Je bent op zoek naar de beste broodbakmachine ? Ben je benieuwd naar wat voor jou de beste koop is?

Mensen die erg van brood houden, kiezen vrij vaak voor een broodbakmachine.

beste broodbakmachine

Als je graag elke dag vers brood wilt en je vindt het belangrijk om te weten wat de ingrediënten zijn, dan is het een slim plan om je eens te verdiepen in de beste broodbakmachines.

Verheug je er maar vast op. Over een tijdje overheerst in jouw keuken de geur van vers gebakken brood. Iets fijners is er toch bijna niet te bedenken? Zeker niet ’s morgens bij het ontwaken, hoe heerlijk is het dan als dit aroma je tegemoet komt. Zo kom je vanzelf je bed wel uit.

Overzicht beste broodbakmachines

In onderstaand overzicht zie je alvast alle broodbakmachines die wij voor je hebben vergeleken op prijs, kwaliteit, functies en ervaringen.

BroodmachineMaximaal broodVermogenPrijs
1. Panasonic SDZF2010KXF750-1000 gram700 Watt
2. Inventum BM1251200 gram700 Watt
3. Moulinex Pain Doré OW2101301000 gram720 Watt
4. Princess 152007 Homemade Deluxe 750 gram500 Watt
5. Kenwood BM350 1000 gram645 Watt
6. Moulinex Home Bread Baguette OW6101 1500 gram1600 Watt
7. Domo B3963 1000 gram550 Watt
8. WMF KULT X 750 gram450 Watt
9. Inventum BM55 800 gram550 Watt
10. Tristar BM-4586 750 gram550 Watt

Hoe werkt de broodbakmachine

Met een broodbakmachine kan iedereen brood bakken. Je zorgt allereerst voor de juiste ingrediënten en deze doe je in de broodbakmachine. Alleen het zout houd je in sommige gevallen nog even apart.

Vervolgens kies je het gewenste programma. Soms werkt dit met nummers en bij een andere machine bijvoorbeeld met een display.

Heeft de keukenmachine een paar minuten gedraaid, dan voeg je het zout toe. Dit is overigens niet bij alle apparaten het geval, dus houd dat even in de gaten als je zoekt naar de beste broodbakmachines. Gist en zout mogen namelijk niet gecombineerd worden. Het zout kan dan het gist beschadigen. Om die reden is het beter om even te wachten met het zout.

De volgende stap is niet noodzakelijk, maar kan wel handig zijn. Na vijf minuten open je de klep van de machine om even het deeg te controleren. Is het te plakkerig, dan voeg je nog een lepel water toe. Daarna kun je de broodbakmachine rustig zijn gang laten gaan en hoef jij niets meer te doen.

Hoor je het piepje, haal het brood dan zo snel mogelijk uit de machine. Vervolgens laat je het afkoelen. Of je eet het natuurlijk heerlijk op als het de door jouw gewenste temperatuur heeft.

Waarom zou je voor een broodbakmachine kiezen

gezond brood uit de broodbakmachine

Een broodbakmachine kopen wordt steeds populairder. Dat is ook niet zo raar. Hoe heerlijk is het om ’s morgens wakker te worden met de geur van gebakken brood. En hoe leuk is het om allerlei gezonde broodsoorten uit te proberen?

Daarnaast weet je exact wat de ingrediënten van het boord zijn. Voortaan dus geen onnodige toevoegingen of conserveringsmiddelen meer voor jou en je gezin. Jullie eten gewoon brood, echt alleen brood.

Er zijn zelfs broodmixen verkrijgbaar die extra gezond zijn. Misschien kies je voor een mix zonder zout of juist voor extra granen. Personen die te kampen hebben met een allergie voor gluten, kunnen natuurlijk uitstekend kiezen voor glutenvrij brood.

Vrijwel alles is mogelijk. Let hierbij op het apparaat dat je aanschaft, want er zijn onderling natuurlijk verschillen. Je zoekt uiteraard naar de beste broodbakmachine in jouw persoonlijke situatie.

Welke soorten brood kun je bakken

Eigenlijk kun je elk gewenst brood wel bakken met een broodbakmachine. De meeste modellen hebben een aantal standaardprogramma’s voor het bakken van brood. Het is heel makkelijk om deze te gebruiken voor verschillende broodsoorten.

Verder zijn er soms programma’s waarmee je deeg kunt laten kneden en rijzen, gebakjes kunt maken of zelfs pizza’s of pasta’s. Ook zijn er broodbakmachines op de markt waarmee je glutenvrij brood of roggebrood kunt bakken. Tegenwoordig kan dat bij de beste broodbakmachines zelfs bij allemaal wel.

Welke ingrediënten gebruik je bij het bakken van een brood

Je kunt het jezelf heel gemakkelijk maken bij het bakken van een brood. Er zijn allerlei complete mixen verkrijgbaar. Natuurlijk kun je ook zelf losse ingrediënten kopen. Je hebt dan onder meer meel, gist, zout, water en boter nodig. Dit is op tal van plekken verkrijgbaar.

Top 10 beste broodbakmachines

En dan hier de beste broodbakmachines op een rij.

1. Panasonic SDZF2010KXF: Beste broodbakmachine

Panasonic SDZF2010KXF broodbakmachine

De Panasonic SDZF2010KXF is een absolute topper. De opties waaruit je kunt kiezen zijn enorm. De Panasonic SD maakt het je gemakkelijk om je eigen brood te bakken. Met deze machine bak je niet alleen standaard brood, maar het is ook zeer eenvoudig om speciale broden te bakken.

Het is ideaal dat de Panasonic SD automatische programma’s heeft. Waarschijnlijk heb je al snel je eigen voorkeur voor een of twee programma’s. Is er een keer een speciaal moment, dan kies je wellicht eens voor een speciaal brood.

Veel mogelijkheden

De Panasonic SD bakt vrijwel elk brood dat jij wenst. Ook kun je gebak, jam en andere producten bereiden met dit apparaat.

Glutenvrij brood

Eet jij het liefst elke dag glutenvrij brood? Of is dit wellicht noodzakelijk voor een van je gezinsleden? Dan is dit zeker mogelijk met deze broodbakmachine.

Keramische coating

De kneedhaak en het bakblik van de Panasonic SD zijn voorzien van een keramische coating. Hierdoor blijft het brood niet plakken.

Starttijd naar wens in te stellen

Wil je ’s morgens bij het opstaan de dag beginnen met een warm en vers brood, gebruik dan de starttijd. Deze kun je tot 13 uur van te voren instellen.

Knapperigheid van het korstje

De knapperigheid van de korst bepaal je zelf, want deze is naar eigen voorkeur in te stellen. Aan de veiligheid is zeker gedacht, want dankzij de koele wand zul je jezelf niet verbranden aan deze broodbakmachine.

Voordelen en nadelen

 • De Panasonic SD heeft een speciaal programma voor het maken van glutenvrije recepten.
 • 18 Automatische programma’s, ook voor het maken van speciale broden.
 • Door de keramische coating op de bakvorm en de kneedhaak blijft het brood niet plakken.
 • Eventuele extra ingrediënten moeten handmatig toegevoegd worden.
 • De machine heeft geen warmhoudfunctie om het brood langer warm te houden.

2. Inventum BM125 Broodbakmachine: Met dubbele bakblikken

Inventum BM125 broodbakmachine

De Inventum BM125 is een broodbakmachine met 12 verschillende bakprogramma’s. Ook als je voor veel personen tegelijk wilt bakken, is deze machine heel geschikt. Het dubbele bakblik biedt namelijk ruimte voor grote broden. Of je bakt twee broden tegelijk.

Zeer veel opties

Of je nu veel of weinig brood wilt bakken, met deze Inventum is het mogelijk. Ook kun je met deze bakmachine glutenvrij brood bakken. Door middel van de extra programma’s bereid je onder meer cake of jam. Omdat er 2 bakblikken zijn, kun je ook verschillende recepten in een keer bakken.

Instelbare timer

De instelbare timer maakt het mogelijk om je broodje ’s nachts te laten bakken. Zo word je wakker met de geur van vers brood in huis.

Gemakkelijk te reinigen

De bakblikken zijn voorzien van een antiaanbaklaag. Hierdoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken. Het is wel de bedoeling dat je dit even met de hand doet.

Voordelen en nadelen

 • Er zijn dubbele bakblikken bij deze broodbakmachine, zodat je een heel groot brood of twee broden tegelijk kunt bakken.
 • Er zijn 12 verschillende programma’s te gebruiken.
 • De antiaanbaklaag in de bakblikken zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te reinigen zijn.
 • Geschikt voor glutenvrij brood.
 • Eventuele extra ingrediënten moet je zelf handmatig toevoegen.
 • De bakblikken kunnen niet in de vaatwasser gereinigd worden.

3. Moulinex Pain Doré OW210130 Broodbakmachine: Gebruiksvriendelijk

Moulinex Pain Doré OW210130

Wil je elke dag beginnen met een lekker vers brood zonder daarvoor naar de winkel te gaan, dan zul je ongetwijfeld genieten van de Moulinex Pain Doré OW210130. Deze broodbakmachine is voorzien van 12 volledig automatische programma’s. Je zult merken dat je al snel je eigen voorkeur hebt. Toch is het altijd leuk om op een speciale dag eens een ander recept te proberen. De Moulinex Pain Doré OW210130 biedt daar in ieder geval de mogelijkheid voor.

Eenvoudig in te stellen en te gebruiken

De machine is eenvoudig in gebruik. Je voegt de ingrediënten toe, je leest de instructies en je stelt de machine in.

Veel verschillende opties

Je maakt met de Moulinex Pain Doré OW210130 onder meer standaard broden, volkoren brood, roggebrood, snel brood, maar zeker ook glutenvrij brood. Wil je eens iets heel anders met je broodbakmachine, probeer dan jam, havermoutpap of cake.

Optie van uitgestelde start

De uitgestelde start maakt het je mogelijk om het brood op de door jouw gewenste tijd bruin te hebben. Misschien is dat voor jou midden op de dag. En voor een andere gebruiker kan het juist weer ’s morgens vroeg zijn. Dit gebruikersgemak levert je vast veel plezier op.

Makkelijk te reinigen in de vaatwasmachine

Je kunt het bakblik heel eenvoudig uit de machine halen en het is voorzien van een handige antiaanbaklaag. Stop het gewoon in de vaatwasmachine en daarna is het weer helemaal klaar voor een nieuwe bakbeurt.

Voordelen en nadelen

 • De broodbakmachine heeft 12 volledig automatische programma’s.
 • Het is mogelijk om glutenvrij brood te bakken.
 • De bakvorm kan in de vaatwasmachine gereinigd worden.
 • Vers gebakken brood op elk gewenst moment.
 • Er is een receptenboek bij de machine ingesloten.
 • De broodbakmachine heeft geen kijkvenster.

4. Princess 152007 Homemade Deluxe Broodbakmachine: Scherpe prijs

Princess 152007 Homemade Deluxe broodbakmachine

De Princess 152007 Homemade Deluxe is een aanwinst voor iedere keuken. Met deze broodmachine ben je voorzien van maar liefst 19 verschillende programma’s om onder meer brood, yoghurt of jam te bereiden. Het is ook mogelijk om glutenvrij of speltbrood te bakken. Verder is het echt een design apparaat waar je dus ook met plezier naar kijkt.

Digitale timer

Het is ideaal dat je zelf bepaalt wanneer je brood klaar is. Wellicht starten jullie de dag graag met een vers broodje. Je gebruikt hiervoor de handige digitale timer. Ook als je iets minder ruimte hebt in je keuken is deze broodbakmachine ideaal. Hij is namelijk vrij compact van formaat en makkelijk op te bergen.

19 Verschillende programma’s

Mensen met een glutenallergie zullen blij zijn met de Princess 152007 Homemade Deluxe. Het is namelijk mogelijk om glutenvrij brood te bakken. In de bijgevoegde handleiding lees je meer over de verschillende recepten.

Extra ingrediënten toevoegen

Wil je je brood verrijken, dan is het mogelijk om bijvoorbeeld noten of zaden toe te voegen. Het handige van de Princess 152007 Homemade Deluxe is dat deze zelf aangeeft wanneer je dit moet doen. Tijdens het mixproces hoor je op het bewuste moment namelijk een pieptoon.

Verschillende aanpassingen mogelijk

Met deze broodbakmachine bak je precies het brood dat jij lekker vindt. Je kunt namelijk elk bakprogramma aanpassen aan jouw wensen. Dit doe je door middel van het digitale display. Je kunt het korstje bijvoorbeeld net iets bruiner of knapperiger laten bakken.

Dankzij het kijkvenster houd je het bakproces goed in de gaten. Wil je een keer heel snel een brood bakken, dan kies je voor het ideale quick programma.

Voordelen en nadelen

 • De broodbakmachine heeft 19 verschillende programma’s.
 • Handige digitale timer.
 • De broodmachine is compact van afmetingen.
 • Niet ieder programma is geschikt voor elk broodsoort.

5. Kenwood BM350 Broodbakmachine: Veel programma’s

Kenwood BM350

De Kenwood BM350 is een broodbakmachine met tal van mogelijkheden. Je hebt verschillende programma’s om onder meer brood, deeg, jam en cake te maken. Het is ideaal dat je verschillende formaten brood kunt bakken. Dankzij de handige timer heb je op elk gewenst moment een vers knapperig broodje beschikbaar.

14 Verschillende programma’s

Wordt het een volkoren broodje of laat je de bakmachine een cake voor je bereiden? Je kiest bij de Kenwood BM350 het programma dat je wenst en de machine doet het werk.

Convectie ventilator

Door de aanwezigheid van een convectie ventilator bakt deze broodbakmachine je broden extra knapperig. Ook zul je zien dat de korst mooi egaal bruin wordt. De bakker kan het haast niet beter, zou je zeggen.

Snelfunctie

Krijg je onverwachts bezoek en heb je geen tijd meer om naar de winkel te gaan? De Kenwood BM350 biedt uitkomst. Kies voor de snelle bakfunctie en binnen een uur staat er een broodje voor je klaar. Deze functie kan soms zeer goed van pas komen.

Starttijd instellen

Je kunt 12 uur van te voren de starttijd voor het bakken instellen. Zo is het brood precies klaar op het moment dat jullie willen ontbijten. Of wanneer jullie thuis komen van een dagje uit of een dag werken. Geniet van de heerlijke geur van vers brood of een versgebakken cake.

Warmhoudfunctie

Het gebakken brood zal door de aanwezigheid van een warmhoudfunctie niet meteen afkoelen. De Kenwood BM350 houdt het brood zeker een uur lekker op temperatuur. Dit is een van de handige functies van dit apparaat.

Verschillende maten

Met de Kenwood BM350 broodbakmachine maak je het brood net zo groot en zwaar als je zelf wilt. Je hebt de keuze uit 500, 700 en 1000 gram. Ideaal als je de ene dag een groter gewicht wilt als de andere dag. Wellicht afhankelijk van gezinsleden die wel of niet mee-eten.

Voordelen en nadelen

 • Afneembaar deksel dat goed schoon te maken is.
 • Er zijn verschillende formaten brood te bakken.
 • De broodbakmachine heeft een handig kijkvenster, zodat je het bakproces in de gaten kunt houden.
 • Het bakblik bevat geen Teflon en is dus vrij van PFOA.
 • Tijdens het bakken blijven de wanden van de bakmachine niet koel.
 • Er is geen automatische toevoer van extra ingrediënten mogelijk.

Bekijk ook eens ons overzicht van de beste slowcookers.


6. Moulinex Home Bread Baguette OW6101: Topper

Moulinex Home Bread Baguette OW6101 broodbakmachine

Wil je echt een goede broodbakmachine, dan zit je met de Moulinex – Home Bread Baguette OW6101 helemaal goed. Het vulgewicht is maar liefst maximaal 1500 gram. Op die manier kun je in een keer een vrij groot brood bakken.

Het is ook mogelijk om meerdere kleinere broodjes te bakken. Met deze handige machine zet je ’s avonds alles klaar en word je de volgende dag wakker, dan is de heerlijke geur van vers gebakken overal in huis te ruiken. Je kunt het bakken tot maar liefst 15 uur uitstellen door middel van de handige timer.

Grote broden bakken

Is jullie huishouden redelijk groot, dan heb je natuurlijk niet genoeg aan een klein brood. De Moulinex Home Bread Baguette OW6101 kan in dit geval een hele handige broodbakmachine zijn. Je kunt namelijk een brood van 1500 gram bakken. Daar kunnen heel wat monden mee gevoed worden.

Handige timer

Kom je ’s morgens uit bed, dan heb je natuurlijk geen tijd meer om een heel brood te bakken. Daar heeft de machine net even wat te veel tijd voor nodig. Zet daarom alles de avond van te voren klaar en op het moment dat je wilt ontbijten, is het verse broodje klaar. Met de timer kun je het bakken tot 15 uur van te voren uitstellen.

16 Verschillende programma’s

Verandering van smaak doet eten. Het is daarom een voordeel dat je met de Moulinex Home Bread Baguette OW6101 de keus hebt uit 16 verschillende bakprogramma’s.

Je kunt bijvoorbeeld ook een heerlijke cake bakken met deze machine. Of wat denk je van een stokbrood voor bij de soep? Of een keer een heerlijk zoet broodje voor de verandering.

Voordelen en nadelen

 • Je hebt de mogelijkheid om extra grote broden te bakken.
 • Er zijn 16 verschillende bakprogramma’s beschikbaar.
 • Handige timer om zelf te bepalen wanneer het brood klaar is.
 • Dankzij de handige antiaanbaklaag komt het brood goed los van de kom.
 • Makkelijk te reinigen.
 • Wordt geleverd inclusief stokbroodplaten en bakkersaccessoires.
 • Eventuele extra ingrediënten zoals noten en zaden moet je zelf toevoegen, want er is geen automatische toevoer bij deze broodbakmachine.
 • De broodmachine heeft geen handvatten en is daardoor iets lastiger te verplaatsen.

7. Domo B3963 Broodbakmachine: Goede prijs / kwaliteit

Domo B3963 Broodbakmachine

Wil je een goede broodbakmachine, met verder niet heel veel bijzonderheden, dan word je waarschijnlijk erg blij van de Domo B3963. Met dit budget apparaat bak je lekkere broodjes en dankzij de 12 verschillende bakprogramma’s heb je keus in overvloed. Het is ook mogelijk om cake te bakken.

Verschillende programma’s

Zoek je een broodmachine waarmee je verschillende broden en het liefst ook glutenvrij brood kunt bakken, dan is de Domo B3963 ideaal.

Handig display

Op het display zie je precies waar de machine mee bezig is. Kneden, rijzen of bakken. Ook is het display gemakkelijk te bedienen. Dit werkt door middel van drukknopjes. Je bepaalt zelf het programma en de tijd. Ook de korstkleur kun je zelf aangeven.

Uitneembaar bakblik

Het bakblik is uit de machine te halen. Dit is handig wanneer je broodje of cake klaar is. Ook kun je bij de start van het bakken de ingrediënten gemakkelijker in het bakblik doen.

Instelbare timer

Wil je aan het begin van de dag een knapperig, vers broodje op tafel, stel de broodbakmachine dan de avond van te voren in. Hij is tot 13 uur van te voren te programmeren. Het is bovendien fijn dat je brood dankzij de warmhoudfunctie zeker nog 60 minuten lekker warm blijft.

Voordelen en nadelen

 • De machine beschikt over 12 verschillende bakprogramma’s.
 • Je kunt zelf de knapperigheid en de kleur van de korst bepalen.
 • Het apparaat blijft koud aan de buitenzijde voor extra veiligheid.
 • Eventuele extra ingrediënten moet je zelf toevoegen, dit gaat namelijk niet automatisch.

8. WMF KULT X Broodbakmachine: Mooi design

WMF KULT X

Welke functies zijn bepalend als jij een broodbakmachine aanschaft? Wil je een vrij basic apparaat waar je kleine en grote broden mee kunt bakken? Stel je een aantal verschillende programma’s op prijs? Overweeg dan zeker de WMF KULT X.

Hiermee bak je de lekkerste en meest gezonde broden. Het is een voordeel dat deze broodmachine fijn compact is. Ook profiteer je van functies zoals een uitgestelde start en 3 verschillende bruiningsniveaus.

12 Verschillende programma’s

Wil je een lekker vers broodje met eerlijke ingrediënten, maar zie je het niet zitten om zelf te mixen en te kneden? Dan wordt de WMF Kult X al snel jouw allerbeste vriend. Het enige dat jij hoeft te doen, is het vullen van de broodmachine en daarna is het wachten tot er een heerlijke geur opstijgt uit jouw keuken.

Bakken als het deeg luchtig is

Natuurlijk wil jij een brood of een cake dat fantastisch van smaak is. Daar gaat deze broodbakmachine gegarandeerd voor zorgen. Hij houdt rekening met de rijstijd van het brood. Het bakproces begint pas op het moment dat het deeg luchtig genoeg is.

Goed schoon te maken

De RVS behuizing maakt dit apparaat eenvoudig te reinigen. Verder is de WMF KULT X, dankzij zijn uitstraling, een aanwinst voor je keuken. Als het proces aan de gang is, ben je misschien benieuwd hoe het brood eruit ziet.

Er is een handige inschakelbare binnenverlichting aanwezig. Tenslotte heeft de bakvorm een fijne antiaanbaklaag.

Voordelen en nadelen

 • De broodmachine is compact van afmeting.
 • De WMF KULT X is voorzien van 3 bruiningsniveaus.
 • Er is een handige inschakelbare binnenverlichting.
 • De bakvorm heeft een handige antiaanbaklaag.
 • De broodbakmachine heeft geen warmhoudfunctie.

Wist je overigens dat je in een airfryer ook brood kunt bakken?


9. Inventum BM55 Broodbakmachine: Lekker compact

Wil je het liefst een iets kleinere broodbakmachine, dan zit je met de Inventum BM55 helemaal goed. Op zich is het geen superkleine bakmachine, maar het is zeker ook niet de grootste. Met dit product profiteer je van 12 verschillende programma’s om te bakken.

Veel keus bij de Inventum BM55

Jij geniet het liefst van verse cake die je zelf gebakken hebt? Daarnaast gaat er niets boven vers gebakken brood? Je voelt je niet al te happy met de fabrieksbroden die je in de winkel koopt? Dan word jij ongetwijfeld heel gelukkig van de Inventum BM55.

Je hoeft geen uren in de keuken te staan om een verse cake of een knapperig broodje op je bordje te krijgen. Het enige dat jij hoeft te doen, is de benodigdheden in de broodmachine doen. Het kneden, mixen, bakken en rijzen wordt allemaal voor je gedaan.

Glutenvrij brood is mogelijk

Er zijn genoeg mensen die eigenlijk alleen glutenvrij brood eten. Ook dan is het mogelijk om te genieten van de voordelen van een broodbakmachine. Met de Inventum BM55 is het geen enkel probleem om ook een glutenvrij brood te bakken.

Van te voren in te stellen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je in het holst van de nacht je bed uit moet om je broodmachine aan te zetten. Dan maar geen vers brood. Gelukkig is dat probleem totaal niet aan de orde als je een Inventum in huis hebt. Je kunt het apparaat van te voren instellen.

Of je dat nu ’s avonds of ergens overdag doet, dat is natuurlijk helemaal aan jou. Je stelt de broodbakmachine zo in, dat het brood of de cake klaar is op het door jouw gewenste tijdstip. Zo makkelijk is het.

Voordelen en nadelen

 • Er zijn 12 verschillende bakprogramma’s voorgeprogrammeerd.
 • Het bakblik is makkelijk te reinigen.
 • Door het handige kijkvenster blijf je op de hoogte van het bakproces.
 • Het bakblik is voorzien van een anitaanbaklaag.
 • De broodmachine kun je niet reinigen in de vaatwasser.
 • Je bakt broden van maximaal 800 gram.

10. Tristar BM-4586 Broodbakmachine: Scherp geprijsd

Tristar BM-4586

Met de Tristar BM-4586 broodbakmachine zit je nooit meer verlegen om een vers brood. Je bakt met dit apparaat vrij grote broden en je profiteert van maar liefst 19 verschillende bakprogramma’s. Deze Tristar is makkelijk schoon te maken en de timer maakt het je gemakkelijk om op elk gewenst moment een broodje klaar te hebben.

Veel keus met de Tristar BM-4586

Wil je graag regelmatig een glutenvrij brood bakken? Houd je van afwisseling? Is het voor jullie ook belangrijk om regelmatig een standaard brood op het menu te zetten? Dan zul je vast en zeker blij worden van de 19 verschillende bakprogramma’s. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om jam, rijst, yoghurt of deeg te bereiden in dit apparaat.

Handige timer

Natuurlijk wil jij vers brood op het moment dat je de tafel gedekt hebt. De broodbakmachine vervult graag jouw wensen. Je stelt de Tristar BM-4586 in en doet de ingrediënten in het bakblik. Op het door jouw ingestelde tijdstip is het brood gereed. Daar kun je helemaal op vertrouwen.

Hoe ver is het brood?

Soms ben je gewoon even nieuwsgierig. Is het deeg al gerezen? Krijgt het baksel al een bruin kleurtje? Het kijkvenster maakt het je mogelijk om even een kijkje te nemen in de broodmachine.

Hoe mag het korstje smaken?

Houd je van een knapperig korstje of juist liever niet? Wil je de korst redelijk bruin, zo bruin mogelijk of juist helemaal niet? Bij de Tristar BM-4586 geef je precies aan wat jij wilt. Knapperig, donkerbruin of net wat jij wilt. Wat dat betreft zijn alle opties mogelijk. En je kunt natuurlijk ook elke dag weer een andere keuze maken.

Brood blijft lang warm

Je had bedacht om op een bepaald tijdstip te gaan eten. Daar had je de machine helemaal op ingesteld. In de praktijk gaat het echter niet altijd allemaal zoals wij willen. Er kwam onverwachts iets tussen. Moet je nu je lekkere warme broodje missen? Zeker niet, want de warmhoudfunctie houdt het brood nog zeker een uur warm.

Digitaal bedieningspaneel

De Tristar BM-4586 heeft een LCD-display met een digitaal bedieningspaneel en een digitale timer. Het is hierdoor zeer eenvoudig om de broodmachine naar je eigen voorkeuren in te stellen.

Voordelen en nadelen

 • Deze broodmachine heeft maar liefst 19 verschillende bakprogramma’s.
 • Er is een handige timer zodat je de bakmachine al van te voren kunt aanzetten.
 • Door het kijkvenster zie je precies hoe ver het bakproces gevorderd is.
 • Uitneembaar bakblik met antiaanbaklaag.
 • De broodbakmachine kan in de vaatwasmachine gereinigd worden.
 • Het automatisch toevoegen van extra ingrediënten is niet mogelijk.

Koopadvies

Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten als je de beste broodbakmachine wilt aanschaffen.

Allereerst natuurlijk de prijs. Hoeveel geld heb je beschikbaar voor de beste broodbakmachine? Misschien heb je daarna de voorkeur voor een bepaald merk waar je al bekend mee bent.

Kijk ook of er ingrediënten automatisch kunnen worden toegevoegd. Er zijn duidelijke verschillen bij de verschillende programma’s die je kunt instellen en wijze waarop je extra ingrediënten aan je brood kunt toevoegen.

Een ander belangrijk punt is de inhoud van de broodbakmachine. Wil je in een keer een vrij groot brood bakken, kies dan voor een geschikt model. Bij sommige apparaten bepaal je zelf het broodgewicht.

Ook de warmhoudfunctie is nog een factor die bepalend kan zijn bij de aanschaf. Want wil je een lekker warm brood kunnen aansnijden dan is deze functie belangrijk.

Probeer ook altijd te letten op het gebruiksgemak. Zijn er extra handelingen vereist en hoe eenvoudig is het om het apparaat schoon te maken?

Bedenk dus vooraf welke opties voor jou persoonlijk het meest nodig zijn en kies dan pas je gewenste broodbakmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *