Een draadloze stofzuiger is steeds populairder aan het worden en dat is niet voor niets zo. Omdat de accu’s van tegenwoordig steeds krachtiger worden, zie je steeds meer elektronische apparatuur voor in en om het huis die hier gebruik van maken. Het draadloos stofzuigen is hier een voorbeeld van.

Naast de robotstofzuigers en de kruimeldief is de draadloze steelstofzuiger een gebruiksvriendelijke innovatie die vooral helpt om het stofzuigen gemakkelijker te maken.

beste draadloze stofzuiger

Hierbij is het vooral handig dat je zonder beperking overal kunt stofzuigen. Bovendien kun je omdat het volledig draadloos is zowel in huis, auto of garage komen zonder een beperking. Geen snoeren die in de weg zitten en lekker snel en eenvoudig stofzuigen op iedere plek in en om het huis 🙂

Multifunctioneel

Je zult het niet geloven, maar de draadloze stofzuiger is er in verschillende soorten. Zo heb je het standaard zuigcomfort als bij een bedrade stofzuiger maar vaak ook direct een compacte kruimeldief en zelfs dweilfunctie. En hoe handig dit is leggen wij je graag uit.

Draadloos Stofzuigen

Wanneer je het gemak van een draadloze stofzuiger hebt ontdekt, wil je gewoon niets anders meer. Je kunt veel vrijer bewegen en dat is gewoon heel fijn. Elk plekje in huis is moeiteloos te bereiken en je hebt geen gesleep en getrek aan je stofzuiger meer.

Je herkent het vast wel dat je bedrade stofzuiger overal achter blijft steken in je kamer…..verschrikkelijk. En dat je continu rekening moet houden waar je snoer loopt. Welnu dat is gewoon voorbij, yeah stofzuigen wordt gewoon leuk en je pakt je draadloze stofzuiger gewoon vaker omdat het lekker snel en eenvoudig is. Bovendien kun je naast de vloer stofzuigen met de verschillende hulpstukken ook in de kleine hoekjes en plinten komen.

Kruimeldief

De kruimeldief is enorm handig als je bijvoorbeeld je auto wilt schoonmaken of bij een klein ongelukje in huis wilt gebruiken. Om deze kruimeldief mogelijk te maken hoef je alleen maar de stang te verwijderen en een andere opzetborstel te kiezen. Ook handig als je bijvoorbeeld je bureau of toetsenbord stofvrij wilt maken.

Dweilfunctie

Dweilfunctie? Jazeker er zijn modellen waaronder de Philips 8000 Aqua waar zelfs een dweilfunctie aanwezig is. Bizar toch? Natuurlijk is dit niet te vergelijken met het handmatig dweilen of gebruik van een vloerreiniger.

Maar toch, je spaart wellicht wel een extra dweilbeurt uit en zeker bij harde ondergronden wordt alles nog beter schoon en ruikt het lekker fris in huis. In de praktijk kan het bij een klein ongelukje of vieze honden- of kattenpoten snel goed zijn werk doen.

Specificaties van de draadloze stofzuiger

De draadloze stofzuiger heeft zijn eigen kenmerken en we hebben er natuurlijk een aantal hiervan voor jou uitgewerkt. Bij onze lijst van de beste draadloze stofzuigers zijn deze specificaties juist een belangrijk onderdeel van de uiteindelijke rangschikking.

Accuduur & oplaadtijd

De accuduur is natuurlijk heel belangrijk bij een draadloze stofzuiger. Hoe langer hoe beter zou je in eerste instantie denken. Natuurlijk is dat zo maar alle modellen zijn uitgerust met verschillende standen voor de zuigkracht en dit is natuurlijk samen met de oppervlakte van je huis een bepalende factor.

Zo is bij de Dyson v8 de standaard stand te vergelijken met de v10 en v11 in de medium stand qua vermogen en zuigkracht. Met hetzelfde resultaat in het verwijderen van huisvuil is hij nagenoeg even effectief en gaat net zo lang door.

Los van deze zuigkracht is een lange accuduur altijd aan te bevelen. Woon je in een woning met minimale vloeroppervlakte dan kun je eventueel ook kiezen voor een kortere accuduur.

Oplaadtijd stofzuiger

De oplaadtijd van je draadloze stofzuiger is weer afhankelijk van het type accu en varieert tussen de 2 – 5 uur. Maar ook hier is het bepalend hoe vaak je stofzuigt en of je die tijd voldoende vindt. Wanneer je veel vloeroppervlakte hebt en een beperkte accuduur, kan de snelheid van het opladen belangrijker zijn.

Zuigkracht steelstofzuiger

De zuigkracht van alle modellen zijn zeker verschillend te noemen. Zoals al eerder opgemerkt is de benodigde zuigkracht van je steelstofzuiger ook afhankelijk van de inrichting en het type ondergrond in je huis.

Zo zul je vaak een extra power stand gebruiken als je bijvoorbeeld een hoogpolig tapijt wilt stofzuigen. Dit komt natuurlijk omdat het huisvuil dieper in het kleed komt en er dus meer power nodig is. Maar bij laagpolig tapijt en/of laminaat, parket of stenen vloer voelt iedere draadloze steelstofzuiger zich thuis.

Zo zul je vaak een extra power stand gebruiken als je bijvoorbeeld een hoogpolig tapijt wilt stofzuigen. Dit komt natuurlijk omdat het huisvuil dieper in het kleed komt en er dus meer power nodig is. Maar bij laagpolig tapijt en/of laminaat, parket of stenen vloer voelt iedere draadloze steelstofzuiger zich thuis.

Geluid

Het geluid van een stofzuiger en zeker ook van een draadloze stofzuiger is nooit geruisloos.

Afhankelijk van de stand zal dit per model verschillend zijn en is vaak iets meer dan een gewone stofzuiger. De verschillende geluidsniveaus worden uitgedrukt in db en hebben we per model in de specificaties opgenomen.

Overigens is het soort geluid van alle machines afhankelijk van het type motor wat wordt gebruikt. Maar heb je erg veel last van dit geluid, doe dan een paar draadloze oordopjes in en luister naar Queen.

Filters snoerloze stofzuiger

Wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt of andere allergie is een HEPA-filter of micro filter aan te bevelen. De filters zijn goed schoon te maken en zorgen ervoor dat je zonder problemen kunt stofzuigen.

Oplaadstation

Een oplaadstation is vaak eenvoudig op een plek aan de muur te bevestigen waardoor de draadloze stofzuiger eenvoudig is op te laden en niet in de weg ligt. Bovendien kun je hier alle opzetborstels op monteren waardoor alles op een centrale plek in huis te bereiken is.

Zakloze stofzuiger

De meeste modellen die wij hier hebben besproken zijn uitgevoerd met een stofreservoir waardoor die stofzuigerzak overbodig is geworden. Je leegt het reservoir met een simpele druk op de knop en al je huisvuil zal in je prullenbak verdwijnen. Heerlijk toch!

De inhoud van dit reservoir is per model verschillend. Wil je niet te vaak naar de afvalbak lopen dan kies je een grote inhoud. Ook kun je deze stofreservoirs afspoelen en blijft hij mooi schoon wat zeker bij transparante behuizing prettig is.

Accessoires bij de draadloze stofzuiger

Bij de aanschaf van een draadloze stofzuiger is het zeker handig om goed te onderzoeken welke accessoires hierbij aanwezig zijn. Je ziet dat er per merk verschillen zijn in de modellen. Vaak is de uitvoering hetzelfde maar krijg je er een set van andere accessoires bijgeleverd.

Wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt kun je vaak extra borstels krijgen die speciaal op dierenharen zijn afgestemd. Maar denk ook aan andere opzetstukken met verlichting die het eenvoudig maken om alle hoekjes en plinten schoon te houden.

Prijs van de draadloze stofzuiger

De prijzen van de draadloze stofzuigers liggen tussen de 200 – 600 euro afhankelijk van merk, model en accessoires. Kijk goed naar je vloeroppervlakte en benodigde opzetborstels, vermogen en accuduur voor het meest geschikte model. Er zijn overigens ook regelmatig aanbiedingen in ons overzicht te vinden die automatisch worden gekoppeld.

Levensduur en garantie

De levensduur van de draadloze stofzuiger is natuurlijk afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Probeer de borstels na iedere zuigbeurt schoon te maken en reinig op tijd je filters.

Maar natuurlijk zijn de constructie, type accu en motor hier bij ieder model een bepalende factor. Wel kunnen we zien dat deze levensduur korter is dan de gewone stofzuiger maar een nieuwe accu of opzetborstel is ook vaak los verkrijgbaar.

Alle modellen hanteren overigens een uitstekende fabrieksgarantie van minimaal 2 jaar.

Top 10 beste draadloze stofzuigers

In onderstaand overzicht vindt je een overzicht van de beste draadloze stofzuigers van dit moment. Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende merken op de markt maar op basis van onze research wij onze top 10 beste steelstofzuigers met zorg voor jou samengesteld.

Draadloze stofzuigerAccuduurGeluidPrijs
1. Dyson V11120 min76 dB
2. Philips 8000 serie SpeedPro Max70 min84 dB
3. Dyson V840 min82 dB
4. Princess 339490 Rapido32 min70 dB
5. Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C845 min82 dB
6. AEG QX9-1-40GG45 min73 dB
7. Samsung VS15T7031R140 min86 dB
8. Dyson V1060 min87 dB
9. Philips 5000 series SpeedPro40 min80 dB
10. Bosch Unlimited BBS1U22440 min76 dB

1. Dyson V11: Beste draadloze stofzuiger

Dyson V11 Beste draadloze stofzuiger

De Dyson V11 is een echte allemansvriend. Een vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger is het multifunctionele en innovatieve display. Ideaal is ook de zuigkracht van de zuigmond die zich automatisch aan de ondergrond aanpast. Het reservoir is nog een stukje groter vergeleken met de V10.

Veel losse onderdelen

Met een grote zuigmond zuig jij je toetsenbord niet schoon. Ook je matras neem je daar liever niet mee onder handen. Deze draadloze stofzuiger heeft een groot aantal borsteltjes die voor specifieke doeleinden geschikt zijn. Denk dus aan een speciaal borsteltje voor het toetsenbord of een exemplaar waarmee je de bovenkant van je schilderijlijstjes zuigt. Met de kierenzuigmond kom je zelfs in hele kleine gaatjes en spleten. Handig is ook de borstel die je gebruikt voor de autobekleding of voor je matrassen. Wil je na het eten even wat kruimeltjes opruimen, dan is de Dyson ook ideaal als kruimeldief.

Innovatief display

Op het display zie je precies hoeveel accu kracht er nog over is. Pas je de zuigstand aan, dan zie je de accu kracht ook wijzigen. Zo weet je precies hoe lang je, in elke stand, nog kunt zuigen. Treedt er onverwachts een probleempje op, dan zijn hier handige video-instructies te vinden, zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt zuigen.

Handige wandhouder en accessoirehouder

Na het zuigen vraagt de stofzuiger uiteraard even om rust en voeding. Je hangt hem in de wandhouder en daar kan hij opladen. In deze houder is ook ruimte voor twee van de hulpstukken. Opgeruimd staat tenslotte netjes. In 4,5 uur is de stofzuiger weer volledig opgeladen. Op de buis van de stofzuiger zelf vind je nog een handige houder. In deze clip is ruimte voor twee onderdelen. Zo heb je precies die borstels bij de hand die je nodig hebt.

Drie verschillende zuigmodi

Je kunt bij de Dyson V11 uit drie zuigmodi kiezen. Zuig je redelijk harde oppervlakken, dan zet je hem in de eco modus. Je hoort dan weinig van de stofzuiger en hij houdt het met gemak een uurtje uit. Bij de auto modus, dat is de middelste stand, bepaalt de stofzuiger zelf de zuigkracht. Kom je op de vloerbedekking, dan zal hij vanzelf harder gaan zuigen. Als laatste heb je de boost modus. Je profiteert dan van een maximale kracht. Uiteraard is in deze stand de accu redelijk snel leeg.

Vriendelijk voor mensen met allergie

De Dyson V11 zuigt zelfs deeltjes op die zo klein zijn als 0.3 micrometer. Dit dankzij de geavanceerde filters die aanwezig zijn in de stofzuiger. Mensen met een stofallergie zullen hier veel baat bij hebben. Het stofreservoir is goed te legen, zodat je op een hygiënische wijze je schoonmaakklussen kunt uitvoeren. 

Specificaties

 • Geluidsniveau: 76 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,8 Liter
 • Hepa luchtfilter: Ja
 • Gebruikstijd: 120 min (2 accu’s)
 • Oplaadtijd: 270 min
 • Vermogen: 220 Watt
 • Gewicht 3,1 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Zeer beste zuigkracht
 • Zuigkracht is instelbaar op 3 standen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gewicht van maar 3 kilo
 • Hepa filter
 • Drop-in laadstation
 • Knop ingedrukt houden voor werking
 • Accu in hoogste stand snel leeg

2. Philips 8000 serie SpeedPro Max: slimme dweilfunctie

Philips 8000 serie SpeedPro Max draadloze stofzuiger

De Philips SpeedPro Max is in twee verschillende series (7000 / 8000) te verkrijgen. Wanneer we de belangrijkste verschillen tussen de modellen bekijken is de 8000 net iets completer. Zo heeft de Philips SpeedPro Max 8000 Aqua een dweilfunctie, mini turboborstel, zachte afzetborstel, up-top borstel en iets betere accuduur (70 vs 65 min). Maar los van deze verschillen is het een zeer complete draadloze stofzuiger die je huis goed schoon zal houden.

Multifunctioneel

Wanneer we de Philips SpeedPro Max 8000 zouden moeten typeren dan is het wel een alleskunner omdat hij draadloos kan zuigen maar ook als kruimelzuiger is te gebruiken. Lekker handig als je bijvoorbeeld je auto schoon wilt zuigen of een klein ongelukje hebt gehad in huis. En wanneer je de duurste uitvoering 8000 Aqua kiest is er zelf een dweilfunctie aanwezig die je huis nog hygiënischer schoonmaakt.

Veel opzetstukken

Wanneer we alleen al de mogelijkheden als gewone steelstofzuiger bekijken dan is dit model erg uitgebreid met verschillende opzetstukken zoals een combiborstel, turbo borstel, kierenzuigmond, afstofborstel en Up-top borstel. Het gemak waarmee je de opzetstukken kunt wisselen is gebruiksvriendelijk. Bovendien kun je de steelstofzuiger eenvoudig opladen met de bijgeleverde wandoplader.

Lekker lang in gebruik

Wat direct opvalt aan de Philips 8000 is de uitstekende accuduur van 70 minuten in de normale stand en 28 minuten op de hoogste stand. Dit alles in combinatie met de sterke PowerCyclone 10 motor is dit een uitstekende combinatie.

Wanneer je dus het hele huis in 1x wilt schoonmaken dan heb je voldoende tijd en power tot je beschikking. Met incidenteel gebruik van de power stand kun je goed kleden reinigen maar in het gebruik merken we dat dit allemaal binnen die 60-70 minuten blijft. Maar ook het opladen van de accu is razendsnel. Binnen 45 minuten is de Philips steelstofzuiger weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

In de praktijk zien we overigens dat zelfs 90 minuten stofzuigen haalbaar is met deze accu. En wees nu eerlijk in 1,5 uur kunt je wel een groot huis volledig stofzuigen toch?

Minimaal onderhoud

Wanneer je de Philips 8000 serie SpeedPro Max wilt schoonmaken dan is dat vrij eenvoudig. Deze uitvoering gebruikt verder geen stofzuigerzakken maar is voorzien van een afvalbak die je zelf kunt leegmaken. Handig dus want dit is milieuvriendelijker en bovendien kostenbesparend.

Naast het gemak waarmee je de afvalbak los kunt koppelen en legen is het filter eenvoudig schoon te spoelen. Wanneer je huisdieren hebt in huis zul je merken dat de Philips draadloze stofzuiger ideaal is voor het schoonhouden van je huis.

Eventuele haren worden eenvoudig verwijderd en de borstels zijn na het zuigen ook eenvoudig schoon te houden. Op de display wordt je overigens ook geïnformeerd wanneer het filter moet worden vervangen.

Overige bijzonderheden

Deze draadloze stofzuiger van Philips is door zijn micro uitlaatfilter geschikt tegen allergieën en dierenharen. Door de verlichte en zwenkbare borstelkop kom je eenvoudig op moeilijke plekken die gereinigd moeten worden. Het geluidsniveau van deze draadloze stofzuiger is lager (84db) dan veel andere merken.

Specificaties

 • Geluidsniveau: 84 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,6 Liter
 • Hepa luchtfilter: Nee
 • Gebruikstijd: 70 min
 • Oplaadtijd: 300 min
 • Vermogen: xxx Watt
 • Gewicht 2,7 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • De PowerCyclone 10 motor is de sterkste van Philips
 • Goede accuduur van maximaal 70 minuten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Verlichte zuigmond
 • Gewicht van 2.7Kg
 • Stofreservoir inhoud van 0,6 liter
 • 84 db aan geluid

3. Dyson V8: beste prijs / kwaliteit

Dyson V8

De Dyson V8 is een enorme vooruitgang vergeleken met zijn voorgangers. De V8 motor is krachtig en garandeert je dat je 40 minuten achter elkaar ononderbroken kunt zuigen. De diverse opzetstukken helpen je om zo efficiënt mogelijk te stofzuigen. Deze draadloze stofzuiger is dan ook ideaal als je verschillende soorten vloeren in je huis hebt. Met dit product ben je van alle markten thuis.

Hoge zuigkracht en flexibel inzetbaar

Het maakt niet uit of je de Dyson V8 op een harde vloer of op een zacht tapijt gebruikt. De zuigkracht is op alle oppervlakken zeer hoog. Op deze manier reinig je in no time je gehele huis. Ook de auto is prima te zuigen met deze stofzuiger. Verwijder de buis en gebruik een van de combinatie-accessoires. Dit is ook handig bij het zuigen van onder meer de trap of de meubels.

40 Minuten continue zuigkracht

Een draadloze stofzuiger biedt je veel voordelen. Het is echter niet handig als je het apparaat telkens moet opladen. De Dyson V8 garandeert je 40 minuten ononderbroken zuigplezier. Zo kun je waarschijnlijk alle vloeren van je huis zuigen. Neem de accessoires die je nodig hebt meteen mee en je zuigt direct de nodige kiertjes en hoekjes.

Schakelen tussen zuigkrachtstanden

Er zijn twee verschillende standen mogelijk als het gaat om de zuigkracht. Als je hier een beetje je weg in hebt gevonden, vergroot dit de mogelijkheden van de Dyson V8 enorm. Na een paar keer zuigen weet je precies waar je genoeg hebt aan de laagste stand en ook waar je beter even krachtiger kunt zuigen. Zo haal je het meeste uit dit product. Zuig je lang op de laagste stand, dan duurt het uiteraard langer voordat je de stofzuiger moet opladen.

Kruimeldief of steelstofzuiger

De steelstofzuiger is niet altijd nodig. Heeft je peuter genoten van een koekje en geniet jij minder van de overvloed aan kruimels op de vloer? Je pakt de Dyson V8 er bij en met slechts een handeling tover je hem om in een kruimelzuiger. Binnen no time zijn alle kruimels verdwenen. Bedenk je je dat je toch eigenlijk ook even de gang moet zuigen, dan vraagt het om slechts een klik en je hebt weer een steelstofzuiger.

Reservoir en oplaadstation

Het legen van het stofreservoir is bij deze stofzuiger een fluitje van een cent. Je komt zelf niet in aanraking met het vuil. Het enige wat je hoeft te doen, is trekken aan de hendel. Daarna gooi je al het stof zo in de afvalbak. Is de batterij van je Dyson leeg, dan plaats je hem in het meegeleverde basisstation. Na 5 uur in het oplaadpunt gezeten te hebben is het apparaat weer volledig opgeladen.

Huisdier- en allergie-proof

Huishoudens met dieren hebben behoefte aan een extra krachtige stofzuiger. De V8 voldoet garandeert aan deze behoefte. Alle haren worden grondig verwijderd. Gebruik hierbij het liefst de gemotoriseerde miniborstel. Deze lichte stofzuiger is ook ideaal voor personen die te maken hebben met een bepaalde allergie. Het HEPA filter houdt minstens 99% van alle stofdeeltjes tegen. Doordat de 15 cyclonen in twee lagen parallel werken, ontstaat er een betere luchtstroom. Dit zorgt voor een grondige verwijdering van zelfs het allerfijnste stof.

Specificaties

 • Geluidsniveau: 82 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,5 Liter
 • Hepa luchtfilter: Ja
 • Gebruikstijd: 40 min
 • Oplaadtijd: 300 min
 • Vermogen: 425 Watt
 • Gewicht 2,63 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Uitstekende zuigkracht
 • Goede accuduur
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goed wendbaar
 • Uitstekende prijs / kwaliteit
 • Stofreservoir inhoud wat beperkt

4. Princess 339490 Rapido: budget steelstofzuiger

Princess 339490 Rapido draadloze stofzuiger

De Princess 339490 Rapido is een fijne draadloze stofzuiger. Geen gedoe meer met snoeren en vervelende stofzuigerzakken. De motortechniek garandeert extra zuigkracht op alle vloeroppervlakken. De stofzuiger is wendbaar en flexibel.

Geschikt voor alle vloeren

De meeste mensen hebben niet overal in hun huis dezelfde soort vloer. De stofzuiger gaat daarom van tapijt naar parket. Of van een vloerkleed naar een houten vloer. De luxe zuigmond van de Princess 339490 Rapido heeft grote wielen. Hierdoor kan hij prima op elk vloeroppervlak effectief zuigen. Prettig is daarnaast dat de borstel van deze stofzuiger zodanig gemaakt is dat hij ook grotere stukken vuil opzuigt. Heb je een huisdier, dan zullen de haren ook gegarandeerd opgezogen worden. Mensen met een allergie zullen veel baat hebben bij het verwijderbare HEPA-filter.

Enorme zuigkracht en verschillende zuigmonden

Bij het vervaardigen van de Princess 339490 Rapido is gebruik gemaakt van innovatieve motortechnologieën. De zuigkracht is hierdoor sterk. Hoe klein de stofdeeltjes of stukjes vuil ook zijn, deze stofzuiger maakt er korte metten mee. Er zijn altijd van die plekjes die lastig te zuigen zijn. Denk daarbij onder meer aan de plinten. Deze stofzuiger maakt het je hierbij gemakkelijk. Er is namelijk een speciale plintenzuigmond. Ook de meubelzuigmond is bijzonder handig.

Accuduur ruim een half uur en handig oplaadstation

Het is met gemak mogelijk om een of meerdere verdiepingen tegelijkertijd te zuigen. De accuduur is ongeveer 32 minuten. Daarna is het nodig om de stofzuiger in het oplaadstation te bevestigen. 4 Uurtjes later is het apparaat al weer helemaal klaar voor gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld na het eten mooi de keuken nog even zuigen. Handig is verder dat je in het oplaadstation van de De Princess 339490 Rapido ook de extra accessoires kunt opruimen.

Ook te gebruiken als kruimelzuiger

Eten jullie nog weleens in de auto? Uiteraard vind je dan later de kruimels op de autobekleding en op de mat. Het is mogelijk om de steelstofzuiger te gebruiken bij de schoonmaak van de auto, maar het is net zo handig om dan te kiezen voor de kruimeldief. Als je de zuigmond direct aan het motorblok plaatst, dan heb je vanzelf een kruimeldief. Met een handeling verander je hem daarna, desgewenst, ook meteen weer in een stofzuiger.

Reservoir makkelijk te legen

Had je ook altijd zo’n hekel aan het vervangen van stofzuigerzakken? Met deze stofzuiger is dat voorgoed verleden tijd. Uiteraard moet je wel het stofreservoir legen. Dit gaat echter heel snel. Je komt zelf ook niet in aanraking met nare stofwolken. Je houdt het reservoir rechtstreeks boven de afvalbak en met een druk op de knop opent het klepje zich al vanzelf.

Specificaties

 • Geluidsniveau: 70 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,8 Liter
 • Hepa luchtfilter: Ja
 • Gebruikstijd: 32 min
 • Oplaadtijd: 240 min
 • Vermogen: 0 Watt
 • Gewicht 3,1 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Stofreservoir eenvoudig te legen
 • Oplaadstation aan de muur
 • HEPA filter tegen allergie
 • Uitstekende prijs
 • Minder zuigkracht
 • Geen turbostand

5. Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C8: veel zuigplezier

Rowenta Air Force Flex 760 RH9574WO

De Rowenta X-Force Flex 12.60 is een krachtige en bijzonder wendbare draadloze stofzuiger. Dankzij het grote reservoir en de uitstekende accu zuig je moeiteloos in een keer je hele woning.

Zuigt maar liefst 5 kwartier

De Rowenta Air Force Flex 12.60 is voorzien van Rowenta’s meest krachtige lithium-ion batterij. Je zuigt, als je kiest voor de lagere stand, 45 min onderbroken door. Kies je voor de turbo-stand, dan moet je eerder naar het laadstation. Het reservoir is met 0.9 liter redelijk groot te noemen. Het is handig dat je het niet tussentijds hoeft te legen.

Flexibel en wendbaar

Deze steelstofzuiger wordt, dankzij de enorme wendbaarheid, al snel jouw beste vriend. Het is frustrerend als je met je stofzuiger net niet onder een bank of een kast komt. Dit betekent altijd weer het verschuiven van meubelstukken. Dankzij de flexibele buis kom je met deze Rowenta uitstekend onder iets lager meubilair. Zo maak je ook de moeilijk bereikbare plekken moeiteloos stofvrij. Bovendien hoef je hierbij zelf niet voorover te buigen.

Multifunctioneel inzetbaar

Of je nu fijn stof, grote stukken cracker of dikke pinda’s wilt opzuigen, dankzij de gemotoriseerde rolborstel en de unieke zuigmond is dit allemaal mogelijk. Ideaal is de led-verlichting. Zo zie je zelfs het stof op de meest donkere plekjes. Met dit product reinig je ook het plafond en je meubilair. Wil je alleen een paar kruimels opzuigen, dan bouw je de stofzuiger met slechts een handeling om tot een kruimeldief. Wil je kleding stofvrij maken, dan gebruik je de mini-borstel. Reinig je het liefst ook in alle kleinere hoekjes en gaatjes, monteer dan de XL kierenzuiger op het apparaat. Ook dierenharen verwijder je eenvoudig met deze draadloze stofzuiger.

3 Verschillende zuigstanden

Zuig je in de eco-stand, dan gaat de batterij het langst mee. Verwijder je slechts licht vuil, dan is dit de handigste zuigstand. De prestaties zijn in deze stand even goed uitstekend. Gaat het om hardnekkiger vervuil, zet de Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C8 dan in de boost-stand. Deze optie is ideaal als je bijvoorbeeld tapijt wilt zuigen. Kom je op plekken waar het stof lastig te verwijderen is, neem dan de turbo-stand. Uiteraard is je stofzuiger dan sneller leeg.

Uitstekende hygiëne

Dankzij het nieuwe filter achter de motor zuigt deze stofzuiger extreem hygiënisch. Er is sprake van een uitstekende filtratie van zo’n 99.9%. Je begrijpt dat er op deze manier zo goed als geen stof achterblijft. Dit is ideaal voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt. Bovendien heeft deze Rowenta ook een handige dweilfunctie waardoor je nog hygiënischer kunt reinigen.

Specificaties

 • Geluidsniveau: 82 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,9 Liter
 • Hepa luchtfilter: Ja
 • Gebruikstijd: 45 min
 • Oplaadtijd: 180 min
 • Vermogen: 150 Watt
 • Gewicht 3 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Veel zuigkracht
 • Zuigen en dweilen tegelijk
 • Inhoud stofreservoir van 0,9 Liter
 • Goed wendbaar door flexibele stang
 • Maakt 82 db aan geluid

6. AEG QX9-1-40GG: lichtgewicht

AEG QX8-1-45SM

De AEG QX9-1-40GG is licht in gewicht en daarom gemakkelijk even op te tillen. Wil je een meubelstuk verschuiven, dan kan deze stofzuiger prima even rechtop blijven staan. De minimale duur dat je kunt zuigen is 45 minuten. Ideaal om je hele huis door te kunnen gaan. Dankzij de gemotoriseerde fluffyborstel zorgt dit apparaat voor uitstekende zuigresultaten.

45 Minuten stofzuigen en korte oplaadtijd

Bij een draadloze stofzuiger ben je toch altijd benieuwd naar de maximale tijd dat je kunt zuigen. De AEG QX9-1-40GG presteert met zijn 45 minuten bijzonder goed. Het moet lukken om binnen deze tijd je vloeren en andere oppervlakken gezogen te hebben. De stofzuiger is voorzien van hoogwaardige lithium powerbatterijen. Deze gaan langer mee dan nikkelbatterijen. Is de accu leeg, dan is de oplaadtijd slechts 4 uur. Een handig laadstation wordt automatisch meegeleverd bij de stofzuiger. Dit station is op de vloer te plaatsen of aan de muur te bevestigen.

Ideaal voor harde vloeren

Zoek je een goede stofzuiger zonder snoer voor harde vloeren, dan zul je van de AEG QX9-1-40GG veel profijt hebben. De zachte turboborstel is uitermate geschikt voor het zuigen van harde vloeren. De zuigkracht is sterk, waardoor je met gemak al het vuil opzuigt. De PowerPro vloerborstel is expliciet ontwikkeld voor harde vloeren. Een groot voordeel is ook de brede zuigmond. Hierdoor lukt het ook om iets grotere dingen, zoals bijvoorbeeld pinda’s of een stukje koek of appel, op te zuigen. In de eerste plaats zuigt de borstel al het vuil op. Maar daarnaast polijst de zachte borstel je harde vloer ook nog eens.

Vriendelijk voor gebruiker

Omdat de stofzuiger redelijk licht van gewicht is, is deze gebruiksvriendelijk. De motorunit bevindt zich aan de onderkant van het apparaat. Dit zorgt ervoor dat er minder belasting op de pols is.

Praktische 2-in-1 functie

De stofzuiger heeft een afneembare kruimelzuiger. Hiermee kun je snel en gemakkelijk boekenplanken of andere hoge oppervlakken zuigen. Ook het reinigen van hoekjes lukt prima met de AEG QX9-1-40GG. Dit dankzij de 180° Easysteer™. Ook het zuigen onder tafels kost slechts zeer weinig moeite met deze wendbare stofzuiger.

Snel en gemakkelijk te legen

Het stofreservoir is door slechts een eenvoudige handeling te legen. Dit geldt ook voor het filter. De stofbak kan ook even schoon gemaakt worden, zodat je de volgend keer weer op een hygiënische manier met de stofzuiger door het huis kunt. Dit product heeft een cyclonische filtratie.

2 Verschillende standen

Het is lang niet altijd nodig om op de hoogste stand te zuigen. Je past de zuigstand snel en gemakkelijk aan. Dit doe je eenvoudig op het handvat van de stofzuiger.

Specificaties

 • Geluidsniveau: 79 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,5 Liter
 • Hepa luchtfilter: Ja
 • Gebruikstijd: 45 min
 • Oplaadtijd: 240 min
 • Vermogen: 0 Watt
 • Gewicht 2,48 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Gemotoriseerde fluffyborstel neemt zelfs fijnstof op
 • Kan tot 45 minuten zuigen
 • Zachte borstel is minder geschikt voor hoogpolig tapijt

7. Samsung VS15T7031R1: Flexibel laadstation

Samsung VS15T7031R1

Met de Samsung VS15T7031R1 reinig je snel en efficiënt je huis. Zuig je op de laagste stand, dan kun je minstens 40 minuten non-stop zuigen. Er is bij deze draadloze stofzuiger sprake van een betere luchtcirculatie en extra zuigkracht. Het display helpt je om de stofzuiger gemakkelijk te bedienen.

Veelzijdig in gebruik

Met de Samsung VS15T7031R1 heb je een multifunctioneel apparaat tot je beschikking. Hij is uiteraard te gebruiken als snoerloze stofzuiger, maar daarnaast maak je er in een handomdraai een kruimelzuiger van. Deze is eenvoudig aan- en af te koppelen.

40 Minuten non-stop zuigen op volle kracht

Bij een ouderwetse stofzuiger merk je vaak goed dat de stofzak vol raakt. De zuigkracht wordt minder en minder. Bij deze steelstofzuiger hoef je daar niet bang voor te zijn. Dankzij de multi-cycloon blijft de zuigkracht continue op volle sterkte. Ook als de stofbak vol raakt. De verwisselbare 21.6 V batterij maakt het mogelijk om extra lang te zuigen. Uiteraard is de maximale zuigduur afhankelijk van de zuigkracht die je gebruikt. Bij de laagste stand zuig je minstens 40 minuten. Voor de meeste huishoudens ruim voldoende om de hele woning te zuigen.

Flexibel oplaadstation

Je bepaalt zelf of je het oplaadstation staand of als wall-mount gebruikt. Het oplaadstation is los te koppelen. Daardoor kun je de batterij los van de stofzuiger opladen.

Handig display en 3 zuigstanden.

Dankzij het digitale display zorg je ervoor dat het apparaat optimaal werkt. Je ziet in een oogopslag welke zuigstand je hebt gekozen. Zijn er onverhoopt een keer problemen met een borstel of is er sprake van een blokkade, dan wordt dat meteen vermeld op het display. Soms zuig je door terwijl er iets in de buis zit. De zuigkracht is daardoor minder. Met dit handige display heb je daar voortaan geen last meer van. Je kunt in 3 verschillende standen zuigen. Afhankelijk van de mate van vuilheid kies je voor een van de standen.

Stofreservoir is wasbaar

De stofzuiger heeft een EZClean borstel en opvangbak. Hierdoor is optimaal onderhoud mogelijk. De opvangbak en borstel zijn volledig te verwijderen. Zo houd je ze makkelijk schoon. Het legen van het reservoir is heel gemakkelijk. Je koppelt het los en je klopt de inhoud er zo uit. Daarna spoel je het, desgewenst, af onder de kraan. Wil je meer weten over het schoonmaken van de stofbak, dan vind je op deze bak een handige QR-code met informatie over het reinigen van het reservoir.

Turbo Action Brush en Soft Action Brush

Met de turbo action brush verwijder je zowel op vloerbedekking als op harde vloeren de fijnste stofdeeltjes. De kop is 180 graden te draaien en daarom kom je gemakkelijk in alle hoeken. Haren draaien absoluut niet vast in de borstel. Daar zorgt de anti-tangle techniek voor. Met de parketborstel bescherm en reinig je harde vloeren. Om de borstel zit namelijk een zacht nylonweefsel. Al het stof wordt uitstekend verwijderd, maar de vloer zal hierdoor niet beschadigen.

Specificaties

 • Geluidsniveau: 86 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,8 Liter
 • Hepa luchtfilter: Ja
 • Gebruikstijd: 40 min
 • Oplaadtijd: 210 min
 • Vermogen: 150 Watt
 • Gewicht 2,63 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Kan tot 40 minuten zuigen
 • Oplaadstation aan de muur of staand
 • Maakt wel meer lawaai dan de andere modellen

8. Dyson V10: topper

Dyson V10

De Dyson V10 is een snoerloze steelstofzuiger, maar heeft absoluut de zuigkracht van een stofzuiger met snoer. Dankzij het extra grote stofreservoir kun je langer doorgaan met zuigen zonder het te reservoir te hoeven legen. De Dyson V10 straalt schonere lucht uit. Dit dankzij geavanceerde filtratie. Op deze manier verwijder je op een efficiënte en hygiënische wijze het vuil.

Multifunctioneel product

Uiteraard gebruik je de Dyson V10 als stofzuiger. Je hoeft echter maar een keer te klikken en je hebt een kruimelzuiger. Ideaal als je alleen even wat kruimels na de maaltijd wilt opzuigen. Verder wordt deze draadloze stofzuiger geleverd inclusief verschillende borstels. Je hebt onder meer een zachte afwasborstel, een kierenzuiger en een gemotoriseerde miniborstel tot je beschikking.

Gemotoriseerde vloerzuigmond

De steelstofzuiger heeft een gemotoriseerde vloerzuigmond. De zachte, ronddraaiende borstel verwijdert zowel grover vuil als fijn stof. De nylon borstelharen worden bij het zuigen van vloerkleden en vloerbedekking diep in het tapijt geduwd. De motor in de borstel is namelijk bijzonder krachtig. Ook haren van huisdieren en eventueel hardnekkig vuil worden op deze manier grondig verwijderd. Zuig je op een harde vloer, dan verwijderen de antistatische en zachte koolstofvezelharen het fijne stof.

Reservoir en oplaadstation

Het is ideaal dat het reservoir een stuk groter is geworden. Zo kun je een langere tijd achter elkaar doorzuigen voordat je moet stoppen om het te legen. Je leegt het reservoir met slechts een handeling. Dankzij het zogenaamde point en shoot mechanisme hoef je zelf het vuil niet aan te raken. Ideaal is ook dat de rubberen rand meteen het binnenfilter schoon veegt. Het oplaadstation bevestig je aan de muur en hierin ruim je de steelstofzuiger op. De volgende keer pak je hem er zo weer uit. Er is ook ruimte voor een aantal bijbehorende accessoires.

Zuigkracht aanpassen

Door middel van de 3 vermogensstanden bepaal je zelf de zuigkracht. Wil je een weinig vervuilde ruimte zuigen en profiteer je graag van de langste accu-duur, dan kies je voor de laagste stand. Moet er heel hardnekkig vuil opgezogen worden, dan ga je voor de meest maximale zuigkracht. Je past de standen aan met een knop die zich aan de bovenkant van de steelstofzuiger bevindt.

Efficiënte filtratie

Mensen met allergieën zullen veel plezier hebben van de Dyson V10. Dankzij de efficiënte filtratie worden de allerfijnste stofdeeltjes en allergenen uitstekend verwijderd. De digitale motor is extreem krachtig. Hij is klein, licht, maar bijzonder sterk. De 14 cyclonen zorgen voor enorme krachten die zelfs de kleinste microscopische deeltjes, zoals bijvoorbeeld ook pollen, het reservoir in zuigen. Dankzij de speciale uitlijning van de cyclonen, het reservoir en de motor wordt de lucht in een rechte lijn opgezogen. Dit zorgt voor 20% meer zuigkracht.

Specificaties

 • Geluidsniveau: 87 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,8 Liter
 • Hepa luchtfilter: Ja
 • Gebruikstijd: 60 min
 • Oplaadtijd: 210 min
 • Vermogen: 525 Watt
 • Gewicht 2,7 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Goede zuigkracht
 • Kan tot 60 minuten zuigen
 • Parketborstel beschermt houten vloer tegen krassen
 • Veel opzetborstels
 • Maakt wel meer lawaai 87 db in hoogste stand
 • Accu in 7 minuten leeg in turbostand

9. Philips 5000 series SpeedPro: basic model

Philips 5000 series SpeedPro draadloze steelstofzuiger

Met de Philips 5000 series SpeedPro maak je snel en effectief schoon. Zelfs op moeilijk bereikbare plekken. Dankzij het 180 graden te draaien mondstuk kom je eenvoudig in lastige hoekjes. Deze steelstofzuiger maakt het je mogelijk om 40 minuten achtereen te zuigen. Dit multifunctionele apparaat gaat je veel gemak opleveren. Het opladen van de batterij van de Philips 5000 series SpeedPro duurt ongeveer 5 uur.

2 Verschillende standen

Pas de zuigstand van de Philips 5000 series SpeedPro aan aan de schoonmaakbehoefte. Je hebt de keuze uit normaal en uit turbo. Door middel van een schuifknop bepaal je de stand. Deze hoef je dus niet continue in te drukken en vast te houden. De hoogste stand is met name ideaal bij het zuigen van sterk vervuilde vloeren, tapijten en dierenharen. Zuig je constant op het turbo-niveau, dan moet je de accu stofzuiger na 20 minuten opladen. Kies je voor de laagste stand, dan zuig je met gemak 40 minuten achter elkaar.

Geïntegreerde accessoires

Wil je een bepaalde accessoire gebruiken, dan bevestig je deze in een handomdraai. Als je de steel verwijdert, dan heb je meteen een handige kruimeldief. Plaats je het mondstuk hierop, dan is de kruimelzuiger extra krachtig.

Effectieve scheiding van lucht en vuil

Er is bij de Philips 5000 series SpeedPro gekozen voor een krachtige PowerCyclone 7 technologie. Dit zorgt voor een goede scheiding van lucht en vuil. Je zult merken dat de hoge zuigkracht continue behouden blijft. Ook als de stofbak al iets voller is. De egale luchtinlaat zorgt ervoor dat vuil en lucht snel verdwijnt in PowerCyclone. Boven in de cyclonische kamer scheiden de uitlaatbladen het stof en vuil op een optimale manier van de lucht. Deze werkwijze zorgt voor meer hygiëne en is comfortabel voor personen met een allergie.

Stofemmer makkelijk te legen

Bij het legen van de stofemmer zit je niet te wachten op wolken stof om je heen. Bij deze stofzuiger is dat ook zeker niet het geval. Je verwijdert de emmer zeer eenvoudig en je leegt hem met slechts een hand. Zo kun je met je andere hand tegelijkertijd je afvalemmer open houden. De stofemmer zit aan de bovenkant van de Philips 5000 series SpeedPro. Dit is bijzonder praktisch, want zo kun je ook gemakkelijk plat op de vloer zuigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoonmaken onder laag meubilair. Zo hoef je minder vaak je bank of andere meubelstukken te verplaatsen.

Oplaadstation

Pas na 40 minuten zuigen in de normale stand is het nodig om op te laden. Dit dankzij de krachtige 21.6V Lithium-Ion batterij. Je ziet op het batterijdisplay hoe het staat met de accuduur. De magnetische oplader is eenvoudig in het meegeleverde oplaadstation te bevestigen. Je laadt de batterij van deze draadloze stofzuiger op in 5 uur.

Spcificaties

 • Geluidsniveau: 80 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,4 Liter
 • Hepa luchtfilter: Nee
 • Gebruikstijd: 40 min
 • Oplaadtijd: 300 min
 • Vermogen: 21,6 Watt
 • Gewicht 2,48 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Kan tot 40 minuten zuigen in normale stand en 10 minuten in turbo stand
 • Stofreservoir eenvoudig te legen
 • Veel opzetborstels
 • Opladen accu duurt 5 uur

10. Bosch Unlimited BBS1U224: handige kruimeldief

Bosch Unlimited BBS1U224

De Bosch Unlimited BBS1U224 is het nieuwste model steelstofzuiger van Bosch. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de mogelijkheden van deze stofzuiger eindeloos. Het product heeft maar liefst 2 accu’s die ook nog eens razendsnel opladen. Stoppen met zuigen is op deze manier zo goed als niet meer nodig. Dankzij de verschillende mondstukken is de draadloze stofzuiger zeer breed inzetbaar.

Hygiëne en filtersysteem

De Bosch Unlimited BBS1U224 is voorzien van een filtersysteem met patronen. Hierdoor is de uitblaaslucht schoner dan de lucht die wordt ingeademd. Het filteringspercentage bedraagt 99.9%. Het filter is dankzij RotationClean makkelijk te reinigen. Het reservoir is eenvoudig te legen. Het EasyCleanSysteem maakt het mogelijk dat je makkelijk kunt loskoppelen en reinigen.

Eindeloos zuigen

De stofzuiger heeft geen snoeren, maar toch kun je tot in het oneindige blijven zuigen. Dit heeft alles te maken met de snellader en de 2 uitwisselbare accu’s. De accu laadt op in 60 minuten. Je kunt echter langer dan een uur zuigen met deze accu. Hij is dus sneller op te laden dan dat hij leeg raakt. Zuig je op de normale stand en gebruik je geen extra elektrische accessoires, dan kun je zeker een uur zuigen. Kies je voor de normale stand gecombineerd met een elektrische zuigmond, dan wordt de zuigtijd een kwartiertje korter. Zuig je in de Turbo-stand, dan gaat het uiteraard een stuk sneller met het opraken van de accu. Omdat je echter 2 accu’s hebt, vormt dit geen belemmering.

Geschikt voor alle vloeren

Welke vloeren jij ook hebt in je woning, de Bosch Unlimited BBS1U224 weet er raad mee. De combinatie van de All Floor HighPower borstel en de DigitalSpin Motor biedt je eindeloze mogelijkheden. Met de verschillende accessoires zuig je van het plafond tot aan de vloer. Ook voor het zuigen van de auto en de trap is dit apparaat uiterst geschikt. Gebruik dan bijvoorbeeld de bekledingszuigmond. Ideaal is ook de lange en flexibele kierenzuigmond. Erger jij jezelf ook altijd aan het stof dat juist in de kleinste gaatjes en kiertjes aanwezig is, dan is dat met deze stofzuiger voorgoed verleden tijd. Met de XXL meubelzuigmond zuig je snel en effectief al je gestoffeerde meubels. Deze mond is extra breed.

Accu’s zijn breed inzetbaar

Wellicht heb je meer apparaten van Bosch in je bezit. Profiteer dan van de 2 aanwezige accu’s. Deze zijn namelijk ook te gebruiken voor andere elektrische apparaten van Bosch.

Handige kruimeldief

Veel gezinnen zijn fan van hun kruimeldief. Ben jij de trotse eigenaar van een Bosch Unlimited BBS1U224, dan heb je voortaan geen aparte kruimelzuiger meer nodig. Deze stofzuiger tover je namelijk in een mum van tijd om tot een kruimeldief. En uiteraard ook omgekeerd weer in een praktische stofzuiger.

Specificaties

 • Geluidsniveau: 76 dB
 • Inhoud stofreservoir: 0,4 Liter
 • Hepa luchtfilter: Ja
 • Gebruikstijd: 40 min
 • Oplaadtijd: 60 min
 • Vermogen: 800 Watt
 • Gewicht 2,9 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Twee accu’s geleverd dus lekker lang stofzuigen 60 min
 • Accu is in 1 uur opgeladen
 • Maakt minder lawaai dan de andere modellen
 • Turbostand zorgt dat de accu in 7 minuten leeg is

Veel gestelde vragen

Voor welk type vloer is de draadloze stofzuiger geschikt?

De draadloze stofzuiger is voor ieder type vloer te gebruiken als je over voldoende vermogen en over de juiste opzetborstels beschikt. Voor harde vloeren als laminaat, houten vloeren, gietvloeren, stenen vloeren en laagpolige vloerbedekking en kleden is ieder model goed te gebruiken. Alleen bij hoogpolig tapijt is vaak iets extra zuigkracht nodig omdat het vuil wat dieper ligt.

Maakt een draadloze stofzuiger veel lawaai?

Dat is per model verschillend, maar over het algemeen kunnen we stellen dat het geluidsniveau wel iets hoger is dan van een gewone stofzuiger.

Hoeveel weegt een draadloze stofzuiger?

Per model is dit verschillend, maar zeker minder zwaar dan een gewone stofzuiger. Gemiddeld weegt een draadloze stofzuiger rond de 5 kg. Omdat je hem vaak volledig in de hand houdt is het wel belangrijk hier rekening mee te houden bij de aanschaf.

Hoe lang duurt het opladen van een draadloze stofzuiger?

Afhankelijk van de capaciteit en kwaliteit van de gebruikte accu ligt dit tussen de 2 en 5 uur.

Koopadvies

Voor wie het besluit heeft genomen om een draadloze stofzuiger aan te schaffen, is onze lijst van beste draadloze stofzuigers voorzien van modellen die allemaal goed zijn. Maar natuurlijk zijn er verschillen in prijs/kwaliteit en mogelijkheden. Wat wij adviseren voor de aanschaf is om de benodigde accuduur te bepalen. Niets is zo hinderlijk dan om er tijdens het stofzuigen achter te komen dat je het stofzuigen moet staken omdat de accu leeg is. Bepalend hierbij is dan ook het type ondergrond waar vooral gezogen wordt. Is het een harde ondergrond, dan volstaan alle modellen afhankelijk van de oppervlakte. Wanneer je veel tapijt hebt en/of zelfs hoogpolig tapijt, kies dan een lange accuduur en veel zuigkracht als de Dyson V11. Maar ook is design, accessoires en mogelijkheden individueel verschillend.

Wanneer je een model hebt gekozen uit onze lijst, laat dan nog eens weten wat je ervaring is.

Gerelateerde koopgidsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *