Beste hoverboards

De beste hoverboards zijn gemaakt voor jong en oud. Het is een nieuwe manier van jezelf vervoeren. Het is naast een heel leuk middel om mee te spelen, ook een goede manier om je lichaamscontrole en lichaamsbalans te trainen.

Maar wat is een hoverboard nou precies en wat kan je er mee? Bekijk hieronder wat je allemaal met een hoverboard kan doen en hoeveel een goede hoverboard kost.

En wij hebben natuurlijk voor jou een review gedaan voor de beste hoverboards van 2024, bekijk direct onze top10 hier.

Wat is een hoverboard?

Een hoverboard is een elektronisch vervoersmiddel die je bestuurt met je voeten. Een hoverboard heeft aan de zijkant wielen en is vaak gemaakt van stevig plastic. De hoverboard wordt aangestuurd met een elektromotor.

De banden zijn van rubber, zo heeft het voertuig meer grip. Een hoverboard haalt een maximumsnelheid van 15 tot 20 kilometer per uur, dat gaat dus superhard. De snelheid hangt af van verschillende externe factoren, namelijk je gewicht, helling, wind en de accu.

Hoverboards hebben een verschil in accu en maximale draaggewicht. De meeste hoverboards hebben een maximum-draaggewicht van 100 kilo, wanneer je dus minder weegt is het logisch dat je harder gaat. Wanneer je accu bijna leeg is zal de hoverboard meestal wat langzamer gaan.

Verschillende hoverboards geven een signaal af, meestal een geluid of piep, wanneer je de maximumsnelheid bereikt. Dit doen ze vooral voor de veiligheid van de persoon op de hoverboard.

Een hoverboard is een modern vervoersmiddel die in verschillende uitvoeringen beschikbaar is, zo kan je er een kopen met lampjes of zelfs een die muziek afspeelt.

Maar hoe werkt een hoverboard nou precies?

Door op de hoverboard te staan kun je jezelf automatisch voortbewegen. Wanneer je iets met je bovenlichaam naar voren leunt ga je vooruit. Door weer wat naar achter te leunen rem je af en kan je achteruitrijden. Maar wanneer je meer kracht op je linker of rechtervoet zet maak je bochten.

Je kan met een hoverboard leuke trucjes maken, zoals bijvoorbeeld 360 graden rondjes maken. In het filmpje hieronder wordt een eenvoudige manier gedemonstreerd hoe je een hoverboard bestuurd.

De hoverboard wordt vaak vergeleken met een Segway. Dit komt vooral omdat de technologieën van beiden apparaten op elkaar lijken.

Toch is een hoverboard anders dan een Segway, aangezien je bij een Segway het apparaat bestuurt met een stuur. Bij een hoverboard is dit niet het geval en bestuur je het apparaat met je voeten.

Veiligheid van de beste Hoverboards

Is het veilig om op een hoverboard te rijden zonder helm of lichaamsbescherming? Het dragen van een helm op een hoverboard is niet verplicht.

Hoverboards kunnen een snelheid van maximaal 20 kilometer per uur bereiken en dit betekent dat je volgens de wet geen helm hoeft te dragen. Maar dit is natuurlijk een vrijwilliger keuze.

Het is daarom ook niet verplicht om lichaamsbescherming te dragen. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om bescherming om je ellebogen, knieën of handen te doen. Vind je het toch prettig om bescherming te dragen, dan is dat natuurlijk altijd toegestaan.

Voor jongere kinderen is het altijd verstandig om wel te kiezen voor een helm of lichaamsbescherming.

Is een hoverboard verboden?

Mag je nu wel of niet de weg op met een hoverboard? Een hoverboard is niet verboden in Nederland, maar je mag met een hoverboard niet op de openbare weg rijden. Onder de openbare wegen vallen alle rijbanen waar de auto’s op rijden, fietspaden en stoepen. Dat betekent dus dat je op al deze wegen niet mag rijden met een hoverboard. Of de hoverboard later wel wordt goedgekeurd is nog onduidelijk.

Maar waar mag het dan wel? Je mag momenteel met je hoverboard alleen op je eigen terrein rijden, dus in jouw huis en tuin. Maar gelukkig is het onofficieel ook toegestaan om op schoolpleinen, parken en speelpleinen te rijden met je hoverboard. Deze plekken zijn ook razend populair.

Ga je toch met je hoverboard op de openbare weg, dan kun je een boete riskeren. De hoogte van een boete is ongeveer 180 euro, dit wil je natuurlijk niet. Naast een hoge boete kan de politie jouw hoverboard in beslag nemen. Daarnaast wordt eventuele schade aan jezelf en andere niet verzekerd.

Hoe duur is een hoverboard?

De prijzen van een hoverboard verschillen erg per model en merk. Je hebt namelijk hoverboards voor bijna 800 euro, maar ook hoverboards van 250 tot 350 euro. Dit is een heel groot verschil.

De prijs van een goede hoverboard begint al snel bij 300 euro. De prijs is ook sterk afhankelijk van wat voor features de hoverboard allemaal heeft. Sommige hoverboard hebben allerlei leuke ingebouwde extra’s, zoals speakers waar je muziek op kan afspelen. Daarnaast hebben bijna alle hoverboards tegenwoordig LED-verlichting aan de voorkant en onderkant.

Als je geluk hebt vind je een keer een leuke aanbieding waardoor je voor een goede hoverboard een goedkopere prijs betaald. Maar ga niet in zee met hoverboards die onwerkelijk goedkoop zijn. Als je voor kwaliteit wilt gaan betaalt je gewoon iets meer.

Wat voor afstand kan je afleggen met een hoverboard?

Veel mensen vragen zich af hoe ver ze kunnen rijden met een hoverboard. Dit verschilt natuurlijk per model en fabrikant. Zo claimen sommige fabrikanten dat hun hoverboard zo’n 15 tot 20 kilometer kunnen afleggen op een volle batterij.

Andere fabrikanten spreken van zo’n ongeveer 10 kilometer dit hangt natuurlijk ook af van een aantal factoren, zoals het gewicht van de gebruiker, de wind, helling, ondergrond en temperatuur.

Vooral het gewicht van de gebruiker speelt een grote rol met de afstand. De meeste hoverboards kunnen een maximaal gewicht van 100 kilo aan. Maar het heeft daadwerkelijk wel invloed op het aantal kilometers wanneer er iemand van 100 kilo op staat of iemand van 60 kilo.

Daarnaast speelt de wind ook een grote rol voor de afstand. Als je wind tegen hebt kost het de hoverboard meer energie om vooruit te komen, waardoor de batterij sneller leeg gaat.

Beste hoverboards van 2024

In onderstaande reviews worden de beste hoverboard van 2024 beschreven. Hierin wordt gekeken naar de functies van iedere hoverboard, en naar de extra mogelijkheden zoals speakers of LED-verlichting. Lees hieronder alle reviews aandachtig door.

HoverboardSnelheidBereikPrijs
1. Denver HBO-6620 hoverboard15 Km10 - 15 Km
2. Denver HBO-6610 hoverboard (Tip)14 Km10 - 15 Km
3. Denver DBO-6520 hoverboard15 Km10 Km
4. Samsung Hoverboard 6,5 inch (Tip)15 Km10 Km
5. Denver DBO-6750 hoverboard15 Km10 - 15 Lm

1. De Denver HBO-6620 hoverboard: Onze beste hoverboard

Oxboard ONE-T beste hoverboards

Steel de show met deze stoere hoverboard van Oxboard. Met de Denver HBO-6620 Hoverboard beleef je veel plezier.

Daarnaast is deze hoverboard kwalitatief van het beste materiaal gemaakt.

Naast veel plezier train je hiermee ook nog je balansvermogen. Gebruik je hoverboard binnen in huis of buiten in je tuin, park of schoolplein.

Bereik

De Denver HBO-6620 Hoverboard is gemaakt van stevig materiaal. Je kan met deze hoverboard een maximum snelheid halen van 15 kilometer per uur, dat is super snel! DeDenver HBO-6620hoverboard heeft een bereik van maar liefst 8 tot 10 kilometer op een batterij en is voorzien van een ingebouwde batterij-indicator.

Deze hoverboard beschikt over 6,5 inch wielen en maakt gebruik van de beste software om een perfecte balans te hebben. Door de zelf balancerende technologie kan jij veilig rondrijden. Met deze hoverboard kan je voor- en achteruit rijden, scherpe bochten maken en zelfs 360 graden om je as draaien.

Snel opladen

Op het moment dat de lampjes van deDenver HBO-6620 rood branden is de batterij bijna leeg, hierdoor nemen de prestaties van de hoverboard af. Wij raden je aan om de hoverboard aan de originele oplader te leggen. Na een paar uur kan je de hoverboardDenver HBO-6620 weer optimaal gebruiken.

Deze hoverboard is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, namelijk zwart en wit. Met deDenver HBO-6620 hoverboard beleef je gegarandeerd heel veel plezier.

Specificaties van deDenver HBO-6620 hoverboard

 • Maximum snelheid van 15 km/u
 • Veilige balancerende technologie
 • 6,5 inch wielen
 • Ingebouwde batterij van 36Vh
 • Maximum draaggewicht van 120 Kg
 • 360 graden draaivermogen
 • 8-10 kilometer op een batterij

Belangrijk is dat je met een hoverboard niet op de openbare weg mag. Een hoverboard mag wel binnen en buiten gebruikt worden, maar dit mag alleen op eigen terrein. Het is een leuke manier om lichamelijk actief te zijn en te werken aan je lichaamscontrole.


2. De Denver HBO-6610: Sublieme balans

Denver HBO-6610 hoverboard

Heb meer plezier met de Denver HBO-6610 hoverboard! Deze hoverboard is eenvoudig in gebruik en geeft je meer plezier.

Je staat altijd stabiel op deze hoverboard door het vernieuwde balanssysteem.

Deze hoverboard haalt een snelheid tot maximaal 14 kilometer per uur.

Kwalitatief uitstekend

De Denver HBO-6610 heeft een ABS omhulsel en aluminium velgen. Ook biedt deze hoverboard 6,5 inch rubberen banden, deze banden zorgen voor extra stevigheid en grip op de weg. De Denver HBO-6610 hoverboard heeft goede verlichting voorop en kan daardoor goed in het donker gebruikt worden. Deze verlichting geeft ook een coole uitstraling. Door het stevige materiaalgebruik kan deze hoverboard personen met een gewicht tot 100 kilo dragen.

Goede accu capaciteit

Met de Denver HBO-6610 is het mogelijk om met de batterij maar liefst 10 tot 15 kilometer af te leggen. Wanneer de batterij leeg is duurt het ongeveer 4 uur voordat deze weer is opgeladen. Hierna kan de hoverboard weer optimaal gebruikt worden.

Hippe kleuren

Deze unieke hoverboard heeft een modern design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kan kiezen uit de kleuren: zwart, wit, blauw en rood. Kies de kleur die bij jouw past.

Let wel op dat een hoverboard niet op de openbare weg mag. Je mag de hoverboard wel gewoon gebruiken op je eigen terrein, zowel binnen als buiten. Je kan de hoverboard ook gebruiken voor beter lichaamscontrole en stabiliteit. Verplaats je op nog leukere manier met de Denver hoverboard HBO-6610.

Specificaties van de Denver HBO-6610

 • Draagvermogen van maximaal 100 Kg
 • Maximum snelheid van 14 km/h
 • 6.5 inch rubberen banden
 • Aluminium velgen
 • LED verlichting
 • Ingebouwde oplaadbare batterij (25,2V-4000mAh)
 • Batterij opgeladen in 4 uur
 • Verschillende kleuren verkrijgbaar
 • Geschikt voor binnen en buiten

Denver is een organisatie die al vanaf 1990 elektronische producten importeert. Het merk is begonnen met het importeren van televisies en radio’s en is over de jaren gegroeid naar een veel breder assortiment. Ze biedennu ook verschillende apparaten aan, zoals koptelefoons, Bluetooth speakers, activity trackers, smartwatches, tablets en smartphones. Daarnaast heeft Denver een ruim assortiment is drones, hoverboards, stuntsteps en elektrische steps. Denver heeft als drive om telkens op zoek te gaan naar nieuwe trends in de markt om jouw leven leuker en makkelijker te maken.


3. De Denver DBO-6550 Hoverboard: Top Prijs

Denver DBO-6520 hoverboard

Verplaats jezelf op een leuke en effectieve manier met de Denver DBO-6550 hoverboard.

Dit model heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Oefen samen met de Denver DBO-6550 hoverboard je lichaamscontrole en ervaar een leuke manier van elektrisch vervoersmiddelen.

Extra stabiel

De Denver DBO-6550 hoverboard is gemaakt van een ABS omhulsel en aluminium velgen. De banden hebben een grote van 6.5 inch en zijn volledig gemaakt van rubber. Dit maakt de banden extra stevig en veilig. De DBO-6550 hoverboard heeft een dubbele motor en een dubbel balanssysteem, door dit systeem kun je nog beter je evenwicht bewaren.

Je kan met de Denver DBO-6550 een snelheid bereiken van 15 kilometer per uur. Wanneer je de 12 kilometer per uur bereikt hoor je een waarschuwingspiep, wanneer je deze piep hoort weet je dat je aan je maximum snelheid zit.

Met de Denver hoverboard DBO-6550 kan je met een volle batterij ongeveer 10 kilometer rijden. Deze hoverboard heeft een ingebouwde batterij dat binnen 4 uur volledig is opgeladen.

Met deze hoverboard kan je 360 graden draaien en leuke stunts mee verzinnen. De hoverboard heeft ingebouwde LED verlichting, dit geeft een vrolijk effect en is ook veilig is het donker.

Het fraaie ontwerp van de DBO-6550 is in verschillende kleuren verkrijgbaar waaronder: rood, roze, blauw, wit en zwart.

Belangrijk is dat je met een hoverboard niet op de openbare weg mag. Een hoverboard mag wel binnen en buiten gebruikt worden, maar dit mag alleen op eigen terrein. Het is een leuke manier om lichamelijk actief te zijn en te werken aan je lichaamscontrole.

Specificaties van de Denver DBO-6550

 • Maximum snelheid van 15 km/u
 • Ingebouwde batterij
 • Batterij volledig opgeladen in 3 uur
 • 6.5 inch rubberbanden
 • Aluminium velgen
 • Gemaakt van ABS materiaal
 • Dubbele balanssysteem voor perfecte balans
 • Maximaal draagvermogen van 120Kg
 • 360 graden draaibaar
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • LED-verlichting

4. Samsung Hoverboard 6,5 inch: Muziekaal

Samsung Hoverboard 6,5 inch

Met de Samsung Hoverboard beleef je intens veel plezier.

Deze hoverboard heeft een sterke accu, rubber stootstrips en een TaoTao moederboard.

Wil je een van de beste hoverboards hebben, kies dan deze Samsung Hoverboard.

De Samsung Hoverboard is gemaakt van stevig kunststof materiaal. Je kan met deze hoverboard een maximum snelheid van 15 kilometer per uur bereiken.

Goed bereik

Wanneer deze hoverboard helemaal is opgeladen kan je een afstand van wel 8 tot 10 kilometer afleggen. De Samsung Hoverboard is voorzien van een ingebouwde oplaadbare batterij. De hoverboard beschikt over 6,5 inch wielen en heeft stootstrips van rubber. Met deze hoverboard kan je voor- en achteruit rijden, scherpe bochten maken en zelfs 360 graden om je as draaien.

Draadloos muziek afspelen

Bij deze Samsung Hoverbaord zit een bluetooth systeem waardoor je draadloos je muziek kan afspelen. Zo kan je gave trucjes doen met muziek op de achtergrond!

Wanneer je de hoverboard niet gebruikt kan je het opbergen in een speciale draagtas. De Hoverboard is voor zowel binnen als buiten te gebruiken. Met de Samsung Hoverboard beleef je nog meer plezier.

Specificaties van de Samsung Hoverboard

 • Maximum snelheid van 15 km/u
 • 6,5 inch wielen
 • Rubberen stootstrips
 • Werkt op bluetooth
 • Muziek afspelen via smartphone/Ipod
 • Inclusief draagtas
 • Inclusief afstandsbediening
 • 360 graden draaivermogen

Belangrijk is dat je met een hoverboard niet op de openbare weg mag. Een hoverboard mag wel binnen en buiten gebruikt worden, maar dit mag alleen op eigen terrein. Het is een leuke manier om lichamelijk actief te zijn en te werken aan je lichaamscontrole.


5. De Denver DBO-6750 Hoverboard: Veel fun

Denver DBO-6530 hoverboard

Verplaats je op een nog leukere manier met de DBO-6750 hoverboard van Denver.

Rij jezelf rond en beleef heel wat plezier met deze vernieuwde hoverboard.

De Denver DBO-6750 is een van de beste verkochte hoverboards. Dit komt vooral door het design, kwaliteit en de relatief goedkope prijs.

De Denver DBO-6750 hoverboard is gemaakt van een ABS omhulsel en aluminium velgen. De rubberen wielen zorgen ervoor dat je veilig kunt rondrijden.

Lekker snel

Je kan met de Denver DBO-6750 een snelheid bereiken van 15 kilometer per uur. Wanneer je de 12 kilometer per uur bereikt hoor je een waarschuwingspiep, dit gebeurd zodat je niet te hard gaat. Er zit in innovatief balanssysteem waardoor je altijd stevig staat.

Hoverboard snel opladen

De Denver hoverboard bevat een ingebouwde oplaadbare batterij waarmee je maar liefst een afstand kan afleggen van 10 kilometer. Deze 10 kilometer kan al afgelegd worden op slechts één batterij. Wanneer de batterij leeg is kost het maar 4 uur om dit weer helemaal op te laden. De Denver DBO-6750 is zeer gemakkelijk in gebruik en geeft je gegarandeerd veel plezier.

Er zijn verschillende kleuren beschikbaar van de Denver DBO-6530. Deze hoverboard is verkrijgbaar in de kleuren groen, roze, blauw, donkerblauw, rood en zwart.

Specificaties van de Denver DBO-6530

 • 2x350W-motoren
 • Maximale snelheid van 15 km/u
 • Ingebouwde oplaadbare batterij (36V-4000mAh)
 • Innovatief balanssysteem
 • Aluminium velgen
 • 6.5 inch rubberbanden voor extra grip
 • Stevige body van ABS
 • Maximale belasting 120Kg
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • LED-verlichting

Hoverboard kopen

Wanneer je een hoverboard wilt gaan kopen dan is het verstandig om niet direct naar de prijs te kijken want een goede hoverboard zal snel duurder zijn dan 100 Euro. Naast de laadtijd en de accuduur is ook de kwaliteit van de hoverboard erg belangrijk bij een hoverboard kopen. De modellen die wij hier in onze aanbeveling voor beste Hoverboards hebben opgenomen zijn stuk voor stuk uitstekende modellen.

Gerelateerde koopgidsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *