Tijdens de warmste zomernachten sta je voor een dilemma: kies je voor een stille, zweterige nacht of verkoeling met bijbehorend geluid? Beide keuzes lijken niet zo bevorderlijk voor een goede nachtrust.

Gelukkig is er een oplossing die twee vliegen in één klap slaat: de stille ventilator! Voor verkoeling én rust stellen we je graag voor aan de beste stille ventilators.

Aangenaam genieten van de stille ventilator in huis

De beste Stille Ventilators

De geluiden die een gewone ventilator maakt kunnen best irritant zijn. Vooral als je probeert te slapen, is het storend om dat geblaas en geratel te horen. De ventilator verder weg plaatsen heeft ook weinig nut: dan mis je juist dat lekkere, verkoelende briesje en zit je weer volop in de broeierige warmte.

De beste stille ventilator biedt je geruisloze verkoeling. Je geniet van verkoeling en wordt niet meer onderbroken door het geluid als je tv kijkt, een gesprek voert of probeert te slapen. Ideaal!

Overzicht Getest Stille Ventilatoren

On onderstaand overzicht vind je alle door ons geteste stille ventilatoren die wij onder de Top 10 stille ventilatoren in deze koopgids uitgebreider hebben beschreven.

Top 10 Stille Ventilatoren

1. Duux Whisper

Duux Whisper DXCF03

Geluidsniveau: 13 dB**

Dyson 300912-01 ventilator

Geluidsniveau: 75 dB

Bestron-AFT760W-AFT760Z

Geluidsniveau: 55.85 dB

Solis SOLIS Silent Eco

Geluidsniveau: 54.2 dB

Honeywell HT900E Vloerventilator

Geluidsniveau: 39 dB

Ninzer Mini Fan

Geluidsniveau: 26 dB

QAZQA Cool 52 Plafondventilator

Geluidsniveau: 44.7 dB

**Het geluidsniveau uitgedrukt in aantal dB is het maximale geluid dat de stille ventilator produceert in de maximale stand. Bij een normale stand is dit vaak veel lager.

Welke Stille Ventilator kopen?

Ventilators zijn er in allerlei soorten en maten: van een compacte USB-ventilator tot een flinke plafond- of statiefventilator. Elke ventilator die op de hoogste stand ongeveer 50 decibel of minder geluid produceert, is een stille ventilator. Dat kan een tafelventilator zijn, maar ook een torenventilator of een andere soort. Zolang het apparaat maar stil genoeg is!

Als je een kamer permanent van stille verkoeling wilt voorzien, is een stille plafondventilator ideaal. Wil je jouw bron van verkoeling juist het liefst overal mee naartoe nemen? Een stille USB-ventilator is dan een handig apparaatje. Ze zijn lekker compact en je hebt geen batterijen nodig: een USB-kabeltje op zak is genoeg.

Wil je een fijne bron van verkoeling, maar zet je de boel liever weer op zolder wanneer de zomer voorbij is, dan is een stille tafelventilator, stille torenventilator of een stille statiefventilator perfect. Voor elke wens en behoefte is er wel een fijne stille ventilator te vinden.

Maar die perfecte stille ventilator moet je eerst nog vinden. Zodra je een ventilator zoekt, valt het enorme aanbod je waarschijnlijk snel op. Om het je makkelijk te maken, vind je in deze koopgids alleen de beste ventilators. Dat zijn tien ventilators die allemaal lekker stil zijn en je de verkoeling geven die je nodig hebt.

Onze top 10 is niet uit de lucht gegrepen: alle opties zijn gebaseerd op kwalitatieve eigenschappen, een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Verder hebben alle ventilators uit zonde top 10 de hoogste beoordelingen van websites als Kieskeurig, Bol.com en Coolblue. Zo weet je zeker dat het goed zit.

Top 10 Beste Stille Ventilators

De beste stille ventilators komen niet letterlijk aanwaaien, maar het scheelt niet veel. Kiezen wordt een stuk makkelijk als de beste opties op een rijtje voor je neus staan. Je raadt het al; dat handige rijtje is deze top 10.

Stilste Ventilator

1. Duux Whisper Statiefventilator

De stille ventilator op nummer één is niet zomaar een stille ventilator, maar een extreem stille ventilator! Het geluidsniveau van 13 decibel is ongekend laag. Ter vergelijking: het geluid van ruisende boomblaadjes produceert al 20 decibel aan geluid. Veel stiller dan de Duux Whisper wordt het niet!

Het model is een statiefventilator, wat betekent dat je het apparaat niet op een tafel of andere verhoging hoeft te zetten. De hoogte en blaasrichting is ook nog verstelbaar, dus je zit altijd in de frisse wind die je wenst.

Of dat een subtiel briesje of sterk verkoelende windvlaag is, kies je zelf: deze stille ventilator heeft wel 26 blaasstanden! Je zou je bijna afvragen of je het verschil wel merkt met zoveel blaasstanden. Je kunt in ieder geval tot in detail de ventilator afstemmen op jouw behoeftes van het moment.

Als de ventilator in een ruime kamer staat, is de Duux Whisper ook ideaal: de blaaskracht heeft een bereik van wel 15 meter. Blijf lekker zitten, want je hoeft niet op te staan om de ventilator aan te zetten. Met de handige afstandsbediening doe je het allemaal vanuit je stoel of zelfs vanuit bed.

De handige functies houden hier nog niet op, want deze ventilator heeft ook een timerfunctie. Stel met de afstandsbediening in hoe lang je verkoeling wilt en val gerust in slaap.

Zoals je merkt staat deze stille ventilator niet voor niets op nummer één. We vatten alle voor- en nadelen nog eens samen:

Voordelen en nadelen:

 • Met maar 13 decibel is deze ventilator extreem stil
 • Keuze uit 26 blaasstanden
 • Blaaskracht heeft een bereik van 15 meter
 • Inclusief handige afstandsbediening en timer functie
 • Dit is niet de duurste ventilator, maar ook niet de goedkoopste
 • Heeft geen smart functies

Beste Prijs / Kwaliteit

2. EnergySilence 8190 Skyline Ionic TowerFan

Met een geluidsniveau van 50 decibel valt deze TowerFan nog net onder de stille ventilators. Dat klinkt als een stuk meer geluid dan de vorige ventilator, maar uiteindelijk valt het nog best mee: 50 decibel is het geluidsniveau van een koelkast op de achtergrond.

Voor een nette prijs krijg je een zwarte torenventilator met een design dat in elke kamer wel netjes staat. De hoogte van torenventilators is niet verstelbaar, maar dat is ook niet nodig, omdat ze over bijna de hele lengte van het apparaat blazen. De draaistand kun je wel aan of uit zetten.

De bediening is lekker simpel. Je zet de ventilator aan en kiest uit één van de drie blaasstanden. Voor extra gemak krijg je er een afstandsbediening bij en kun je gebruik maken van de timerfunctie.

Dankzij de ionisatie reinigt deze stille ventilator ondertussen de lucht in de ruimte. Je slaapt dus verkoeld, maar ook in frissere lucht! Heb je snel last van hoofdpijn in benauwde ruimtes? Dan is dit een groot extra voordeel.

Meer extra’s zijn er niet, maar voor een nette prijs valt dat ook niet te verwachten. We kijken ten slotte nog eens naar de voor- en nadelen op een rij:

Voordelen en nadelen:

 • Nette prijs voor een fijne torenventilator
 • Komt met handige afstandsbediening
 • Heeft een timerfunctie
 • Ionisatie reinigt de lucht
 • Heeft geen smart functies
 • 3 blaasstanden geven je niet ontzettend veel keuze

Beste Multifunctionele Ventilator

3. Clean Air Optima® CA-406B Torenventilator

De Clean Air Optima is nog een torenventilator, maar dan voor een wat hogere prijs dan de vorige. Het design is even elegant als de vorige en staat netjes in iedere ruimte. Dit apparaat is bijna een meter hoog, wat een ruim formaat is voor een ventilator!

Het geluidsniveau ligt onder de 25 decibel: daar zul je geen last van hebben. Verder heeft deze ventilator alles wat je verwacht van een goede stille ventilator en nog meer. Zet je schrap voor alle top eigenschappen!

De ventilator draait in een hoek van 90 graden en het bovenste gedeelte draait zelfs 360 graden. Met de afstandsbediening stel je in hoe hard je wilt dat de ventilator blaast en kies je uit 4 standen. Val je snel in slaap en blijft de ventilator onnodig lang doorblazen? Stel dan van tevoren de timer in.

Het stoffilter in dit apparaat maakt deze torenventilator ook een luchtreiniger. Van deze ventilator heb je dus dubbel plezier! Om af te ronden is dit model lekker zuinig: een vermogen van 25 Watt kun je niks van zeggen. De energierekening wordt ook blij van deze stille ventilator.

Voor we doorgaan naar de volgende ventilator, sommen we alle voor- en nadelen nog eens op.

Voordelen en nadelen:

 • Is met 25 decibel ontzettend stil
 • Filtert stof en reinigt lucht
 • Verbruikt weinig energie
 • Heeft een ruime draaihoek
 • Inclusief afstandsbediening en timer functie
 • Hogere prijs
 • Geen smart functies

Mooiste stille ventilator

4. Dyson AM07 torenventilator

Zoals je van Dyson kunt verwachten heeft deze torenventilator een flink prijskaartje. Je betaalt die hogere prijs niet zomaar, want Dyson staat bekend om innovatieve technologie die je ook in deze torenventilator vindt!

Zodra je het model ziet, weet je dat dit een bijzonder apparaat is. Het is een ventilator zonder zichtbaar bewegende onderdelen en het lijkt net alsof het apparaat uit het niets lucht kan blazen. Je zou bijna denken dat het magie is, maar het gaat om een knap staaltje technologie.

Je stelt zelf in hoe hard het apparaat blaast en kiest uit wel 10 standen. Het geluidsniveau verschilt wel per stand. Staat de ventilator op zijn hardst, dan is het helaas met een geluidsniveau van 70 decibel niet meer stil te noemen. Houd daar dus rekening mee. Gelukkig geldt dat alleen voor de hoogste 2 standen en zijn de overige standen lekker stil.

Dyson heeft ook aan gebruiksgemak gedacht: je krijgt bij deze ventilator een afstandsbediening om het apparaat mee in te stellen. Een timer functie is natuurlijk ook aanwezig. Vind je het wat? Kijk

Voordelen en nadelen:

 • Deze torenventilator heeft een uniek ontwerp
 • Werkt zonder bladen
 • 8 van de 10 standen zijn erg stil
 • Komt met een afstandsbediening en timerfunctie
 • Heeft een erg hoge prijs
 • De 2 hoogste standen zijn niet stil

Beste stille torenventilator

5. Bestron AFT760Z torenventilator

Is je portemonnee tot nu toe een paar keer flink geschrokken? Met deze Bestron torenventilator kunnen jij en je portemonnee allebei afkoelen. De prijs is namelijk heel budgetvriendelijk!

Met zwarte torenmodel maakt een prima eerste indruk. Met een geluidsniveau van 54 decibel op de hoogste stand is dit nog net een stille ventilator. Zet je het apparaat op een lagere, dan is het geluid natuurlijk nog zachter.

In totaal heb je keuze uit 3 standen. Dat is niet enorm veel, maar je hebt in ieder geval wat keuzes! Met de timerfunctie voorkom je dat het apparaat onnodig lang aan staat wanneer je in slaap bent gevallen. Doe je dat niet, dan moet je toch echt weer opstaan om de ventilator te bedienen: je krijgt er namelijk geen afstandsbediening bij.

Kortom: deze torenventilator van Bestron werkt prima voor een goed prijsje. We kijken nog eens naar de voor- en nadelen van dit model.

Voordelen en nadelen:

 • Heeft een lage prijs
 • Instelbare blaaskracht
 • Heeft een timerfunctie
 • Heeft geen afstandsbediening
 • Keuze uit slechts 3 standen

Beste statiefventilator

6. Solis Silent Eco 7584 statiefventilator

Deze staande ventilator van Solis kost wat meer dan de gemiddelde ventilator, maar daar krijg je een hoop verkoeling en gemak voor terug. Het begint al goed met een strak design inclusief display! Je ziet precies wat de temperatuur in de ruimte is en kunt op het display ook de instellingen wijzigen. De hoogte en oscillatie hoeken zijn ook verstelbaar.

Op de hoogste stand is deze ventilator met een geluidsniveau van 54 dB al aardig stil. Gebruik je de andere 7 standen, dan maakt de ventilator nog minder geluid! Een dutje doen terwijl de ventilator lekker doorwaait is dus geen probleem.

Je bent van alle gemakken voorzien: het display is ook een afneembare afstandsbediening. Blijf lekker zitten terwijl je de ventilator bedient en geniet van de verkoeling. Val je bijna in slaap? Stel dan nog even snel de timer in zodat de ventilator na een tijdje zichzelf uitschakelt.

Voor een ventilator is dit wel een erg luxe model. We ronden weer af met de voor- en nadelen van dit apparaat.

Voordelen en nadelen:

 • Display is een afneembare afstandsbediening
 • Keuze uit 8 blaasstanden
 • Heeft een timerfunctie
 • Hoogte en oscillatie hoeken zijn verstelbaar
 • Heeft een hogere prijs

Beste Stille vloerventilator

7. Honeywell HT900E Vloerventilator

Koopjesjagers opgelet: de vloerventilator van Honeywell is wel erg vriendelijk geprijsd! Omdat het een vloerventilator is, kun je de hoogte niet verstellen, maar je kunt de ventilator wel kantelen om de blaasrichting te veranderen.

Met een geluidsniveau van 56 dB op de hoogste stand is dit nog net een stille ventilator. Zet je de ventilator een standje lager, dan komt er uiteraard ook minder geluid vanaf. In totaal zijn er 3 standen waar je uit kiest.

Het is een compacte, lichte ventilator, dus je zou het apparaat een ander plekje kunnen geven, zoals op tafel. De creatievelingen onder ons zien hier nog veel meer mogelijkheden in.

Verder kunnen we kort maar krachtig over deze ventilator zijn. Het is duidelijk wat je voor je geld krijgt: een stille ventilator zonder poespas. We zetten de voor- en nadelen op een rij en gaan verder

Voordelen en nadelen:

 • Heeft een lage prijs
 • Je kunt deze vloerventilator op allerlei plekken kwijt
 • Keuze uit 3 standen
 • Kantel om de blaasrichting te veranderen
 • Heeft geen timerfunctie
 • Er zit geen afstandsbediening bij

Beste Reisventilator

8. Ninzer Mini Fan

Werk je thuis zonder verkoeling, maak je lange dagen op kantoor of zit je regelmatig op andere broeierige plekken? De Ninzer Mini Fan met een doorsnee van 10 centimeter is een kleine USB-ventilator die je overal mee naartoe neemt.

Zolang je maar een stroombron met USB-poort bij je hebt, is verkoeling altijd dichtbij. Dat kan een laptop zijn, maar ook een speciale powerbank. Het werkt allemaal!

Met een geluidsniveau van 26 dB is dit ventilatortje ontzettend stil. Je kunt de Mini Fan verstellen om de blaasrichting te veranderen en hebt de keuze uit 2 blaasstanden. Op de laagste stand is deze kleine ventilator zelfs nog stiller.

Extra functies zijn er niet, maar dat valt ook niet te verwachten voor deze prijs en dit formaat.

Voordelen en nadelen:

 • Kan overal mee naartoe
 • Is ontzettend stil
 • Keuze uit 2 blaasstanden
 • Verstelbare blaasrichting
 • Heeft een lage prijs
 • Heeft minder blaaskracht dan een grote ventilator
 • Heeft geen extra functies

Beste mini ventilator

9. Fawo® Mini Airco draagbaar

De Fawo Mini Airco is een combinatie van een draagbare ventilator en een kleine aircooler. Dat is ook wel aan het ontwerp te zien! Deze stille verkoeler blaast dus niet zomaar lucht, maar gekoelde lucht.

Heb je geen stroombron met een USB-poort bij je? Dat is geen probleem; een setje batterijen klaart de klus net zo goed.

Je hebt de keuze uit 3 blaasstanden. Voor zo’n compact apparaatje is dat best netjes! Een afstandsbediening krijg je er niet bij, maar dat is ook niet nodig. Je zet deze ventilator waarschijnlijk altijd dicht bij je in de buurt.

Een extra voordeel aan de Fawo Mini: het apparaatje bevochtigt ondertussen ook de lucht! Als je snel een geïrriteerde keel of geïrriteerde ogen hebt, komt dat ontzettend handig uit. Ter afronding staan de voordelen en nadelen van de Fawo Mini op een rij.

Voordelen en nadelen:

 • Heeft een lage prijs
 • Werkt ook als aircooler
 • Keuze uit 3 standen
 • Werkt op USB of batterijen
 • Geen afstandsbediening of extra functies
 • Een compact formaat betekent een beperkte blaascapaciteit

Beste Plafondventilator

10. QAZQA Cool 52 Plafondventilator

Deze plafondventilator is een stuk groter dan de ventilators die je net zag en heeft toch een geluidsniveau van slechts 44 db. Er zijn 3 standen en op de laagste stand is het geluidsniveau nóg lager met een waarde van 33dB. Dat terwijl het apparaat een doorsnee van wel 130 centimeter heeft!

Voordat je het apparaat in gebruik neemt, moet je het natuurlijk wel aan het plafond monteren. Voor alle plafondventilators inclusief dit model geldt dat je de ventilator na montage niet meer kan verplaatsen.

De blaasrichting kun je ook niet verstellen, maar dat is niet erg: verkoeling valt altijd naar beneden en het apparaat heeft een grote reikwijdte. Zo lang je onder de ventilator staat, krijg je verkoeling.

Je krijgt er een afstandsbediening bij, zodat je vanuit je stoel of bed de ventilator inschakelt. De lampjes krijg je er helaas niet bij, maar kun je er wel los bij kopen. Zo werkt de plafondventilator ook als verlichting.

Is deze stille ventilator wat voor jou? Kijk anders nog eens even mee naar de voor- en nadelen van de QAZWA Cool 52.

Voordelen en nadelen:

 • Is erg stil
 • Heeft een grote reikwijdte
 • Inclusief afstandsbediening
 • Heeft opties voor verlichting
 • Blaasrichting is niet verstelbaar
 • Niet de goedkoopste ventilator

Hoe herken je een goede Stille Ventilator?

Het zou geweldig zijn, maar een goede stille ventilator komt helaas niet uit de lucht vallen. Gelukkig is er deze koopgids er om je te helpen naar de beste keuze.

Een goede stille ventilator is zo zuinig mogelijk. Natuurlijk kost elk apparaat stroom, maar overmatig verbruik is zonde. Kijk daarom naar het verbruik in Watt. Met een zuinige ventilator bespaar je op de energierekening én bespaar je het milieu!

De naam van de stille ventilator zegt het al: er moet niet teveel geluid vanaf komen. Vanaf ongeveer 50 decibel en lager noemen we een ventilator stil. Is een subtiele ventilator niet stil genoeg? Dan zijn er ook extreem stille ventilators. Gefluister hoor je duidelijker dan deze modellen.

Naast stil zijn sommige ventilators ook nog eens slim! Smart ventilators zijn nog best zeldzaam, maar wie zoekt, zal vinden. Een smart ventilator kun je bijvoorbeeld met een app aan je smartphone koppelen. Zo bestuur je het apparaat op afstand en kun je bepaalde gegevens inzien.

Aan ventilators met smart functies zit wel een hoger prijskaartje. Wil je een goede ventilator die niet al te duur is, dan is die ook zeker te vinden! Kies dan een stille ventilator met minder luxe extra’s. Een ventilator zonder smart functies is al een stuk goedkoper en degelijke basismodellen zijn al helemaal budgetvriendelijk.

Hoe duur een stille ventilator precies is, hangt volledig af van het formaat, het aantal extra’s, het merk en nog meer eigenschappen. Een mini-USB ventilator koop je al voor een paar tientjes, terwijl de meest luxe ventilators een prijskaartje van meer dan €100 hebben.

Voor een schappelijke prijs van ongeveer €50 tot €100 heb je een middenklasse model stille ventilator. Geen slechte deal voor een hoop verkoeling en gemak, toch?

Koopadvies

De beste stille ventilator is er één die precies bij jouw behoeftes past. Als je veel onderweg bent, heb je bijvoorbeeld weinig aan een ventilator die in zijn eentje thuis hangt. Je gebruikt een draagbare ventilator dan waarschijnlijk veel meer!

Ben je wel vaak thuis, maar regelmatig in een andere kamer te vinden? Een statiefventilator of tafelventilator is dan ideaal. Ze geven lekker veel verkoeling en zijn makkelijk te verplaatsen.

Let verder op het aantal standen en check of het apparaat een instelbare timer heeft. Het is wel zo comfortabel om meer keuze te hebben dan een klein zuchtje wind of een hoge windkracht in de kamer. Met een timer voorkom je dat de ventilator door blijft waaien terwijl je eigenlijk al in slaap bent gevallen of gewoon vergeten bent om het apparaat uit te zetten.

Conclusie: Beste Stille Ventilator

Je ziet het zelf: er zijn meer dan genoeg stille ventilators die je geruisloos verkoeling bieden. Met een heerlijk briesje kom je de heetste zomerdagen wel door! Let goed op de eigenschappen die jij belangrijk vindt en geniet altijd van een optimaal klimaat, maar dan binnen.

Veelgestelde vragen

Als je op zoek bent naar de beste stille ventilator, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Zoals we al eerder hebben benoemd, is het geluidsniveau van de ventilator misschien wel de belangrijkste factor.

Een stille ventilator is namelijk alleen stil wanneer het geluid dat hij maakt onder de 30 decibel ligt. Dit is ongeveer net zo hard als het geluid van een briesje en je zult dus nauwelijks iets horen van de ventilator terwijl hij aan staat.

Naast het geluidsniveau is ook de airflow (de luchtstroom die de ventilator produceert) belangrijk. Een ventilator met een hoge luchtstroom zal sneller je slaapkamer koelen maar het geluid dat hij maakt, kan hinderlijk zijn. Als je kiest voor een stille ventilator, is het dus belangrijk om te kiezen voor een apparaat met een laag geluidsniveau en een stille motor.

Ten slotte is ook de energiezuinigheid van de ventilator belangrijk. Stille ventilatoren die weinig stroom verbruiken, zijn namelijk niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu.

Een stille ventilator is een must-have voor iedereen die tijdens de warme zomermaanden koel en comfortabel wil slapen. Deze stille apparaten zorgen ervoor dat je niet gehinderd wordt door het lawaai van een normale ventilator en je toch kunt genieten van verkoeling.

Bovendien zijn stille ventilatoren ook nog eens stroombesparend, dus je kunt er zeker van zijn dat je niet veel geld kwijt bent aan stroomkosten.

Als je op zoek bent naar een stille ventilator, is het belangrijk om te weten welke soorten er allemaal bestaan. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn stille ventilatoren gemaakt van materialen die het geluid absorberen of dempen.

Dit maakt ze stiller dan andere ventilatoren en daardoor geschikter voor gebruik in een slaapkamer. De meeste stille ventilatoren zijn ook voorzien van een timer, waardoor je ze kunt instellen om automatisch uit te schakelen wanneer je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *