Een avondje uit, een sollicitatie of gewoon een dag waarop je net even wat extra’s aan je uiterlijk wilt doen? Grote kans dat je een ander kapsel wil dragen dan normaal. Daarbij is een stijltang je beste vriend!

Maar begin jij ook meteen te twijfelen bij het zien van de honderden stijltangen online? Wij snappen dat het lastig is om de beste stijltang te vinden.

beste stijltang voor je haar

Daarom duiken we samen met jou in de wereld van de stijltangen. We bespreken wat er belangrijk is bij de aankoop van een stijltang, wat de verschillen zijn en hoe je erachter kan komen wat de beste stijltang is voor jou. Ook stellen we je een aantal van de beste stijltangen voor ter inspiratie. Zo maken we jouw keuze een stuk gemakkelijker. Je hoeft dus straks alleen nog maar te bedenken of je voor krullen of steil haar gaat bij je avondje uit!

Overzicht beste Stijltangen

Ben je al benieuwd welke stijltangen we onder de loep hebben genomen voor je? Hieronder kun je alvast alle verschillende producten bekijken die we later in deze koopgids uitgebreid behandelen.

Wat is een stijltang?

Een stijltang is een apparaat waarmee je je haar kan stylen net als bij een föhn. Hoewel je op basis van de naam zou denken dat een stijltang je haar alleen steil kan maken, kan je tegenwoordig ook krullen maken met een stijltang.

Over het algemeen bestaat een stijltang uit twee verwarmde platen. Hier doe je je haar tussen, zodat je haar onder de warme temperatuur vervormd kan worden. Er bestaan veel verschillende soorten stijltangen, die onder meer verschillen in materiaal waarvan de platen zijn gemaakt.

Ook zijn er tangen waarbij je de haren tegelijkertijd kan stylen met een ingebouwde kam, of kan verzorgen met conditioner. Er bestaan daarnaast grote verschillen tussen welke accessoires meegeleverd zijn.

Wat moet een stijltang kunnen met je haar?

Tegenwoordig is een stijltang veel meer dan alleen een product dat je haar steil maakt. We nemen een aantal functies van een moderne stijltang met je door.

 • Steil maken van het haar: Doordat een stijltang je haar tussen twee warme platen heet maakt, wordt het mogelijk om je haar steil te maken. Hiervoor start je met de hairstyler bij de aanzet van de haarwortels en trek je langzaam de tang naar beneden, terwijl je haar tussen de platen door glijdt. Het resultaat is een gladde en steile lok haar.
 • Krullen maken: Een goede stijltang kan ook krullen maken. Ook dit gebeurt door middel van het verwarmen van het haar. Hierbij wikkel je een haarlok om een verwarmde afgeronde plaat heen, waardoor de ‘wokkel’ ontstaat. Houd dit voor enige tijd vast en laat vervolgens het haar voorzichtig los. De krul die ontstaat, kun je zelf verder stylen door er haarproducten in aan te brengen of de krul uit te borstelen.
 • Volume creëren: Door op specifieke plekken krullen te maken, kun je meer volume creëren met het gebruik van een stijltang. Hiervoor maak je minder volle krullen dan je zou doen wanneer je echt voor een gekrulde look gaat. Je pakt dus meer haar om één krul te maken. Hierdoor is de krul minder volumineus en valt deze steiler naar beneden. Wanneer je dit proces herhaalt en de krullen vervolgens nog uit borstelt, houd je een mooie haarcoupe over met veel volume.

Welke soorten stijltangen zijn er?

De hierboven genoemde functies van stijltangen kunnen door elke soort tang worden uitgevoerd. Toch is het goed om ook meer te weten over hoe stijltangen er precies voor zorgen dat je haarstijl verandert, omdat dit bijvoorbeeld iets zegt over hoe goed of slecht dit voor je haar is. Op basis van deze soorten kan je nagaan wat de beste stijltang voor jou is.

Stijltang met keramische coating

Deze stijltangen hebben op de platen waarmee je je haar verwarmt, een keramische laag zitten. Deze coating zorgt ervoor dat je haar beschermd wordt tegen de hitte en dat de warmte tegelijkertijd goed verspreid wordt. Het nadeel van een coating ten opzichte van platen die volledig keramisch zijn, is dat de coating bij intensief gebruik verdwijnt.

Stijltang met keramische platen

Hierbij bestaan de platen geheel uit keramisch materiaal. Dit heeft als voordeel dat de warmte gelijkmatig over de platen wordt verdeeld en je haar goed tegen extreme warmte beschermd wordt. Door de negatieve ionen in keramisch materiaal, deeltjes die elektrisch geladen zijn, wordt je haar minder statisch en een stuk gladder.

Stijltang met titanium platen

Titanium is een sterk en dik materiaal, en beschermt daardoor goed je haar tegen warmte. Doordat de platen dikker zijn, werkt deze hairstyler goed op stuggere haartypes zoals kroeshaar en dik haar.

Stijltang met tourmaline gesteente

Houd je van supergladde haren? Dan is een haarstyler met een deel tourmaline erin een goede keuze voor jou. Door de tourmaline, die gemengd wordt met titanium of keramisch materiaal, ontstaat er een superglad effect.

Stoomstijltang

Zoals de naam al zegt maakt deze tang gebruik van stoom om je haar te stylen. Dit gebeurt door stoom door de platen heen te blazen. Het effect is dus dubbelop: je haar wordt verzorgd door zowel de platen als door de stoom. Omdat de stoom juist goed is voor je haar, is dit de beste stijltang voor dun en beschadigd haar.

Top 7 Beste stijltangen

Nu je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een stijltang, laten we je 7 van de beste stijltangen zien. Wie weet zit de beste stijltang voor jou hier ook wel tussen!

Beste Algemeen

1. CHI G2 Stijltang

Deze stijltang werkt met een combinatie van de hoogwaardige plaatmaterialen titanium en een keramische laag. Door de afgeronde platen kan je makkelijk mooie krullen maken. Er zijn drie temperaturen voor verschillende haarsoorten en je kan al na 40 seconden aan de slag met een goed opgewarmd apparaat. Het snoer is maar liefst 3 meter lang, waardoor je nooit last hebt van een te kort snoer. Met deze stijltang zijn verbrande punten verleden tijd!

Voordelen en nadelen:

 • Instelbare temperatuur
 • Keramische verwarmingselementen voor extra bescherming haar
 • Platen van Titanium
 • Prijs ligt hoger

Beste Kwaliteit

2. L’Oréal Professionnel Steampod 4

Deze professionele stijltang brengt 95% minder schade toe aan het haar en kan daardoor elke dag gebruikt worden. Door het gebruik van stoom blijven de haarstijlen langer zitten, zijn krullen beter zichtbaar en is het haar glad en goed verzorgd. Door het ronddraaiende snoer en ergonomisch ontwerp houd je dit apparaat makkelijk vast. De curl locking guide en afgeronde platen zorgen ervoor dat je ook prachtige krullen maakt die lang in model blijven. Met de bijgeleverde kammen kun je elk haartype de finishing touch geven. Of je nu dik haar, dun haar of kroeshaar hebt: met deze L’Oréal Professionel Steampod 4 zit je kapsel altijd goed!

Voordelen en nadelen:

 • Geschikt om te stijlen en te krullen
 • Waterreservoir is geintegreerd
 • Lichtgewicht
 • Prijs

Onze Tip

3. Max Pro Evolution Stijltang

Heb je ‘s ochtends geen tijd te verliezen? Dit apparaat is in 6 seconden klaar voor gebruik voor dun, dik, krullend haar en steil haar. Door de 10 verschillende temperatuurstanden en de titanium platen wordt de hitte gelijkmatig verdeeld. Dit voorkomt beschadiging aan het haar en zorgt voor een langhoudend effect. Met 2 jaar fabrieksgarantie is dit een stijltang waar je dag in, dag uit op kan rekenen.

Voordelen en nadelen:

 • Veilig door automatische uitschakeling na 1 uur
 • Titanium platen
 • Snel opgewarmd om te gebruiken
 • Geen lock functie aanwezig

Goede Prijs / Kwaliteit

4. Remington S8598 Keratin Protect Intelligent Stijltang

Deze Remington stijltang met chique uitstraling is het perfecte apparaat voor wie altijd een perfect kapsel wil hebben. De keramische coating beschermt het haar optimaal en zorgt er tegelijkertijd voor dat een goedkope stijltang is. Door een ingebouwde hittebeschermende sensor wordt continu de vochtigheid van je haar gemeten, waardoor de hairstyler zich automatisch aanpast hierop en je altijd het beste resultaat krijgt. Door het handige opbergetui kan deze hairstyler makkelijk mee op reis.

Voordelen en nadelen:

 • Instelbare temperatuur en dus geschikt voor ieder haartype
 • Zowel voor krul of slag in haar
 • Geen negatieve ionen tegen statisch haar

Onze Keus

5. Ace & Taylor TS121 Titanium Stijltang

Deze prettig geprijsde Ace & Taylor stijltang met titanium platen gaat jaren mee. Door het handige display zie je snel hoe warm het apparaat is, waarbij je de temperatuur kan afstemmen tussen 100 en 250 graden. Het meedraaiende snoer en de opwarmtijd van maar 30 seconden zorgen ervoor dat vele vrouwen dagelijks dit apparaat gebruiken om hun haar in vorm te brengen. Er wordt geen verzorgende olie meegeleverd: het is aan te raden om na het stylen het haar nog wel te verzorgen met aanvullende haarproducten.

Voordelen en nadelen:

 • Scherpe prijs
 • Goede Klantervaringen
 • Digitale temperatuurinstelling
 • Instant heat voor snelle opwarming
 • Titanium styling platen
 • Niet gevonden

Beste Prijs / Kwaliteit

6. RAVEG Stoom Stijltang Steampod 3.0

Deze Stoom Stijltang Steampod 3.0 heeft een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Deze stijltang gebruikt stoom en beschadigt je haar daardoor maar liefst 80% minder dan bij gebruik van andere soorten stijltangen. Er zijn 5 standen om de temperatuur mee te wijzigen en het handige snoer van wel 2 meter lang draait altijd met je mee. Door de grote platen en slechts 30 seconden opwarmtijd kan je makkelijk en snel je haar stylen; ideaal als je ‘s ochtends weinig tijd hebt. 

Voordelen en nadelen:

 • Goede prijs / Kwaliteit
 • 5 verschillende standen
 • Minder kans op beschadigt haar
 • Goede platen
 • Niet gevonden

Beste Prijs

7. Carmen CR1070 Stijltang

Deze stijltang heeft 6 verschillende warmtestanden, variërend tussen 130 en 230 graden. Deze standen kan je zelf makkelijk instellen door middel van een handige draaiknop. Het snoer draait mee en door de handige ‘fast heat’-functie kun je al binnen één minuut aan de slag. De Carmen CR1070 heeft een keramische coating, die ervoor zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en negatieve ionen. Met 30 cm is de tang vrij lang. Er worden geen extra accessoires meegeleverd.

Voordelen en nadelen:

 • Geschikt voor elk haartype
 • Meerdere warmtestanden
 • Negatieve ionen tegen pluizend haar
 • Beste prijs
 • Korte kabel

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een stijltang?

Behalve de manier waarop een hairstyler je haar verwarmt, zijn er nog een aantal andere dingen waar je op moet letten voordat je overgaat tot het kopen van een stijltang.

Gebruik

Ga je de stijltang dagelijks, wekelijks of maar een paar keer per maand gebruiken? Afhankelijk hiervan kan je kiezen voor een duurder model, met keramische platen, negatieve ionen en veel verschillende opties, of een goedkoper model met een keramische coating. Bij minder intensief gebruik is het namelijk minder belangrijk dat je haar heel goed beschermd wordt.

Platen

Ook op basis van je gebruik kies je voor een bepaald type platen. Bij intensief gebruik is het goed om te kiezen voor platen die lang meegaan en je haar goed beschermen, zoals stoom en tourmaline. Andere opties, zoals de keramische coating, kunnen goed worden gebruikt wanneer je het apparaat niet regelmatig gebruikt.

Welke temperatuur

Hoe hoger de temperatuur van de hairstyler, hoe beter het effect en hoe groter de schade aan je haar. Kies dus op basis van het gewenste effect en de stugheid van je haar een apparaat waarbij de juiste temperatuur in te stellen is. Hoe stugger en dikker het haar is, hoe hoger de temperatuur moet kunnen worden ingesteld.

Formaat van de platen

Extra brede platen maken het makkelijk om snel de haren te stylen. Daarnaast zijn grote platen handig bij dik haar, omdat je veel haar in één keer kan pakken. Bij dun haar is het aan te raden om kleinere platen te kiezen.

Display

Sommige stijltangen hebben een display. Dit is een extra optie waarmee je makkelijk kan aflezen hoe warm het apparaat is ingesteld, maar dit is geen noodzakelijke functie.

Instant heat functie

Door de instant heat functie kun je binnen enkele seconden gebruik maken van een volledig warm apparaat. Erg handig wanneer je ‘s ochtends vroeg nog snel je haar wilt doen.

Meedraaiend snoer

Het meedraaiende snoer is een praktische functie in gebruik. Je kan de hairstyler in allerlei posities houden zonder dat je rekening hoeft te houden met waar het snoer zich bevindt. Een aanrader om vlekkeloos met de stijlstang aan de slag te kunnen gaan. Bij een draadloze stijltang heb je dit probleem natuurlijk sowieso niet.

Gebruiksvriendelijkheid

Makkelijke bediening en een fijne ligging in de hand zijn belangrijk voor een fijn gebruik van het apparaat. Kijk daarom naar de manier waarop het apparaat bediend moet worden, hoe groot het is en hoe zwaar het weegt.

Prijs en garantie

Er is veel variatie in prijs, vooral op basis van de verschillende opties die worden geboden. Daarom is het handig om vooraf een goed beeld te hebben van de wensen en eisen die je hebt.

Kijk hierbij ook naar de garantievoorwaarden: die kunnen onderling sterk verschillen. Bij een duurdere stijltang is het fijn om ook terug te kunnen vallen op een goede garantieregeling, zoals 2 jaar fabrieksgarantie.

Koopadvies

Hoe weet je nu wat een goede stijltang voor jou is? Op basis van je budget kun je een eerste schifting maken. Bedenk daarna welk type platen het best geschikt is voor jouw haar. Heb je meer aan keramische platen of titanium platen? Vanuit de selectie die hierbij overblijft, kun je verder filteren op extra opties, zoals het gebruik van stoom, een meedraaiend snoer, ionische technologie of goede garantievoorwaarden.

Houd je alsnog een lijstje met een paar favorieten over? Lees dan de reviews hieronder van deze producten, of vraag rond in je omgeving. Ervaringen van gebruikers zeggen vaak veel meer dan plaatjes die je op internet ziet. Zo voorkom je dat je een stijltang koopt die in werkelijkheid minder goed bevalt.

Ervaringen van klanten

Ben je benieuwd wat de ervaringen zijn van klanten die ook een stijltang hebben aangeschaft vanuit deze lijst? Lees ze hieronder.

Veelgestelde vragen

De goedkoopste stijltangen kosten zo’n 15 euro, terwijl de duurste wel 500 euro kunnen kosten. Het verschil in prijs komt door gebruikte materialen en verschillende functies. Dat heeft invloed op hoe goed je je haar kan stylen met de stijltang, maar heeft ook invloed op hoe schadelijk de stijltang voor je haar is. Voor ongeveer 50 tot 120 euro koop je een goede stijltang met veel opties en die je haar niet teveel beschadigt.

Een stijltang met dunne platen werkt het beste als je dun haar hebt. Daarmee kan je heel gedetailleerd je haar door de tang halen en maak je precies het kapsel dat je voor ogen hebt. Kies ook voor een stijltang die kan worden ingesteld op 175 graden, omdat je bij een hogere temperatuur je haar beschadigt. Keramische platen helpen hier ook bij.

Bij dik haar kun je het beste een stijltang kiezen met extra brede platen. Daar past meer haar tussen, en dus kun je snel en goed je haar stylen. Ook voor mensen met lang haar is een stijltang met brede platen een goede stijltang. Daarmee kan je sneller je lange lokken bij langs gaan om zo een prachtig kapsel te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *