beste accuboormachine

Een nieuwe accuboormachine kopen en je vraagt je af: Hoe kies je nu de beste accuboormachine uit?

Een accuboormachine is tegenwoordig wel heel erg handig. Of je nu een professionele klusser bent of als onervaren klusser af en toe een klusje in en om het huis verricht. Het gemak van een accuboormachine komt enorm tot zijn recht.

Met een accuboormachine ben je nooit meer afhankelijk van een vaste 220 volt aansluiting. Je kunt overal binnen en buiten op een prettige manier draadloos klussen. Van boren tot schroeven met lekker veel bewegingsvrijheid al je klussen uitvoeren. Geen lastige draden en verlengsnoeren en ook nog eens veel veiliger werken. Wat wil je nog meer?

Maar is een accuboormachine dan wel net zo goed als een bedrade uitvoering? Is hij net zo krachtig en hoe lang kan ik hem gebruiken? En wat is dan de beste accuboormachine van dit moment? 

Belangrijke vragen waar wij je graag verder mee helpen met onze top 10 van beste accuboormachines.

Accuboormachine Specificaties 
TopMakita HP457DWE-100x1001. Makita HP457DWESpanning: 18 v
Kracht: 1,5 Ah
Koppel: 42 Nm
BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-100x1002. Black + Decker BDCDC18BAFCSpanning: 18 v
Kracht: 1,5 Ah
Koppel: 30 Nm
Bosch PSB 1800 LI-2-100x1003. Bosch PSB 1800 SystemboxSpanning: 18 v
Kracht: 1,5 Ah
Koppel: 38 Nm
Powerplus POWX00500-100x1004. Powerplus POWX00500Spanning: 20 v
Kracht: 1,3 Ah
Koppel: 35 Nm
Makita DDF453SFE -100x1005. Makita DDF453SFESpanning: 18 v
Kracht: 3 Ah
Koppel: 16 Nm
Hitachi DS18DJLWC-100x1006. Hitachi DS18DJLWCSpanning: 18 v
Kracht: 1,5 Ah
Koppel: 53 Nm
Bosch Professional GSR 12V-15-100x1007. Bosch Professional GSR 12V-15Spanning: 12 v
Kracht: 2 Ah
Koppel: 30 Nm
Metabo BS 18-100x1008. Metabo BS 18Spanning: 18 v
Kracht: 2 Ah
Koppel: 48 Nm
PowerDeWALT DCD791P2-100x1009. DeWALT DCD791P2Spanning: 18 v
Kracht: 5 Ah
Koppel: 70 Nm
PowerMakita DHP482RTJ-100x10010. Makita DHP482RTJSpanning: 18 v
Kracht: 5 Ah
Koppel: 62 Nm
Hitachi Hikoki DS18DJL(WQ)-100x10011. Hitachi Hikoki DS18DJL WQSpanning: 18 v
Kracht: 3 Ah
Koppel: 53 Nm

Welke accuboormachine kopen?

Om een goede keuze te maken voor een accuboormachine is het belangrijk om alle eigenschappen voor jou op een rijtje te zetten. Hierbij kijken we vooral naar de techniek en uitvoering die vaak ook het verschil maken in prijs en kwaliteit.

Voltage

Laten we beginnen met het voltage van de accuboormachine. Het voltage is de spanning die door de accu wordt geleverd om het boorwerk te kunnen uitvoeren. Wil je een krachtige accuboormachine gebruiken voor zwaarder boorwerk kies dan een hoog voltage.

Als norm zien we voor het hogere voltage 18 Volt en voor het gemiddelde werk 14,4 Volt. Het lichtere werk zal met een accuboormachine met een voltage onder de 14,4 Volt prima kunnen worden uitgevoerd.

Type Accu

Het type accu is vaak verschillend maar is zeker bepalend voor de gebruiksduur en power van de accuboormachine. Er zijn goedkope en duurdere accu’s beschikbaar met een duidelijk verschil in kwaliteit. Wij adviseren je vooral om een Li-Ion accu te kiezen.

Kijk dus altijd goed in de specificaties of deze aanwezig is. Het is eenvoudig om dit te controleren aangezien het voltage voor een Li-Ion accu altijd een veelvoud is van 3,6 Volt (per cel). Overigens is de Ampère per uur waarde (Ah) belangrijk voor de duur van het gebruik. 

Dus een professionele accuboormachine die lang zwaar werk kan verrichten heeft een (aantal) Li-Ion accu van 18 Volt met een hoge Ah waarde.

Koppel

Het koppel van de accuboormachine bepaalt de kracht die hij heeft. Dit koppel manifesteert zich in het maximale toerental dat de accuboormachine kan draaien. Je past dit koppel altijd aan de omstandigheden van het werk aan en is eenvoudig instelbaar. Het koppel wordt uitgedrukt in Nm en loopt tussen de 20 – 60 Nm.

Slipkoppeling

Afhankelijk van het soort werkzaamheden is een slipkoppeling belangrijk. De slipkoppeling zorgt ervoor dat het koppel instelbaar is en dit is ideaal bij het schroeven. De slipkoppeling zorgt ervoor dat de schroef rustig kan worden ingedraaid.

Accessoires

De extra accessoires die bij de accuboormachine worden geleverd maken het gebruik compleet. Zo is een goede koffer met veel opbergruimte belangrijk waar o.a. ook de accu’s in kunnen worden opgeborgen. Natuurlijk mogen de boren, opzetstukjes en bits niet ontbreken die de set compleet maakt.

Bekijk per model welke accessoires worden meegeleverd want dit zal zeker verschillend zijn. Het is handig als alle benodigde materialen voor het boren en schroeven in de opbergtas kunnen worden meegenomen. 

1. Makita HP457DWE: Snoerloze Accuboormachine

Professioneel en multifunctioneel

Makita HP457DWE accuboormachine

Alle Makita accuboormachines zijn professionele en multifunctionele gereedschappen.

Ze zijn speciaal ontworpen voor vaste materialen en boren hier met gemak doorheen.

Dankzij de oplaadbare batterij kun je ook onafhankelijk van een stroombron werken. De batterij van de Makita accuboormachine heeft een groot vermogen.

Maar ook een laag gewicht, geringe trillingen en nuttige accessoires moeten in je beslissing om een accuboormachine te kopen worden meegenomen.

De batterij past op meerdere toestellen van Makita

Het hart van de machine is de batterij. Een accu van hoge kwaliteit verbetert de prestaties van de Makita accu-klopboormachine aanzienlijk. Makita heeft duurzame oplaadbare batterijen met 18 volt accuspanning, die een vermogen hebben om honderden schroeven aan te drijven.

Als de batterij toch leeg is, wordt ze binnen een half uur weer opgeladen. En omdat Makita alleen lithium-ion-accu’s gebruikt moet je niet bang zijn voor het gevreesde geheugeneffect.

Je kunt de accu van de Makita accu-slagboormachine 18 V overigens ook gebruiken voor andere Makita accu-gereedschappen, zolang ze maar hetzelfde voltage hebben.

Dankzij het lichte gewicht, het stille geluid en de beperkte trillingen is deze accuboormachine aangenaam om mee te werken.

Met de Makita HP457DWE kun je boren en schroeven

Het toestel maakt deel uit van een zogenaamd accu-platform. Het is goedkoop, duurzaam en gebruiksvriendelijk, doordat de meegeleverde accu op alle apparaten binnen het betreffende platform uitwisselbaar is.

Het grote voordeel van een accu boorhamer / schroevendraaier is dat je hem gemakkelijk overal kunt gebruiken zonder hinder van een kabel. Dit is de ideale keuze wanneer je altijd op verschillende plaatsen moet boren.

Daarnaast is de machine veelzijdig inzetbaar. Je kunt hem gebruiken voor schroeven, boren en hamerboren. Deze Makita boor / schroefmachine is een betrouwbare allround machine, geschikt voor professionals en amateurs.

De boordiameter van 13 millimeter is voldoende voor hard beton

Makita accuboormachines zijn bijzonder krachtige boormachines die gaten van verschillende afmetingen boren. Afhankelijk van het soort materiaal, verschillen de boor mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld veel eenvoudiger in zacht hout boren dan in beton.

Zachte muren zijn ook eenvoudig te bewerken. Bij nieuwbouw appartementen wordt over het algemeen harder beton gebruikt, maar zelfs hier is een boordiameter van 13 millimeter, zoals bij dit toestel, meestal voldoende.

De Makita HP457DWE is een perfecte allround accuboormachine voor middelzware werkzaamheden. Zowel het schroeven als het boren verlopen zo goed mogelijk dankzij de variabele toerentalregeling. De geharde stalen tandwielaandrijving maakt deel uit van een duurzaam geheel.

Specificaties

 • Accuspanning: 18 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 1,5 Ah
 • Oplaadtijd: 60 minuten
 • Klopfunctie: Ja
 • Verlichting: Nee
 • Koolborstelloze motor: Nee
 • Maximaal boren in hout: 36 mm
 • Max boren in metaal: 13 mm
 • Max toerental: 1400 omw/min
 • Gewicht 1,7 Kg
 • Garantie: 3 jaar

Voordelen en nadelen

 • Uitstekende kwaliteit
 • Lange gebruikersduur door twee accu’s
 • Zowel voor schroeven als boren te gebruiken
 • Variabele elektrische toerenregeling
 • Handig in gebruik
 • Prima tot middelzware klussen

2. BLACK+DECKER BDCDC18BAFC: Prijspakker

BLACK+DECKER BDCDC18BAFC

De Amerikaanse fabrikant Black & Decker is een van ’s werelds bekendste fabrikanten van accuschroevendraaiers, accuboormachines en klopboormachines.

Onder Nederlandse en Belgische doe-het-zelvers en professionele vaklui is Black & Decker vooral bekend om zijn krachtige accuboormachine die zowel in huis als in de werkplaats op allerlei manieren kunnen worden gebruikt.

Allround model

De accuboormachine van Black & Decker is een echte allrounder en maakt extra gereedschap zoals een schroefmachine voor veel klussen overbodig.

Met de snelwisselboorhouder kun je tijdens het boren wisselen tussen de bithouder en de boor, waardoor afwisselend boren en schroeven een fluitje van een cent wordt. 

Bij de meeste Black & Decker boormachines, zoals de BLACK+DECKER BDCDC18BAFC kun je met een druk op de knop omschakelen tussen de boor- en de schroef modus.

Een tandwielkast met twee versnellingen zorgt ervoor dat bij het boren het volle vermogen van de accu wordt aangesproken en dat schroeven niet te vast kunnen worden aangedraaid.

Het draaimoment kan bij de meeste modellen vrij worden gekozen en zo goed mogelijk worden aangepast aan de uit te voeren taak.

Hoe krachtig een accuboormachine is, hangt af van het vermogen van de accu. Om zonder problemen in hardere materialen zoals beton te kunnen boren, moet de accu van de accuboormachine voorzien zijn van een 14,4 volt accu.

De meeste professionele gereedschappen van Black Decker hebben 14,4 of 18 volt. Deze laatste zijn ideaal voor het zwaardere werk op de bouwplaats.

Voor het boren in zachtere materialen zoals gips en hout is een accuboormachine met een 10,8 volt accu voldoende groot.

Het is de kracht die telt

Net zo belangrijk als de kracht van de boormachine is zijn uithoudingsvermogen.

Vooral voor grotere projecten, waarbij de Black Decker accuboormachine vaak wordt gebruikt, moet de kracht opslag een zo groot mogelijk vermogen hebben. Dit wordt aangegeven in ampère-uren (Ah). Hoe groter de waarde, hoe langer de batterij meegaat voordat deze aan het lichtnet moet worden opgeladen.

De meeste Black & Decker boormachines hebben standaard accu’s met 1,5 Ah. Er zijn echter ook batterijen met twee Ah en vier Ah verkrijgbaar.

Bovendien is het belangrijk om bij de aankoop rekening te houden met het volgende: als een accuboormachine veel vermogen geeft, is de accu ook sneller leeg dan een model met minder vermogen. Het is daarom raadzaam ook te kijken naar de oplaadtijd die de accu nodig heeft tot hij weer vol is.

Boorschroevendraaiers met nuttige extra functies

Afhankelijk van het model hebben Black Decker boorschroevendraaiers diverse extra functies die nuttig kunnen zijn tijdens het werk.

Zo is de led-werklamp een welkome functie op moeilijk bereikbare en donkere plaatsen. Hier verlicht een led zo goed mogelijk het gebied waar geboord of geschroefd moet worden, waardoor nauwkeurig werken mogelijk wordt.

Een led laadniveau-indicator mag niet ontbreken. Het geeft op elk moment informatie over het laadniveau van de Lion batterij. Een model dat beide genoemde functies biedt is de BLACK+DECKER BDCDC18BAFC.

Specificaties

 • Accuspanning: 18 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 1,5 Ah
 • Oplaadtijd: 90 minuten
 • Klopfunctie: Nee
 • Verlichting: Ja
 • Koolborstelloze motor: Nee
 • Maximaal boren in hout: 25 mm
 • Max boren in metaal: 10 mm
 • Max toerental: 650 r/min
 • Gewicht 3,8 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Goede grip door rubberen handvat
 • Variabele snelheid
 • Lithium-Ion accu
 • Complete set
 • Gebruiksvriendelijk
 • Niet geschikt voor het echt zware werk
 • Geen vakverdeling in koffer

Binnenkort een deurbel met camera of beveiligingscamera monteren? Vaak plaats je deze apparatuur op een lastige plek buiten en een goede accuboormachine kan je hier zeker bij helpen. Naast het voorboren in stenen muren helpt hij je ook snel met het inschroeven het object.


3. Bosch PSB 1800 Systembox: Compleet

Bosch PSB 1800 Systembox accuboormachine

Het is niet alleen een multifunctionele accuboormachine, die geschikt is voor al je schroef- en boorwerkzaamheden binnen en buiten het huis.

De boormachine kan ook worden gebruikt als slagboormachine.

Daarnaast bevat de Bosch PSB 1800 Systembox over maar liefst 241 accessoires, variërend van boren en bits tot installatiematerialen. Zo heb je alles wat je nodig hebt om al je klussen in huis te klaren.

Wat kun je allemaal met de Bosch PSB 100 doen

De Bosch accuslagboormachine PSB 1800 LI-2 is ideaal voor boren en schroeven in hout, metaal en metselwerk. Daartoe is hij uitgerust met een slagfunctie die ook een goede boorvoortgang in metselwerk en baksteen mogelijk maakt.

De kracht van de 18 V motor wordt via de tandwielkast met twee versnellingen overgebracht op de snelspan boorhouder, wat leidt tot een stevige koppeling en dus krachtig boren en schroeven.

De praktische draaimoment-voorkeuze met twintig draaimomentwaarden en boor- en slagstand zorgt voor zo goed mogelijk vermogen bij elke toepassing. 

Dankzij de innovatieve Bosch Syneon Chip is een constante communicatie tussen de accu en de machine gewaarborgd. Dit maakt maximale prestaties mogelijk met een optimaal uithoudingsvermogen van de 2,5 Ah lithium-ion batterij.

De zogenaamde Bosch Electronic Cell Protection (ECP) beschermt de accu tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading.

Voor een hoog werkcomfort is de PSB 1800 LI-2 uitgerust met een laadniveau-indicator, een led-werklamp en een indicator voor de draairichting.

Bovendien maakt de snelspan boorhouder met Bosch Auto-Lock-functie het wisselen van het gereedschap snel en eenvoudig.

Andere nuttige functies

De Bosch PSB 1800 Systembox bevat handige extra functies en technieken om het werk van de machine zo efficiënt mogelijk te maken. De elektronische snelheidsregeling en lithium-ion-technologie zorgen voor meer gebruikscomfort.

De PSB 1800 is uitgerust met zogenaamde planetaire tandwielen, met een hoog vermogen en twee snelheden, wat de machine een zeer lange levensduur geeft. Daardoor is het ook  mogelijk om twintig verschillende snelheden te kiezen bij het schroeven. 

Tot slot beschikt PSB 1800 ook over de zogenaamde PowerLight. Een lichtdiode kan ervoor zorgen dat het werkstuk altijd correct wordt verlicht, zelfs op plaatsen met onvoldoende licht of moeilijk te bereiken plekken.

De meegeleverde accessoires

Het toestel wordt standaard geleverd met twee 18 V 1.5 Ah lithium-ion accu’s en een stevig laadstation. Dit alles wordt met een L-Box meegeleverd, die is voorzien van diverse flexibele opbergboxen.

Daarnaast is deze accuboormachine voorzien van een groot aantal accessoires. Naast zes steenboren, vier titanium boren en vier houtboren van verschillende afmetingen. Ook bevat het pakket twee snel boren, een verzonken boor, een elektromagnetische boorkop en maar liefst veertig boren. 

Het belangrijkste is dat je ook de benodigde bevestigingsmaterialen krijgt, inclusief negentig schroeven, tachtig pinnen en tien haken. Zo hoef je voor de meest voorkomende klussen geen extra verbruiksmaterialen meer aan te schaffen, maar kun je ze direct gebruiken.

Deze Bosch PSB 1800 Systembox maakt deel uit van een groep Bosch toestellen die met dezelfde batterij kunnen werken. Omdat de meegeleverde batterij uitwisselbaar is op alle apparaten van het belangrijke platform, is dit een goedkope, duurzame en gemakkelijk systeem.

Specificaties

 • Accuspanning: 18 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 1,5 Ah
 • Oplaadtijd: 60 minuten
 • Klopfunctie: Ja
 • Verlichting: Ja
 • Koolborstelloze motor: Nee
 • Maximaal boren in hout: 30 mm
 • Max boren in metaal: 10 mm
 • Max toerental: 1350 r/min
 • Gewicht 1,3 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Handige koffer
 • Goed handelbaar door laag gewicht
 • Handig in gebruik
 • Duurzaam
 • Boorverlichting
 • Niet voor zwaardere klussen geschikt

4. Powerplus POWX00500: 3 accu’s

Powerplus POWX00500

Deze 20 V accuboor/schroefmachine van Powerplus helpt je bij al je boor- en schroef projecten in huis.

Met deze boormachine kun je gaten boren en schroeven in hout (Ø 25 mm), staal (Ø 10 mm), kunststof en metselwerk draaien.

Met drie krachtige 20 V batterijen, een lader, 12 bits en een magnetische bithouder heb je meteen alles wat je nodig hebt. Je kunt je gereedschap opbergen in de meegeleverde koffer.

Vrijheid en veiligheid

Je kunt kiezen tussen twee verschillende snelheden en 19 koppelinstellingen, zodat je voor elke klus de juiste snelheid kunt kiezen.

Het vervangen van boren of bits is zeer eenvoudig dankzij de zelfborgende boorhouder (Ø 10 mm) met vergrendeling.

Tot slot is rekening gehouden met je comfort en veiligheid door de aanwezigheid van een snelstop, die de boorhouder bijna onmiddellijk stopt als je klaar bent met boren.

Voor welke materialen is de boormachine geschikt

De PowerPlus POWX00500 is geschikt voor het boren en vijzen in gips, hout, metaal, kunststof en zacht steen. Hij is niet geschikt voor baksteen en beton.

Overal te gebruiken

De PowerPlus POWX00500 accuboormachine is de perfecte helper die je werk in de werkplaats, thuis en in de tuin veel gemakkelijker zal maken.

Dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen kun je er in elke situatie op vertrouwen. De goede koppeling van de boormachine PowerPlus garandeert gemakkelijk en snel boren in hardere materialen. Maar ook voor het nauwkeurig vastdraaien of losdraaien bij het schroeven.

Batterij met lange levensduur

Als je werkt op moeilijk bereikbare plaatsen of op plaatsen waar geen stopcontact is dan komt het gemak van de accu tot zijn recht. De PowerPlus POWX00500 accuboormachine is dan de juiste keuze voor je omdat deze een 20 V accu heeft die lang meegaat.

Lichtgewicht PowerPlus boormachine

Dankzij zijn compacte ontwerp weegt de PowerPlus maar 1200 gram. Hierdoor is hij goed te hanteren en ligt hij prettig in de hand. Je zult dit vooral waarderen in situaties waarin je er langere tijd mee moet werken. En wat te denken van moeilijk bereikbare plaatsen waar je niet zomaar een zware machine kunt gebruiken.

De PowerPlus snoerloze boormachine is geschikt voor bits en boren met een diameter tot 10 mm voor staal en tot 25 mm voor hout.

Voorzien van een zachte handgreep

De PowerPlus accuboormachine is uitgerust met een hoogwaardige ergonomische softgrip handgreep om een stevige en comfortabele grip te garanderen.

Dankzij deze functie is het werken met een boormachine een fluitje van een cent en hoef je niet bang te zijn dat de boormachine uit je handen glipt.

Inclusief praktische koffer

Je ontvangt ook een handige koffer voor de boormachine, waarin de PowerPlus POWX00500 gemakkelijk kan worden opgeborgen. Dankzij deze handige accessoire kunt je de boormachine vervoeren zonder bang te zijn voor beschadiging.

Specificaties

 • Accuspanning: 20 Volt
 • Aantal accu’s: 3 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 1,3 Ah
 • Oplaadtijd: 80 minuten
 • Klopfunctie: Nee
 • Verlichting: Ja
 • Koolborstelloze motor: Nee
 • Maximaal boren in hout: 25 mm
 • Max boren in metaal: 10 mm
 • Max toerental: 1400 omw/min
 • Gewicht 3,7 Kg
 • Garantie: 3 jaar

Voordelen en nadelen

 • Krachtig
 • 3 Accu’s
 • 3 jaar garantie
 • Prijs
 • Minder geschikt voor het zware werk

Tip voor Stofvrij boren? Vouw een memo papiertje met plakrand onder je boorgat en vouw deze dubbel waardoor je het stof kunt opvangen in het papiertje. Of gebruik een draadloze stofzuiger of kruimeldief om het stof te verwijderen.


5. Makita DDF453SFE: Krachtige accuboormachine

Makita DDF453SFE accuboormachine

De MAKITA 18V  DDF453SFEis een compacte en lichtgewicht accuboormachine geleverd in een kunststof koffer. Deze accuboormachine is geproduceerd door Makita, wereldleider in de fabricage van elektrisch draagbaar gereedschap,

Deze boormachine is ontworpen voor zowel amateur- als ervaren doe-het-zelvers.

Een krachtige en efficiënte boormachine voor dagelijks gebruik

Met zijn mechanische versnellingsbak met twee versnellingen kan de Makita DDF453SFE 18 V boor-/schroefmachine worden aangepast aan het soort materiaal dat moet worden bewerkt.

Hij is ontworpen voor diverse gebruikelijke doe-het-zelf klussen zoals schroeven en boren in hout en staal. De maximale boorcapaciteit is 13 mm in metaal en 36 mm in hout.

De MAKITA 18V DDF453SFE-schroevendraaier boormachine biedt zestien nauwkeurige koppelinstellingen met een boorpositie voor een betere controle over de draaikracht.

Dankzij de zelfspannende boorhouder met een diameter van 13 mm kunnen de accessoires van de boormachine snel worden aangepast aan de uit te voeren werkzaamheden.

Hij wordt geleverd met twee Makita BL1830 18 V batterijen met een vermogen van 3,0 Ah.

Testen hebben de kwaliteit bewezen

Gebruikerstesten van de Makita DDF453SFE schroevendraaier bevestigen dat het een accuboormachine is die zijn werk goed doet. Krachtig en solide, hij vergemakkelijkt het aandraaien en schroeven tijdens routine doe-het-zelf werkzaamheden.

Door de ergonomische Soft Grip ligt hij goed in de hand. Zijn zelfspannende boorhouder van 13 mm is handig, want je hebt verder geen sleutel nodig om de boor of schroefbit te verwisselen. Natuurlijk is dit afhankelijk van of je hout of staal moeten schroeven of boren.

Ook de elektrische rem wordt gewaardeerd. Ze maakt het apparaat veiliger in het gebruik omdat het stopt zodra de trekker wordt losgelaten.

In de testen van de Makita schroefboormachine werden de Makita MAKPAC B-43044 boor- en schroefset gebruikt. Met het koppel van 42 Nm van de Makita schroevendraaier kun je boren tot 13 mm in metaal en 36 mm in hout.

Het toestel hoort bij het accu platform van Makita

Deze boormachine maakt deel uit van het batterijplatform van Makita. De meegeleverde accu past op verschillende toestellen van Makita. Daardoor is deze elektrische boor/schroevendraaier niet alleen geschikt voor middelgrote klussen maar ook gebruiksvriendelijk, goedkoper en duurzaam.

Het geleverde pakket bevat naast de boormachine twee accu’s, een oplader en een opbergdoos.

De eerste indruk telt

Het is precies hetzelfde met de Makita DDF453SFE boormachine. Als je het eenmaal in je handen houdt, merk je hoe gemakkelijk je vingers het vastpakken.

Dit werk- en doe-het-zelf gereedschap is voorzien van Soft-Grip ergonomie. Deze technologie geeft je één van de beste grips die je ooit zult ervaren. Je kunt urenlang efficiënt werken zonder moe te worden.

Specificaties

 • Accuspanning: 18 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 3 Ah
 • Oplaadtijd: 60 minuten
 • Klopfunctie: Nee
 • Verlichting: Nee
 • Koolborstelloze motor: Nee
 • Maximaal boren in hout: 36 mm
 • Max boren in metaal: 13 mm
 • Max toerental: 1300 r/min
 • Gewicht 1,6 Kg
 • Garantie: 3 jaar

Voordelen en nadelen

 • Goede machine voor middelzwaar werk
 • Duurzaam door geharde stalen tandwielaandrijving
 • Kwalitatief erg sterk
 • Licht in gebruik
 • Geen klopfunctie
 • Geen verlichting

6. Hitachi DS18DJLWC: Sterk en snel

Accuboormachine Hitachi DS18DJLWC

Als je als doe-het-zelver op zoek bent naar een goede accuboormachine dan raden we je de Hitachi DS18DJLWC aan.

Deze boormachine wordt ook gewaardeerd door professionals.

Geschikt voor diverse activiteiten

Als doe-het-zelver krijg je te maken met veel verschillende klussen. Het ene moment moet je een muur metselen en de volgende dag moet je een gat in het hout boren. Kortom: je hebt multifunctionele apparatuur nodig. Dat is deze machine absoluut. Door dit apparaat aan te schaffen, weet je zeker dat je hem multifunctioneel gebruikt.

Deze boormachine heeft een krachtige accu

De Hitachi DS18DJLWC heeft een krachtige lithium-ionbatterij van 18 volt. Met deze batterij heb je voldoende vermogen en kracht.

Een voordeel is dat de accu bijzonder goed beschermd is, en ook de gehele accuboormachine is beschermd. Als de boormachine per ongeluk vastloopt, levert de accu geen stroom meer. Dit stopt de accu-rig onmiddellijk en voorkomt grote schade.

Het beste koppelsysteem in zijn klasse

De koppeling van de machine is maar liefst 53 Nm. Ter vergelijking: andere boormachines hebben een maximaal koppel van 42 Nm.

Je krijgt meerdere accu’s bij aanschaf

Om precies te zijn ontvang je twee lithium-ionbatterijen. Dit betekent dat je ook als de batterij leeg is altijd door kunt werken. De tweede accu kun je tenslotte altijd gebruiken. Bovendien duurt het opladen maar veertig minuten. Je kunt dus direct verder met werken!

De machine is ook geschikt om te schroeven

De Hitachi DS18DJLWC kan op een eenvoudige manier alle schroeven aandraaien zonder dat je een aparte schroevendraaier nodig hebt.

Ingebouwde verlichting

Wellicht dat je af en toe in donkere hoeken moeten boren. Met deze boormachine beschik je over het juiste gereedschap om dat te doen. Hij is voorzien van een ingebouwd lamp zodat je hem altijd en overal kunt gebruiken.

Instelbare snelheid

Je kunt altijd de totale controle over de machine bewaren omdat je het juiste toerental kunt instellen. De snelheid is traploos instelbaar op 22 verschillende standen.

Een handige koffer om je Hitachi boormachine op te bergen

Het is belangrijk dat je de boormachine altijd netjes houdt. Dit geldt eigenlijk voor al je elektrische gereedschappen. Gelukkig biedt Hitachi een handige koffer als standaardconfiguratie.

Je boormachine is niet alleen veilig opgeborgen, je kunt ze ook gemakkelijk overal meenemen zonder dat deze schade oploopt.

Specificaties

 • Accuspanning: 18 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 1,5 Ah
 • Oplaadtijd: 40 minuten
 • Klopfunctie: Nee
 • Verlichting: Ja
 • Koolborstelloze motor: Nee
 • Maximaal boren in hout: 38 mm
 • Max boren in metaal: 13 mm
 • Max toerental: 1250 r/min
 • Gewicht 1,7 Kg
 • Garantie: 3 jaar

Voordelen en nadelen

 • Hoog koppel
 • Sterk
 • 22 standen
 • Snelle oplaadtijd
 • Goede prijs kwaliteit
 • Niet gevonden

7. Bosch Professional GSR 12V-15: Professionele Accuboormachine

Bosch Professional GSR 12V-15 accuboormachine

De Bosch Professional GSR 12 V-15 accuboormachine komt uit het assortiment van het Duitse merk Bosch.

Dit merk is gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektro-draagbare accessoires voor professionals.

Deze Bosch Professional accuboormachine, die een vervolg is op de FlexiClick GSR 18 V-EC FC2 18 V versie van het merk, is bestemd voor professionals in de bouw.

Aan de slag

De Bosch Professional GSR 12V-15 accuboormachine is half zo groot als de standaard modellen. Het is praktisch en ruimtebesparend. Met zijn lage gewicht van 800 gram is hij flexibel.

Hij ligt gemakkelijk in de hand en is uitgerust met een tandwielkast met twee snelheden en een zelfklemmende klauwplaat van 10 mm.

Door zijn compactheid kan hij worden gebruikt op plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn. Hij meet maar 133 mm en is gemakkelijk te vervoeren in de reiskit

De batterij biedt een goede autonomie

Dankzij de laadindicator op de schroevendraaier wordt de gebruiker geïnformeerd over de resterende autonomie. Dit voorkomt onaangename verrassingen door het kortstondig stoppen van de boor. Het maakt niet uit, met de tweede batterij volledig opgeladen, kun je je werk voortzetten.

Naast de 10 mm boorhouder wordt deze boormachine geleverd met drie andere accessoires. Dit zijn een zeskant bithouder, een excentrische bithouder, en een haakse aandrijving.

De hoekaandrijving wordt gebruikt naast de andere adapters, waardoor het toepassingsgebied wordt uitgebreid. Deze adapters zijn bij uitstek geschikt voor het FlexiClick systeem, waarmee snel van bit kan worden gewisseld.

Ze zijn uitgerust met een led-lampje wat praktisch is voor het werken op ontoegankelijke plaatsen en bij valavond.

De prestaties

De Bosch Professional GSR 12V-15 schroefboormachine heeft een goed vermogen en levert maximaal vermogen tot aan de laatste schroef.

De snelheid kun je zo aanpassen voor verschillende toepassingen. Voor oppervlakken met geringe sterkte is het eerste toerental van 0 tot 400 omwentelingen per minuut geschikt. Voor meer resistente oppervlakken zorgt het toerental van 1300 toeren per minuut voor gemakkelijk boren.

Het koppel van 30 Nm maakt boren in metaal tot tien mm en in hout tot negentien mm mogelijk. De keuzeschakelaar voor het koppel kan op twintig verschillende standen worden ingesteld.

De Bosch Professional GSR 12V-15 accuboormachine is echt nuttig voor doe-het-zelf-werk, dagelijkse reparaties en montagewerk.

De elektronische beveiliging van de accu van de boormachine voorkomt overladen. Dit garandeert de duurzaamheid van de batterij en efficiënt opladen voor goede prestaties.

Voor doe-het-zelvers en professionals

Deze accuboormachine is, door de vele toepassingsmogelijkheden die hij biedt, nuttig voor kleine dagelijkse doe-het-zelf klussen.

Bovendien maken de twintig standen van de draaimoment keuze, de twee snelheden van de mechanische versnellingsbak en de kracht van de motor het tot het juiste gereedschap voor professioneel gebruik.

Hij is speciaal ontworpen voor elektriciens, loodgieters en installateurs.

Specificaties

 • Accuspanning: 12 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: ?
 • Accucapaciteit: 2 Ah
 • Oplaadtijd: 80 minuten
 • Klopfunctie: Nee
 • Verlichting: Ja
 • Koolborstelloze motor: Nee
 • Maximaal boren in hout: 19 mm
 • Max boren in metaal: 10 mm
 • Max toerental: 1300 r/min
 • Gewicht 2,5 Kg
 • Garantie: 2 jaar

Voordelen en nadelen

 • Goede kwaliteit
 • Duurzaam
 • Geen Li-ion accu
 • Minder vermogen

8. Metabo BS 18 accuschroevendraaier: Lekker licht

Metabo BS 18 Accuboormachine

Eén ding kan alvast gezegd worden, de Metabo BS 18 Li heeft zeker niet beknibbeld op vermogen en prestaties. Hij is uitgerust met een 18 volt batterij. Deze heeft een batterijcapaciteit van 2,0 Ah.

Er zitten twee batterijen in de set. De motor heeft een max. koppel van 24 Nm (zacht) en 48 NM (hard). Daarmee is hij een van de krachtigste in zijn klasse.

Natuurlijk beschikt ook de Metabo BS 18 over een robuust versnellingssysteem. Het stationaire toerental van de eerste versnelling kan worden geregeld van nul tot 450 toeren per minuut en dat van de tweede versnelling van nul tot 1650 toeren per minuut.

Dit zijn allemaal goede waarden voor een accuboormachine.

Functies, uitrusting en verdere accessoires

Naast de basisfuncties heeft de accuboormachine Metabo BS 18 ook een paar pro-functies. Een daarvan is de regelbare torsie. Hierdoor kan elke maat schroef gemakkelijk en vlak worden ingebracht. De fabrikant lost dit mechanisch op, via een slipkoppeling.

Een andere leuke functie is de led-verlichting op de accuboormachine, waardoor ook in donkere hoeken en nissen kan worden gewerkt. Praktisch is ook de bithouder aan de voet van de accuschroevendraaier.

De vrij grote omvang van de koffer is natuurlijk ook het vermelden waard. Want, hoe vaak zoek je niet naar het juiste bit en/of de juiste boor. Dat moet nu afgelopen zijn.

In de bijpassende koffer zitten namelijk veel handige accessoires (bits, boormachine, meetlint, mes, enz.), zodat je altijd alles op een plaats bij de hand hebt.

Voor wie is de accuschroevendraaier Metabo BS 18 geschikt

De accuschroevendraaier is bijzonder goed geschikt voor doe-het-zelvers en professionals in de commerciële sector. Voor beginners is de BS 18 niet zo optimaal, omdat hij relatief zwaar en groot is en het hele vermogen helemaal niet goed kan worden gebruikt. Hier wordt een kleiner model aanbevolen.

Evaringen met de Metabo BS 18

Deze Metabo BS 1 accuschroevendraaier is een degelijke 18 volt accuschroevendraaier met veel vermogen. Positief is het grote vermogen en de vele accessoires die worden meegeleverd. Steen- en houtboren, meetlint, cuttermes en ontelbare bits maken de koffer om een halve gereedschapskist in op te bergen.

De batterij bevindt zich aan de voet en dient bovendien om de schroevendraaier op te bergen. Bovendien is de BS 18 op belangrijke punten voorzien van een rubberen bekleding, zodat hij tijdens het werk zonder probleem op zijn kant kan worden gelegd.

Het vakmanschap is onberispelijk en van hoge kwaliteit, schakelen van de eerste naar de tweede versnelling of van rechts naar links draaien is kinderspel. Met een kleine clip kun je de accuschroevendraaier aan je riem of een overeenkomstige houder bevestigen.

Specificaties

 • Accuspanning: 18 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 2 Ah
 • Oplaadtijd: 80 minuten
 • Klopfunctie: Nee
 • Verlichting: Ja
 • Koolborstelloze motor: Nee
 • Maximaal boren in hout: 20 mm
 • Max boren in metaal: 10 mm
 • Max toerental: 1600 omw/min
 • Gewicht 5,6 Kg
 • Garantie: 1 jaar

Voordelen en nadelen

 • Licht en compact model
 • Geïntegreerd werklicht
 • Twee krachtige accu’s
 • 1 jaar garantie

9. DeWALT DCD791P2 accuboormachine: Topper

DeWALT DCD791P2 accuboormachine

De DeWALT DCD791P2 schroevendraaier / boor is een krachtige en handige machine. Dit komt door de combinatie van compact ontwerp en krachtige motor. Daarom wil je dit exemplaar meenemen voor verschillende klussen.

Ook de riemhaak is handig wanneer je op een ladder werkt of in een kleine ruimte staat. Op deze manier kun je de accuboormachine snel aan de riem hangen en heb je twee handen. Bovendien kun je de boormachine ook snel gebruiken als je opnieuw moet boren.

Waarvoor is de DeWALT DCD791P2 geschikt

De DCD791P2 accu schroef van DeWALT is een echte allrounder, dus onmisbaar voor professionals en doe-het-zelvers. 

Je kunt deze machine bijvoorbeeld gebruiken om meubels in elkaar te zetten of lampen op te hangen. Kortom, dit exemplaar kan gemakkelijk worden gebruikt voor alle boor- en schroefaandrijvingen met kleine diameters.

De voordelen van  De DeWALT DCD791P2 boormachine

Deze DeWALT boormachine is klein, waardoor je hem ook op moeilijk bereikbare plekken kunt gebruiken. Het toestel heeft een volledig metalen versnellingsbak met twee snelheden. Daardoor kan de levensduur van deze machine verlengd worden.

Door het koppelmechanisme kun je vijftien verschillende standen kiezen. Hierdoor werk je nauwkeurig en is de apparatuur perfect af te stemmen op elke klus.

De schroevendraaier / boor is stevig en afgewerkt met rubber. Dit geeft je een comfortabele grip en volledige controle over de machine.

Enkele technische specificaties

De boormachine werkt met een XR LI-Ion accu van 18 Volt en een capaciteit van vijf AH.

Deze accu levert aan de motor een vermogen van 460 Watt. Hierdoor heeft de boormachine een toerental van 0 tot 2200 toeren per minuut. In hout is de maximale boorcapaciteit 40 mm terwijl je in metaal nog altijd gaten tot 13 mm kunt boren. Het toestel wordt geleverd met twee accu’s en een multilader.

Een handige extra is de magnetische bithouder. Alles zit mooi opgeborgen in een stevig TSTAK koffer. Dit verlengt de levensduur van de machine en je kunt je bits veilig opbergen. Hierdoor zul je keer op keer plezier hebben in je werk.

Deze DeWALT boormachine werkt op batterijen, dus je kunt hem overal gebruiken. Je hebt geen stopcontact in de buurt nodig. Naast de acculader ontvang je ook nog een extra schuifaccu. Daarom is het verstandig om altijd een reservebatterij bij je te hebben. Zo vervang je snel een lege accu en ga je zonder onderbreking verder kunnen werken.

Specificaties

 • Accuspanning: 18 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 5 Ah
 • Oplaadtijd: 80 minuten
 • Klopfunctie: Nee
 • Verlichting: Ja
 • Koolborstelloze motor: Ja
 • Maximaal boren in hout: 40 mm
 • Max boren in metaal: 13 mm
 • Max toerental: 2000 r/min
 • Gewicht 4,6 Kg
 • Garantie: 1 jaar

Voordelen en nadelen

 • Handig door formaat
 • Volledig metalen transmissie
 • Koppel met 15 standen
 • Prijs

10. Makita DHP482RTJ accu klopboormachine: Krachtpatser

Makita DHP482RTJ Accu klopboormachine - 18V

De Makita DHP482RTJ is een krachtige accuschroevendraaier met geïntegreerde klopboorfunctie. Hij is daarmee bij uitstek geschikt voor de meest veelzijdige toepassingen.

Hoewel hij een robuuste metalen versnellingsbak heeft, is hij toch licht en handig.

De motor

Voor veeleisend werk is een krachtige 18 V motor ingebouwd in de Makita DHP482RTJ. Deze heeft nog koolborstels, maar levert toch verbazingwekkende en opmerkelijke koppelwaarden. Aan de andere kant kun je de koolborstels snel en gemakkelijk vervangen bij onderhoud.

Bovendien kun je snel en gemakkelijk de draairichting van de motor veranderen met de gemakkelijk te gebruiken rechts-links schakelaar. Verder is de aan-uitschakelaar als beschermingsmaatregel in de middenstand geblokkeerd. Een praktische direct motorstop is natuurlijk ook geïntegreerd.

De aandrijving

De Makita DHP482RTJ bereikt zijn nauwkeurige krachtoverbrenging dankzij een solide planetaire tandwielkast met twee snelheden, volledig gemaakt van metaal. Aan de ene kant heeft dit het nadeel van een iets hoger gewicht. Maar aan de andere kant garandeert het een hoge duurzaamheid en robuustheid. Vooral voor dagelijks gebruik van de accuboormachine een duidelijk voordeel.

Natuurlijk kun je u de snelheid ook traploos regelen. Je  kunt dit doen door een verschillende mate van druk uit te oefenen op de elektronische aan/uit-schakelaar.

Makita DHP482RTJ  bereikt de volgende stationaire toerentallen:

 • 1e versnelling: 0 – 600 /min
 • 2e versnelling: 0 – 1.900 /min

De overeenkomstige stationaire slagfrequenties zijn:

 • 1e versnelling: 0 – 900 /min
 • 2e versnelling: 0 – 28.500 /min

De functies

Met deze Makita heb je hebt niet alleen de mogelijkheid om te boren en schroeven. Maar ook om te gebruiken als accu klopboormachine. Een grote verscheidenheid van toepassingen is dus mogelijk.

De draairichting

Om de werkingsmodus te wijzigen, vind je een duidelijk gemarkeerde schakelring achter de instelling van het koppel. In de boorstand is, in tegenstelling tot de schroefstand, het maximumkoppel beschikbaar in de 1e versnelling. Praktisch voor het boren in bijvoorbeeld in metaal of hardhout.

De 21-voudige draaimomentinstelling kan daarentegen worden gebruikt in de schroefstand. Hierdoor kun je schroefwerkzaamheden continu, gelijkmatig en efficiënt uitvoeren.

Het is waar dat deze accu klopboormachine geen hamerboormachine kan vervangen. Toch kunnen er zeker kleinere booruitsparingen mee worden gemaakt in metselwerk en beton.

De batterij: Bij levering zijn noch batterij noch lader inbegrepen. Veel Makita-fans zijn al in het bezit van 18 V-accu’s en de bijbehorende oplader. Zo breiden ze hun gereedschapscollectie vrij voordelig uit.

Het comfort

Ondanks zijn relatief grote vermogen en robuuste versnellingsbak is deze Makita accuboormachine opmerkelijk compact en handig. De weelderige rubberen voeringen maken hem ook geschikt voor bouwterreinen.

Bovendien is de DHP 482 uitgerust met de zogenaamde XPT. Een zo goed mogelijke bescherming tegen stof en spatwater.

De DHP482 is ook goed uitgerust voor gebruik in slechte lichtomstandigheden. Met zijn heldere dubbele led, zorgt hij voor voldoende verlichting. Een riemhouder en een dubbel bit ronden het comfortpakket af.

Specificaties

 • Accuspanning: 18 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 5 Ah
 • Oplaadtijd: 45 minuten
 • Klopfunctie: Ja
 • Verlichting: Ja
 • Koolborstelloze motor: Nee
 • Maximaal boren in hout: 38 mm
 • Max boren in metaal: 13 mm
 • Toerental max: 1900 r/min
 • Gewicht 1,5 Kg
 • Garantie: 1 jaar

Voordelen en nadelen

 • Goed voor zware boor-/schroefklussen
 • Heeft een klopfunctie
 • Goede accu’s
 • Goede werkbelasting
 • Geen

11. Hitachi Hikoki DS18DJL WQ: Handzaam

Hitachi Hikoki DS18DJL WQ accuboormachine

Ben je een verwoed doe-het-zelver op zoek naar een nieuwe accuboormachine? Dan is de Hitachi Hikoki DS18DJL WQ zeker de machine die we je kunnen aanbevelen. Hieronder zullen concentreren we ons op de belangrijkste voordelen van deze handige Hitachi accuboormachine.

Geschikt voor diverse werkzaamheden

Als je zelf veel klussen wilt oplossen moet je van alle markten thuis zijn. Daarvoor heb je ook multifunctionele apparatuur nodig. De Hitachi Hikoki DS18DJL WQ is een boormachine die je je zeker moet aanschaffen. Dit toestel kan alle taken aan die in en om het huis wilt uitvoeren.

De veelzijdigheid van het toestel blijkt ook uit het feit dat je zowel grote als kleine schroeven kan mee aanspannen. De aankoop van afzonderlijke schroevendraaiers is totaal overbodig.

Waar moet je op letten als je een Ds18Djl koopt

Voordat je je aankoop doet, moet je je grondig informeren over het product. Zo kan een miskoop voorkomen worden. Zo moet je rekening houden met de kwaliteit van de accu, de veiligheid, het gebruik en de bijgeleverde tools.

Een boormachine met een krachtige accu

Deze boormachine haalt haar kracht uit een krachtige lithium-ionbatterij van 18 volt. Met deze batterij heeft u voldoende vermogen en kracht voor uw gebruik. We moeten er wel op wijzen dat bij zware belasting de accu snel leeg is. Een automatisch beveiligingssysteem zorgt ervoor dat de accu geen stroom meer kan leveren wanneer de boormachine blokkeert. Dit beschermt je toestel tegen mogelijke schade.

Het beste koppelsysteem

Je mag er gerust van uitgaan dat deze boormachine het beste aandraaimoment heeft in zijn categorie. Het is zelfs beter dan dat van andere toestellen die in verschillende tests hoger gerangschikt staan.

Twee batterijen meegeleverd

Sommigen beschouwen het als een nadeel dat de accu vrij snel leeg is. Maar doordat er twee accu’s geleverd worden kun je altijd blijven doorwerken. Een lege accu is na veertig minuten volledig opnieuw opgeladen en je hoeft je werk niet te onderbreken.

Werken op slecht verlichte plaatsen

Als je ‘s avonds wil werken of ergens in een donkere kelder of een zolder zul je behoefte hebben aan extra verlichting. Deze accuboormachine heeft een ingebouwd licht. Daardoor kun je altijd en overal genieten van uw doe-het-zelfwerk.

De beste prijs-kwaliteit verhouding

Na het bekijken van al de mogelijkheden van het toestel en de bijgeleverde tools durven we zeggen dat deze Hitachi boormachine een goede  prijs-kwaliteitverhouding heeft. Dit wordt in verschillende recensies op het internet bevestigd door de gebruikers van het toestel.

Specificaties

 • Accuspanning: 18 Volt
 • Aantal accu’s: 2 stuks
 • Accu type: Li-Ion
 • Accucapaciteit: 3 Ah
 • Oplaadtijd: 40 minuten
 • Klopfunctie: Nee
 • Verlichting: Ja
 • Koolborstelloze motor: Ja
 • Maximale boren in hout: 45 mm
 • Max boren in metaal: 13 mm
 • Toerental maximaal: 1250 r/min
 • Gewicht 1,7 Kg
 • Garantie: 3 jaar

Voordelen en nadelen

 • Krachtige accuboormachine
 • Snelle oplaadtijd
 • Goed handzaam
 • 3 jaar garantie
 • Prijs

Koopadvies

Wanneer je een nieuwe accuboormachine aanschaft is het belangrijk om een goede keuze te maken. Het aanbod van accuboormachines is groot en de mogelijkheden zijn verschillend. Wanneer je dus de beste accuboormachine uit onze top 10 wilt kiezen zul je jezelf eerst een aantal vragen moeten stellen.

Als eerste is het belangrijk om te bepalen wat je vooral voor werkzaamheden met de accuboormachine wilt gaan uitvoeren. Ga je voornamelijk schroeven indraaien dan zijn de meeste lichtere modellen wel geschikt. Maar zal je veel gaan boren in steen, metaal of beton dan heb je echt power nodig. Voor boorwerk in materialen als hout en plastic is dit veel eenvoudiger. 

Ook is het belangrijk om naar de uitwisselbaarheid van de accu’s te kijken voor eenvoudig gebruik in andere machines. Bovendien is voor veel mensen de bijgeleverde accessoires de kers op de taart. Laat ons ook nog eens weten welk model je hebt gekozen en wat je ervaringen zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *