder ervaring kun je de huid beschadigen. Dit is doorgaans erger dan eelt en daarom moet je geen risico nemen. Om die reden is een elektrische eeltverwijderaar met verschillende standen ook ideaal. Die geeft je namelijk de ruimte om te experimenteren.

Prijs en garantie

We leven in dure tijden en daarom begrijpen we goed dat de prijs ook een rol speelt. Wanneer je weinig budget hebt, dan kun je beter voor een eenvoudige eeltvijl gaan. Mensen die regelmatig last hebben van eeltplekken, kunnen beter voor een elektrische eeltverwijderaar gaan.

Het is wel van belang om altijd goed de garantievoorwaarden door te lezen. Kijk niet alleen naar de garantieperiode, maar ook wat de verschillende voorwaarden voor de garantie zijn.

Top 7 beste Eeltverwijderaars

Er zijn veel verschillende soorten eeltverwijderaars op de markt. Om die reden kan het lastig zijn om een weloverwogen keuze te maken. Daarom bespreken wij hier de zeven beste eeltverwijderaars van dit moment.

Beste Eeltverwijderaar

1. FreshDragon oplaadbare eeltverwijderaar

Het voordeel van deze eeltverwijderaar is dat hij zeer effectief is. Hij is voorzien van een krachtige motor en daarmee kan het eelt al binnen 5 minuten verwijderd worden. Ook heeft hij drie verschillende schuurrollers, zodat je tegelijkertijd lichte en zware eeltplekken kunt behandelen. Hij heeft ook een ergonomisch design en daarmee reduceer je de kans op fysieke problemen. Een behandeling met deze eelt verwijderaar is volledig pijnloos.

Voordelen en nadelen:

 • Compleet
 • Gebruiksvriendelijk
 • Uitstekende kwaliteit
 • Geen

Sterke Eeltvijl

2. LifeWise elektrische eeltverwijderaar

Deze eeltverwijderaar is geschikt voor mensen met verschillende eeltproblemen. In de eerste plaats is hij geschikt voor reguliere eeltplekken. Daarnaast kunnen ook eeltkloven, eeltknobbels en likdoorns verwijderd worden met dit apparaat. Dit geldt ook voor de dode huid op de voeten. De schuurpads zijn vervangbaar en dit is goed voor de duurzaamheid.

Voordelen en nadelen:

 • Multifunctioneel
 • Krachtig
 • Vijlt goed
 • Geen

Beste Eeltverwijderaar qua functies

3. Vibrix® elektrische eelt verwijderaar

Het unieke punt aan deze eeltverwijderaar is dat hij een ingebouwd stofzuigsysteem bezit. Dit is goed voor de algehele hygiëne. Daarnaast is hij bijzonder effectief en binnen enkele minuten heb je dan ook gladde voeten. Ook is hij pijnloos en veilig te gebruiken. Ook heb je geen batterijen nodig, want hij is op te laden met een usb-kabel.

Voordelen en nadelen:

 • Sterke motor
 • Handig afzuigsysteem
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geen

Goedkope Elektrische voetvijl

4. BaByliss voetvijl H700E

Mensen met een beperkt budget kunnen voor deze voetvijl gaan. Het voordeel van deze voetvijl is dat hij enkel positieve beoordelingen krijgt. In de eerste plaats omdat deze voetvijl ook bij moeilijk bereikbare plekken komt. Ook kent de voetvijl twee verschillende snelheden. Op die manier kun je preciezer en nauwkeuriger aan de slag.

Voordelen en nadelen:

 • Scherp geprijsd
 • Mooi Design
 • Effectief en voor precies werk
 • Geen

Voor Extra zachte voeten

5. Beeperfect® elektrische eeltverwijderaar

Deze eeltverwijderaar is voorzien van een innovatief zuigsysteem. Het eelt wordt achter de schuurschijf opgezogen in een reservoir. De eeltverwijderaar is voorzien van een krachtige motor met twee standen inclusief lcd-display. Ook heeft hij een oplaadbare accu en is hij waterdicht. Het is wel verstandig om voor het eerste gebruik contact op te nemen met je huisarts. Hij is namelijk niet geschikt voor mensen met diabetes of een slechte doorbloeding.

Voordelen en nadelen:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Handig afzuigsysteem
 • Goed resultaat voor zachte voeten
 • Geen

Veilige Elektrische Eeltvijl

6. Scholl Velvet Smooth Elektrische Eeltvijl

Deze elektrische eeltvijl heeft een verwisselbare roller. Met de roller zorg je ervoor dat hardnekkige plekken glad en zacht worden. De roller is voorzien van microkorrels en synthetische diamantkristallen. Daarmee wordt de huid op een natuurlijke wijze gescrubd. Deze elektrisch eeltvijl is vooral geschikt voor mensen met een hardnekkige huid.

Voordelen en nadelen:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Effectief
 • Veilig
 • Maakt meer geluid

Eenvoudige Eeltverwijderaar

7. AEG PHE5642

Deze verwijderaar van eelt is ideaal voor mensen met ruwe en stekelige voeten. De eeltverwijderaar komt ook bij de moeilijk te bereiken gedeeltes van het lichaam. Hij is voorzien van vier vervangbare rollers en je krijgt er ook een schoonmaakborstel bij. Het apparaat werkt op batterijen. Deze moet je zelf bestellen.

Voordelen en nadelen:

 • Eenvoudig maar doeltreffend
 • Handig als er geen stroom is (vakantie)
 • Handig in gebruik
 • Geen afzuiging

Koopadvies

We bespraken in de vorige alinea’s de beste eeltverwijderaars van dit moment. Maar hoe doe je dan een succesvolle aankoop? In de eerste plaats raden wij je aan om een eeltverwijderaar altijd online te kopen. Dan heb je namelijk meer keuze en ze zijn ook een stuk goedkoper dan bij een fysieke winkel. Ook heb je dan direct een overzicht van de productspecificaties.

Voordat je gaat zoeken, is het van belang om je wensen op papier te zetten. Schrijf eerst op waar je de eeltverwijderaar voor nodig hebt. Is hij bedoeld voor lichte eeltplekken die gemakkelijk bereikbaar zijn? Of wil je hem juist voor meer moeilijk bereikbare plekken gebruiken?

Daarnaast moet je ook rekening houden met je huidtype. Iedereen heeft immers een andere huid en elke eeltverwijderaar heeft een specifieke toepassing. Ook het budget speelt natuurlijk een belangrijke rol bij de aankoop.

Met de informatie uit de vorige alinea kun je vervolgens zoeken in verschillende webshops. De meeste webshops zijn voorzien van een handig filtersysteem en dit stelt je in staat om effectief en gericht te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld je huidtype en prijsrange aangeven. Ook kun je filteren op materialen, afmetingen en nog veel meer zaken.

Veelgestelde vragen

Elke eeltverwijderaar wordt voor een ander bedrag verkocht. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Een eeltverwijderaar met meerdere standen is bijvoorbeeld prijziger dan een standaard model. Gemiddeld kost hij ongeveer enkele tientjes, maar je hebt ook duurdere varianten.

Eelt kun je zacht krijgen door een voetenbad te nemen. Deze kun je ook voorzien van baking soda of een eeltverweker. Het is aan te raden om eelt eerst zacht te maken en dan pas een eeltverwijderaar te gebruiken. Anders kun je de huid namelijk beschadigen en daar zit je ongetwijfeld niet op te wachten. Lees ook altijd goed de handleiding door. Elk apparaat werkt immers weer op een andere manier.

Eelt is op verschillende manieren te voorkomen. Smeer je handen en voeten dagelijks in met een vette crème. Daarmee houd jij de huid zacht en zo verklein je de kans op eeltplekken. Daarnaast is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Ze moeten niet te groot of te klein zijn. Je krijgt ook sneller eelt wanneer je op dunne zolen loopt.

2 reacties

 1. Hoi, Marion, op zich goede vergelijking met duidelijk aangegeven verschillen van de beschreven eeltraspen. Jammer alleen dat de elektrische vermogens er niet bij staan terwijl dit best belangrijk is, zoals je ook in je inleiding aangeeft.

  1. Beste Henk,
   Bedankt voor je reactie we hebben dit nu aangepast door de rotaties per minuut (rpm) bij de producten te vermelden. Wel kun je het beste zelf uitproberen welke snelheid het beste voor je werkt, want de betere modellen hebben een instelbare snelheid.
   Groetjes,

   Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *