Een tondeuse is ideaal wanneer je jouw haargroei goed wilt kunnen bijhouden. Of het nu om je haar, baard of bakkebaarden gaat de meeste tondeuses kunnen dit werk uitstekend aan.

We zien dat er een behoorlijk aanbod is van tondeuses als ook verschillende merken met allemaal hun eigen specifieke mogelijkheden.

tondeuse

Kortom, veel keus en daarom is het ook belangrijk om een goed advies te krijgen voor de beste tondeuse die je voor jouw wensen wilt kopen.

In deze koopgids zullen we je hiermee helpen en dus zul je altijd met een gerust hart een goede tondeuse aanschaffen.

Wat is een Tondeuse

Een tondeuse is een apparaat dat wordt gebruikt om je haar te verwijderen. Dit zal in de praktijk vaak hoofdhaar, baardhaar of lichaamshaar zijn. In de praktijk zie je dat niet alle tondeuses alle haarsoorten kunnen verwijderen. Vaak hebben ze een specifiek doel waarvoor ze zijn gemaakt.

De tondeuse is uitgerust met zogenaamde opzetstukken die in verschillende formaten worden gebruikt om op verschillende snijlengtes het haar te verwijderen. Een tondeuse kan op batterijen, accu of via een netsnoer worden voorzien van stroom.

Overzicht Beste Tondeuses

In onderstaand overzicht kun je alvast bekijken welke tondeuses wij hebben geselecteerd en later in deze koopgids uitvoerig hebben beschreven.

Top 7 Tondeuses

1. Panasonic ER1611

Panasonic-ER1611 tondeuse

Gemillimeterd haar: 1 – 3 mm | Kaal: korter dan 1 mm | Kort haar: 3 – 15 mm | Langer haar: langer dan 15 m

Philips 5000

Gemillimeterd haar: 1 – 3 mm | Kaal: korter dan 1 mm | Kort haar: 3 – 15 mm | Langer haar: langer dan 15 mm

Wahl Super Taper Tondeuse

Gemillimeterd haar: 1 – 3 mm

Wahl Super Taper Cordless

Gemillimeterd haar: 1 – 3 mm | Kort haar: 3 – 15 mm

Philips 7000 serie

Gemillimeterd haar: 1 – 3 mm | Kaal: korter dan 1 mm | Kort haar: 3 – 15 mm | Langer haar: langer dan 15 mm

Philips HC945015 9000

Gemillimeterd haar: 1 – 3 mm | Kort haar: 3 – 15 mm | Langer haar: langer dan 15 mm | Kaal: korter dan 1 mm

BaBylissMEN Power Glide Tondeuse

Gemillimeterd haar: 1 – 3 mm | Kort haar: 3 – 15 mm | Langer haar: langer dan 15 mm

Welke soorten Tondeuses zijn er?

Wanneer we de tondeuse verder onder de loep nemen dan zien we dat er een verschil is tussen het professioneel gebruik en gebruik voor thuis. Natuurlijk kun je ook heel goed een professionele tondeuse thuis gebruiken maar niet andersom.

Denk eraan dat de handelingen die met een professioneel apparaat kunnen worden uitgevoerd ook door een ervaren kapper gebeuren. Deze kapper zal handiger zijn met minder functies en accessoires. Hierdoor zie je ook dat de uitvoeringen vaak wat somberder zijn en de aandacht vaak is gericht op het vermogen en kwaliteit van afwerking.

De tondeuse voor meer het thuisgebruik heeft vaak meer opzetstukken en is uitgevoerd met meer mogelijkheden om het de meer onervaren gebruiker gemakkelijker te maken. Dus wees voorbereid op deze tweedeling in de apparatuur.

Verschil tussen een Tondeuse en een Trimmer

Overigens zien we ook dat er verwarring bestaat over het verschil tussen een tondeuse en een trimmer. Een trimmer is echt een ander apparaat dan een tondeuse en dus ook belangrijk om dit verschil direct toe te lichten.

Met een baardtrimmer zul je vooral de contouren van haarlijnen, bakkebaarden e.d. bijwerken, het fijnere werk dus. Het apparaat is kleiner en de snijlengtes zijn korter dan bij een tondeuse. De tondeuse is meer voor het grotere werk en dus ook grotere oppervlakten met vaak langer haar.

Overigens is er ook nog een scheerapparaat dat het kortste haar glad zal scheren. Dit kan vaak ook nat of met schuim gebeuren wat niet met alle tondeuses kan.

Waar zul je de tondeuse vooral voor gebruiken?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Tondeuse?

Voordat we de getest tondeuses gaan bespreken is het ook belangrijk om een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van een goede tondeuse met je door te nemen. Wat is belangrijk om te weten voordat je een tondeuse gaat aanschaffen. Kortom, wat zijn nu jouw aandachtspunten waar je op moet letten? Hieronder bespreken we deze aandachtspunten stuk voor stuk.

Professioneel of thuisgebruik

Zoals we al eerder opmerkte zijn er zowel professionele als ook tondeuses voor thuisgebruik in ons overzicht. Wanneer je niet echt handig bent met een tondeuse kun je beter een gebruiksvriendelijke tondeuse voor thuisgebruik kiezen.

Draadloos of niet

Draadloos is natuurlijk erg gemakkelijk als de accu is opgeladen. Een draadloze tondeuse kun je natuurlijk overal gebruiken en zelfs op plekken waar geen stroom is. Een bedrade uitvoering is meestal wel iets krachtiger maar een stopcontact is altijd noodzakelijk en je bewegingsvrijheid is beperkt. In de praktijk zien we daarom ook vaak dat draadloze tondeuse wordt gekocht.

Baard of hoofdhaar

Wanneer je een baard wilt bijhouden is dat eenvoudig te doen met een tondeuse. Met de juiste opzetkam trim je jouw baard op de gewenste lengte. De baardlijnen kun je bovendien ook eenvoudig bijwerken. Voor het bijwerken van hoofdhaar is de tondeuse natuurlijk ook uitstekend te gebruiken. Je scheert niet alleen je hoofd eenvoudig kaal maar ook het onderhouden en opscheren van je haar kun je eigenlijk op elke lengte moeiteloos met een tondeuse uitvoeren.

Trimlengte

Wanneer je naar de verschillende trimlengtes van een tondeuse gaat kijken is het belangrijk om te bepalen wie er allemaal gebruik gaan maken van de tondeuse en op welke manier de tondeuse ingezet gaat worden.

Wanneer er meerdere personen wisselend kort en lang trimmen dan is het verstandig voor een groot bereik te gaan. Maar als je de tondeuse altijd op dezelfde manier en lengte gaat gebruiken is dit gewoon minder belangrijk.

Verstelbaar of opzetkam

Professionele tondeuses als die van Wahl zijn verstelbaar op de scheerbladen waardoor je een optimale scheerinstelling kunt bereiken. Dit gecombineerd met de verschillende opzetkammen heb je een sterke combinatie in de hand. De opzetkammen zelf zijn divers en bepalend op welke snijhoogte je het haar kunt bijwerken.

Kwaliteit (messen)

De kwaliteit van de messen zijn bepalend voor de levensduur maar ook voor de nauwkeurigheid bij het scheren. De betere messen zijn verchroomd waardoor ze scherper zijn en langer meegaan.

Gebruik onder de douche

Er zijn mensen die hun overtollig haar van benen, oksels, borst en zelfs rug verwijderen met een tondeuse onder de douche. Wanneer jij dit ook graag doet let dan op of je tondeuse ook waterbestendig is. Natuurlijk doe je dit alleen met een draadloze tondeuse.

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van een tondeuse is vaak bij de producten voor thuisgebruik aanwezig. Met erg veel ondersteuning en gemak bij het bereiken van het juiste resultaat is het belangrijk dat de tondeuse eenvoudig is te bedienen.

Instelbare snijhoogtes helpen hierbij maar ook een goede gebruikershandleiding en veel accessoires om het scheren zo goed mogelijk te ondersteunen.

Prijs en garantie

Natuurlijk is het belangrijk om een goede garantie te hebben op jouw apparaat en moet de tondeuse ook wel betaalbaar blijven. We zien dat er een aantal modellen zijn die behoorlijk geprijsd zijn maar neem wel de overweging dat je hier vaak veel comfort en langere levensduur bij kunt verwachten.

Top 7 Beste Tondeuses

Wanneer we je nu een beetje op weg hebben geholpen bij wat aandachtspunten van een tondeuse en je er nu wel lekker in zit komen we bij de individuele modellen die we voor je hebben geselecteerd. Alle modellen die we hier hebben bekeken zijn toppers met onderlinge verschillen in gebruik en mogelijkheden. We hebben dit bewust gedaan om jou een breed assortiment voor te leggen.

De alleskunner voor het scheren van haar en baard

1. Panasonic ER1611 Tondeuse

De Panasonic ER1611 is een ijzersterke tondeuse waarmee je niet alleen moeiteloos ieder kapsel kortwiekt. Ook de woeste baard breng je weer stijlvol in model, zonder enige moeite. Of je nu een doorgewinterde kapper bent, of je gezinsleden van een frisse coupe wilt voorzien, dit apparaat staat altijd aan je zijde.

Draadloos en met snoer

Het is enorm handig dat je deze Panasonic ER1611 draadloos gebruiken kunt. De accu is goed voor zo’n 50 minuten zorgeloos scheren. Accu leeg? Na een uur opladen kun je weer aan de slag. Gebruik je dit apparaat als professional of heb je nog wat kapsels te gaan, dan kun je ook het snoer in de Panasonic steken en met snoer verder scheren. De lengte van het snoer is maar liefst 2 meter waardoor niets je in de weg zal staan. De rubberen coating van deze Panasonic zorgt voor veel grip en ideale ligging in de hand.

Geschikt voor ieder haartype

Deze Panasonic is bijzonder veelzijdig. Zo gebruik je het apparaat op zowel nat als droog haar, en het kan ook ingezet worden voor het trimmen van de baard. Die kracht is te danken aan de unieke lineaire motor technologie. De koolstofvezel en titanium gecoate X-taper messen kunnen ieder haartype moeiteloos aan, of je nu fijn of dik haar hebt. Het apparaat heeft in totaal zes snijlengtes en wordt geleverd met 3 opzetkammen die je helpen een haarlengte geheel naar wens in te stellen. Het oplaadstation bevat een bewaarvak voor deze opzetkammen waardoor je ze altijd bij de hand hebt. Door de speciale combinatie tussen een titanium coating en staal kun je rekenen op een extra lange levensduur. De Panasonic ER1611 wordt geleverd met onderhoudsolie. Gebruik dit regelmatig om de levensduur aanzienlijk te verlengen.

Voordelen en nadelen:

 • Professionele tondeuse en alleskunner
 • Lange levensduur
 • Zowel voor nat als droog haar
 • Trimmen baard
 • Zes snijlengtes
 • Oplaadbaar
 • Niet mee onder de douch
 • Prijs

Comfortabel en gelijkmatig trimmen

2. Philips 5000 series HC5632/15 Tondeuse

Wil je snel en nauwkeurig je haren of die van anderen trimmen? Dan is deze Philips 5000 series HC5632/15 tondeuse heel geschikt. Dit model maakt gebruik van verschillende technologieën die het mogelijk maken om met veel gemak, comfort en snelheid je coupe weer kort en fris te krijgen. De vormgeving zorgt voor een comfortabele ligging in de hand. Het apparaat is bovendien enorm handig te reinigen: het apparaat is geheel waterbestendig en kan daardoor goed onder de kraan worden schoongespoeld.

De beste technologie zoals we van Philips gewend zijn

Philips is een heel innovatief merk en dat is nu ook weer te zien bij deze Philips 5000 series HC5632/15/. Zo zorgt de Trim-n-Flow Pro-technologie ervoor dat de getrimde haren niet in de kam vast komen te zitten. De haren glijden eenvoudig weg. Hierdoor kun je onverstoorbaar door blijven trimmen. De DualCut-technologie maakt het mogelijk ieder type haar te trimmen. Deze technologie bestaat uit een dubbelzijdig knipelement wat ervoor zorgt dat het haar twee keer zo snel getrimd kan worden.

Geen gedoe meer met opzetkammen

Ken je dat nog van andere tondeuses: voor iedere lengte het apparaat uitschakelen, nieuwe opzetkam erop en weer verder. Bij deze Philips 5000 series HC5632/15 is dat verleden tijd. Je stelt de lengte eenvoudig in met het lengtewiel. Maak een keuze uit maar liefst 28 vergrendelbare lengtestanden. De lengte kun je vanaf 3 mm tot 28 mm steeds stapsgewijs met 1 mm veranderen. Mag het nog iets korter of wil je direct je baard bijwerken, gebruik dan de stoppelkam. De Turbo-modus kun je inzetten wanneer het haar dikker is, zodat de motor sneller gaat. Zo kom je er alsnog moeiteloos doorheen. De batterij van het apparaat is zeer krachtig, waardoor je het tot 90 minuten draadloos kunt gebruiken. De messen zijn zelf slijpend en vragen geen onderhoud. Het enige dat je hoeft te doen, is het apparaat na ieder gebruik even onder de kraan afspoelen.

Voordelen en nadelen:

 • Snoerloos gebruik
 • Messen zijn dubbel geslepen
 • Veel comfort
 • 28 lengtestanden
 • Trimmen van elke haarsoort
 • 1 tot 1,5 mm trimmen

Scherp geprijsd

3. Wahl Super Taper Tondeuse

Tem je graag zelf je eigen haardos, of zet je zo nu en dan graag de puntjes nog even op de ‘i’? Dan kan je zonder twijfel wel een tondeuse gebruiken. En wil je dan je haar bijwerken als een pro, dan is de Super Taper wat je zoekt. Dit model is namelijk enorm populair onder professionele kappers, maar is tevens heel geschikt voor thuisgebruik.

Comfortabel in de hand

Een professionele kapper gebruikt de Wahl Super Taper de hele dag door. Je kan daaruit afleiden dat dit model bijzonder prettig in de hand ligt. Het lange snoer van 2.3 meter zorgt ervoor dat je overal bij kunt komen zonder de stekker steeds in een ander stopcontact te moeten steken. Het apparaat trilt amper en geeft weinig tot geen hitte af. Hierdoor kun je kapsel na kapsel in model scheren zonder last van je handen te krijgen.

Ideaal voor diverse kapsels

De Super Taper van Wahl is voorzien van een krachtige V5000 motor waardoor zelfs de meest dikke bos haar geschoren kan worden. Door gebruik te maken van de snijbladverstelhendel kun je met textuur knippen en het kapsel taps toe laten lopen, zonder dat het noodzakelijk is om de snijmessen te verwisselen. Dit scheelt veel tijd en extra handelingen. De Wahl Super Taper wordt geleverd met diverse opzetkammen waardoor je zelf de lengte van het kapsel kunt bepalen, maar ook de zijkanten kunt opscheren. De snijbladen zijn gemaakt van verchroomd en roestvrij materiaal. Mochten de bladen dan ook wat nat worden, dan zal dit niet voor roestvorming van de bladen zorgen.

Prijs en beschikbaarheid

Als je kijkt naar de levensduur en de mogelijkheden van de Wahl Super Taper, maar ook dat veel professionele kappers hier fan van zijn, dan is de prijs heel aantrekkelijk. Er is veel vraag naar de Super Taper, maar het apparaat is wel heel makkelijk te verkrijgen. Je zal dan ook nooit lang op je eigen Wahl Super Taper hoeven wachten.

Voordelen en nadelen:

 • Professionele tondeuse
 • Scherp geprijsd
 • Waterbestendig
 • Turbostand
 • Niet draadloos

Beste Prijs / KWaliteit

4. Wahl Super Taper Cordless Tondeuse

Wil je haar scheren als een pro? De Wahl Super Taper Cordless is een van de door professionele kappers meest gekozen tondeuses. Dit betekent echter niet dat je alleen als professional gebruik kunt maken van deze draadloze Super Taper. Sterker nog, als er een model is dat geschikt is voor zowel professionals als gebruik thuis, dan is dat de Wahl Super Taper Cordless wel.

Draadloos en met snoer

Wat enorm fijn aan deze draadloze Super Taper is, is dat de accu bijzonder lang meegaat. Zo kun je het apparaat tot wel 90 minuten draadloos gebruiken. Heb je tussendoor geen kans om het op te laden, en is de accu leeg, dan kun je ervoor kiezen om het snoer te gebruiken. Binnen twee uren is de Lithium Ion accu weer volledig opgeladen en klaar voor weer 90 minuten gebruiksgemak.

Ijzersterk en voor iedere haardos geschikt

De draadloze Wahl Super Taper ligt heerlijk in de hand. Weinig trilling en minimale afgifte van hitte zorgen ervoor dat je er uren achtereen gebruik van kunt maken. Het apparaat heeft een slank ontwerp en ligt daardoor heerlijk in de hand. Je kunt het snijmes heel handig verstellen. Ook worden er verschillende opzetkammen bijgeleverd, namelijk de de 3mm, 6mm, 10mm en 13mm. Hierdoor kun je de meest veelzijdige kapsels creëren, inclusief het opscheren van het haar.

Het juiste onderhoud

De Wahl Super Taper Cordless gaat ontzettend lang mee. Hierbij is het wel van belang om goed voor het apparaat te zorgen. Zonder onderhoud zal het apparaat uiteindelijk zijn kracht verliezen. Er wordt door de fabrikant van de Wahl super Taper Cordless aangeraden na ieder gebruik een klein druppeltje olie tussen de snijbladen te doen. Op die manier blijven de scheerbladen soepel werken en houd jij je klanten thuis of op de zaak tevreden.

Voordelen en nadelen:

 • Draadloze Professionele Tondeuse
 • Krachtig en multifunctioneel
 • Goede kwaliteit
 • Scherp geprijsd
 • Snijdt goed
 • Geen

Veelzijdige alleskunner

5. Philips 7000 serie MG7720/15 tondeuse

De Philips 7000 serie MG7720/15 is een apparaat dat alles kan. Eigenlijk doe je met enkel de naam tondeuse de werking van het apparaat tekort. Dit model is meer een multigroomer waar je je kapsel, baard en overig lichaamshaar netjes verzorgd en kort mee houdt. Deze multigroomer maakt deel uit van de Philips 7000 Serie. De Philips 7000 Serie is destijds speciaal voor de gevoelige huid ontworpen. Hierdoor kun je je haren scheren zonder een vervelende huidreactie zoals bultjes en jeuk.

Een draadloze krachtpatser

Waar sommige apparaten het nog niet eens een uur volhouden op een volle accu, dan dit model uit de Philips 7000 serie tot wel 2 uren werken voordat de accu leeg is. De accu is na een uur alweer geheel opgeladen, maar na 5 minuten laden kun je alweer een keer volledig trimmen. Dit model is overigens ook onder de douche te gebruiken.

Extreem nauwkeurig

Deze metalen precisietrimmer helpt je niet alleen om je kapsel netjes bij te werken. Ook je baard kun je op de millimeter nauwkeurig bijwerken. Neus- en oorharen zijn pijnloos te verwijderen. Het apparaat wordt geleverd met verschillende opzetkammen die ieder keer je baard, lichaamshaar en kapsel zorgvuldig helpen bijwerken: namelijk een 2 stoppelbaardkammen, 1 instelbare baardkam, 3 haarkammen en 2 kammen voor lichaamsbeharing. De huidbeschermer helpt je om pijnloos en zorgvuldig de meest gevoelige delen van je lichaam te trimmen, zoals oksels en de schaamstreek.

Hoog comfort

Het is enorm belangrijk dat een apparaat als deze lekker in de hand ligt. Het voorkomt kramp in je handen zodat je probleemloos haren kunt trimmen. De rubberen handgreep is vooral ook voor gebruik onder de douche geschikt. Hierdoor zal het apparaat niet snel uit de handen glijden.

Voordelen en nadelen:

 • Multifunctioneel
 • 14 hulpstukken
 • 2 uur draadloos te gebruiken
 • Ook onder de douche te gebruiken
 • Je kunt niet volledig glad scheren

Top

6. De Philips HC9450/15 9000

Zoek je een tondeuse om zelf je haren te scheren, of misschien wel voor gebruik in je kapsalon? Dan zoek je een apparaat waar je zo min mogelijk handelingen mee hoeft te doen. De Philips HC9450/15 9000 is de echte alleskunner die het scheren van haar makkelijker dan ooit maakt.

Dik of dun haar, dit model kan het allemaal

De Philips HC9450/15 9000 is een heel slim apparaat. Het herkent namelijk de dikte van het haar. Dit model is voorzien van een Turbo-functie. Deze functie zorgt ervoor dat de snelheid omhoog gaat wanneer het dik haar opmerkt. Het maakt dan ook niet uit welke haardos je temmen wil, deze Philips kan het allemaal.

Slimme functies

De Philips HC9450/15 9000 heeft verschillende slimme functies waar je bij gebruik zeker blij van wordt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een enorm uitgebreide hoeveelheid lengtestanden, maar liefst 400! Kies voor lengtes variërend van 0,5 mm tot 42 mm. En dat is nog niet eens het mooiste. Je hoeft namelijk niet 400 opzetkammen te bewaren, je kunt gewoon door te swipen op het digitale scherm een lengte kiezen. Heb je een aantal favoriete lengtes? Je kunt er maximaal drie onder je favorieten opslaan. Zo kun je de volgende keer nog sneller de beste lengte kiezen. Deze draadloze krachtpatser kun je 2 uren achterelkaar gebruiken zonder opladen. Binnen een uur is de accu weer volledig opgeladen.

Superscherpe messen voor iedere haarstijl

Bij het scheren van haar staat of valt alles met scherpe messen. De mesjes van de Philips HC9450/15 9000 zijn gemaakt van ijzersterk titanium. En dat is nog niet alles! Je hoeft ze niet meer zelf te slijpen. De mesjes slijpen gewoon zichzelf waardoor je iedere keer weer met de grootste nauwkeurigheid stijlvolle kapsels creëert.

Voordelen en nadelen:

 • Altijd glad resultaat door zelfslijpende messen
 • Draadloos
 • Goede prijs
 • Geen opbergetui

Uitblinker in prijs en kwaliteit

7. De BaBylissMEN Power Glide E974E

De tondeuse BaBylissMEN Power Glide E974E doet meer dan je van een apparaat voor gebruik in huis, tuin en keuken mag verwachten, en dat voor een wel heel schappelijke prijs. Aan dit apparaat zal je je dan ook zeker geen buil vallen. Dit merk staat bekend om haar prima kwaliteit en vrij lage pijzen.

Grip en comfortabel in de handen

Deze tondeuse is een zwaargewicht onder de tondeuses voor thuisgebruik, maar een lichtgewicht om mee te werken. Zowel het ontwerp als de technologie zorgen ervoor dat de BaBylissMEN Power Glide E974E een lust is om mee te werken. Het model licht heerlijk in de hand en is zeer handzaam. Door het 360° wiel kun je bijzonder eenvoudig een lengte voor het haar instellen, zonder opzetstukjes en lastige kammetjes. De knik in de tondeuse maakt dat je makkelijk met het hoofd mee beweegt, zonder dat je je pols in allerlei ongemakkelijke bochten wringt.

Diverse kapsels en hoog gebruiksgemak

De BaBylissMEN Power Glide E974E is dan wel niet op nat haar te gebruiken, maar verder kun je er goed mee uit de voeten. De messen zijn perfect scherp waardoor je met grote precisie je kapsel scheert en kort bijwerkt. De messen hebben veel grip op het haar wat de tijd die je nodig hebt om het haar te scheren aanzienlijk verkort. Het apparaat is zowel met als zonder snoer te gebruiken, ideaal wanneer de accu leeg is voor je klaar bent. Toch kom je met een volle accu al heel ver, tot maar liefst 60 minuten gebruik. Het ruime snijvlak en de krachtige motor zijn sterk genoeg om zelfs het dikste haar weer in model te kunnen scheren. Zorg wel voor regelmatig onderhoud met behulp van de meegeleverde onderhoudsolie.

Voordelen en nadelen:

 • Gede grip
 • Scherpe messen
 • Niet voor nat scheren

Koopadvies Tondeuse

Tot slot komen we dus bij het koopadvies voor de beste tondeuse voor jou. Natuurlijk is dit persoonlijk en afhankelijk van je budget. Heb je wat meer te besteden en wil je op zowel kort als lang haar kunnen werken dan is een professionele Tondeuse als de Panasonic of de Wahl de beste keuze.

Kies je vanuit een iets beperkter budget dan zijn de overige modellen eigenlijk voornamelijk qua nat scheren en opzetstukken en gebruiksvriendelijkheid verschillend. Een slechte keuze zul je echt niet maken hoor want alle hier genoemde modellen zijn echte toppers.

Veelgestelde vragen

Nee, je kunt niet met iedere draadloze tondeuse onder de douche staan. Controleer dit altijd even in de gebruiksaanwijzing of in de specificaties voordat je een tondeuse aanschaft.

De tondeuse moet je eigenlijk na gebruik altijd even goed schoonmaken voor de hygiëne. Je kunt dit het beste doen door af en toe de trimkop onder kokend water te houden en deze daarna wel direct goed droog te maken. Zorg ervoor dat de messen zo nu en dan een druppeltje olie krijgen om deze scherp te houden. Wanneer je mesje is versleten dan merk je dit natuurlijk vanzelf en wissel deze dan ook op tijd voor een nieuwe.

Je hebt al rond de 50 – 70 Euro een uitstekende Tondeuse voor thuisgebruik. Een professionele Tondeuse zal hier net boven komen qua prijs maar heeft vaak wel een langere levensduur. Bekijk wel of er voldoende hulpstukken bij de tondeuse worden meegeleverd en niet dat je deze apart moet bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *