Ga je een luchtreiniger aanschaffen, dan wil je uiteraard een apparaat van goede kwaliteit. Het lijkt je vast en zeker geen goed idee als de luchtreiniger er na een paar weken mee ophoudt.

Wil je echt een effectieve luchtreiniger, dan is het belangrijk om te letten op onder meer de reinigingstechniek en de kwaliteit van de filters. Heb je in jouw huishouden te maken met bepaalde allergieën, dan is het van nog meer belang om te kiezen voor een effectieve luchtreiniger.

luchtreiniger kopen voor schonere lucht

Onze specialist Robert-Jan heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende luchtreinigers op hun prestaties. Hieronder vind je zijn selectie van de beste luchtreinigers op basis van prijs, kwaliteit en specificaties.

Welke luchtreiniger kopen?

Wanneer je al online hebt gezocht naar een luchtreiniger dan heb je vast gemerkt dat het aanbod enorm is. Je ziet verschillende merken en ook functionaliteiten die zeer verschillend zijn.

Maar wat is nu een goede luchtreiniger en wat zijn dan de belangrijkste verschillen. Laten we eerst eens kijken naar de mogelijkheden van een luchtreiniger. Hierdoor zul je beter tot een goede keuze kunnen komen en wat voor jou de beste keuze is.

Overzicht Luchtreinigers

On onderstaand overzicht zie je welke top luchtreinigers wij aanbevelen. Alle modellen zijn verderop in deze koopgids volledig uitgewerkt.

Top 5 Luchtreinigers

1. Philips AC5659/10

CADR-waarde: 500 m³/h

CADR-waarde: 620 m³/h 

CADR-waarde: 390 m³/h

CADR-waarde: 310 m³/h

CADR-waarde: 200 m³/h 

Wat is een luchtreiniger precies en wat doet dit apparaat?

Kort gezegd is een luchtreiniger een apparaat wat de lucht reinigt. Dat wist je natuurlijk al wel voordat je dit antwoord had gelezen en uiteraard ben je benieuwd naar verdere details. In de praktijk zie je dat deze apparaten ook wel luchtzuiveraars worden genoemd.

Zonder dat je het merkt, bevinden zich om je heen in de lucht allerlei stofjes. Soms kunnen deze zelfs irritatie veroorzaken. Denk aan huisstofmijt, stof en pollen. Deze stoffen zijn vervelend, maar op zich niet schadelijk.

Dat geldt wel voor stoffen als stikstofmonoxide en koolmonoxide. Denk je daar geen last van te hebben omdat jullie binnen niet roken? Helaas ontstaan ze ook tijdens het koken.

Het mooie van een luchtreiniger is dat deze al die schadelijke stoffen uit de lucht haalt. Dit gebeurt door middel van een ventilator die de lucht uit een ruimte naar binnen zuigt en door een filter trekt. De twee belangrijkste verschillen tussen de luchtreinigers zijn dat dit met een filter of via ionisatie gebeurt.

Verschillende filtersystemen

Niet elke luchtreiniger werkt op dezelfde manier. Er zijn verschillende technieken mogelijk. Sommige luchtreinigers ioniseren. Dit betekent dat de stofdeeltjes zwaarder worden gemaakt. Hierdoor vallen ze op de grond, zodat je ze snel even opzuigt met je stofzuiger.

Als het gaat om filters, dan zijn er wel meer dan honderd verschillende soorten. Kies je voor een luchtreiniger met een koolstoffilter, dan verminderen de vieze geurtjes. Neem je een luchtreiniger met een HEPA-filter dan worden minstens 85% van alle stofdeeltjes gefilterd.

Wil je echt de beste luchtreiniger voor een huishouden met allergieën en astma aanschaffen, kies dan zeker voor een apparaat met een HEPA-filter. Let hierbij goed op het nummer. Een HEPA-13 filter is bijvoorbeeld een stuk effectiever dan een HEPA-9 filter.

Verwarmen en bevochtigen

Jij wilt de lucht in je woning reinigen, maar dat is niet het enige waarvoor je een luchtreiniger aanschaft? De lucht is niet alleen verontreinigd, maar ook vaak veel te droog? Dan is het ideaal om te kiezen voor die luchtreinigers die zuiveren, maar meteen ook bevochtigen.

Luchtfilter tegen virussen en aerosolen

Wellicht ben je op zoek naar een luchtreiniger die je beschermt tegen virussen. Dat is tegenwoordig absoluut niet onbelangrijk. Er zijn speciale luchtreinigers die zelfs 99.99% van de kleinste en meest schadelijke vuildeeltjes en allergenen uit de lucht verwijderen. Hieronder mag je dan ook fijnstof van verkeer, pollen, printer uitstoot en virussen verstaan.

Luchtreinigers in verschillende prijsklassen en uitvoeringen

Ga je op zoek naar de beste luchtreiniger, dan ontdek je al snel dat het aanbod groot is. Er is in allerlei prijsklassen wel een luchtreiniger te vinden. Waar wil jij de luchtzuiveraar plaatsen?

Gaat het om een grote of een kleine ruimte? Bekijk goed voor hoeveel vierkante meter de luchtreiniger bedoeld is. Het is natuurlijk jammer als je een reiniger koopt die veel te klein is voor je woonkamer. Er zijn luchtreinigers die alleen hele kleine ruimtes bedienen. Maar je vindt ook reinigers die wel een oppervlakte van zo’n 100 m2 kunnen zuiveren.

Bereken dus hoe groot jouw ruimte is en pas daar je keuze op aan. Ook de soort ruimte bepaalt welke luchtreiniger het beste is. Er zijn luchtreinigers die je absoluut niet in de badkamer moet zetten. Ook zijn er apparaten die niet tegen kou kunnen.

Zoek je een luchtreiniger voor in een slaapkamer, dan kan een nachtmodus handig zijn. Zo houdt het apparaat je tenminste niet uit de slaap.

Koop een goede luchtreiniger


Het aanbod is groot, maar niet elke luchtreiniger is voor jou de beste luchtreiniger. Wij hebben een selectie voor je gemaakt. We baseren onze top 5 op beoordelingen van diverse sites, waaronder Kieskeurig, Bol en Coolblue. We keken naar onder andere de garantie, de kwaliteit en de prijs.

Top 5 Beste luchtreiniger

Wat is in jouw situatie de beste luchtreiniger? Doe je winst met onze selectie.

Krachtigste Luchtreiniger

1. Philips AC5659/10 Luchtreiniger

De Philips AC5659/10 is een enorm krachtige luchtreiniger. Deze compacte luchtreiniger heeft een dubbele zuiveringscapaciteit en verwijdert dankzij het HEPA-filter schadelijke gassen, virussen en 99,97% van de allergenen. Dankzij de allergeenmodus is deze reiniger ideaal voor mensen met een allergie. Het apparaat is geschikt voor grote ruimtes en maakt daarbij slechts een minimaal geluid.

Dankzij de Clean Home+ -app bedien je de luchtreiniger overal vandaan. Ook volg je continue de luchtkwaliteit binnen en buiten je huis. Een persoonlijke coach tipt je om de luchtkwaliteit te verbeteren en de aanwezigheid van allergenen en vervuiling te verminderen.

Ook in grote ruimtes zoals kantoren, winkels en scholen bewijst deze luchtreiniger goede diensten.

Voordelen en nadelen:

 • Superieure verwijdering van schadelijk virussen en gassen
 • Uitstekende allergeenmodus
 • Op afstand te bedienen via de app
 • Redelijk hoge prijs van de filters

Ik had nog nooit eerder zulke hoge verwachtingen van een apparaat. Deze Philips is op het gebied van luchtreinigers een absolute krachtpatser. De bediening is eenvoudig. Met de app of gewoon handmatig. Ik waardeer het kinderslot.

In ons gezin speelt astma en hooikoorts. Een luchtreiniger leek ons daarom ideaal. We zetten hem ’s nachts in onze slaapkamer en we merken dat we uitgeruster wakker worden. Zonder een droge keel.

Al vanaf het moment dat we het apparaat zagen, waren we blij. Wat een mooie en compacte luchtreiniger. Het installeren verliep snel en probleemloos. Onze kinderen hebben hooikoorts en allergieën. We vinden dat de luchtreiniger niet veel lawaai maakt. Alleen als hij wisselt tussen de standen, vinden we het geluid iets vervelend.

Omdat de luchtreiniger op wielen staat, kun je hem eenvoudig verplaatsen. De kookgeurtjes ben ik nog nooit zo snel kwijt geweest. Wij kampen hier allemaal met een allergie of met astma en werkelijk wat geeft dit apparaat ons een verlichting.

De hogere standen maken meer lawaai dan we hadden verwacht, maar we merkten echt binnen een dag al verschil. Veel minder hoesten en niezen, maar ook de lichte hoofdpijn die we aan het einde van de dag vaak hadden, is verdwenen.

We hebben de reiniger al op verschillende kamers uitgeprobeerd en we merken echt verbetering.

Krachtig en geruisloos

2. EAEG AX91-604DG Luchtreiniger

Deze slimme luchtreiniger is zeer eenvoudig te bedienen via de app. Ook blijf je door middel van deze handige app op de hoogte van de luchtkwaliteit in je woning. Heb je last van astma of een bepaalde allergie, dan pas je de instellingen van de reiniger aan voordat je thuis komt. Zo heb je zo min mogelijk last van nare symptomen.

Er zijn 360 filters aanwezig die je automatisch hun werk kunt laten doen, maar het is ook mogelijk om ze handmatig in te stellen. De luchtreiniger zuivert een ruimte bijzonder snel. Dit dankzij een Clean Air Delivery Rate van 529 m³/h.

Heb jij een hekel aan nare luchtjes tijdens en vooral na het koken? Dan is deze luchtreiniger het ideale apparaat voor jou. Hij is namelijk voorzien van een koolstoffilter. Nare luchtjes zijn hierdoor razendsnel verdwenen.

Voordelen en nadelen:

 • Stil met geluidsniveau van 17 dB
 • 360 Filters
 • Voorzien van PureSense-technologie
 • Op afstand te bedienen
 • Tijden nachtmodus niet voor 100% stil
 • Aardig aan de prijs

Mijn kookkunsten zijn absoluut te prijzen. Ik word alleen niet blij van de luchtjes die soms bijna de hele avond op de benedenverdieping blijven hangen. Zet ik de luchtreiniger aan, dan ruik je werkelijk niets. Ik ben dolblij met het handige koolstoffilter. Ook de app geeft aan dat de luchtkwaliteit zeer goed is.

Deze compacte luchtreiniger is absoluut niet zwaar. Met zijn nauwelijks 9 kilo kun je hem gemakkelijk verplaatsen. Ik doe dat vooral tijdens het zuigen. De hendel maakt optillen extra makkelijk.

Ik ben blij met de luchtreiniger. De prijs vind ik stevig, maar goed je hebt wel wat in huis met dit apparaat.

Wij gebruiken de nachtmodus graag. Ik was benieuwd naar de hinder die dit zou geven. Ik hoorde mensen praten over een zoemend geluid en dit leek me niet prettig. Het valt me echter alles mee. Helemaal stil is het niet, maar storend ook niet. Bovendien slapen we tegenwoordig heerlijk.

Wij wonen in de randstad en ik schrok enorm van de luchtkwaliteit buiten. Helemaal blij dus met deze luchtreiniger. De bediening is fantastisch, eigenlijk gaat het zo ongeveer helemaal automatisch.

Beste Filtratie

3. Winix Zero Luchtreiniger

De Winix Zero is voorzien van een Clean Air Delivery Rate 405 m³/h. Hierdoor zuivert de luchtreiniger de lucht razendsnel. Hebben jullie last van hooikoorts, dan zul je daar vooral in de lente en de zomer veel profijt van hebben. De allergenen worden dan namelijk heel snel mee naar binnen genomen. Dankzij de supersnelle zuivering zul je nauwelijks last hebben van klachten.

Je hoort deze luchtreiniger wel. Ideaal is echter de nachtstand. Zodra de schemer invalt, vermindert het geluid.

De luchtkwaliteit is eenvoudig af te lezen op het display. Wordt het lampje geel of rood, dan is de luchtkwaliteit niet in orde. Met blauw zit je helemaal goed.

Dankzij het 4-fasen filtratie systeem reinigt deze luchtreiniger ruimtes van fijnstof, pollen, virussen, allergenen, sigarettenrook, stof en haren van huisdieren. Verder profiteer je van de gepatenteerde WINIX PlasmaWave technologie. Deze ioniseert de lucht binnen. Deze functie is eventueel uit te schakelen.

De luchtreiniger is zowel automatisch als handmatig te bedienen. Kies je voor automatisch, dan checken luchtsensoren en lichtsensoren automatisch de omgeving en wordt de werking van het apparaat continue aangepast.

Voordelen en nadelen:

 • Leuk geprijsd
 • Handige display met verschillende kleuren indicatielampjes
 • Makkelijk te verplaatsen dankzij lichte gewicht
 • Koude luchtstroom kan in de winter vervelend zijn

De bediening is ideaal. Deze bevindt zich aan de bovenkant van de luchtreiniger. Ik vind de timer bijzonder handig. Verder lees je hier ook of het tijd is om het filter te vervangen.

Tijdens warme dagen ben ik bijzonder blij met de koude luchtstroom die uit de luchtreiniger komt. Ik weet alleen nog niet of dit in de winter ideaal is.

Handig zijn de lampjes met de verschillende kleuren. Als het apparaat zijn werk doet, verandert het lampje supersnel in blauw en weet je dat het weer in orde is met de luchtkwaliteit. Al ga ik even iets bakken in de keuken, dan zie ik het lampje al snel oranje worden. Wat ben ik dan blij met mijn apparaat.

Multifunctioneel

4. Philips AC3829/10 Luchtreiniger

De Philips AC3829/10 is een effectieve luchtreiniger. Hij reinigt niet alleen de lucht, maar bevocht deze tegelijkertijd. Zo heb je altijd een goede luchtvochtigheidsgraad in je huis. Je kunt zelf bepalen of je de luchtvochtigheidsgraad op 40, 50 of 60% zet.

Dankzij de verschillende filters wordt 99,97% van alle stofdeeltjes en allergenen gefilterd. Hebben jullie te maken met allergieën, huisstofmijt of hooikoorts, dan is deze luchtreiniger een ideaal apparaat.

De gekleurde ring op de luchtreiniger toont je heel duidelijk hoe het staat met de luchtkwaliteit. Gaat deze omlaag, dan hoef je zelf geen actie te ondernemen. Dit doet de luchtreiniger allemaal zelf. Deze gaat meteen aan de slag om de kwaliteit weer te optimaliseren.

Zet je het apparaat op de slaapmodus, dan wordt de weergave direct gedimd. Ook schakelt de luchtreiniger dan automatisch over naar de laagste snelheid.

Voordelen en nadelen:

 • 3 Automatische modi- en 4 luchtvochtigheidsinstellingen
 • Handig te verplaatsen dankzij de wielen
 • Heel stil tijdens de nachtmodus
 • Filter moet jaarlijks vervangen worden en is aardig prijzig.

Ik vond het wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Op zich koste dat niet veel tijd, maar dan weet je wel precies hoe je het apparaat moet bedienen. Het is fijn dat je op die manier zo goed mogelijk gebruik kunt maken van alle mogelijke opties.

De wieltjes onder de luchtreiniger zijn ideaal. Zo verplaats je hem gemakkelijk van de ene naar de andere kamer.

Ik heb veel last van astma, maar met deze luchtreiniger merk ik nauwelijks meer iets van mijn klachten.

De nachtmodus is prettig. Ik vind het fijn dat niet alleen het geluid bijna weg is, maar dat de verlichting ook uitgaat. En verder word je op deze manier elke ochtend wakker in een heerlijk frisse slaapkamer.

Ik stel de luchtvochtigheidsgraad in op 50%, omdat ik dat persoonlijk ideaal vind. Je hoeft hier verder niet naar om te kijken, want het apparaat regelt het allemaal automatisch.

Energiezuinig

5. Tristar AP-4787 luchtreiniger

Deze luchtreiniger heeft drie verschillende filters en garandeert hiermee een perfecte luchtkwaliteit. Is er iemand in huis gevoelig voor bepaalde huisdieren, dan is dit probleem meteen opgelost. Ook kookluchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zelfs micro-organismen blijven met deze luchtreiniger niet langer in de lucht zweven.

Deze Tristar is geschikt voor zowel kleine als grotere ruimtes. De werking is krachtig, maar met 52dB zul je niet heel veel last hebben van het geluid.

Het oog wil ook wat en deze luchtreiniger is zeker een aanwinst in huis. Het eenvoudige, witte uiterlijk past bij vrijwel iedere stijl.

Je kunt de luchtreiniger geheel naar eigen voorkeuren instellen. De luchtkwaliteit zie je in een oogopslag dankzij de verschillende kleuren. Je begrijpt meteen dat het met rood niet helemaal goed zit, terwijl de kwaliteit van de lucht bij de kleur blauw pico bello is.

Voordelen en nadelen:

 • Licht van gewicht
 • Heel stil in de slaapmodus
 • Energieverbruik valt mee
 • Maakt in de hoogste stand veel lawaai

Is de luchtkwaliteit slecht en zie je dus een rode kleur, dan gaat de luchtreiniger hard aan het werk op de hoogste stand. Ik merk echter dat de stand heel snel naar beneden kan omdat de kwaliteit van de lucht snel verbetert. Dat is fijn, omdat het geluid dan ook meteen een stuk minder wordt. De hoogste stand met het hardste geluid heb je in principe maar heel kort nodig.

Wij roken altijd best goed dat we een hond in huis hebben. Nu is het echter veel frisser in ons huis. Ook bezoek geeft aan dat dit opvalt.

Het is bijzonder om te merken hoeveel beter ik slaap met deze luchtreiniger in de slaapkamer. Als ik wakker word, is mijn neus gewoon open. Dat kende ik voor die tijd echt niet. Bovendien is de slaapstand bijna geruisloos, dus dit stoort absoluut niet.

Het stroomverbruik valt heel erg mee. Verder is het prettig dat de reiniger licht van gewicht is. Zo kun je hem makkelijk van de ene naar de andere kamer verplaatsen.

Waar herken je een goede luchtreiniger aan?

Hoe koop je nu de beste luchtreiniger? Dit apparaat aanschaffen kan best even een gat in je budget slaan. Dan wil je wel weten dat je echt een goed model koopt. Waar moet je rekening mee houden, zodat je echt de beste luchtreiniger aanschaft? Belangrijk zijn onder meer de capaciteit, de filters, het geluidsniveau, het energieverbruik, de kwaliteit, de prijs en de eventuele extra functies.

Capaciteit van een luchtreiniger

Let goed op de Clean Air Delivery Rate. Dit wordt afgekort als CADR. Dit geeft precies aan hoeveel kubieke meter de luchtreiniger per uur zuivert. Dat is zeker niet bij elk apparaat hetzelfde. Het is natuurlijk de bedoeling dat echt alle deeltjes uit de lucht worden gezuiverd.

Hoe optimaal dit gebeurt, hangt af van de kwaliteit van de filters en van de kracht van het apparaat. Hoe groot de capaciteit moet zijn, hangt natuurlijk ook af van de grootte van de ruimte die jij wilt zuiveren.

Filtersysteem

Je begrijpt dat het filter van luchtreiniger ontzettend belangrijk is. De ventilator in het apparaat trekt de lucht aan en trekt deze door het filter. De vervuiling blijft in het filter en de gezuiverde lucht komt weer in jouw kamer. Nu zijn er verschillende filters die allemaal weer zo hun eigen werking hebben.

De meest voorkomende zijn:

 • HEPA-filter: dit is het meest voorkomende filter en deze is tegelijkertijd het meest effectief. Huisstofmijt, allergenen, fijnstof, stof, pollen, huidschilfers en stuifmeel worden hiermee gegarandeerd uit de lucht gehaald.
 • AIH-filter: dit lijkt heel erg veel op het HEPA-filter. Het is dikker, maar iets minder fijn geweven. Ook hiermee haal je zo goed als alle fijne deeltjes uit de lucht. Bij dit filter hoeft een iets minder zware motor gebruikt te worden, dus dat scheelt in het stroomverbruik.
 • Koolstoffilter: dit filter haalt nare luchtjes zoals van het koken en van huisdieren uit de lucht. Het koolstoffilter bestaat uit actieve kool. Deze speciaal behandelde koolstof absorbeert schadelijke stoffen en vieze geuren.
 • Enzymenfilter: bevat enzymen die bacteriën en virussen afbreken. Dit kan ideaal zijn voor hele kleine kinderen en voor mensen die extreem vatbaar zijn voor virussen.

Geluidsniveau

De meeste luchtreinigers hoor je nauwelijks. Ze maken over het algemeen een redelijk zacht en vooral zoemend geluid. Er zijn wel apparaten die op de hoogste stand vrij veel lawaai produceren. Bekijk dus even hoe het staat met de decibellen.

Wil je de luchtreiniger op je slaapkamer gebruiken, let dan ook op het geluid dat aanwezig is tijdens de nachtmodus. Je wilt uiteraard slapen in een schone omgeving, maar als je wakker ligt van gezoem, dan is dat nog niet echt bevorderlijk voor je gezondheid.

Energieverbruik

Omdat een luchtreiniger, zeker met een HEPA-filter, vrijwel continue aanstaat, is het belangrijk om op het energieverbruik te letten. Het is sowieso goed om te weten dat een airco veel en veel meer stroom gebruikt.

Slimme functies

Wat vind jij handig? Wil je graag dat de luchtreiniger ook de lucht bevochtigt? Of zoek je een luchtreiniger die meteen als verkoeler ingezet kan worden? Wellicht lijkt het je fantastisch als de reiniger een lekker geurtje verspreidt. Het is allemaal mogelijk.

De meeste luchtreinigers zijn ook voorzien van een handige app. Je hebt dan altijd alle informatie bij de hand. Meestal hoort hier direct een afstandsbediening bij en kun je zelfs vanaf je werk de luchtkwaliteit controleren en reguleren.

Als laatste is het handig om even te checken of er een oplaadbare accu meegeleverd wordt en of dat voor jou wel of niet relevant is.

Kwaliteit en prijs

Een luchtreiniger verbetert je woongenot enorm. Het is dan ook niet raar als je hier een aardig budget voor reserveert. Toch is dit voor iedereen heel persoonlijk. Het is ook zeker mogelijk om een luchtreiniger te bestellen voor €200. Je hebt dan een basic model.

Doe dit echter niet zomaar. Bekijk hoe het staat met de kwaliteit en met de garantie. En koop je het apparaat omdat je te kampen hebt met allergieën, kijk dan wel even of het apparaat doet wat jij echt nodig hebt. Anders is zelfs een paar honderd euro eigenlijk nog te veel.

Check ook hoe het staat met de garantie. Wil je echt een uitstekende luchtreiniger, dan zijn er ook modellen te vinden van zo’n €2000. Je begrijpt dat die meestal ook wel geschikt zijn voor professioneel gebruik.

Natuurlijk is er tussen deze twee uitersten nog van alles te vinden. Voor elk budget is er zeker een geschikte luchtreiniger te vinden.

Koopadvies

Wat is nu voor jou de beste luchtreiniger? Je ziet dat wij niet de meest goedkope modellen hebben geselecteerd. Het lijkt ons namelijk cruciaal dat je een reiniger koopt waar je echt iets aan hebt. En dat het gaat om een product dat ook op de langere termijn de lucht nog steeds goed reinigt. Laat je nog eens weten wat uiteindelijk jouw koop geworden is?

Veelgestelde vragen

Een luchtreiniger zuigt lucht aan uit de omgeving en laat die door een filter stromen. De lucht wordt vervolgens weer in de ruimte gebracht, maar zonder de verontreinigende stoffen die door het filter werden opgevangen.

Het gebruik van een luchtreiniger heeft vele voordelen. Luchtzuiveraars kunnen pollen, stof, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen uit de lucht verwijderen, wat de luchtkwaliteit kan verbeteren en mensen met allergieën helpt gemakkelijker te ademen.

Luchtreinigers kunnen ook rook, schimmelsporen en bacteriën uit de lucht verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert en mensen met ademhalingsproblemen gemakkelijker kunnen ademen.

Ja, luchtreinigers kunnen stof uit de lucht verwijderen.

Ja, luchtreinigers kunnen rook uit de lucht verwijderen.

Ja, luchtreinigers kunnen schimmelsporen uit de lucht verwijderen.

Ja, luchtreinigers kunnen bacteriën uit de lucht verwijderen.

De beste luchtreiniger voor allergieën hangt af van de specifieke allergenen die u probeert te vermijden. Maar luchtreinigers met hoogwaardige filters en krachtige ventilatoren zijn meestal het meest effectief in het verwijderen van allergenen vanuit de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *