Welke kruimeldief kopen?

beste kruimeldief

Hoe vaak gebeurt het niet dat je even snel iets wilt opzuigen? De stofzuiger erbij halen kost je te veel tijd en moeite. Een kruimeldief is dan een ideale oplossing. Welke kun je het beste aanschaffen? Wij deden een onderzoek voor je naar de beste kruimeldief van 2024.

Wat is een kruimeldief?

Een kruimeldief wordt ook wel een handstofzuiger of een kruimelzuiger genoemd. Dit apparaat lijkt op een gewone stofzuiger, maar is veel kleiner van formaat. Ook is de toepassing totaal anders dan bij een traditionele of draadloze stofzuiger. Kruimeldieven zijn makkelijk in gebruik en maken maar weinig geluid.

Wat kun je met een goede kruimeldief doen?

Met een goede kruimeldief ga je niet de hele vloer zuigen. Daar gebruik je natuurlijk een gewone stofzuiger of robotstofzuiger voor. Dit apparaat is echter ideaal voor het zuigen van kruimels onder en naast de tafel. Ook kun je kruimelzuigers goed gebruiken bij het zuigen van plinten, kozijnen of net dat ene lastige stukje vloer precies achter een meubelstuk.

Deze apparaten zijn ontworpen voor allerlei kleinere schoonmaakbeurten in huis, maar ook voor schoonmaaksessies in de auto. De zuigkracht is voldoende om ook sterke vervuiling weg te nemen. Heel veel modellen zijn bovendien in staat om vloeistoffen op te zuigen.

De kruimelzuiger vervangt de stofzuiger dus niet, maar heeft extra capaciteiten en functies. Het is ideaal om beide apparaten in huis te hebben. Dit vergemakkelijkt het reinigen van je woning en van je auto.

Waarom moet je een goede kruimeldief kopen?

Ga je een kruimelzuiger kopen, dan wil je uiteraard de beste. Maar welke is dat? Uiteraard hangt dat ook weer sterk af van jouw behoeften. Hoe vaak wil je hem gebruiken? Heb je een gezin met jonge kinderen? Ga er dan vanuit dat je hem meerdere keren per dag van de oplader pakt. Even een kruimeltje hier en een paar restjes eten daar. Zorg in dit geval zeker voor een degelijk exemplaar.

Ga je hem maar af en toe gebruiken en vind je hem gewoon handig voor erbij? Kies dan een budgetmodel. Zijn er mensen in jullie huishouden met een allergie, kies dan voor een HEPA-filter. De beste keus hangt dus helemaal af van jullie wensen en behoeften. Heb je die helder op een rijtje, dan is het niet mogelijk om de beste kruimeldief te vinden.

Top 5 Beste Kruimeldieven

De verschillende kruimeldieven zijn uitgebreid getest. Wat zijn nu de besten? Je vindt hieronder een handige top 5.

KruimeldiefFunctiesOnze Beoordeling 
TopPhilips MiniVac FC6149:01-kleinPhilips MiniVac FC6149/01
 • Uitstekende zuigkracht
 • Handig in gebruik
 • Veel accessoires
9.4
4.5/5 SterrenMeer..
BLACK+DECKER PV1820L-QW-kleinBLACK + DECKER PV1820L-QW
 • Draaibare zuigmond
 • Handig opbergen
 • 8 posities
9.0
4/5 SterrenMeer..
AEG HX6-23CB-klein AEG HX6-23CB
 • Goede accuduur
 • Uitschuifbare zuigmond
9.2
4.3/5 SterrenMeer..
SaleCecotec ExtremeSuction kleinCecotec Extreme Suction
 • Vast en vloeibaar vuil
 • 5 kopstukken
 • Groot reservoir
9.0
4/5 SterrenMeer..
TIPRowenta X-Touche AC9736WORowenta X-Touche AC9736WO
 • Licht
 • Krachtig
 • Handig laadstation
9.6
5/5 SterrenMeer..

1. Philips MiniVac FC6149/01 Kruimeldief: Alleskunner

Philips MiniVac FC6149/01 kruimeldief

Met de Philips MiniVac FC6149/01 Kruimeldief in huis is het voortaan niet moeilijk meer om je huis en auto schoon te houden. Het apparaat reinigt, naast de vloer, ook je meubels. Dankzij de cyclonische stofzuiger zonder zak met 2 fasen ben je verzekerd van optimale prestaties. Er blijft geen stofje meer liggen.

Cyclonisch, zonder zak met 2 fasen

Doordat de kruimeldief geen zak heeft en cyclonisch is, blijft het vuil binnen in het apparaat ronddraaien. Dit garandeert een hoge zuigkracht. Het 2-filtersysteem voorkomt het naar buiten komen van vuil. Het eerste filter blokkeert vrijwel al het grove vuil en het tweede filter vangt de fijne stofdeeltjes op.

Oplader en krachtige batterij

Deze Philips ruim je snel en eenvoudig op. Je hangt hem in een oplaadstation dat je aan de muur bevestigt of op een kast of tafel zet. De batterij is extra krachtig, waardoor je zuiger altijd voor je klaar hangt.

Ergonomisch mondstuk

Het aerodynamische mondstuk van deze kruimeldief neemt maximaal stof op. Ook de kleinste deeltjes stof verdwijnen in deze mond. Dankzij de ergonomische vorm van de Philips MiniVav kun je makkelijk op lastig bereikbare plekken komen.

Specials autostekker

Is het tijd om de auto te reinigen, dan neem je de Philips MiniVac Car natuurlijk mee. Je reinigt hiermee heel eenvoudig alle oppervlakken in je auto. De autostekker is ideaal. Je kunt de kruimelzuiger eventueel gewoon in je auto laten liggen. Hebben de kinderen zitten kruimelen, dan zuig je het meteen even op. Tussendoor opladen is niet nodig. Gemak dient tenslotte de mens.

Veel accessoires

Het product wordt geleverd met veel accessoires. Denk hierbij aan een grote en kleine borstel, een klein en groot spleetmondstuk en een lange slang. Alles is erop gericht dat jij je huis en auto met minimale inspanning kunt schoonmaken.

Kruimeldief prettig in gebruik

Het gebogen handvat van dit apparaat is ideaal. De Philips MiniVac ligt hierdoor perfect in je hand. Je houdt de zuiger vast zoals jij het prettig vindt. Hij is wel aardig zwaar, dus na een paar minuten zuigen doe je waarschijnlijk graag eerst even een ander klusje.

Gemakkelijk te reinigen

Met een druk op de knop leeg je het afvalbakje boven je vuilnisbak. Het bakje spoel je vervolgens uit onder de kraan. Helemaal hygiënisch dus op deze manier.

Voordelen en nadelen

 • Prettig in gebruik
 • Goede zuigkracht
 • Veel accessoires
 • Krachtige batterij
 • Bijzonder handig voor in de auto
 • Na gebruik moeilijk te sluiten
 • Ligt redelijk zwaar in de hand

2. BLACK+DECKER PV1820L-QW Kruimelzuiger:

BLACK+DECKER PV1820L-QW kruimelzuiger

Even een klein schoonmaakklusje? Dan pak je de BLACK+DECKER PV1820L-QW Kruimelzuiger erbij. Je komt met dit apparaat ook op de moeilijk bereikbare plekken. Na slechts 4 uur is hij weer volledig opgeladen.

Fijne zuigmond

Dit apparaat is voorzien van een zuigmond met een gepatenteerd ontwerp. Daar profiteer je dan als gebruiker mooi van. De mond draait tot 200 graden. Zo heb je voor elke schoonmaakklus de juiste positie.

Uitklapbare borstel

De uitklapbare zachte borstel van deze kruimeldief is ideaal als je kostbare plekjes wilt zuigen. De zachte borstel zal nooit iets beschadigen of zorgen voor nare krassen.

Uitschuifbare kierenzuiger

Sommige plekjes in huis zijn extra lastig schoon te houden. Denk aan de kiertjes tussen de bankkussens. De geïntegreerde uitschuifbare kierenzuiger is hiervoor ideaal. Je komt met gemak tussen de kussens. Ook in de auto is deze kierenzuiger bijzonder handig.

In 4 uur kruimeldief opgeladen

In zijn range is deze kruimeldief bijzonder krachtig. Hij is namelijk voorzien van een 18V Lithium-ion accu. Het apparaat is in slechts 4 uur tijd weer helemaal opgeladen.

Verschillende posities mogelijk

De BLACK+DECKER PV1820L-QW maakt ook moeilijk bereikbare plaatsen snel en effectief schoon. Je kunt het apparaat namelijk in 8 verschillende posities instellen. Iedereen heeft wel van die plekjes in de kamer waar je haast niet komt met de gewone stofzuiger. Net een te smalle opening bijvoorbeeld. Met deze kruimeldief lukt het wel. De zuigmond is ook 200 graden te draaien.

Makkelijk legen

De handige zijdeur maakt het mogelijk om de zuiger leeg te maken zonder zelf vieze handen te krijgen. Je leegt de opvangbak makkelijk en handig door deze zijdeur. Een voordeel van de opvangbak is verder dat hij doorzichtig is. Je ziet het dus meteen als het tijd is om hem even te legen. Maak hem dan meteen even schoon en pak regelmatig het filter mee. Als je ook dat regelmatig reinigt, ontstaan er geen vieze geurtjes en blijft je kruimelzuiger optimaal werken.

Voordelen en nadelen

 • Draaibare zuigmond
 • Handig op te bergen op een centrale plek
 • Moeilijk bereikbare plaatsen zijn goed te reinigen
 • Ligt redelijk zwaar in de hand
 • Beperkte werktijd

3. AEG HX6-23CB Kruimeldief:

AEG HX6-23CB kruimeldief

Je ergert je aan kleine kruimels waarvoor je helemaal de stofzuiger moet pakken? Dan zul je blij zijn met deze krachtige kruimelzuiger. Hij is comfortabel in gebruik en reinigt uitstekend. Dankzij de zachte wielen aan de voorkant hoef je niet bang te zijn voor krassen op kwetsbare oppervlakten.

Ergonomisch handvat

De AEG HX6-23CB heeft een ergonomisch handvat met 2 posities. Zo kun je heerlijk comfortabel werken met het apparaat.

Krachtige accu

Dankzij de krachtige 10.8V accu is de reiniging met deze kruimeldief uitstekend en de gebruikstijd is 23 minuten. Voor een kruimelzuiger is dat over het algemeen meer dan lang genoeg. Is de accu bijna leeg, dan gaat er aan de voorkant een blauw lampje branden. De zuigkracht is, dankzij het uitwasbare filtersysteem, constant even sterk. Ook de laatste stofjes en kruimeltjes verdwijnen zeker te weten in het apparaat.

Uittrekbare zuigmond

De uittrekbare zuigmond van deze AEG HX6-23CB is ideaal. Heb je een langere mond niet nodig, dan laat je hem zitten en anders trek je hem gemakkelijk even uit. Zo kom je tenminste ook op plekken die anders nauwelijks te bereiken waren zonder het verschuiven van allerlei zware meubels.

Zachte wielen aan voorzijde

Soms moet je echt uitkijken dat je met apparaten kwetsbare ondergronden niet beschadigt. Voordat je het weet zitten er krassen in je prachtige vloer. De zachte wielen aan de voorkant van dit product voorkomen dit gegarandeerd.

Flexibel laadstation kruimeldief

Uiteraard wordt er een laadstation meegeleverd. Bij dit model zuiger kun je het station in 5 verschillende posities neerzetten. Het is ook geschikt voor muurmontage. In dit laadstation vind je ook nog een kleine stofborstel. Die kun je eventueel op de uittrekbare zuigmond plaatsen. Het apparaat is in 4 uur volledig opgeladen. Als de accu opgeladen is, schakelt het laadsysteem meteen uit. Zo bespaar je op energie en geld en bovendien gaat de accu op deze manier langer mee.

Voordelen en nadelen

 • Gebruiksduur van 23 minuten met indicatielampje
 • Ergonomisch handvat
 • Uitschuifbare zuigmond voor kieren
 • Niet geschikt voor vloeistoffen

4. Cecotec ExtremeSuction:

Cecotec ExtremeSuction kruimelzuiger

Vraag je jezelf soms af hoe je zo snel en effectief mogelijk al het vuil uit je auto weg krijgt? Zoek je een kruimeldief die je er makkelijk even bij pakt voor wat kleine kruimels? Dan word je vast heel erg blij van de Cecotec ExtremeSuction. Dit is een echte alleskunner. Of je nu vloeibaar afval of haren van huisdieren op wilt zuigen, dit apparaat doet het moeiteloos.

Al het vuil te verwijderen

Deze zuiger is voorzien van 22,2V ExtremeSuction Cyclonische technologie. Zo zuig je al het vuil moeiteloos op. Ook vloeibaar vuil en huisdierharen.

Makkelijk schoon te maken

De kruimeldief is heel eenvoudig te reinigen. Je hebt bij dit product geen zak nodig. Er is een HEPA filter aanwezig, dus ook voor huishoudens waar mensen allergisch zijn, is deze zuiger heel geschikt.

Ergonomisch ontwerp kruimelzuiger

Het ergonomische handvat maakt de Cecotec ExtremeSuction zeer prettig in gebruik. Je kunt hem ook gemakkelijk verplaatsen. Het gewicht is vrij laag, zodat je niet bang hoeft te zijn voor vermoeide handen na een kwartiertje zuigen.

Groot reservoir en handig oplaadstation

Het oplaadstation is eenvoudig aan een muur te bevestigen. Zo pak je het apparaat er na het opladen ook snel en gemakkelijk weer uit. Het reservoir is eenvoudig schoon te maken en bovendien extra groot van afmeting. Het reservoir is namelijk 500 ml.

Ideaal voor in de auto

Zeker voor in de auto is deze kruimeldief bijzonder handig. Je was nog nooit zo snel klaar met het zuigen van je auto. Ook kom je zonder veel moeite in de kleinste gaatjes en kiertjes. Je hebt geen last van een snoer zoals bij een traditionele stofzuiger. Zo is het reinigen van je auto leuk in plaats van een lastig karweitje. En voortaan is en blijft jouw auto schoner dan ooit.

Voordelen en nadelen

 • Kan zowel vast als vloeibaar vuil opzuigen
 • 5 Verschillende kopstukken
 • De 58 dB kan als vrij luid worden ervaren
 • Gebruikstijd van ongeveer 20 minuten

5. Rowenta X-Touche AC9736WO:

Rowenta X-Touche AC9736WO kruimeldief

De Rowenta X-Touche AC9736WO is een kruimelzuiger in een bijzonder compact formaat. Zonder dat dit afdoet aan de krachtige werking. Een ideaal product om in huis te hebben als je wilt zorgen voor de perfecte afwerking van al je schoonmaakklussen.

Nuttige accessoires

Deze kruimeldief is voorzien van een ruim aantal accessoires. De kleine borstel en het spleetmondstuk zijn ideaal voor de kleinste kiertjes in huis. Ook zijn deze functies bijzonder praktisch bij het reinigen van de auto. Voortaan is er geen plek meer onbereikbaar en verwijder je overal in je woning en in je auto het stof en het vuil.

Geavanceerde technologie en krachtige motor

Dankzij de geavanceerde technologie beschikt de Rowenta over een bijzonder krachtige werking. Het vermogen van de motor is maar liefst 80.000 tpm. De zuigkracht van deze kruimeldief bedraagt 492l/m.

Licht van gewicht

Een nadeel van een kruimeldief kan het gewicht zijn. Wil je echt al je kiertjes in de auto en in de woonkamer en slaapkamer stof- en vuilvrij hebben, dan heb je het apparaat best een tijdje in handen. Daarom is het prettig dat bij dit product gekozen is voor een bijzonder compact formaat en een licht gewicht. Het gestroomlijnde cilinderontwerp maakt deze zuiger ook nog eens een lust voor het oog om te zien.

Compact laadstation van kruimeldief

Het laadstation is geschikt voor meerdere functies. Uiteraard laad je hierin het apparaat op, maar daarnaast kun je er ook de accessoires in opbergen. Je bent daarnaast heel flexibel als het gaat over de plek waar je de kruimelzuiger oplaadt. Er is namelijk een oplaadvoet en een extra laadschakeling ter hoogte van de handgreep aangebracht.

Indicatorlampje

Ben je druk bezig met je huis of je auto cleanen, stopt je kruimeldief er plotseling mee. Heel vervelend dus! Dat gaat je bij deze Rowenta niet gebeuren. Het Led-indicatorlampje geeft perfect aan wanneer het apparaat opgeladen moet worden en ook wanneer hij weer klaar is voor gebruik. Bij groen kun je starten en bij rood moet je stoppen. Duidelijker kan het niet.

Schoonmaken is zeer eenvoudig

Je kunt de stofcontainer van deze kruimeldief op twee verschillende manieren legen. In ieder geval heb je hierbij zelf geen last van nare stofwolken die allerlei hoestbuien kunnen veroorzaken.

10 Jaar garantie

Op deze kruimeldief krijg je maar liefst 10 jaar garantie. Is er iets kapot, dan wordt het gratis voor je gerepareerd. Dat is nog eens duurzaam en prettig.

Voordelen en nadelen

 • Licht van gewicht
 • Handig laadstation met dubbele functies
 • Bijzonder krachtige motor
 • Niet geschikt voor vloeistoffen

Koopadvies: Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Kruimeldief?

Hoe maak je nu uiteindelijk de beste koop? Wat is voor jou de beste kruimeldief? Alle kruimeldieven lijken uitstekend geschikt voor het opzuigen van kruimels en stof. Welke kun je dan het beste aanschaffen voor jouw auto of huishouden?

Uiteindelijk hangt deze keus helemaal af van jouw behoeften. Waar moet je op letten als je een kruimeldief aanschaft?

Zuigkracht

Hoe zwaar zijn de werkzaamheden die jij wilt uitvoeren met je kruimeldief? Het is belangrijk om dat voor de aankoop goed te bedenken. Wil je alleen af en toe wat kruimeltjes onder de tafel opzuigen of ga je echt je auto reinigen met de kruimeldief?

enk je hem absoluut elke dag te pakken of zal dat maar heel zelden gebeuren? Zeker als je kinderen hebt, reken er dan maar op dat de kruimelzuiger al snel onmisbaar is.

Kies dan zeker voor een kruimelzuiger met een goede zuigkracht. Kijk hiervoor naar het voltage in combinatie met de technologie die voor de accu gebruikt is.

Meestal zijn Lithium-ion batterijen krachtiger dan Nikkel-metaalhybride batterijen. Verder is het handig als de kruimeldief het minstens 20 minuten volhoudt voordat je hem weer moet opladen. Vind je de kruimeldief vooral handig voor af en toe gebruik, dan is de prijs misschien belangrijker dan de zuigkracht.

Hepa Filter kruimeldief

Heb jij zelf of iemand in je huishouden een allergie, kies dan voor een kruimelzuiger met een Hepa Filter. Je houdt hiermee namelijk zelfs de allerkleinste bestanddelen uit de lucht. Deze allergenen worden anders door je kruimeldief naar buiten geblazen.

Helaas levert dat voor mensen met een allergie genies, gesnotter en andere nare klachten op. Heb je zo’n filter, dan is de uitgeblazen lucht vaak zelfs nog schoner dan voordat je ging zuigen.

Let wel op, want niet alle filters zijn even effectief. Kijk hiervoor naar het nummer. Een Hepa Filter 14 is vele malen efficiënter dan een Hepa Filter 3.

Batterijduur en oplaadtijd

De oplaadtijd is niet het belangrijkste kenmerk van een goede kruimeldief. Hetzelfde geldt voor de batterijduur. Meestal gebruiken we kruimeldieven vooral voor de kleinere klusjes. Dan is het prima als hij maar 15 minuten meegaat.

Een goede zuigkracht heeft wat dat betreft meer prioriteit. Er zijn echter grenzen. Zie je een kruimelzuiger die 5 minuten zuigt en daarna 8 uur op moet laden, dan is het de vraag of je daar nu zo vrolijk van wordt. En ook of je je woning en auto daar echt schoon mee krijgt.

Schoonmaken van de kruimeldief

Bekijk kritisch de manier van schoonmaken van de kruimeldief, want die verschilt nogal per model. Het is best belangrijk om de zuiger regelmatig schoon te maken, dus dan scheelt het je veel tijd en gedoe als dit een eenvoudige handeling is.

Hoe zit het met de sluitingssystemen? Heeft het apparaat en Hepa roestvrijstalen filter die je er makkelijk uithaalt? Is het bakje waar het vuil inkomt makkelijk te reinigen?

Geluidsniveau

Bekijk of het geluidsniveau niet boven de 80 decibel komt. Alles wat daar boven zit, wordt namelijk door de meeste mensen als storend ervaren. Je wilt tenslotte niet op het moment dat je je handen vrij hebt en een snelle zuigbeurt inplant, je baby of peuter meteen weer wakker hebben.

Accessoires

Bij dit onderwerp is het weer cruciaal waar jij de kruimeldief voor gaat gebruiken. Even snel de kruimels na een koffiepauze met de kinderen of gauw na de maaltijd? Dan heb je nauwelijks extra accessoires nodig.

Ga je het apparaat echter inzetten om de auto schoon te maken, de spleten tussen je bankkussens goed uit te zuigen en om in de moeilijkste en kleinste gaatjes te komen, dan heb je veel plezier van de nodige accessoires.

Ergonomie & kwaliteit

Ligt de kruimeldief niet prettig in je hand, dan laat je hem al snel hangen aan de oplader. Dat zou jammer zijn van de aanschaf. Het ergonomische ontwerp bepaalt voor een groot gedeelte het comfort.

Bekijk onder andere het gewicht van de kruimeldief. Je gaat hem straks met slechts een arm gebruiken, dus als het apparaat te zwaar is, hindert dat gegarandeerd. Het is ook bijzonder praktisch als er een aan/uitknop op het handvat zit. Dan zet je hem meteen aan en uit met dezelfde hand waarmee je hem vasthoudt.

Let verder op het handvat. Voelt dit comfortabel aan? Een afgeronde vorm is vaak het prettigst. Hoe zit het daarnaast met de kwaliteit?

Kan de zuiger tegen een stootje? Vaak weet je met een prestigieus merk wel dat dit goed zit, maar vergeet zeker niet de onbekendere merken mee te nemen in je zoektocht. Soms vind je ook daar interessante modellen die echt waar voor je geld bieden.

Prijs beste kruimeldief

Wat is jouw budget voor de kruimeldief? Vanaf ongeveer €30 vind je al verschillende kruimelzuigers. Het is echter ook geen enkel probleem om er een te vinden van ruim €250. Natuurlijk beschik je in dat geval over een technisch hoogstandje.

Ga je het apparaat intensief gebruiken en wil je van de verschillende mogelijkheden gebruik maken, dan kan een duurder apparaat een goede optie zijn. Zeker als je hem dagelijks gaat inzetten.

Tot slot

Nou, je bent vast en zeker een stuk wijzer geworden op het gebied van kruimeldieven. Hopelijk helpt het je om de beste kruimeldief voor jouw situatie te vinden. Veel shopplezier gewenst! Laat je nog eens horen hoe de kruimeldief je bevalt?

Gerelateerde koopgidsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *