Zoek je naar de beste baardtrimmer? Als man bestaat je dagelijkse routine tenslotte uit het scheren, trimmen of bijwerken van je baard.

Een goede baardtrimmer is onmisbaar in elke badkamer van een man.

baardtrimmer

Maar wat is nu voor jou de beste baardtrimmer? Kom hier snel en gemakkelijk achter door gebruik te maken van onze koopgids. Bekijk ook onze top 7 van beste baardtrimmers van 2024. We namen hierin alleen de meest populaire trimmers op.

Het is niet meer dan logisch dat jij door de baarden het bos niet meer ziet. Er is een enorm aanbod op het gebied van baardtrimmers. Wij hebben een onderzoek uitgevoerd en alleen de beste modellen zijn opgenomen in onze top 7.

Wat is een Baardtrimmer?

Een baardtrimmer is eigenlijk gewoon een tondeuse. Maar dan een model dat speciaal is aangepast op de baard. Haar op de baard is namelijk een heel stuk dikker, harder en stugger dan hoofdhaar. Om deze reden heeft een baardtrimmer hardere messen.

Meestal is de motor ook een stuk sterker dan bij een normale tondeuse. Verder zijn de lengte standen van de eventuele opzetkammen aangepast, zodat de trimmer ideaal is voor het netjes houden van de baard. Met een baardtrimmer houd je je baard snel, netjes en makkelijk bij.

Gebruik een trimmer niet voor je hoofdhaar. Je hebt dan namelijk een kans dat het resultaat minder gelijkmatig zal zijn. Neem je een baardtrimmer met een aantal opzetstukken, dan kun je het apparaat ook gebruiken om je te scheren.

Overzicht Baardtrimmers

Benieuwd naar welke baardtrimmers we onderhanden hebben genomen voor een goed vergelijk? Hieronder vind je alle modellen die we verder in deze koopgids gedetailleerd bespreken.

Top 7 Baardtrimmers

1. Wahl Super 1592

Wahl Super 1592 Baardtrimmer

Baard: Licht, Middel, Zwaar
Draadloos: Ja
Nat en droog: Nee
Zelfslijpende messen: Nee

Philips 3000 series BT3222/14 baardtrimmer

Baard: Licht, Middel
Draadloos: Ja
Nat en droog: Nee
Zelfslijpende messen: Ja

Remington Beard Kit MB4046

Baard: Licht, Middel, Zwaar
Draadloos: Ja
Nat en droog: Ja
Zelfslijpende messen: Ja

BaBylissMEN Japanese Steel Baardtrimmer T890E

Baard: Licht, Middel, Zwaar
Draadloos: Ja
Nat en droog: Nee
Zelfslijpende messen: Nee

Philips Series 5000 BT5502/15 baardtrimmer

Baard: Licht, Middel, Zwaar
Draadloos: Ja
Nat en droog: Nee
Zelfslijpende messen: Ja

Braun Baardtrimmer en Haartrimmer 7 - BT7350

Baard: Licht, Middel, Zwaar
Draadloos: Ja
Nat en droog: Nee
Zelfslijpende messen: Ja

Wellshave 5 in 1 Baardtrimmer

Baard: Licht, Middel, Zwaar
Draadloos: Ja
Nat en droog: Ja
Zelfslijpende messen: Ja

Welke soorten Baardtrimmers zijn er?

Er zijn grofweg geschetst twee soorten baardtrimmers. Je hebt trimmers zonder koord of trimmers met snoer.

Draadloze trimmers

Draadloze trimmers werken altijd op oplaadbare batterijen. Deze baardtrimmers zijn populair dankzij hun gebruiksvriendelijkheid en moderne design. Het is ook handig dat ze overal gebruikt kunnen worden en slechts weinig ruimte innemen. Een nadeel van de draadloze baardtrimmer is de batterijduur. Die moet je in de gaten houden, zodat je niet op een onverhoopt moment met een halve baard de deur uit hoeft.

Baardtrimmer met snoer

Bij een baardtrimmer met snoer hoef je niet bang te zijn dat de batterij opeens leeg is. Wel heb je tijdens het gebruik altijd een stopcontact nodig. Je bent door het snoer enigszins beperkt in je bewegingsvrijheid en door het snoer neemt de trimmer meer ruimte in beslag.

Wat kun je allemaal met een baardtrimmer?

Het handige aan een baardtrimmer is dat je er verschillende dingen mee kunt doen. Is je baard vrij lang of moet hij nodig iets bijgewerkt worden, dan gebruik je de knipfunctie van de baardtrimmer.

Wil je alleen scheren, dan kan dat ook. Je kunt natuurlijk tijdens je ochtendroutine ook kiezen voor zowel scheren en knippen. Wil je de baardtrimmer vrij breed in kunnen zetten, dan heb je een aantal extra opzetstukken nodig. Bij veel baardtrimmers worden deze standaard meegeleverd.

Waarom zou je een Baardtrimmer kopen?

Waarom zou je op zoek gaan naar de beste baardtrimmer? Wat zijn eigenlijk de voordelen van dit apparaat? Zijn een scherpe schaar en een fijne kam niet voldoende om je baard in toom te houden? Lees snel wat de voordelen van een echte baardtrimmer zijn.

 • Baard op maat trimmen
  Met een elektrische baardtrimmer trim je je baard razendsnel netjes en in vorm. Je hoeft niet bang te zijn voor uitstekende haartjes en het trimmen kost je slechts enkele minuten.
 • Veelzijdig in gebruik
  De meeste trimmers worden geleverd inclusief een aantal accessoires. Daarom is dit apparaat fijn veelzijdig. Je kunt er bijvoorbeeld ook je neus- en oorharen mee bijwerken.
 • Verschillende lengtes mogelijk
  Je hebt keus genoeg als het gaat om de lengte-instellingen. Bij de meeste trimmers kun je kiezen uit opties die liggen tussen circa 0,5 en 2,5 mm.
 • Makkelijk in gebruik
  Een baardtrimmer neemt, zeker zonder snoer, maar weinig ruimte in en is makkelijk in gebruik. Het apparaat weegt slechts weinig en ligt fijn in je hand.

Een baardtrimmer, scheerapparaat of tondeuse kopen?

Kun je nu het beste een baardtrimmer, een scheerapparaat of een tondeuse kopen?
Het grootste verschil tussen een baardtrimmer en een tondeuse zit hem in de tanden en in de motor. Bij een baardtrimmer moeten deze veel sterker en harder zijn dan bij een tondeuse. Bekijk je baardtrimmers en tondeuses oppervlakkig, dan zou je denken dit zijn toch precies dezelfde apparaten?

Er is alleen een verschil dat wel snel opvalt en dat zijn de kammen. De meeste tondeuses hebben zelfs helemaal geen kammen, terwijl de meegeleverde kammen bij een trimmer juist van groot belang zijn.

Een tondeuse kies je voor heel kort trimmen. Wil je ook je hoofdhuid trimmen, dan is een tondeuse handiger dan een baardtrimmer. Gaat het jou alleen om gelijkmatig trimmen van je baard, dan is een baardtrimmer een goede keus. Nu zijn er baardtrimmers die zo gemaakt zijn, dat je ze zelfs op je hoofdhuid ook kunt gebruiken voor een perfect resultaat.

Het verschil tussen baardtrimmers en scheerapparaten is al snel te zien. Met een trimmer kort je je baardharen in en met een scheerapparaat scheer je je baardharen af. Nu zijn er zeker ook baardtrimmers die je kunt gebruiken om te scheren, dus dit is afhankelijk van het model dat je kiest.

Top 7 Beste Baardtrimmers

Wij nemen je graag veel werk uit handen. Daarom hebben we ons verdiept in de beste baardtrimmers van dit moment, inclusief hun voor- en nadelen.

Beste Professionele Baardtrimmer

1. Wahl Super 1592 Baardtrimmer

Deze Wahl is met recht een super trimmer. Het apparaat is krachtig en professioneel. Je neemt deze snoerloze trimmer makkelijk mee op reis. De standaard kniplengte is 0,4 mm. Je kunt door middel van de opzetkammen trimmen tussen de 3 en de 6 mm. Vind je het een tijdje niet handig om de trimmer op te laden, dan is er ook een snoer aanwezig. Oplaadbaar gaat de Wahl trimmer ongeveer 100 minuten mee, dus in die tijd valt er heel wat te trimmen. Het ontwerp is ergonomisch en de trimmer ligt goed in de hand. Dankzij het kliksysteem verwissel je de bladen snel en gemakkelijk.

Voordelen en nadelen:

 • Ligt fijn in de hand
 • Wordt ook gebruikt door professionele kappers
 • Zowel met als zonder snoer te gebruiken
 • Licht van gewicht
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Maakt weinig geluid
 • Hele dikke baardharen niet altijd goed te trimmen
 • Oplaadtijd duurt aardig lang

Beste Prijs / Kwaliteit

2. Philips 3000 Baardtrimmer

Deze snelle en nauwkeurige baartrimmer is een must in je badkamer. Er zijn maar liefst 20 lengtestanden, zodat je altijd de lengte van jouw voorkeur kunt instellen. Dankzij de platliggende haren werkt dit apparaat extra goed. De titanium mesjes raken elkaar telkens licht aan, zodat ze zichzelf slijpen terwijl ze trimmen. Zo heb je altijd vlijmscherpe mesjes. De afgeronde uiteinden van de mesjes voorkomen krassen en irritaties op de huid.

Voordelen en nadelen:

 • Zelfslijpende mesjes
 • Ligt goed in de hand
 • In 60 minuten op te laden
 • Ergonomisch ontwerp
 • Met of zonder snoer te gebruiken
 • Geen precisietrimmer om je baard perfect af te werken

Meest Complete Baardtrimmer

3. Remington Beard Kit Baardtrimmer

Uniek aan deze baardtrimmer is de carbon-look. Hierdoor voelt het apparaat niet zo plastic achtig aan. Met behulp van de bijgeleverde opzetkam kun je tremmen van 0,4 tot 18 mm. Dankzij de zelfslijpende bladen, trim je altijd met scherpe mesjes. De koppen zijn makkelijk afneembaar en afwasbaar.

Voordelen en nadelen:

 • Goede trimmer voor een leuke prijs
 • Snel op te laden
 • Batterij gaat lang mee
 • Geschikt voor alle baardtypes
 • Makkelijk schoon te maken
 • Geen

Beste Grip

4. BaBylissMEN Japanese Steel Baardtrimmer

De geslepen Japans stalen messen van deze BaBylissMEN trimmer geven een betere grip op de haren. Zo ben jij sneller klaar met je ochtendroutine. Met behulp van de bijgeleverde borstel maak je de trimmer gemakkelijk schoon. Dankzij de krachtige batterij kun je de baardtrimmer maar liefst 120 minuten draadloos gebruiken.

Voordelen en nadelen:

 • Japans stalen messen
 • Gaat 120 minuten mee
 • Binnen 2 uur volledig opgeladen
 • Inclusief handige etui
 • Batterij indicator
 • Niet bruikbaar onder de douche

Onze Keuze

5. Philips Series 5000 Baardtrimmer

Of je je baard nu lang of kort wilt, deze baardtrimmer maakt het je mogelijk om je baard perfect in vorm te houden. Er zijn bij deze Philips trimmer maar liefst 40 lengtestanden, zodat je kunt trimmen van 0,4 tot 20 mm. Het opladen duurt slechts een uurtje en daarna kun je de trimmer weer anderhalf uur gebruiken. De trimmer is helemaal waterdicht, dus je maakt hem zo schoon onder de kraan.

Voordelen en nadelen:

 • Zelfslijpende messen
 • Snel op te laden
 • 40 lengtestanden
 • Geen geheugenfunctie

Beste Baardtrimmer Algemeen

6. Braun Baardtrimmer en Haartrimmer 7

Houd je wel van een perfecte baard, dan is deze Braun baardtrimmer wellicht de beste keus voor jou. Dankzij de precisiedraaiknop kun je zeer nauwkeurig trimmen. Neem je de trimmer nog weleens mee tijdens reizen, dan komt de handige opbergetui goed van pas. Je hebt de keus uit maar liefst 39 lengteafstanden, dus vrijwel alles is mogelijk. De mesjes gaan levenslang mee en blijven scherp, dus je kunt lang met deze trimmer doen. Pas na 100 minuten trimmen, moet de baardtrimmer op het laadstation geplaatst worden.

Voordelen en nadelen:

 • Fijn stil apparaat
 • Mesjes blijven levenslang scherp
 • Snel op te laden binnen een uur
 • Snel opladen mogelijk voor korte trimbeurt
 • Precisie draaiknop
 • Afspoelbaar onder de kraan
 • Geen

Aanbieding Baardtrimmer

7. Wellshave 5 in 1 Baardtrimmer Mannen Pro

Met deze 5 in 1 baardtrimmer ben jij snel het mannetje. Dit product voorziet je van 5 opzetstukken, een adapter, een handige standaard, een borstel en smeerolie. De Wellshave is een multifunctionele trimmer. Vrijwel alle lengtes zijn mogelijk en het is een groot voordeel dat je deze trimmer voor elke plek van je lichaam kunt gebruiken. Is de trimmer leeg, dan heb je hem met een uurtje weer opgeladen.

Voordelen en nadelen:

 • Mooi design
 • Geschikt voor hoofd en lichaam
 • Ligt goed in de hand
 • Snel op te laden
 • Geen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Baardtrimmer?

Jij wilt een baardtrimmer waar je lang plezier van hebt. Wat zijn dan de belangrijkste punten om in de gaten te houden tijdens de aanschaf van je trimmer?

Lengte trimmen

Vrijwel alle trimmers zijn voorzien van verstelbare kammen. Bij de ene baardtrimmer kun je echter uit meer standen kiezen dan bij de andere.

Functies

Sommige baardtrimmers hebben een batterij indicator. Dit kan handig zijn als je zelf nogal snel vergeet om de batterij op te laden. Ook wordt op een duidelijke manier de resterende batterijduur getoond. Een andere handige functie is de ingebouwde zuiging in een aantal baardtrimmers. Daardoor ben je na het trimmen alle haartjes zo kwijt.

Hulpstukken

Er zijn maar weinig baardtrimmers die zonder hulpstuk worden geleverd. Toch kan dit voor sommige mannen een prima keus zijn. Anderzijds zie je op de markt trimmers met maar liefst 13 verschillende opzetstukken. Denk hierbij aan accessoires zoals stoppel guards, schoonmaakborstels, een opbergetui of een extra neushaartrimmer.

Met of zonder snoer

Het is ontzettend vervelend als je halverwege je trimsessie moet stoppen. Je had het niet voorzien, maar de batterij is leeg. In dat geval is het ideaal als je de trimmer meteen even kunt bijladen. Je hebt dan een model nodig met een snoer. Er zijn trimmers die je zowel met als zonder snoer kunt gebruiken. Niet alle trimmers kun je tijdens het bijladen gebruiken, maar deze modellen zijn er zeker wel.

Wel of niet waterbestendig

Sommige mannen trimmen het liefst onder de douche. Zeker bij een gevoelige huid kan dat erg prettig zijn. Nu is scheren vrijwel altijd wel mogelijk onder de douche, maar bij trimmen moet je echt even op het model letten. En wanneer je een vrij lange baard hebt, moet je sowieso niet onder de douche trimmen. Heb je echter een stoppelbaard, dan kun je deze zeker trimmen onder de douche. Heeft dat jouw voorkeur, neem dit aspect dan zeker mee bij je overwegingen.

Kwaliteit van de mesjes

De mesjes zijn cruciaal bij een trimmer. Veel mesjes zijn zelfslijpend en gaan dus levenslang mee. Verder zijn de meeste bladen gemaakt van roestvrij staal en titanium. Deze zijn duurzaam en goed afgewerkt.

Schoonmaken

Waarschijnlijk behoor jij niet tot de uitzonderingen en heb je aan het begin van de dag ook altijd haast. Als dit net het moment is dat je graag je baard trimt, dan wil je uiteraard dat dit apparaat gemakkelijk schoon te maken is. Trimmers die je zo afspoelt onder de kraan zijn wat dat betreft ideaal.

Accu en oplaadtijd

De oplaadtijd en de grootte van de accu verschillen behoorlijk tussen de diverse baardtrimmers. Soms is een trimmer al in een klein uurtje opgeladen, terwijl dit bij een ander model bijna twee uur in beslag neemt. De ene trimmer is ook veel sneller leeg dan de andere.

Garantie

Koop je een trimmer van amper een paar tientjes, dan zul je niet heel nauwkeurig op de garantie letten. Kies je echter voor een prijzige trimmer van uitmuntende kwaliteit, check dan altijd even hoe het staat met de garantie.

Koopadvies

Inmiddels ben je redelijk op de hoogte van de mogelijkheden op het gebied van baardtrimmers. Dit wil niet altijd zeggen dat je meteen de juiste trimmer te pakken hebt. Wij verzorgden voor jou een handige top 7. Kies je een van deze modellen, dan maak je absoluut een goede keus waar je geen spijt van zult krijgen.

Er zijn echter een aantal persoonlijke overwegingen die je zeker mee moet nemen. Hoe belangrijk is gemak voor jou? Als dat erg belangrijk is, ga dan zeker voor zelfslijpende messen. Je wordt vast niet blij als je regelmatig zelf de mesjes moet slijpen.

Ook is het handig wanneer de haartjes door een enorme zuigkracht gemakkelijk worden afgezogen door de trimmer. Dat scheelt je schoonmaakwerk. In dit kader is het ook fijn als je de trimmer na je trimbeurt snel even onder de lopende kraan kunt afspoelen.

Scheer en trim je het liefst onder de douche, neem dan zeker een waterbestendige trimmer.

Kijk ook goed naar de hulpstukken die worden meegeleverd en bedenk of deze voor jou wel of niet van belang zijn.

Veelgestelde vragen

Een baardtrimmer aanschaffen slaat zeker geen gat in je budget. De kosten van een goede baardtrimmer liggen ongeveer rond de 50 euro. Er zijn zeker modellen die nog onder deze prijs liggen, maar je kunt ook duurdere trimmers vinden. De prijs is voor een gedeelte natuurlijk ook afhankelijk van extra accessoires.

Philips, Braun en Remington zijn populaire merken op het gebied van baardtrimmers.

Met de meeste baardtrimmers kun je je baard ook uitstekend scheren. Trim dan tegen de richting van de haargroei in, zodat de haren zo goed mogelijk worden verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *