Wanneer het wat warmer wordt is het heerlijk om een ventilator in huis te hebben. Een goede ventilator zal het een stuk aangenamer in huis maken en bovendien veel minder energie verbruiken dan de duurdere airco.

Maar welke ventilator moet je nu kopen? Het aanbod is beste wel groot en de verschillen ook. In deze koopgids helpen we je met de keuze van een goede ventilator. Je hoeft niet ongerust te zijn een geschikte ventilator te kopen uit onze koopgids.

ventilator tegen de warmte

Wat is een Ventilator?

Midden in de winter kun je jezelf misschien weinig voorstellen bij een ventilator. Tijdens warme dagen in de zomer is een ventilator echter een uitkomst. Soms zoek je, haast oververhit, in je woning naar een plekje waar je verkoeling vindt en je merkt dat het overal warm is. In dat geval heb je veel aan een ventilator.

Dit apparaat helpt namelijk om de gevoelstemperatuur te verlagen. Gemiddeld zelfs met zo’n drie graden. De ruimte in huis waar je een ventilator plaatst, voelt daardoor al snel een stuk comfortabeler aan. Er zijn allerlei soorten ventilatoren. Wij vertellen je in dit artikel over de verschillen tussen deze apparaten.

Hoe werkt een Ventilator?

Een ventilator werkt door middel van het verplaatsen van lucht. Je ziet, zeker in warme landen, nogal eens mensen met een waaier. Deze zwaaien ze voor hun gezicht heen en weer, waardoor er een lekker windje ontstaat. Een ventilator zorg eigenlijk ook voor zo’n fijn briesje. De temperatuur op zich verlaagt niet door de ventilator. Er ontstaat echter wel een verkoelend effect. Dankzij de ventilator verdamp je ook sneller zweet. Je huid koelt af en je verliest lichaamswarmte. Tijdens warme dagen is dat heerlijk.

Elektrische ventilatoren zijn voorzien van een motor. Deze wordt aangedreven door elektrische stroom. De motor is met een as aan de ventilatorbladen vastgemaakt. De motor wordt door deze as aangedreven en zorgt ervoor dat de bladen roteren. Hoe krachtiger de motor is, hoe sneller de bladen roteren. Een snellere rotatie zorgt voor meer luchtverplaatsing en dus voor meer afkoeling.

Omdat een ventilator niet zorgt voor het verlagen van de binnentemperatuur, richten de meeste mensen een ventilator direct op zichzelf. Dit doe je bijvoorbeeld als je gaat slapen of als je in de woonkamer wat zit te lezen. Je verliest op deze manier makkelijk wat lichaamswarmte en voelt je daardoor een stuk comfortabeler.

Een andere manier is om de ventilator voor een open raam te laten draaien als het buiten is afgekoeld. Op die manier trek je koudere en frissere lucht naar binnen.

Overzicht ventilatoren

In onderstaand overzicht vindt je alvast de door ons geteste ventilatoren die verderop in deze koopgids uitgebreider worden beschreven.

Top 5 Ventilatoren

1. Duux Whisper

Duux Whisper DXCF03

Geluidsniveau: 13 dB**

Aigostar 30JTT torenventilator

Geluidsniveau: 53 dB

Bestron Vloerventilator

Geluidsniveau: 63 dB

Welke soorten ventilatoren zijn er?

Wil je zelf een ventilator aanschaffen, dan is het natuurlijk wel fijn om te weten welk soort het beste past bij jouw wensen. We leggen je kort de verschillen tussen de diverse ventilatoren uit. Ontdek vervolgens wat voor jou de beste ventilator is.

Torenventilator

Een torenventilator valt op doordat hij geen zichtbare bladen heeft. Deze cilindervormige ventilator heeft een fraai uiterlijk en doet het qua design dus erg goed. Een ander voordeel van hun verticale vorm is dat ze ook lager op de grond verkoelen.

Een torenventilator roteert om de as om zo verschillende delen van een ruimte te voorzien van lucht. Het ontwerp van torenventilatoren heeft als nadeel dat er minder lucht verplaatst wordt.

Wat betreft veiligheid, spannen ze wel de kroon. Er zijn natuurlijk geen roterende bladen en zeker met kinderen of huisdieren in de buurt is dat een stuk veiliger. Met een hoogte van ongeveer 70 cm is een tafelventilator vrij compact.

Statiefventilator

Als mensen het over een ventilator hebben, zien ze waarschijnlijk de vrij standaard statief,- of sta-ventilator voor zich. Dit model wordt vrij vaak gebruikt en is ideaal voor gebruik in een slaapkamer.

De ventilator staat op een redelijk hoge poot en kan dus heerlijk over het bed heen waaien. Meestal heeft een statiefventilator drie verschillende standen waaruit je kunt kiezen. Met een afmeting van circa 1,2 meter is dit model hoger dan de torenventilator. Meestal is een statief niet hoger dan een toren, maar in dit geval dus wel.

Tafelventilator

Een tafelventilator is eigenlijk hetzelfde als een statiefventilator. Er ontbreekt alleen een statief. Deze ventilatoren zijn speciaal ontworpen om op een bureau of tafel neer te zetten. Dit model is dan ook ideaal als je vaak moet werken in een warme ruimte.

Studenten kiezen ook nogal eens voor een tafelventilator. Zo houden ze het hoofd tenminste koel tijdens de studie. Deze ventilator is niet bijzonder geschikt voor het verfrissen van een hele ruimte. De bladen zijn een stuk kleiner en moeten dus sneller draaien om toch nog evenveel lucht te verplaatsen als bijvoorbeeld een sta-ventilator.

Als je de ventilator tijdens werk of studie gebruikt, word je vast niet blij van het lawaai dat dan wordt geproduceerd. Je zet de ventilator dan liever in een iets lagere stand.

Vloerventilator

Vloerventilatoren vind je vooral in bedrijven of fabrieken. Ze zijn perfect als het gaat om het vervoeren van grote hoeveelheden lucht in grotere ruimtes. Een vloerventilator heeft namelijk een zeer grote diameter.

Er zijn zelfs modellen waarbij de diameter nog groter dan een halve meter is. Door deze enorme afmeting is een vloerventilator meestal niet handig in een woning. Gaat het je echter alleen om een zo groot mogelijke afkoeling en zegt design je niet zoveel, dan zou je een vloerventilator kunnen overwegen. Maximale verkoeling geeft hij zeker wel.

Plafondventilator

Het grote voordeel van een plafondventilator is dat hij totaal geen ruimte inneemt. Hij hangt tenslotte aan het plafond. Ook wat veiligheid betreft is deze variant ideaal. Verder verplaatsen plafondventilators heel wat lucht.

Het bevestigen van een plafondventilator vraagt echter wel om wat handigheid. De andere ventilatoren zet je gemakkelijk neer en kun je ook zo weer verplaatsen. Dat is bij een plafondmodel natuurlijk niet het geval.

Warmte ventilator

Een warmte ventilator is een elektrische kachel met een ingebouwde ventilator die bedoeld is om een kamer warmer te maken in plaats van koeler. Er zijn overigens uitvoeringen die beide kunnen en dus in het gehele jaar gebruikt kunnen worden.

Ventilator duurzaam alternatief voor Airco

Uit Australisch onderzoek waar de Radbout UMC heeft meegewerkt blijkt dat de ventilator een goed alternatief is voor de Airco. Het is niet alleen beter voor het milieu doordat er minder uitstoot is van broeikasgassen maar ook minder energieverbruik. Bovendien is de ervaring van koeling in een ruimte hetzelfde als bij een airco. Kortom met een ventilator i.p.v. een airco draag je ook een steentje bij aan een beter milieu. Wil je de luchtvochtigheid optimaal in een ruimte houden overweeg dan een luchtbevochtiger te plaatsen.

Top 5 Beste Ventilatoren

In onderstaand overzicht hebben wij de meest populaire ventilatoren onder de loep genomen. Eigenlijk zijn het allemaal uitstekende ventilatoren met toch hun eigen specifieke eigenschappen.

Beste Ventilator

1. Duux Whisper ventilator

De Duux Whisper is een statiefventilator met veel mogelijkheden. De ventilator is voorzien van een afstandsbediening en heeft maar liefst 26 verschillende standen. Handig is ook de timer, zodat je een tijdje voordat je wilt slapen, nog even de slaapkamer kunt laten afkoelen. Je hoeft bij dit apparaat niet bang te zijn voor veel lawaai. Vergelijk het gerust met een licht briesje op een warme zomeravond. Fantastisch om heerlijk bij in slaap te vallen.

Handige afstandsbediening

Omdat de Duux Whisper 26 verschillende standen heeft, is de kans groot dat je regelmatig wilt switchen. Zit je net lekker op de bank, het is tenslotte veel te warm om continue te bewegen, dan heb je geen zin om weer naar de ventilator te lopen. Je hebt een bereik van circa 15 meter, dus het lukt je zeker om op afstand de juiste keuze in te stellen.

Meerdere richtingen mogelijk

Dit apparaat is helemaal naar eigen voorkeur in te stellen. Hij draait niet alleen van links naar rechts, maar ook van boven naar beneden. Het grote voordeel daarvan is dat de koele lucht optimaal en gelijkmatig door de ruimte verdeeld wordt.

Het geluid van een licht briesje

Het grote nadeel van ventileren met een apparaat kan zijn dat het zo’n lawaai met zich meebrengt. Bij de Duux Whisper hoef je daar niet bang voor te zijn. Hij heet dan ook niet voor niets Whisper. Qua ventilatoren hoort hij absoluut tot een van de stilste modellen. Je hoort wel wat, maar dat geluid lijkt nog het meeste op een zacht ruisend briesje. Door middel van de natuurlijke wind modus wisselt dit apparaat tussen de verschillende blaassnelheden. Je mag rekenen op een geluidsniveau vanaf 13 decibel.

Timer en verstelbaar in hoogte

Het geluid van ventileren wil je niet horen als je gaat slapen. Toch kan het soms rond de tijd dat je naar bed gaat nog veel te warm zijn. Ideaal is daarom de timer op de Duux Whisper. Je stelt het apparaat zo in dat hij nog een poosje blaast, maar ook precies stopt op de tijd die jij hebt ingesteld. Het maximum is 12 uur. De ventilator is in hoogte verstelbaar. Je kunt hem dus neerzetten waar je wilt. Of dat nu op de grond, de vensterbank of een tafel is, je verstelt hem eenvoudig naar de door jouw gewenste hoogte.

Krachtige statiefventilator

De Duux Whisper is perfect geschikt voor het gebruik in grote ruimtes. Hij heeft namelijk een enorme power. De sterke stroom van koele lucht wordt met gemak zo’n 15 meter ver geblazen. De enorme kracht heeft alles te maken met de ventilatorbladen die zeker 7 keer krachtiger zijn dan de meeste ventilatoren. Je kiest zelf de stand die je het prettigst vindt.

Voordelen en nadelen:

 • Sterke ventilator
 • Met 13 db geruisloos
 • Groot bereik afstandsbediening
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geen

Beste Algemeen

2. Clean Air Optima CA-406B ventilator

De Clean Air Optima CA-406B is een luxe ventilator. Met deze torenventilator heb je echt een professioneel apparaat in huis. Het excellente design valt op en dankzij het smalle uiterlijk is er al snel een plekje te vinden waar je hem neer kunt zetten. De prestaties zijn uitstekend. Het apparaat produceert slechts weinig geluid. Dankzij het innovatieve bedieningspaneel is dit product uitstekend naar wens in te stellen.

Torenventilator zonder bladen

Deze compacte ventilator heeft geen bladen. De De Clean Air Optima CA-406B werkt door middel van een modern ventilatorsysteem. Er is sprake van een verticale rotor. Dit product is dankzij de afwezigheid van bladen veiliger voor huisdieren en kinderen. Ook is het eenvoudiger om het apparaat schoon te maken.

Handige temperatuursensor

Dankzij de ingenieuze temperatuursensor zorgt de Clean Air Optima CA-406B voor de gewenste temperatuur. Je geeft door middel van een van de 3 ventilatorstanden aan welke temperatuur je wilt bereiken. De ingebouwde temperatuursensor reageert direct op de gemeten temperatuur in de binnenruimte. Op deze manier kun je de temperatuur rond de 24°C krijgen.

Groot bereik

Met de Clean Air Optima heb je een groot bereik. Je kunt een vrij grote ruimte verkoelen met dit apparaat. De totale draaihoek is 90 graden en voor het bovenste gedeelte van de Clean Air Optima geldt zelfs dat deze een draaihoek heeft van 360 graden. Ook in kantoren of bedrijfsruimten kan dit product goede diensten bewijzen.

Praktisch bedieningspaneel

Het bedieningspaneel op de bovenkant van het product werkt door middel van tiptoetsen. Je selecteert hiermee de gewenste instelling. Je kunt het apparaat overigens ook bedienen via de standaard meegeleverde afstandsbediening. Deze kun je zelfs aan de achterkant netjes opruimen in een daarvoor bestemd vakje. Met de timerfunctie programmeer je gemakkelijk het moment van uitschakelen van de torenventilator.

Stil in gebruik

Zoals je van een luxe apparaat mag verwachten, geeft de Clean Air Optima CA-406B nauwelijks overlast. Ook als je gebruik maakt van een van de hoogste standen, wordt er slechts weinig geluid geproduceerd. Je kunt kiezen voor een hele krachtige luchtstroom, een zacht wuivend briesje, een slaapmodus en ook nog voor een ecomodus.

Past in elk interieur

Dankzij het elegante uiterlijk en het strakke design past de Clean Air Optima CA-406B in elke ruimte. Dit apparaat is zeker ook geschikt voor zakelijk gebruik. Ook in slaapkamers, woonkamers, garderobes en keukens komt dit product goed tot zijn recht. Geniet van de koele prestaties tijdens warme dagen.

Voordelen en nadelen:

 • Maakt weinig geluid
 • Veilige ventilator
 • Eenvoudig te bedienen
 • Ventilator is vrij groot

Scherp geprijsd

3. Aigostar Ben 33JTS Torenventilator

De Aigostar Ben 33JTS is een torenventilator met een moderne uitstraling. Je zou bijna zeggen dat deze ventilator een eyecatcher in je woning is. Het is prettig dat het apparaat bijzonder slank is. Zo neemt het slechts weinig ruimte in. Deze ventilator is bijzonder krachtig, zodat je op een effectieve manier de lucht kunt ventileren. Er wordt een vrij lange kabel meegeleverd, zodat je hem op veel verschillende plaatsen kunt gebruiken.

Handige timer

Het is ideaal dat de Aigostar Ben 33JTS is voorzien van een timer. Zo kun je hem instellen naar je eigen voorkeuren. Het is mogelijk om hem in te stellen tot een maximum van 2 uur. Wellicht vind je het handig dat er nog even geventileerd wordt wanneer je naar bed gaat. In een warme slaapkamer is het tenslotte lastig om in slaap te vallen. Aan de andere kant is het prettig als het stil is wanneer jij in bed ligt. Door middel van de handige timer regel je dit zoals jij het wilt. Je bedient de torenventilator via het paneel dat je vindt aan de bovenkant van het apparaat.

3 Verschillende standen

Natuurlijk wil je de Aigostar Ben 33JTS niet op elk moment even hard laten blazen. Daarom is het bijzonder handig dat je kunt kiezen uit 3 verschillende standen. Is de lucht in huis erg warm, dan zet je het apparaat even zo hard mogelijk. Heb je alleen behoefte aan een verfrissend briesje, dan zet je hem juist op standje 1. Hij draait in een hoek van 80 graden. Zo kan hij dus een vrij grote omgeving bedienen.

Redelijk stil en lang snoer

Een groot nadeel van ventilatoren kan zijn dat ze zoveel lawaai produceren. Bij de Aigostar Ben 33JTS valt dat nog aardig mee. Het geluidsniveau is 62db en dat valt in de categorie van gemiddeld stil. Daarnaast heb je aardig wat keus wat het plaatsen van het apparaat betreft. De lengte van de kabel is namelijk bijna 2 meter.

Slank ontwerp

De Aigostar Ben 33JTS heeft een moderne uitstraling. Het is handig dat dit apparaat zo smal is. Zo neemt het slechts weinig ruimte in en past het in veel hoekjes. Je zet hem gemakkelijk ergens in je slaapkamer of in de woonkamer.

Krachtige luchtstroom

De Aigostar Ben 33JTS is een fijn apparaat om in huis te hebben. Natuurlijk genieten we van warme zomers, maar binnen moet het liever niet al te warm worden. Zeker na een aantal dagen vindt bijna niemand dat prettig. Dankzij de krachtige luchtstroom van de Aigostar zorg jij voor een verkoelend briesje in je woning.

Voordelen en nadelen:

 • Mooi Design
 • Goede sterke luchtstroom
 • Handige timer
 • Door zijn sterke vermogen ook wat gevoeliger om stof aan te trekken

Stille ventilator

4. Dyson AM07 Torenventilator

De Dyson AM07 is makkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Dankzij de afwezigheid van bladen is deze torenventilator extra veilig voor kinderen en huisdieren. Ook kun je hem hierdoor makkelijker schoon en stofvrij houden. Wil je de ventilator bij het naar bed gaan nog even aan laten staan, dan kun je gebruikmaken van de timer.

Extra veilig

Je huis koelen is fijn, zeker tijdens een hittegolf. Je wilt echter niet dat je kinderen of huisdieren gevaar lopen tijdens het ventileren. Daarom is het prettig dat de Dyson AM07 totaal geen ventilatorbladen heeft. Dit vergroot de veiligheid enorm. Je moet niet denken aan een nieuwsgierig poesje dat te dicht bij de Dyson komt tenslotte. Ook kun je het apparaat hierdoor veel gemakkelijker reinigen.

10 Standen en op afstand te bedienen

Wil je de ventilator een standje hoger zetten, maar is het gewoon te warm om hiervoor op te staan? Zit je net in je luie stoel en bedenk je dat het apparaat veel te hard aan het blazen is? Zorg er dan voor dat je de afstandsbediening bij de hand hebt en je stelt de torenventilator in zoals je wilt. Zonder dat je er naar toe hoeft te lopen. Het bereik is zeker 10 meter, dus je hoeft niet heel dicht bij het apparaat te zitten. Je hebt keus uit 10 verschillende ventilatiestanden. Wil je slechts een klein briesje, dan kies je voor 1 en is er een krachtige luchtstroom nodig, dan zet je hem op 10.

Geen verkoeling maar verplaatsing van lucht

De Dyson AM07 is geen airco. Hij zal dus de lucht niet koelen. Uiteraard zorgt hij wel voor een afkoelend effect. Maar dat gebeurt door middel van het verplaatsen van de lucht. Dit doet de Dyson door de lucht weg te blazen.

Slaaptimer

Door middel van een knop op dit apparaat kun je de slaaptimer programmeren. Tijdens een warme zomerdag is het niet altijd even prettig om naar je bed te gaan. Gelukkig bieden krachtige ventilatoren een oplossing. Nu is het wel zo dat niet iedereen gemakkelijk inslaapt terwijl het geluid van het ventileren nog goed hoorbaar is. Daarom is het ideaal om gebruik te maken van de timer. Je geeft zelf aan wanneer de Dyson moet stoppen. Zo kun jij heerlijk in slaap vallen. Na maximaal 9 uur gaat hij overigens automatisch naar de slaapstand.

Dyson AM07 is vrij stil

Zet je de Dyson AM07 op de hoogste stand, dan zul je hem goed horen. Kies je echter voor een van de lagere standen, dan valt het geluid heel erg mee. Zeker als je hem in de laagste stand zet, is het geluid van het ventileren nauwelijks hoorbaar.

Voordelen en nadelen:

 • Strak Design
 • Veilig door afwezigheid bladen
 • Stofvrij te houden
 • Erg stil
 • Prijzig

Beste Vloerventilator

5. Bestron DFA 40 – Vloerventilator

De Bestron DFA 40 is een ideale vloerventilator als je op een warme dag iets verkoeling zoekt. Deze ventilator is voorzien van krachtige ventilatorbladen. Een groot voordeel van dit product is dat hij tijdens het ventileren veel capaciteit heeft.

Stijlvol model

Natuurlijk is een ventilator handig om in huis te hebben als het dagenlang warm blijft. Je houdt de temperatuur anders niet leefbaar in je woning. Je bent dan blij als er een vloerventilator aangezet kan worden. Toch wil het oog ook nog altijd wat. Daarom is het een prettige bijkomstigheid dat de Bestron DFA 40 een stijlvolle uitstraling heeft. Het is echt een retro model. Je kunt hem gebruiken in huis of bijvoorbeeld in een caravan. Maar ook in een kantoorruimte komt hij goed van pas.

Aerodynamische ventilatorbladen

De ventilatorbladen zijn zeer krachtig en aerodynamisch. Er is een goede motor in dit product aangebracht. Deze is kopergewikkeld. De korf van de Bestron is verticaal verstelbaar, dus dat is handig.

Verschillende snelheden

Je hebt verschillende keuzes als het gaat om de snelheid van dit apparaat. Wil je alleen een zeer licht briesje, dan zet je hem op standje 1. Is het veel te warm in de slaapkamer van een van de kinderen en moet het daar even flink afkoelen, dan zet je het apparaat een poosje op de hoogste stand. Je kunt kiezen uit 3 verschillende snelheden. Vind je dat je toch te veel lawaai hoort in de hoogste stand, dan kun je hem later natuurlijk altijd nog iets lager zetten.

Verplaatst 100% meer lucht

De Bestron verplaatst 100% meer lucht dan de standaard ventilatoren. Verder is het handig dat dit apparaat is voorzien van slipvoetjes. Tenslotte mag je er vanuit gaan dat je een poos met dit product zult doen. Je krijgt namelijk 5 jaar garantie.

Voordelen en nadelen:

 • Veel vermogen
 • Compact en eenvoudig te verplaatsen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Maakt meer lawaai dan overige modellen

Waar moet je op letten bij het kopen van een Ventilator?

Vermogen (hoeveelheid luchtstroom)

Het vermogen van een ventilator bepaalt hoe groot de luchtstroom is. Wil je een grote ruimte verkoelen of wil je dat de verfrissing optimaal is, kies dan voor een wat hoger vermogen. Meestal wordt de luchtstroom weergegeven in kubieke meter. Dyson gebruikt bijvoorbeeld liters per seconde. Let daar dus even op als je de modellen onderling vergelijkt. Ventilatoren met een hogere luchtstroom, koelen een ruimte beter en sneller.

Grootte (diameter bladen)

Welke afmeting vind je handig? Kies je voor een ventilator met een grote diameter bladen, dan neemt het apparaat aardig wat ruimte in. Bekijk ook of dat praktisch is en hoe het staat met de veiligheid van onder meer kinderen en huisdieren. Hoe groter de bladen, hoe meer verfrissing van je ruimte.

Hoeveel standen heeft de ventilator

Een ventilator met meerdere standen is breder inzetbaar. Wil je, voordat je gaat slapen, je kamer flink opfrissen, dan zet je de ventilator op standje gevaarlijk. Duik je je bed in, dan zet je de ventilator zo laag mogelijk, zodat je geen last hebt van het lawaai.

Draait hij rond of niet (oscillatie)

Neem je een ventilator met een oscillerende werking, dan draaien de bladen tijdens het blazen heen en weer. Deze ventilatoren hebben meestal een voet of statief die stilstaat. De bladen staan op een as die afzonderlijk beweegt. Dankzij de oscillatie ontstaat er een briesje in de hele kamer. Draait de ventilator niet, dan blaast hij de lucht maar naar één kant.

Geluidsniveau

Stil is een ventilator meestal niet, maar het geluidsniveau verschilt wel behoorlijk als je de verschillende modellen bekijkt. Het liefst wil je natuurlijk een ventilator die zo stil mogelijk is. Toch moet er wel zo veel mogelijk lucht verplaatst worden.

Probeer een ventilator te kopen die niet meer dan 60 decibel produceert. Onder de 45 decibel is uiteraard nog aangenamer. Zeker wanneer je de ventilator wilt gebruiken in je slaapkamer, is het geluidsniveau een belangrijk criterium.

Je kunt kiezen voor een ventilator met diverse standen. Dan zorg je ervoor dat hij tijdens het slapengaan zo stil mogelijk is. Bekijk gerust de stille ventilatoren.

Afmetingen

Een lichte ventilator verplaats je gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte. Is dat voor jou niet van belang en wil je de ventilator altijd op dezelfde plek laten staan, dan is de afmeting minder van belang.

Veelgestelde vragen

Een aircooler is meer geschikt voor warme en droge omstandigheden. De aircooler blaast namelijk zelf vochtige en koele lucht uit en dit wordt slecht opgenomen als de lucht al vochtig is. Een ventilator is dan meer geschikt. Beide apparaten brengen de temperatuur niet echt omlaag.

Een ventilator die alle kanten op draait is het meest geschikt om een kamer te koelen. Het frisse briesje waait dan namelijk alle kanten op en zorgt ervoor dat het overal in een ruimte afkoelt. Een tafelventilator bereikt maar een klein stukje, dus is minder geschikt voor het koelen van een hele kamer.

De Dyson is de beste ventilator voor in de slaapkamer. Er zijn verschillende standen, waardoor je kunt wisselen naar behoefte Wellicht laat je de slaapkamer eerst goed opfrissen en op het moment dat je gaat slapen, zet je hem een standje lager. De timer is ook een groot voordeel. Zo stel je precies in wanneer de ventilator uitgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *