Het beste scheerapparaat is niet zomaar een investering. Je zoekt een scheerapparaat dat comfortabel scheert, een glad scheerresultaat geeft en makkelijk in onderhoud is. 

Je weet misschien al wat je ongeveer wil hebben, maar het aanbod aan scheerapparaten is enorm. We helpen je graag op weg en daarom vind je hier de 10 beste scheerapparaten met extra koopadvies!

beste scheerapparaat

Specificaties van de beste scheerapparaten?

Simpel gesteld wil je een scheerapparaat dat fijn werkt, maar wat maakt het beste scheerapparaat zo goed? Dat is een optelsom van alle specificaties. Door te weten wat al die onderdelen en eigenschappen doen en betekenen, maak je makkelijker de beste keuze.

Roterende kop of scheerblad?

De kop is het onderdeel waar de mesjes in zitten, die het haar scheren. Er zijn twee soorten koppen: het scheerblad en de roterende kop.

Scheerbladen hebben een rechthoekige vorm met langwerpige mesjes en lijken op ‘gewone’ scheermesjes. Net als de niet-elektrische variant scheer je met een scheerblad twee kanten op: omhoog en omlaag. Als je de overstap van handmatig naar elektrisch scheren maakt, hoef je met een scheerblad jouw scheertechniek nauwelijks aan te passen.

De roterende kop werkt weer anders. De naam zegt het al: de mesjes gaan niet op-en-neer, maar werken roterend. Door de draaiende beweging werken deze scheerapparaten in veel meer richtingen. Je hebt zo meer bewegingsvrijheid en hoeft het apparaat veel minder te draaien tijdens het scheren.

Scheerstanden en scheerrichtingen

De intensiteit waarmee je scheert, kies je met de scheerstand. Sommige elektrische scheerapparaten hebben maar één stand: dat is een gemiddelde instelling die met een middelmatige intensiteit scheert. 

Heb je een gevoelige huid of juist stug baardhaar, dan is het wel zo comfortabel als je de intensiteit daarop aanpast. Daarvoor zijn bepaalde scheerapparaten uitgerust met een milde, zachtere scheerstand en een power functie.

Droog, met schuim of nat scheren

droog of nat scheren met een scheerapparaat

De een scheert het liefst onder de douche, terwijl een ander graag met scheerschuim of scheergel de tijd neemt. Helemaal droog scheren kan ook, maar voor alle manieren is de voorwaarde dat je het juiste elektrische scheerapparaat hebt. Elk scheerapparaat is namelijk geschikt voor een andere scheerwijze.

Mannen met een gevoelige huid

Droog scheren kan bijna overal en is makkelijk om even snel de stoppels bij te werken, maar kan vervelend aanvoelen als je een droge of gevoelige huid hebt. Met schuim scheer je een al stuk soepeler. Heb je gevoelige huid, maar pak je liever niet elke keer scheerschuim erbij? Dan is onder de douche nat scheren een fijne optie.

In de specificaties van een scheerapparaat zie je al snel met welke soort je te maken hebt en welke scheerwijzes daarbij passen. Je bent gelukkig niet altijd beperkt, want er zijn ook scheerapparaten die voor meerdere of zelfs alle scheerwijzes geschikt zijn!

Afspoelbare kop of volledig afspoelbaar

Om het apparaat makkelijk te reinigen hebben veel scheerapparaten een afspoelbare kop. Als dat zo is, betekent het helaas niet automatisch dat het hele apparaat volledig waterdicht is. 

Een volledig waterdicht scheerapparaat kun je onder de kraan afspoelen, zonder gevaar dat het apparaat eraan bezwijkt. Is de kop alleen afspoelbaar? Wees dan voorzichtig en let op dat het water alleen de kop raakt. Als er toch water aan de binnenkant van het elektrische scheerapparaat komt, bestaat de kans dat je vroegtijdig afscheid van je scheerbuddy moet nemen.

Als je liever helemaal geen risico met water neemt of gewoon een andere voorkeur voor het onderhoud hebt, zijn er ook droge methodes om het scheerapparaat te reinigen. Je gebruikt dan een speciaal borsteltje, dat vaak als accessoire wordt meegeleverd bij scheerapparaten die niet tegen water kunnen.

Display en indicatoren

Apparaten worden met de tijd steeds slimmer gemaakt, en scheerapparaten zijn daarbij niet vergeten! Je ziet tegenwoordig steeds vaker scheerapparaten met een display en allerlei slimme knopjes en meldingen. 

Op het display lees je praktische informatie af. Zo zie je hoeveel minuten je nog kunt scheren voor de batterij leeg is, wat de oplaadstatus is en of het apparaat aan een onderhoudsbeurt toe is. 

De brandende lampjes of icoontjes op het display waarmee het scheerapparaat iets aangeeft zijn de indicatoren. Als het tijd wordt om op te laden, laat de batterij indicator je dat weten. Wanneer de hygiëne afneemt en het tijd is om het scheerapparaat te reinigen, merk je dat aan de schoonmaakindicator. 

Al die functies zijn ontzettend handig, maar technologie heeft een prijskaartje. Houd er rekening mee dat luxe uitvoeringen met veel extra snufjes vaak meer geld kosten. Hoeveel het beste scheerapparaat kost is niet gebaseerd op het aantal smart functies, maar samen met andere eigenschappen hebben ze wel invloed op de prijs.

De accuduur van het scheerapparaat

Er niets vervelender dan een apparaat dat opeens leeg is. De batterij indicator waarschuwt je gelukkig op tijd, maar het is wel zo fijn als de accu lang genoeg meegaat. 

De meeste scheerapparaten gaan minstens 30 minuten mee als de batterij helemaal opgeladen is. Er zijn scheerapparaten die 20 minuten meegaan, maar die zijn zeldzaam. De meest kwalitatieve modellen gaan tot wel een uur mee! Dat zijn redelijk wat scheerbeurten.

Stroomvoorziening

Veel scheerapparaten hebben een oplaadbare accu als stroomvoorziening. Je scheert zonder kabel en hebt lekker veel bewegingsvrijheid. Sommige accu’s werken op zowel netstroom als de accu: je kunt dan kiezen tussen draadloos scheren en scheren tijdens het opladen.

Als een scheerapparaat alleen op netstroom werkt heb je minder bewegingsvrijheid, omdat je altijd rekening moet houden met kabel. Waar je ook scheert, moet dan een stopcontact in de buurt zitten.

Trim opzetstukken

Bij elk beste elektrische scheerapparaat worden accessoires meegeleverd. Je krijgt items zoals een oplader, accessoires om mee te reinigen en bij sommige scheerapparaten extra opzetstukken.

Een trimopzetstuk klik je vast op de kop van het scheerapparaat zodat je ermee kunt trimmen. Ze komen in verschillende formaten: met een precisietrimmer werk je bakkebaarden en nekharen gedetailleerd bij en een groter trimopzetstuk gebruik je om grotere huidoppervlakken te trimmen. Wanneer je een strakke stoppelbaard wil dragen, bijvoorbeeld. Wanneer je het onderhoud van een middelgrote of grote baard wilt bijhouden is een baardtrimmer ideaal.

Top 10 beste scheerapparaten

Nu je weet wat alle eigenschappen van het beste scheerapparaat inhouden, kijken we naar de modellen. In het overzicht van de beste scheerapparaten van 2023 staat de ideale keuze voor jou er waarschijnlijk wel tussen!

ScheerapparaatBaardgroeiAccuduurPrijs
1. Braun Series 6 60-B1000s Licht, middel, zwaar45min
2. Philips Shaver 9000 series S9711/31 Zwaar, middel , licht50min
3. Braun Series 5 50-W1200s Licht45min
4. Philips Aqua Touch S5420/06 Licht45min
5. Braun Series 7 70-B1200s Middel45min
6. Philips Shaver Series 5000 S5584/50 Licht60min
7. Philips Shaver 1000 S1332/41 Licht, middel45min
8. Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12 Licht, middel, zwaar60min
9. Braun Series 3 3020s ProSkin Licht, middel45min
10. Philips Shaver Series 3000 S3231/52 Licht, middel60min

1. Braun Series 6 60-B1000s: Goede prijs/kwaliteit

Braun Series 6 60-B1000s scheerapparaat

We trappen af met een top scheerapparaat voor een prijs die in de middenklasse ligt. De scheerbladen en het strakke design met een blauw kleurtje vallen als eerste op. De Braun Series 6 60-B1000s ligt stevig in de hand, maar is niet onhandig zwaar. Sterker nog, de handgreep heeft een ergonomisch ontwerp waardoor het apparaat comfortabel aanvoelt.

Handige LED-display

Op het LED-display zie je meteen waar je aan toe bent. Je leest de oplaadstatus, batterijstatus en hygiënestatus meteen af op het schermpje. 

Goede batterij

Voordat het scheren begint, laad je de batterij op. Vervolgens gaat de batterij 50 minuten mee: dat is genoeg om je baard tot wel 3 weken bij te houden. Heb je een keertje haast en is toevallig de batterij net leeg? Geen probleem! Gebruik dan de snellaadfunctie en na 5 minuten heb je voldoende batterij voor een hele scheerbeurt.

Scheerkop met SensoFlex

Omdat de scheerkop klassieke scheerbladen heeft, heb je minder scheerrichtingen dan een roterende kop je biedt, maar dat mag de pret niet drukken. Het begint bij de mesjes: dit zijn SensoFoil mesjes die speciaal ontworpen zijn om glad en comfortabel mee te scheren.

In de kop zit een SensoFlex mechanisme, wat de druk bij het scheren reguleert. Druk je per ongeluk te hard, dan compenseert de SensoFlex kop dat door de druk te verminderen. Een fijne eigenschap voor elke man, maar al helemaal voor de gevoelige huid!

Ook onder de douche scheren

Wat je favoriete scheermethode ook is, maakt bij dit scheerapparaat niet uit: dit model is namelijk 100% waterbestendig. Je kunt dus onder droog, met scheerschuim of onder de douche scheren. Dus zowel droog als nat scheren is voor veel mannen ideaal. Bij het schoonmaken komt de waterbestendige functie ook van pas. Onder de kraan afspoelen is helemaal geen probleem.

Veel accessoires bij je scheerapparaat

Bij dit scheerapparaat van Braun krijg je een etui en baardtrimmeropzetstuk meegeleverd. Dit is geen precisietrimmer, maar een regulier opzetstuk om je baardhaar mee bij te werken. In het etui berg je ten slotte het scheerapparaat netjes op of neem je het mee op reis.

De Braun Series 6 60-B1000s heeft al met al veel fijne eigenschappen! We vatten de voor- en nadelen nog even samen.

Voordelen

 • De middenklasse prijs is prima te doen
 • Het ergonomische ontwerp, SensoFoil mesjes en SensoFlex kop bieden extra comfort bij het scheren
 • Dankzij de waterbestendige eigenschap scheer je onder de douche en spoel je het apparaat makkelijk af onder de kraan
 • Heb je haast, maar een lege batterij? De snellaadfunctie helpt je uit de brand

Nadelen

 • Je hebt maar 2 scheerrichtingen
 • Er wordt geen precisietrimmer opzetstuk meegeleverd

2. Philips Shaver 9000 series S9711/31: Indrukwekkend

Philips Shaver 9000 series S9711/31

De prijs van deze Philips Shaver is niet de laagste, maar je krijgt er een indrukwekkend scheerapparaat voor terug! 

In het ontwerp komen schoonheid en functie samen. De Philips series 9000 is zwart met zilver en het display sluit naadloos aan op het design. Je leest op het scherm direct af wat de batterijstand en oplaadstatus is. Je zit niet vaak met een lege batterij, want een volle batterij is goed voor 50 minuten scheren.

Roterend scheerapparaat

Een multifunctioneel scheerapparaat is fijn, maar de Philips series 9000 biedt pas écht veel opties. Je scheert met de roterende kop bijvoorbeeld in wel 8 scheerrichtingen en scheert hoe je maar wilt. Of dat nou droog, nat, aan de wastafel of onder de douche is: alles kan met dit 100% waterdichte model!

Docking station

Je kunt de Philips series 9000 na gebruik dus onder de kraan of douche afspoelen, maar in principe is dat niet nodig. Je krijgt bij deze Philips Shaver namelijk een docking station die functioneert als oplaadstation én reinigingsstation. Voor het reinigen gebruik je de meegeleverde cartridge. Zodra je het elektrische scheerapparaat in het docking station steekt om op te laden, zit er automatisch een schoonmaakbeurt bij. 

Snel opladen van je scheerapparaat

Ben je eens vergeten om de Philips series 9000 op te laden? Dat kan de beste overkomen en is geen probleem. Met de snellaadfunctie kun je na 5 minuten weer aan de slag. Het multifunctionele docking station is een geweldig stukje technologie, maar houd rekening met 1 nadeel: tijdens het opladen kun je niet scheren

De opties die dit scheerapparaat biedt zijn nog niet op! Tijdens het scheren pas je de scheerinstellingen eenvoudig aan op jouw behoeftes. Dit zijn de Personal Comfort-instellingen, waarbij je kunt kiezen uit sensitive, normal en fast.

De namen zeggen het eigenlijk al: sensitive is voor de gevoelige huid, normal voor een gewone huid en fast kies je wanneer je haast hebt (en geen gevoelige huid hebt).

Wissel je graag het model van je baard af? Dan is het meegeleverde SmartClick Baardstyler opzetstuk wat voor jou. Je klikt dit opzetstuk op de kop en hebt vervolgens keuze uit 5 lengtes. 

Een lang verhaal kort: bijna elke wens of behoefte voor je baard is te vervullen met de Philips Shaver 9000 series S9711/31! We zetten nog even de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen

 • Heeft wel 8 scheerrichtingen
 • Met de Personal Comfort-instellingen kies je de perfecte scheerbeurt
 • Volledig waterdicht en dus overal te gebruiken
 • Geleverd met een reinigingsstation
 • Het docking station reinigt het scheerapparaat tijdens het opladen

Nadelen

 • Tijdens het opladen kun je niet scheren
 • Voor het reinigingsprogramma kun je alleen de cartridges gebruiken die bij dit apparaat horen

3. Braun Series 5 50-W1200s: Scherp geprijsd

Braun Series 5 50-W1200s Elektrisch Scheerapparaat

Net iets minder dan €100 is geen slechte prijs voor een goed scheerapparaat, toch? Al helemaal als je er ook nog eens mee kunt trimmen! Zowel de prijs als het ontwerp van de Braun Series 5 50-W1200s maken een goede eerste indruk.

Op het display zie je meteen de batterijstand van zaken en andere indicatoren, zoals de oplaadstatus en de schoonmaakindicator. Net als bij duurdere modellen het geval is, gaat een volle batterij ongeveer 50 minuten mee. Dat is geen slechte prestatie!

Flexibele scheerkop

De kop van de Braun Series 5 mag dan wel een scheerblad met 2 scheerrichtingen hebben, maar dat doet niets af aan het scheercomfort. De 3 mesjes in het scheerblad zijn flexibel en volgen de vormen van het gezicht. Dat scheert niet alleen comfortabel, maar ook extra effectief: de mesjes pakken haartjes die plat liggen zo ook beter mee.

Type scheerbeurt

Het comfort van dit elektrische scheerapparaat bespaart een gevoelige huid tegen scheerirritaties, maar een turbostand ontbreekt. Dat is geen probleem, tenzij je zware baardgroei hebt. Je hebt dan alleen wat extra power nodig. Om die reden is dit scheerapparaat het meest geschikt voor lichte tot gemiddelde baardgroei.

Om de scheerbeurt perfect af te ronden gebruik je het meegeleverde precisietrimmer opzetstuk. Je plaatst het onderdeel op de kop en werkt stoppelbaarden, nekharen en andere randjes tot in detail perfect bij.

Wat nog meer handig is tijdens het scheren: dit apparaat is 100% waterdicht. Je kunt zowel onder de douche als ouderwets aan de wastafel scheren, met of zonder scheerschuim of gel. Na het scheren hoef je niet voorzichtig te zijn en spoel je het scheerapparaat onbezorgd onder de kraan af.

Zelfreinigend scheerapparaat

Je hoeft daarvoor niet eens de scheerkop te verwijderen: in de kop zit namelijk het EasyClean-systeem verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het water de afgeschoren haartjes en stoppels tussen de snijelementen duwt en ze zo wegspoelen. 

Om het overzichtelijk te houden zetten we de voor- en nadelen nog even op een rij.

Voordelen

 • Dit elektrische scheerapparaat is vriendelijk geprijsd
 • 100% waterdicht
 • Komt met een precisietrimmer opzetstuk
 • Schoonmaken doe je makkelijk onder de kraan, zonder de kop te verwijderen

Nadelen

 • Heeft geen turbostand en is daardoor minder geschikt voor zware baardgroei

Bekijk ook gerust eens de beste elektrische tandenborstel van dit moment.

4. Philips AquaTouch S5420/06: Vriendelijke prijs

Philips AquaTouch S5420/06

Dit keer nog een scheerapparaat met een prijskaartje onder de €100, maar dit model heeft een roterende kop. De flexibele scheerhoofden draaien 5 richtingen op om het scheerklusje zo fijn en snel mogelijk te klaren.

Wanneer er iets moet gebeuren, gaat er op het display een lampje in de vorm van een icoontje branden. De standaard batterij-, oplaad- en reinigingsindicator zijn aanwezig, maar dit scheerapparaat heeft er nog een paar extra. Ook voor reisvergrendeling en het vervangen van de scheerhoofden zijn er indicatoren!

Effectief scheren

De scheerhoofden zijn flexibel en volgens het MultiPrecision-systeem gemaakt. Dat betekent dat ze een lichte bolling hebben en soepeler over de huid glijden. Daar komt ook nog eens bij dat de mesjes een Lift & Cut-systeem hebben, om zo efficiënt mogelijk te scheren.

Misschien zeggen die termen en systemen je niet zoveel: het komt erop neer dat over alle onderdelen goed is nagedacht om het scheren zo comfortabel mogelijk te maken.

Lekker lang scheren

Volledig opgeladen gaat de batterij 45 minuten mee. Dat is 5 minuten korter dan de scheerapparaten die we tot nu toe zagen, maar het scheelt niet veel. Je hebt alsnog genoeg batterij om een paar weken aan scheerbeurten mee vooruit te kunnen.

Zowel droog als nat scheren

De naam AquaTouch doet je waarschijnlijk al vermoeden dat dit apparaat is ontworpen om nat mee te scheren, maar droog en comfortabel scheren is net zo goed een optie. Zoals bij elk volledig waterdicht scheerapparaat het geval is, kun je de Philips AquaTouch S5420/06 ook onder de douche gebruiken en onder de kraan afspoelen.

Handige precisietrimmer

Om je snor, bakkebaarden, nekharen en andere details bij te werken gebruik je de meegeleverde SmartClick precisietrimmer. Een gewoon trimopzetstuk is niet aanwezig, dus je trimt met dit opzetstuk alleen kleinere gebieden.

We vatten alles nog even kort samen met de voor- en nadelen van dit scheerapparaat.

Voordelen

 • Dit scheerapparaat is vriendelijk geprijsd
 • De roterende kop scheert 5 richtingen uit
 • Het Multiprecision en Lift & Cut systeem maken scheren extra comfortabel
 • Dit waterdichte scheerapparaat gebruik je overal
 • Nat droog scheren

Nadelen

– Heeft alleen een precisietrimmer en geen regulier trimopzetstuk


5. Braun Series 7 70-B1200s: Volledig automatisch

Braun Series 7 70-B1200s Scheerapparaat met Precisietrimmer

Dit elektrische scheerapparaat van Braun is niet zomaar een scheerapparaat met scheerbladen, maar eentje waar je een stuk flexibeler mee scheert. Scheerbladen kunnen meestal maar twee richtingen op scheren en de Braun Series 7 70-B1200s is dankzij de 360 graden Flex kop een uitzondering.

Onder de scheerkop zit een 360 graden koppelstuk dat de scheerbladen in elke scheerrichting beweegt. Je hoeft het apparaat niet te draaien tijdens het scheren en de scheermesjes lopen soepel langs de vormen van het gezicht. Het beste van twee scheersystemen zit in dit apparaat!

Automatische scheerstanden

De prijs is er ook naar: dit is niet het goedkoopste scheerapparaat. Gelukkig krijg je er een hoop voor terug. Je scheert met dit model uit de Braun Series erg flexibel, en ook het comfort is aan gedacht! In plaats van verschillende scheerstanden te bieden, analyseert dit apparaat de dichtheid van je baard en past de stand daar automatisch op aan.

50 min scheertijd

Bij een duurder scheerapparaat heb je bepaalde verwachtingen, zoals een batterij die niet te snel leeg raakt. Na het laden heb je genoeg power om 50 minuten te scheren. Scheren kan overal en op elke manier: zowel droog als nat, met scheerschuim of onder de douche is.

Precisietrimmer voor je baard

Voor de perfecte afwerking van je baard, snor, bakkebaarden en andere details gebruik je de precisietrimmer. Die beweegt net als de gewone scheerkop 360 graden mee! Je baard afwerken wordt zo een stuk makkelijker.

Is het tijd om op te laden? De batterijstatus, oplaadstatus en hygiënestatus zie je op het display. Schoonmaken is een eitje, want je houdt dit apparaat gewoon eventjes onder de kraan.

We bekijken nog even kort de voor- en nadelen van dit scheerapparaat.

Voordelen

 • De scheerbladen bewegen in 360 graden mee: elke scheerrichting is mogelijk
 • Dit apparaat analyseert je baardgroei en past de scheerstand automatisch aan
 • De batterij gaat lang mee
 • Dankzij de waterdichte functie gebruik je dit scheerapparaat overal en maak je het makkelijk schoon

Nadelen

 • Dit is niet het goedkoopste scheerapparaat

6. Philips Shaver Series 5000 S5584/50: Zelfslijpende messen

Het ontwerp van de Philips Shaver Series 5000 S5584/50 is niet erg opvallend, maar de eigenschappen van dit scheerapparaat zijn dat wel! 

Op het display zie je de batterijstand, oplaadstatus en hygiënestatus. De meeste scheerapparaten zijn wel met zo een display uitgerust. Net als veel andere scheerapparaten is de Philips series 5000 100% waterdicht. Het wordt pas speciaal wanneer we kijken naar de scheerfuncties en systemen in dit model.

Zelfslijpende mesjes

De roterende scheerkoppen draaien bijvoorbeeld in 360 graden. Je bent niet beperkt tot een aantal scheerrichtingen en de kop beweegt altijd mee. In de scheerkop zitten niet zomaar mesjes, maar SteelPrecision-mesjes. Ze zijn zelfslijpend, wat merkbaar scheelt in het onderhoud.

Daar houdt het flexibele scheercomfort nog niet op. In de scheerringen zitten Hair-Guide-kanalen, die de haartjes in de juiste positie begeleiden en ze extra glad afscheren. 

Multifunctioneel scheren

Heb je lichte, middelmatige of juist sterke baardgroei? Het kan zelfs per gebied op de huid verschillen hoe sterk je baardgroei is. Je hoeft niet handmatig af te wisselen met scheerstanden, want de Power-adapt Sensor van de Philips series 5000 analyseert de haardichtheid en past het vermogen automatisch aan.

De laatste details werk je af met de precisietrimmer. Dit keer is het geen los opzetstuk, maar een geïntegreerd onderdeel aan de zijkant van het scheerapparaat dat je eenvoudig in- en uitklapt. 

Eenvoudige reinigen

Met zoveel functies vermoed je misschien dat de batterij er snel doorheen gaat, maar het tegendeel is waar: volledig opgeladen gaat dit elektrische scheerapparaat 60 minuten mee. Zelfs schoonmaken is een eitje: steek het apparaat in de schoonmaakpod en na een minuut is je Philips series 5000 weer helemaal schoon. 

Makkelijker kan het bijna niet! We vatten alles nog even samen in dit overzicht met voor- en nadelen.

Voordelen

 • De zelfslijpende mesjes en automatische schoonmaakpod minimaliseren het onderhoud
 • De Power-adapt Sensor past het vermogen aan op jouw baardgroei
 • De Hair-Guide-kanalen zorgen voor een extra glad resultaat en scheercomfort
 • Volledig opgeladen gaat dit scheerapparaat 60 minuten mee

Nadelen

 • Dit scheerapparaat heeft een gemiddelde prijs

7. Philips Shaver 1000 S1332/41: Budgetvriendelijk scheerapparaat

Philips Shaver 1000 S1332/41 Scheerapparaat

Een scheerapparaat hoeft niet altijd de hoofdprijs te kosten. Dat bewijst deze Philips Shaver 1000 S1332/41 maar weer! 

Om te beginnen hoef je niet op de accuduur in te leveren als je een goedkoper model kiest: op een volle batterij gaat dit apparaat namelijk 45 minuten mee. Ook is er een display waarop je afleest hoe het met de batterijstand gaat.

Heb je haast en is de batterij leeg? Met de snellaadfunctie is het apparaat na 5 minuten klaar voor een scheerbeurt. Is de tijdnood hoger en wil je niet 5 minuten wachten, dan kun je ook scheren tijdens het opladen

Alleen voor droog scheren

Houd er wel rekening mee dat dit apparaat alleen geschikt is voor droog scheren. De scheerkop onder de kraan afspoelen is geen probleem, terwijl scheren onder de douche niet kan. Hoe zit dat? Alleen de scheerkop is volledig waterdicht. De rest van het apparaat kun je beter niet blootstellen aan water.

Tijdens het scheren beweegt het apparaat in 4 richtingen mee. Om fijner te scheren en irritatie te voorkomen zijn de scheerhoofden uitgerust met een stukje 4D technologie. De PowerCut mesjes doen daar een schepje bovenop en helpen je naar een gladder scheerresultaat. 

Uitklapbare precisietrimmer

Voor middelmatige tot lichte baardgroei heeft dit elektrische scheerapparaat genoeg vermogen in huis, maar er is geen turbostand. Dat maakt dit apparaat niet zo geschikt voor zware baardgroei. Er is wél gedacht aan de finishing touch van je baardverzorging: met de uitklapbare precisietrimmer breng je jouw baard tot in de puntjes in model. 

Al met al geen slecht scheerapparaat, maar er zijn wel een paar punten om rekening mee te houden. Die staan hier nog eens voor je op een rij.

Voordelen

 • Dit scheerapparaat heeft een lage prijs
 • Een volle batterij gaat 45 minuten mee
 • Scheren kan draadloos én tijdens het opladen
 • De 4D technologie en PowerCut mesjes geven een comfortabele en glad resultaat
 • Maak je baardstyling af met de uitklapbare precisietrimmer

Nadelen

 • Met dit apparaat kun je alleen droog scheren
 • Voor zware baardgroei is er geen turbostand

8. Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12: Topper

Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12

Elektrische apparaten krijgen steeds meer smart functies. Scheerapparaten blijven niet achter, en dat is wel te merken aan de Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12. 

Net als de meeste moderne scheerapparaten is dit model uitgerust met een display, waar je met behulp van indicatoren alle statussen afleest. Verder zijn alle basiseigenschappen waarop je hoopt aanwezig: scheren kan nat en droog, de batterij gaat wel 60 minuten mee en afspoelen kan dankzij de waterbestendige eigenschap gewoon onder de kraan. 

Comfortable elektrisch scheerapparaat

De fabrikant heeft er alles aan gedaan om het scheren zo comfortabel mogelijk te maken. Dat blijkt wel uit de details! De extra brede scheerkop beweegt gestroomlijnd met de vormen van je gezicht mee en de SkinComfort ringen hebben een anti-wrijvingscoating, zodat het scheren extra soepel aanvoelt.

Ondertussen checkt de BeardAdapt sensor wel 15 keer per seconde de huiddikte en past automatisch de scheerstand aan. Dat maakt dit scheerapparaat geschikt voor alle haardiktes, ook als de dikte van je baardhaar per zone verschilt. 

Gepersonaliseerde scheerstanden

Je kunt de scheerstand zelfs nog verder personaliseren. Is je huid gevoelig en mag het wel een tandje lager, dan gebruik je de Sensitive comfortstand. Voor reguliere scheerbeurt kies je Normal en voor haastige spoed is er de Fast comfortstand!

Om je baard tot in de puntjes bij te werken gebruik je de SmartClick precisietrimmer, die wordt meegeleverd als los opzetstuk. Je klikt het onderdeel eenvoudig aan de kop en het scheerapparaat is nu een trimmer waar je gedetailleerd mee werkt.

We ronden de beoordeling af met de voor- en nadelen van dit scheerapparaat op een rijtje.

Voordelen

 • Scheren kan nat en droog
 • De anti-wrijvingscoating, BeardAdapt Sensor en comfortstanden maken scheren extra comfortabel
 • Dit scheerapparaat is geschikt voor zware, middelmatige en lichte baardgroei
 • Komt met een precisietrimmer opzetstuk

Nadelen

 • Scheren kan niet tijdens het laden
 • De prijs is aan de hoge kant

9. Braun Series 3 3020s ProSkin: Ideaal voor op reis

Braun Series 3 3020s ProSkin

Het volgende scheerapparaat komt uit de Braun Series en is een budgetvriendelijk model. De 3 3020s ProSkin heeft een bijzondere scheerkop die bestaat uit 3 losse elementen die de contouren van je gezicht volgen.

Dit scheerapparaat heeft geen display, maar de rest van de eigenschappen maakt dat meer dan goed. Zo is het apparaat waterbestendig, wat betekent dat je onder de douche kunt scheren en daarna het apparaat onder de kraan afspoelt.

Voor elke baardgroei

Of je baardgroei licht, middelmatig of zwaar is maakt voor dit scheerapparaat niet uit: het is namelijk geschikt voor alle soorten baardgroei. De mesjes zijn drukgevoelig, wat betekent dat ze reageren op de druk die je zet. Is die druk iets te hard, dan trekken de mesjes zich terug en raakt je huid niet geïrriteerd.

Voor het gladste scheerresultaat is dit apparaat uitgerust met een speciale MicroComb. Dit onderdeel pakt de haartjes in één beweging op en maakt het scheren niet alleen effectiever, maar ook sneller en zachter.

Uitstekende trimmer

Net zoals bij veel andere scheerapparaten het geval is, kun je met dit model ook details trimmen. Je gebruikt daarvoor de ingebouwde precisietrimmer. Die zit aan de achterkant van het scheerapparaat en klap je met een simpele beweging uit.

In 5 min batterij opgeladen

Raakt de batterij leeg? In geval van nood laad je het elektrische scheerapparaat 5 minuten op met de snellaadfunctie en ga je weer aan de slag. Als je de batterij rustig oplaadt tot die weer helemaal vol is, gaat het apparaat 45 minuten mee – zonder verlies van vermogen als de batterij bijna op is!

Ideaal voor op reis

Ten slotte heeft dit scheerapparaat een ander extraatje dat niet veel voorkomt. Het stekkertje is namelijk een Smart Plug en past zich aan op het voltage van het stopcontact. Als je regelmatig naar het buitenland reist is dat een mooi pluspunt.

We sommen de boel op met de belangrijkste voor- en nadelen van dit scheerapparaat.

Voordelen

 • De prijs is goed te doen
 • Geschikt voor alle baardgroei diktes
 • Is volledig waterbestendig en dus geschikt om nat te scheren
 • Heeft een handige precisietrimmer

Nadelen

 • Dit apparaat heeft geen display
 • Je kunt niet scheren tijdens het opladen

10. Philips Shaver Series 3000 S3231/52: Lange batterijduur

Philips Shaver Series 3000 S3231/52

Last, but not least kijken we naar een budgetvriendelijk scheerapparaat met roterende koppen: de Philips Shaver Series 3000 S3232/52.

Dit model is één van de goedkoopste scheerapparaten uit deze top 10, en heeft tegelijkertijd ook de langste batterijduur van 60 minuten! Er is geen display om de batterijstatus te checken, maar gelukkig zijn daar de batterij indicator lichtjes voor. Je leest de status op een logische manier af: hoe meer indicatorlampjes branden, des te voller de batterij.

Scheerapparaat in 5 min bedrijfsklaar

Als de lage batterijstand je een keer is ontgaan en de tijd dringt, is de snellaadfunctie de redder in nood. 5 minuten snelladen is voldoende om een complete scheerbeurt af te ronden.

Kwalitatieve afwerking

De handgreep is een ergonomisch model en heeft een laagje rubber. Het apparaat ligt fijn in de hand en je hebt zo meer grip. Dat is extra fijn wanneer je onder de douche scheert, wat gewoon kan met dit waterdichte model. Na het scheren open je het klepje met één druk op de knop en spoel je al het vuil direct weg onder de kraan.

Glad scheren

Grip gaat niet ten koste van flexibiliteit en comfort: de scheerhoofden werken in 5 richtingen en het kopstuk beweegt altijd mee met de vormen van je gezicht. Ondertussen zorgen de PowerCut mesjes voor een fijn en glad resultaat. 

Helaas is er geen turbostand, waardoor dit apparaat alleen geschikt is voor lichte en middelmatige baardgroei. Zijn er na de scheerbeurt nog wat details waar je niet tevreden mee bent? Die werk je perfect bij met de precisietrimmer.

Over dit scheerapparaat kunnen we kort, maar krachtig zijn. Daarom de voor- en nadelen nog even op een rij:

Voordelen

 • Dit scheerapparaat is erg budgetvriendelijk
 • Een volle batterij gaat wel 60 minuten mee
 • Scheren kan zowel nat als droog
 • Met dit apparaat scheer je comfortabel en flexibel

Nadelen

 • Niet geschikt voor zware baardgroei

Koopadvies: hier let je op als je het beste scheerapparaat koopt 

Een scheerapparaat is niet de simpelste aankoop. Voor de beste resultaten is het belangrijk dat de goede keuze echt bij jou past en voldoet aan de verwachtingen. Daarom staan hier de belangrijkste punten om in de gaten te houden wanneer je een nieuw scheerapparaat kiest.

Geschikt voor baardgroei

Ten eerste moet het beste scheerapparaat jouw baardgroei wel aankunnen. Als je middelsterke baardgroei hebt is elk scheerapparaat geschikt, maar om sterker baardhaar perfect te scheren is er meer power nodig. In dat geval kies je een scheerapparaat dat een powerfunctie heeft of het vermogen automatisch aanpast op de haardikte. Ook kun je dan een Tondeuse overwegen.

Heb je een gevoelige huid? Let er dan op dat het scheerapparaat een lagere stand heeft. Te veel vermogen gaat de huid irriteren, en dat is precies wat je wil voorkomen.

Waterdicht scheerapparaat

Als je het liefst onder de douche scheert en zorgeloos het scheerapparaat onder de kraan wil afspoelen, ben je op zoek naar een waterdicht scheerapparaat. Check deze eigenschap in de productspecificaties, want niet alle scheerapparaten zijn automatisch waterproof.

Trimmen

Scheren kan elk scheerapparaat, maar trimmen is een ander verhaal. Bij veel scheerapparaten zit een ingebouwde precisietrimmer of wordt het als opzetstuk meegeleverd. Als trimmen met het scheerapparaat voor jou een harde eis is, bekijk dan goed of het apparaat een trimfunctie of -accessoire heeft.

Onthoud dat er een groot verschil is tussen een precisietrimmer en gewoon trimopzetstuk. Met een regulier trimopzetstuk werk je grotere oppervlakken zoals je hele baard bij. Het formaat van het opzetstuk bepaalt hoeveel millimeter lengte van het haar er overblijft.

De naam van de precisietrimmer zegt het al: hiermee werk je kleine zones gedetailleerd bij. Dat zijn bijvoorbeeld de randjes van je snor, bakkebaarden of nekharen.

Batterijduur

Als je een scheerapparaat koopt dat recent is uitgebracht, kun je er wel vanuit gaan dat het apparaat met een volle batterij minstens 30 minuten werkt. Een batterijduur van 40-50 minuten komt het meest voor en sommige scheerapparaten hebben uitschieters naar een batterijduur van wel 60 minuten!

Display

Het display heeft geen invloed op hoe comfortabel of effectief je scheert, maar kan wel erg handig zijn: je ziet alle informatie direct op het schermpje staan. Wat de batterijduur betreft kom je bijvoorbeeld niet snel voor verrassingen te staan en je ziet meteen wanneer het scheerapparaat aan onderhoud toe is.

Naarmate technologie zich ontwikkelt zie je steeds vaker displays in scheerapparaten verschijnen; meestal heeft een nieuw scheerapparaat er wel één. Als een scheerapparaat geen display heeft, gaat het vaak om een oudere serie of een budget model.

De prijs

Gaat u een nieuw scheerapparaat kopen dan is hierbij het beschikbare budget voor de beste koop belangrijk. Iedereen heeft bij het kopen van een nieuw scheerapparaat een ander budget in gedachten. Het goede nieuws is dat je voor elke prijs wel een fijn scheerapparaat kan vinden! Zo zijn er ontzettend goede scheerapparaten die weinig kosten. Je scheert er comfortabel mee en ze zijn vaak ook waterbestendig.

Het prijsverschil zit in de details. Zo hebben duurdere scheerapparaten vaak de nieuwste, kwalitatieve systemen en tillen ze comfort naar een niveau van luxe. Het kost wat meer geld, maar dan heb je ook wat! 

Ongeacht je persoonlijke voorkeur en budget, in ons overzicht van het beste scheerapparaat zul je altijd wel een geschikt model kunnen vinden.

Gerelateerde koopgidsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *