beste gaming toetsenbord 2019

Gamers hebben voor het spelen van hun favoriete game het beste gaming toetsenbord nodig. Om hun favoriete game optimaal te kunnen spelen zijn vaak meer geavanceerde toetscombinaties noodzakelijk.

Maar ook de snelheid en het gebruik van profielen als ook goede ondersteuning bij het spelen zijn belangrijk. Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een lijst met de Top 10 Beste Gaming toetsenborden 2024 gemaakt.

In de lange lijst van essentiële onderdelen voor het gamen kun je niet voorbijgaan aan het toetsenbord. Het “gaming keyboard” is speciaal gemaakt voor de frequente gamer. Snelheid, stevigheid en functionaliteiten bepalen naast het coole design de werkelijke game ervaring

Als gamer zul je uiteindelijk altijd het normale toetsenbord vervangen door een krachtige gaming keyboard die het gamen nog leuker maakt.

Overzicht Beste Gaming Toetsenborden 2024

Als je op dit moment een Gaming toetsenbord zou moeten kopen adviseren wij momenteel de Corsair K70 te bestellen. Vanuit ons onderzoek is dit toetsenbord met stip op de 1e positie gekomen. Je kunt hieronder bij de beschrijving van het toetsenbord lezen waarom.

Gaming toetsenbordType toetsenMedia ControlsActuele Prijs
1. Corsair – K95 Cherry MX SpeedJa
2. HyperX Alloy EliteCherry MXJa
3. Logitech – G513 Romer-G TactileJa
4. Kinesis FreeStyle Edge Cherry Cherry MXNee
5. SteelSeries Apex Pro Omnipointvia OLED

Natuurlijk blijft het altijd persoonlijk welk gaming toetsenbord gaat kiezen. Wij hebben onze lijst met aanbevelingen gebaseerd op research.

Hierbij hebben we het volgende gedaan:

 • We keken op speciale websites en forums voor gamers als “inside gamer” en “gamingforum.nl” naar de ervaringen met gaming toetsenborden. We ontdekte al snel welke ervaringen er zijn met de verschillende fabrikanten van het gaming toetsenbord.
 • Ook onderzochte we verschillende sites op basis van de reviews van kopers van de verschillende toetsenborden. Hierbij keken we vooral naar de ervaringen en positieve en negatieve ervaringen.
 • Ook troffen we nog meer informatie over de gaming toetsenborden aan op een aantal van de beroemde buitenlandse tech blogs, waaronder TomsGuide.

Verschillen in toetsenborden (Mechanisch vs. Membraan)

Gaming toetsenborden hebben verschillende functionaliteiten voor de gamer. Het enige dat hetzelfde blijft is dat elk gaming toetsenbord veel geïmproviseerde opties heeft.

De eerste verschillen bij de gaming toetsenborden zit hem vooral in het type toetsenbord. De twee verschillende soorten die we momenteel tegenkomen zijn mechanische en membraan gebaseerde toetsenborden.

Membraan toetsenborden genereren signalen bij aanraking met behulp van een geleidend plastic laag. Ze zijn geruisloos en hebben niet per toets een afzonderlijke schakelaar. Mechanische toetsenborden maken gebruik van een schakelaar per toets. Een goed gaming toetsenbord heeft altijd mechanische toetsen omdat het sneller en preciezer voor de gamer werkt.

De keuze voor een mechanisch toetsenbord is wel vaak wat duurder dan een membraan model. De laatste soort is overigens uitstekend te gebruiken voor het dagelijks typen.

Toetsenborden van lage kwaliteit zijn niet de moeite waard

Gaming toetsenborden zijn bedoeld om het gamen leuker te maken. Toch is niet elk gaming toetsenbord gegarandeerd voor meer spelplezier.

Er is veel aanbod in merken en verschillende modellen. De kwaliteit van van deze modellen varieert sterk. Wat we zien t.a.v. de prij van gaming toetsenborden is dat er veel verschillen zijn. Enerzijds zien we de merken die specifiek voor de gamer hebben nagedacht over de mogelijkheden en dat zien we ook aan de vaak wat hogere prijs. Anderzijds zien we ook veel aanbieders die met een slechte kwaliteit toetsenbord de strijd met elkaar aangaan voor spotprijzen.

Het is dus echt wel van belang om een goede keuze te maken en dat is de reden waarom we de lijst van beste toetsenborden voor gamers hebben samengesteld.

1. Corsair – K95: Het beste Gaming toetsenbord van dit moment

Corsair – K95 gaming toetsenbord

Op dit moment is de Corsair K95 het beste gaming toetsenbord op de markt. Het zal lastig zijn om nog een beter model te vinden dan dit toetsenbord. Het toetsenbord is uitgerust met mechanische knoppen die zeer gevoelig zijn en hierdoor voor de beste reactiesnelheid zorgt tijdens het gamen.

De snelle mechanisch verende schakelaars komen tot 40% sneller omhoog wat voor de diehard gamer een must is om snel te kunnen spelen. De Corsair K95 maakt gebruik van twee soorten knoppen (harde en zachte aanslagen) die zorgen voor topprestaties voor de gamers. Ook heeft het toetsenbord een groot aantal macro knoppen die samen met de extra steun voor de polsen het een relatief groot toetsenbord maakt.

Specificaties:

Schakelaars:Cherry MX Speed
Afmeting:Groot
Achtergrondverlichting:RGB
Aansluitingen:USB
Media Controls:Aanwezig
Polssteun:Afneembaar

Het toetsenbord is gemaakt van aluminium wat hem sterk maakt en toch ook licht. Deze robuustheid in samenhang met de kwaliteit van de afwerking als ook de knoppen maakt hem uniek in zijn soort. De RGB verlichting heeft 16 miljoen kleuren en met de bijgeleverde software kun je het toetsenbord naar eigen wens configureren. We houden ook van de afneembare lip, wat het super comfortabel maakt voor lange game sessies. Bovendien is dit toetsenbord fantastisch voor strategiegames en MMO’s. Het met rubber beklede pad is magnetisch bevestigd en heeft twee contrasterende texturen: een gladde en een ruwe kant.

Hoewel het toetsenbord niet goedkoop is weet je wel wat je hier voor je geld krijgt. Bovendien hebben we in 2022 de prijs van de K95 al behoorlijk zien dalen. Kijk dus altijd naar de scherpste prijs.


2. HyperX Alloy Elite: Het gaming toetsenbord met extra Flash en functies

HyperX – Alloy Elite gaming toetsenbord

Voor een gaming toetsenbord dat verlicht wordt in 16,9 miljoen kleuren heeft de HyperX Alloy Elite een relatief eenvoudige vormgeving. Dit terwijl de HyperX toch de belangrijkste functies bevat die we verwachten van een hoogwaardig gaming toetsenbord.

Het toetsenbord is leverbaar in de kleuren Bruin, Blauw en Rood. Wat ontbreekt op het toetsenbord zijn de speciale macro toetsen maar dit wordt wel weer goedgemaakt door zijn redelijke prijs en kwaliteit.

De HyperX Alloy Elite heeft gewoon alle noodzakelijke functies aan boord. Hij is uitgerust met speciale mediacontroles, USB-aansluiting, een afneembare polssteun en volledige RGB-achtergrondverlichting. Om de esthetiek te verbeteren bevat het ook een extra set zilveren keycaps voor deWASD en vier cijfertoetsen.

Specificaties:

Schakelaars:Cherry MX
Afmeting:Groot
Achtergrondverlichting:Rood
Aansluitingen:USB
Media Controls:Aanwezig
Polssteun:Afneembaar

Het Keyboard ondersteunt een volledige N-toets afhandeling zodat je jezelf nooit zorgen hoeft te maken over het niet registreren van de toetsaanslagen. Hoewel er een standaardvariant van de Alloy Elite beschikbaar is die geen RGB heeft, heeft de druk in de prijsstelling van dit model ze bijna op gelijke hoogte gebracht. Je kunt het ‘luxe’ model regelmatig vinden voor ongeveer 140 Euro.

 Voor en nadelen:

 • Geweldige set functies
 • Betaalbaar
 • Een gimmicky OLED scherm dat nog steeds een welkome ontwerpwijziging is
 • Goed bereik van Cherry MX-switches
 • Software kan beter

3. Logitech – G513: Mechanisch gaming toetsenbord zonder macro’s

Logitech – G513

Wanneer je naar het merk Logitech kijkt dan zie je een breed assortiment voor computer accessoires waaronder verschillende toetsenborden voor gamers. Met deze nieuwe versies van de G513 is vooral de kwaliteit voor Logitech erg belangrijk geweest.

De hoge afwerking gecombineerd met de kwaliteit van de mechanische toetsen zorgen ervoor dat het toetsenbord effectief gebruikt kan worden voor het gamen. Het toetsenbord maakt gebruik van de Romer G tactische schakelaars om de prestaties nog beter te maken voor de gamer.

De polssteun is uitgevoerd met speciaal traagschuim die het nog comfortabeler maakt tijdens het gamen. Het toetsenbord is uitgerust met RGB verlichting die via de bijgeleverde Logitech Software volledig naar eigen wens is in te stellen. De extra USB aansluiting op het toetsenbord is handig om je gaming muis aan te sluiten. Maar de USB aansluiting kan natuurlijk ook dienst doen om een extra flashdrive of andere randapparatuur aan te sluiten.

Kortom de Logitech G513 is een professioneel toetsenbord met een solide basis die kwalitatief voor een redelijke prijs is te bestellen. De draadloze variant Logitech G613 van dit toetsenbord is vooral handig voor die gamers die volledig vrij van draden willen gamen.

Specificaties:

Schakelaars:Romer-G Tactile
Afmeting:Groot
Achtergrondverlichting:RGB
Aansluitingen:USB
Media Controls:Aanwezig
Polssteun:Ja

Voor en nadelen:

 • Robuuste afwerking
 • Prestaties
 • Prijs
 • Toetsenbord verlichting kan beter

4. Kinesis FreeStyle Edge Cherry: Het beste gaming toetsenbord voor aanpassingen en ergonomie

Kinesis FreeStyle Edge Cherry

De originele Freestyle Edge van Kinesis is een van de beste gedeelde ergonomische toetsenborden op de markt. Het verbeterde RGB-model is op een aantal belangrijke punten verbeterd ten opzichte van het origineel.

Het behoudt het gesplitste ontwerp, zodat je de twee helften van het deck op schouderbreedte kunt instellen, om de rug-, nek- en schouderbelasting tijdens het gamen te verminderen. Door de opening die ontstaat in het midden kun je nu ook een joystick of stuur plaatsen. Ideaal voor simulaties of wanneer je jouw controller binnen handbereik wilt hebben.

De gevlochten kabel die de twee helften verbind kan worden aangepast om ook grotere randapparatuur te kunnen plaatsen. De extra lift kit, die helaas niet wordt meegeleverd met het toetsenbord, wordt bevestigd aan de onderkant van de polssteunen en laat je het toetsenbord naar buiten kantelen. Er is een periode waarin je gewend moet raken aan de hoek en de opstelling tijdens het gamen. Maar verder voelt het comfortabel en natuurlijk aan om het dek tijdens het gamen naar buiten te richten.

Specificaties:

Schakelaars:Cherry MX
Afmeting:Gemiddeld
Achtergrondverlichting:RGB
Aansluitingen:USB
Media Controls:Geen
Polssteun:Ja

De Freestyle Edge RGB is ook goed geconfigureerd, met opslag voor maximaal negen gebruikersprofielen. Er zijn ook tien speciale macrotoetsen aan de linkerhelft van het toetsenbord aanwezig en de mogelijkheid om elke toets individueel aan te passen. Het toetsenbord is volledig programmeerbaar zonder het gebruik van extra software. Maar wil je nog meer uit dit toetsenbord halen kan het ook worden aangepast via de Kinesis Smartset software.

Voor en nadelen:

 • Split-toetsenbord en unieke lay-out om de belasting te verminderen
 • Optionele liftkit en polssteunen om de ergonomie te verbeteren
 • Extreem aanpasbaar
 • Liftkit, afzonderlijk verkrijgbaar

5. SteelSeries Apex Pro: Beste bediening per toets

SteelSeries Apex Pro

Het Apex Pro gaming toetsenbord is gebouwd met de mogelijkheid om elke toets individueel in te stellen. Maar het toetsenbord is ook een ongelooflijk solide en concurrerende gaming toetsenbord in de markt. Zelfs zonder deze unieke functionaliteit.

Dat gezegd hebbende, is het aanpassen van het bedieningspunt op een sleutel-per-toets basis een ongelooflijke zegen. Vooral voor gamers die zijn tijd liever verdeelt tussen typen en gamen. Als je het moeilijk vindt om te kiezen tussen een lineaire en tactiele schakelaars biedt de Apex Pro je een hybride aan die in beide behoeften kan voldoen. Stel een diepere bediening voor het typen in of hoger als je sleutels moet spammen in een MOBA of MMO.

Specificaties:

Schakelaars:Omnipoint Regelbare
Afmeting:Groot
Achtergrondverlichting:16,8 miljoen RGB-kleuren
Aansluitingen:USB
Media Controls:via OLED
Polssteun:Afneembaar magnetisch

De Apex Pro heeft ook een nieuwe OLED in de rechterbovenhoek van het toetsenbord zitten waarmee je de bediening kunt wijzigen, de media kunt bedienen, of zelfs een kleine geanimeerde gif kunt weergeven. Hoewel het meer een gimmick is dan noodzaak kun je er enkele belangrijke instellingen mee wijzigen zonder dat je diep in software hoeft te graven. En het lage profiel van het chassis met de verhoogde sleuteldoppen draagt bij aan een zeer aantrekkelijke vormgeving, met weinig tot geen verspilde ruimte aan de randen van het bord.

Voor en nadelen:

 • Per toetsaansluiting is een ongelooflijke aanpassing mogelijk
 • Robuuste functieset
 • Aantrekkelijk, minimalistisch dek met volledige RGBS-schakelaars
 • Toetsen zijn niet zo goed als veel van hun concurrenten

Bekijk ook eens onze reviews over: Beste Gaming Laptop of Wifi versterkers

Gerelateerde koopgidsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *