Benieuwd waarom jij ook voor een Kurio tablet kunt kiezen?

Kleuters en jonge kinderen komen al jong in aanraking met het internet. Ze zien hun ouders op hun computer of tablet werken en zullen snel belangstelling krijgen om ook gebruik te maken van deze spannende apparaten.

kurio kindertablets

Om meerdere redenen is het niet verstandig om je kind gebruik te laten maken van een computer voor volwassenen. Ze zijn lastig te bedienen, ze zijn kwetsbaar voor nieuwsgierige kinderhandjes en de inhoud die in beeld verschijnt kan niet geschikt zijn voor jonge kinderen.

Met een Kurio tablet haal je een tablet in huis die speciaal gemaakt is voor kleuters en jonge kinderen. Hiermee komen ze op hun eigen niveau in aanraking met de wonderen van het internet en leren ze spelenderwijs omgaan met hun eigen tablet.

In deze koopgids lees je meer over de mogelijkheden van Kurio kindertablets, waardoor je een weloverwogen keuze zal maken of deze tablet ook geschikt is voor je eigen kind.

Overzicht Kurio Kindertablets

Benieuwd welke kindertablets er momenteel beschikbaar zijn en wij later in deze koopgids onder de loep hebben genomen?

Top 4 Kurio Tablets

1. Kurio Tab Lite 2

Kurio Tab Lite 2 kindertablet

OS: Android 10 go
Scherm: 7 inch
opslag: 16 Gb

Kurio Tab Ultra 2 kindertablet

OS: Android 10 go
Scherm: 7 inch
opslag: 32 Gb

Kurio Tab XL tablet voor kinderen

OS: Android 8.1
Scherm: 10.1 inch
opslag: 16 Gb

Kurio Tab XL 2 tablet

OS: Android 10 go
Scherm: 10.1 inch
opslag: 16 Gb

Beste Kurio Tablets

In onderstaand overzicht vindt je alle Kurio Tablets die wij op dit moment onder de loep hebben genomen. Hierbij hebben we vooral gekeken naar de specificaties, doelgroep en reviews online.

Basis 7 inch Kindertablet

1. Kurio Tab Lite 2 Tablet

De Kurio Tab Lite 2 is de tweede generatie van het instapmodel kindertablets van Kurio. Het apparaat is geschikt voor kleuters en jonge kinderen en is met een 7 inch scherm een lichte en eenvoudig hanteerbaar apparaat. Met een resolutie van 1024 bij 600 pixels komen de apps duidelijk in beeld. Standaard is de Tab Lite 2 voorzien van 16 GB intern geheugen met de mogelijkheid om het geheugen met een SD-kaart te verhogen. De Tab Lite 2 is voorzien van een camera, waarmee de kinderen hun eerste eigen foto’s kunnen maken of zelfs met hun vriendjes kunnen videobellen. Bij deze Kurio Tablet zijn meer dan 40 kindvriendelijke games en leerzame apps aanwezig.

Voordelen en nadelen:

 • Veilig online
 • 40+ apps
 • Ouderlijk toezicht
 • Niet als reguliere tablet te gebruiken

Moderne 7 inch Kindertablet

2. Kurio Tab Ultra 2 Tablet

De Kurio Tab Ultra 2 is de tweede generatie van het premium model tablet van Kurio. Het apparaat is voorzien van een extra groot 32 GB-geheugen, die je eenvoudig uitbreidt met een maximaal 128 GB grote SD-kaart. Het apparaat weegt maar 686 gram en is hierdoor voor kleine geschikt om te gebruiken. De hoofdtelefoonuitgang heeft een beperkt maximum volume van 80 dB en met de camera leggen ze spelenderwijs contact met hun vriendjes. Maar alleen als de ouders het goed vinden, want die bepalen altijd welke apps wel of niet werken.

Voordelen en nadelen:

 • Veilig en goed ouderlijk toezicht
 • Meer opslagcapaciteit en geheugen
 • Robuust
 • Echte kindertablet

10.1 inch Basis Kindertablet

3. Kurio Tab XL Kindertablet

De Kurio Tab XL is een kindertablet voor het hele gezien. Voorzien van een extra groot 10 inch beeldscherm is het een kindvriendelijke tablet die net als alle andere Kurio tablets
is voorzien van een instelbaar speeltijd limiet en het Genius filtersysteem. De schermresolutie is met 1280 x 800 pixels scherper dan de Tab Lite modellen. Standaard is 16 GB-geheugen ingebouwd. Uitbreiding met maximaal 256 GB via en SD-kaart is mogelijk. De ingebouwde camera heeft een resolutie van 2 megapixels.

Voordelen en nadelen:

 • Robuust en veilig
 • Groot 10 inch scherm
 • Goede batterijduur
 • Geheugen wat krap hierdoor wel SD-kaart extra bestellen

Beste Allround 10.1 inch Tablet

4. Kurio Tab XL 2 Tablet

De tweede generatie van de Kurio Tab XL bevat meer dan 40 vooringestelde leerzame en kindvriendelijke apps en games, waaronder Google Class Room voor online lessen en Brain It On, waarmee ze hun woordenschat verbeteren. De 4080 mAh sterke accu zorgt voor veel speeltijd, al zijn het altijd de ouders die bepalen hoe lang en wanneer de tablet blijft werken. Natuurlijk is ook deze Kurio kindertablet voorzien van het Kurio Genius Internetfilter. De ingebouwde 16 GB-geheugen is voldoende voor heel veel apps en is uitbreidbaar met een SD-kaart. Met een gewicht van 848 gram is de tablet voor kinderen goed hanteerbaar.

Voordelen en nadelen:

 • Veilig en goed oudertoezicht
 • Veel educatieve apps
 • Goede accuduur
 • Geen

Wat is een Kurio Tablet?

De Kurio tablet voor kinderen is een kleurrijk apparaat in een handzaam formaat, voorzien van een beschermende splashproof bumper die de tablet goed beschermd als je kind het apparaat op de grond laat vallen.

Alle apps zijn gericht op kinderen en voorzien van een internetfilter. De ouders bepalen zelf via het Kurio internetfilter welke websites en apps het kind in beeld krijgt. Ze kunnen websites blokkeren en het niveau van bescherming aanpassen als het kind ouder wordt. Daarnaast kun je een tijdslimiet instellen, zodat je zelf bepaald hoe lang je kind zich met de kindertablet vermaakt.

Alle 40+ voorgeïnstalleerde games en apps zijn leerzaam voor kinderen. Video’s kijken ze via veilige YouTube Kids en er is een mogelijkheid om Netflix, Videoland en Disney+ te downloaden. Via de Twinme app kunnen ze bellen of chatten met hun ouders of vriendjes.

Je kunt de tablet uitbreiden met handige accessoires zoals een koptelefoon, een stevige tas, sleeve of een carkit, waardoor de kinderen hun tablet altijd veilig met zich mee nemen.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende schermgroottes, waardoor je een Kurio kan kopen die past bij de leeftijd van je kind. Met 16 of 32 GB heeft de tablet voldoende geheugen om veel verschillende programma’s op de tablet te installeren.

Waarom is de Kurio zo veilig?

De tablets van Kurio zijn ontworpen met veel aandacht voor kindveiligheid. De tablets zijn robuust gebouwd. Ze kunnen tegen een stootje en de bedieningsknoppen zullen niet gemakkelijk loslaten, waardoor kinderen ze niet in hun mond kunnen stoppen. Ze zijn allemaal spatwaterdicht, waardoor een beetje geknoeid vocht niet het einde van de tablet betekend. Je kunt ze echter niet in het water laten vallen.

Een belangrijk onderdeel is de ingebouwde Kurio Genius Webfilter. Dit filter controleert meer dan 34 miljard webpagina’s op hun inhoud, waardoor alleen veilige en kindvriendelijk programma’s in beeld verschijnen.

Hierdoor blijft je kind gewaarborgd van alle narigheid die het internet ook bevat. Het filter krijgt wekelijks een update, waardoor de tablet altijd voor kinderen geschikt blijft.

De voorgeprogrammeerde apps zijn gegarandeerd kindvriendelijk en zijn voornamelijk educatief van karakter. Als ouder kun je de specifiek toegang geven of juist blokkeren. Bij nieuwe apps vraag Kurio Genius de ouders of ze het gebruik goedkeuren.

Websites zijn in te delen in een zwarte- of witte lijst. Websites op de zwarte lijst kan het kind niet openen, terwijl websites op de witte lijst zichtbaar in beeld komen. Desgewenst maak je gebruik van de door Kurio samengestelde instellingen die op basis van leeftijden zijn ontwikkeld.

Je bepaalt zelf hoe lang je kind de tablet per dag mag gebruiken. Je kiest dan voor bepaalde tijdsblokken zoals tussen 13.00 en 15.00 op doordeweekse dagen en van 11.00 tot 15.00 in het weekend, of je kiest voor een tijdslimiet zoals maximaal 1,5 uur per dag. Is de tijd voorbij, dan zal de tablet niet meer werken.

Iedere tablet is voorzien van ingebouwde gehoorbescherming. Dit zorgt ervoor dat als je kind de tablet met een koptelefoon gebruikt, het volume niet te hard kan worden gezet. Hiermee bescherm je hun oren tegen gehoorschade.

Welke apps en games kun je zoal op de Kurio tablet spelen?

Koop je een Kurio tablet, dan staan hier 40 tot 70 voorgeprogrammeerde apps op, die je nog wel naar keuze moet downloaden. Hierna kunnen de kinderen er direct mee aan de slag.

De appstore heet hier ‘Kidoz store‘ en het aanbod is zeer compleet te noemen. Denk bijvoorbeeld aan Duplo spelletjes voor kleuters of Shimmer en Shine en Dora voor de wat oudere kinderen. Er is een speciale kids fitness apps, maar ook meer educatieve spelletjes waarmee ze spelenderwijs in aanraking komen met rekenen, taal en puzzels.

Op een tablet van Kuria krijg je een lifetime abonnement voor alle Studio 100 content. Deze studio staat bekend om zijn zeer populaire kinderprogramma’s zoals Samson en Gert, Kabouter Plop en K3. De tablets hebben door hun ruime geheugen geen moeite met Netflix, Disney+ of Videoland. Na installatie moet je de kindersetting van deze streamingdiensten nog wel zelf activeren.

Gebruikers van de Kids Love Travel hebben hun favoriete apps voor kinderen gedeeld. Enkele van de populairste kinderapps waren:

 1. Pokemon Go
  Wereldwijd meer dan 1 miljoen keer gedownload. Hiermee ga je op zoek naar de verborgen Pokemons in je eigen omgeving.
 2. Mario
  Er zijn veel verschillende Mario apps verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor Mario Kart of Mario Run.
 3. Math Jungle
  In deze educatieve app leren kinderen spelenderwijs de eerste stapen op het gebied van rekenen. Door verschillende niveaus is de app geschikt voor kinderen tot en met 5 jaar.
 4. Dikkie Dik Zoekspel
  Het Dikkie Dik Zoekspel is een zoek- en vindspel. Elk level kent verschillende niveaus waardoor je je je kids steeds opnieuw uitgedaagd.
 5. Pret voor Peuters
  In deze leerzame app voor kinderen tot jaar zitten 110 verschillende geluiden om te leren. Klikken ze op een dier, voertuigen of een ander voorwerp, dan gaat deze bewegen en horen ze het geluid.
 6. Zeppelin
  Dit is de gratis app van het kinderprogramma Zeppelin. Je kind speelt met precentatrice Fenna, waarbij ze samen zingen, lezen of tekeningen maken.
 7. Mermaid Salon Dress Up
  Deze app is populair onder meisjes. Hier stellen ze mooie outfits samen voor hun eigen zeemeermin.

Welke accessoires kun je bij de Kurio kopen?

Voor Kurio tablets zijn speciale accessoires verkrijgbaar om het apparaat goed te beschermen. Start de bescherming met een screenprotector, een flexibele beschermfilter die je op het scherm plakt. Hierdoor bescherm je het scherm extra tegen onder meer krassen.

Een sleeve is een dunne, zachte beschermhoes, gemaakt van flexibel neopreen. Het is de meest praktische oplossing om de tablet te beschermen tegen krassen en stoten.

Kurio Sleeve

Kurio Kindertablet Sleeve

Kurio TAB Connect, Kurio TAB Lite

De in blauw of roze uitgevoerde beschermtas is geschikt om je tablet met of zonder sleeve te gebruiken. De tas is voorzien van extra ruimte voor accessoires en een is voorzien van een handige draaghendel. De tablettas lijkt op de beschermtas, maar is uitgevoerd met en draagband. Licht en stevig uitgevoerd is het de veiligste manier om een tablet buitenshuis te vervoeren.

Kurio Beschermtas

Kurio Beschermtas

Kurio TAB Lite, Kurio 7 Telekids, Kurio TAB Advance, Kurio TAB Connect

Kurio Schoudertas

Kurio Schoudertas

Kurio TAB XL, Kurio TAB Lite, Kurio TAB Connect, Kurio TAB Advance, Kurio 7 Telekids

Kinderspelletjes maken vaak veel vrolijke geluiden die vooral de kinderen leuk vinden. Met een Kurio hoofdtelefoon horen anderen personen deze geluiden niet en zal het kind extra geconcentreerd met zijn tablet bezig zijn. Deze hoofdtelefoon is veilig begrenst op een geluidsvolume van maximaal 80 dB. De oren zijn geheel bedekt en voorzien van een 1,5 meter lang snoer.

2. Kurio Koptelefoon

Allen

Zeker tijdens lange autoritten is afleiding voor kinderen op de achterbank heel belangrijk. Met de speciaal ontworpen carkit voor 7 tot 10 inch tabletten gebruiken ze hun Kurio onderweg. De carkit is eenvoudig te monteren en is zowel horizontaal als verticaal stabiel in gebruik. Het is met of zonder een beshermhoes te gebruiken en rubberen steunen vorkomen krassen op de Kurio tablet.

Kurio car kit

Kurio Car Kit

alle tablets van 7 tot 10 inch

Welke soorten Kurio tablets zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten tablets van Kurio te koop met een blauwe, roze, groene of zwarte bumper. Hierdoor is voor iedere gebruikerswens een prima tablet verkrijgbaar.

Het instapmodel, de Kurio Tab Lite valt op door zijn vriendelijke prijs en is geschikt voor peuters en kleuters. Het model heeft een 7 inch scherm met 1024 x 600 pixels en 8 GB-geheugen. Met een SD-kaart vergroot je eenvoudig het geheugen. De tablet draait op het Android 10GO besturingssysteem en heeft een 2580 mAh batterij meegekregen. Kies je voor de Tab Lite 2, dan is het geheugen 16 GB.

De Kurio Tab Ultra 2 is geschikt model voor peuters en kleuters. De tablet heeft met 32 GB een extra groot geheugen aan boord en bevat exclusieve content waaronder de kinderserie Paw Patrol. Het scherm is 7 inch groot en het geheugen is uitbreidbaar via een SD-kaart. Als besturingssysteem is gebruikgemaakt van Android 10GO en de beeldkwaliteit is vergelijkbaar met een ‘normale’ tablet. Als batterij is een 2580 mAh ingebouwd.

De Kurio Tab XL 2 is in de markt gezet als een familie tablet voor iedereen. Het scherm is met 10 inch een stuk groter uitgevoerd. Standaard is de tablet voorzien van 16 GB-geheugen en is met een SD-kaart eenvoudig uitbreidbaar, waardoor je zelf veel extra apps kunt installeren. Een grote, 4000 mAh batterij zorgt voor een lange gebruiksduur. Ook dit apparaat draait op Android 10GO.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Kurio tablet?

Formaat Scherm

De Kurio tablet is verkrijgbaar met twee formaten scherm. De Kurio Tab Lite en de Kurio Tab Ultra zijn voorzien van een 7 inch beeldscherm. Kies je voor de Kurio Tab XL, dan krijg je een tablet met een 10 inch beeldscherm.

Opslagruimte

De Kurio Tab Lite heeft een opslagcapaciteit van 8 GB. Bij de Tab Lite 2 is de opslagcapaciteit verdubbeld tot 16 GB. De Kurio Tab Ultra heeft met 32 GB de grootse opslagruimte. Bovendien is het voor alle modellen mogelijk om met een SD-geheugenkaart de opslagcapaciteit flink te verhogen.

Veiligheid

Een Kurio tablet is altijd voorzien van de Genius Webfilter. Dit filter controleert automatisch miljarden apps en webpagina’s op de inhoud, die hierdoor kindvriendelijk blijft. Door de automatische update van het filter blijft de controle up-to-date, waardoor je kind de tablet altijd veilig zal gebruiken.

Ouderlijk toezicht

Als ouder geef je per app toestemming of het kind deze mag gebruiken. Mocht je kind zelf een app downloaden dan zal die niet direct werken. Pas na toestemming zal de app actief zijn. Daarnaast bestaat de mogelijk om als ouder zelf te bepalen op welk tijdstip de tablet werkt, of een maximale speelduur per dag in te stellen.

Accu

Een Kurio kindertablet is voorzien van een krachtige accu. De gebruiksduur hangt af van de gebruikte apps of streamingdiensten. In de praktijk is dit ruim voldoende om je kind probleemloos met de tablet te laten spelen voordat je het apparaat moet opladen.

Accessoires

Kurio heeft accessoires te koop die speciaal gemaakt zijn voor de verschillende soorten kindertablets. Een sleeve, beschermtas of draagtas beschermen de tablet tijdens gebruik en vervoer. De Kurio hoofdtelefoon heeft met en maximum van 80 dB een veilig geluidsvolume. De carkit maakt het mogelijk om de dun tablet op de achterbank van de auto te gebruiken.

Garantie

Op alle Kurio tablet zit een garantieperiode van twee jaar. De tablet moet voorzien zijn van het serienummeretiket en je moet in bezit zijn van de originele aankoopbon. Op de batterij en accessoires zit 6 maanden garantie. De garantie vervalt als er gebruik is gemaakt van externe software.

Koopadvies

Met een Kurio tablet haal je een tablet in huis die speciaal voor kleuters en kleine kinderen is ontwikkeld. Ze zijn veilig in gebruik en de ouders kunnen zelf de gebruiksduur instellen. Het is mogelijk om meerdere gebruikersprofielen in te stellen, waardoor meer kinderen de tablet in hun eigen omgeving kunnen gebruiken.

De nieuwste Tab 2 modellen zijn meer geavanceerd en door het kleine prijsverschil is dit een goed model om aan te schaffen. Wil je liever een 10 inch scherm, dan is de Kurio Tab XL de tablet om in huis te halen.

Veelgestelde vragen

De Kurio Tab ligt kost rond de € 85. Kies je voor de Tab 2, dan betaal je € 100. De Kurio Tab Ultra kost € 130 en de Kurio Tab XL is verkrijgbaar voor een bedrag rond de € 135.

Een Kurio Tablet is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De meeste kinderen zullen tot hun 8ste jaar de tablet blijven gebruiken.

Netflix is standaard niet op de Kurio geïnstalleerd. Je kunt deze app zelf downloaden en hierna een kinderprofiel op Netflix aanmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *