beste bloeddrukmeter

Beste bloeddrukmeter kopen? Zeker wanneer je 40 jaar of ouder bent, is het belangrijk om regelmatig je bloeddruk te meten. Deze kleine moeite kan je veel gezondheidsproblemen besparen. Is de druk te hoog, dan merk je dat vaak zelf niet eens. Toch richt dit schade aan, voornamelijk aan je hart en bloedvaten.

In de praktijk blijkt dat maar liefst 2 op de 5 mensen rondloopt met een hoge bloeddruk zonder dat zelf in de gaten te hebben. Een goede bloeddrukmeter aanschaffen is dus een prima idee.

De Hartstichting adviseert die modellen waarmee je de bloeddruk via de bovenarm meet. Dit is namelijk nauwkeuriger dan via de pols. Meters die je op de bovenarm gebruikt, zijn minder gevoelig voor fouten. De Hartstichting heeft een lijst gemaakt waarop de meest betrouwbare apparaten te vinden zijn.

Zoek jij naar de beste bloeddrukmeter? Profiteer dan van onze handige top 5. Je vindt hier alleen meters die door de Hartstichting worden aanbevolen.

Welke bloeddrukmeter kopen?

Bloeddrukmeter SpecificatiesPrijs 
Omron EVOLV klein1. Omron EvolvManchet: Draadloos
Bloeddruk gem: Nee
AFIB: Ja
OMRON X7 Smart klein2. OMRON X7 SmartManchet: Met draad
Bloeddruk gem: Ja
AFIB: Ja
Hartmann Veroval Duo Control klein3. Hartmann Veroval Duo ControlManchet: Met draad
Bloeddruk gem: Nee
AFIB: Ja
Microlife BP A7 Touch klein4. Microlife BP A7 TouchManchet: Met draad
Bloeddruk gem: Ja
AFIB: Ja
OMRON RS7 Intelli I T -Smart klein5. OMRON RS7 Intelli I T -SmartManchetDraadloos
Bloeddruk gem
Ja
AFIB:
Ja

Wat is een bloeddrukmeter precies?

Een bloeddrukmeter is een apparaat waar je heel eenvoudig zelf je bloeddruk mee kunt bepalen. Als je de aanwijzingen nauwkeurig opvolgt, dan kan dit dus thuis heel nauwkeurig. Wil je echt de beste bloeddrukmeter kopen, let dan op een aantal zaken. Allereerst zijn er twee soorten meters. Met de een meet je op je bovenarm en met de ander op je pols. Verder hebben sommige meters nog extra functionaliteiten waardoor je bepaalde resultaten gedetailleerder kunt analyseren.

Twee soorten bloeddrukmeters

Er zijn twee soorten meters om je bloeddruk te bepalen. Bij de ene meet je de druk op de bovenarm en bij de andere op de pols. Omdat de bovenarm zich op dezelfde hoogte als het hart bevindt, is deze nauwkeuriger. Een nadeel kan zijn bij het meten thuis dat je vaak wel wat kledingstukken uit moet trekken.

Ben je al wat ouder of koop je het apparaat voor een ouder persoon, dan is het soms wat lastig om de meter zelf te bevestigen op de bovenarm. Dan kan een polsbloeddrukmeter natuurlijk wel praktisch zijn. Die doe je zelf heel snel en gemakkelijk op de pols en er hoeven geen kledingstukken verwijderd te worden. Kies je voor deze methode, dan moet de pols wel ter hoogte van het hart gehouden worden. Het is moeilijk om tijdens de meting niet te bewegen. Het resultaat is hierdoor minder betrouwbaar dan bij een bovenarm bloeddrukmeter.

Nauwkeurige meting

Meet je zelf je bloeddruk, dan wil je natuurlijk wel dat het resultaat betrouwbaar is. Bedenk ook bij het bepalen van je beste koop wat je precies allemaal wilt meten. Gaat het je alleen om de bloeddruk zelf of wil je ook trends en patronen herkennen? Een aantal meters hebben namelijk geheugenfuncties die dit mogelijk maken. Wil je diepgaand monitoren, dan is het echt wel handig als deze opties aanwezig zijn. Je krijgt dan gedetailleerde informatie over je hart, de boven- en onderdruk en eventuele afwijkingen. Ook kan de combinatie met een goede weegschaal voor het dagelijks meten van je lichaamsgewicht belangrijk zijn voor de optimale bloeddruk.

Bloeddrukmeters met app

Een bloeddrukmeter met een app is ideaal als je het apparaat optimaal wilt inzetten. Vaak kun je de meter dan ook aan je computer koppelen. Wil je de meter met verschillende mensen gebruiken, kies dan voor een model met verschillende gebruikersprofielen. Er is dan voor elke gebruiker een geheugenfunctie aanwezig. Is het van belang dat de huisarts op de hoogte blijft van de metingen, dan kies je wellicht een van de meters waarbij de resultaten direct met de huisarts of een cardioloog worden gedeeld.

Top 5 Beste Bloeddrukmeters

De verschillende bloeddrukmeters zijn uitgebreid getest. Wat zijn nu de besten? Je vindt hieronder een handige top 5.

1. Omron Evolv bloeddrukmeter: Moderne Topper

Omron Evolv bloeddrukmeter

Met de Omron Evolv bloeddrukmeter heb je een heel goed apparaat in huis. Wees ook niet verbaasd als je hier zorgpersoneel of artsen mee ziet lopen. Je kunt hem eigenlijk niet verkeerd omdoen, want dat wordt meteen gesignaleerd. De meting is heel nauwkeurig en er zijn tal van handige functies aanwezig bij deze bloeddrukmeter.

Mobiele app

De Omron Evolv is draadloos, dus ideaal voor jou als gebruiker. Verder kun je hem koppelen aan een mobiele app. Op de manier houdt je al je bloedwaarden bij. De resultaten worden meteen doorgestuurd naar de bijbehorende applicatie. Wil je hiervan gebruik maken, dan heb je natuurlijk wel een smartphone nodig. Maar dat zal voor de meeste gebruikers tegenwoordig vast en zeker geen issue meer zijn.

Complete lichaamsanalyse mogelijk

Wil je meer producten koppelen aan de Omron connect app, dan kun je een complete lichaamsanalyse maken. Je zou bijna denken dat je met dit apparaat in huis voortaan geen arts meer nodig hebt. Nou ja, om eventuele problemen met je lichaam op te lossen dan. Het signaleren doe je zelf. Je kunt bijvoorbeeld een weegschaal koppelen

Intelli Wrap Manchet

Het manchet van deze bloeddrukmeter beslaat de volledige omtrek van je bovenarm. De meting vertoont daarom op geen enkele plek ook maar de minste onnauwkeurigheid. Het is eigenlijk onmogelijk om de manchet verkeerd aan te leggen.

Ook geschikt bij diabetica

De bloeddrukmeter wordt aangeraden door de Hartstichting. Verder is hij succesvol klinisch gevalideerd door gebruik tijdens zwangerschappen. Ook voor mensen met diabetes is dit een ideaal apparaat.

Monitoren hartslag

Je ziet met deze bloeddrukmeter hoe hoog de bloeddruk is, maar er wordt ook aangegeven of je wel of geen onregelmatige hartslag hebt.

Wanneer je overigens op regelmatige basis je hartslag wilt monitoren bekijk dan eens onze review voor de beste sporthorloges of de beste activity trackers.

Voordelen en nadelen

 • Meet onregelmatige hartslag
 • Meet ochtendhypertensie
 • Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • Groot dubbel scherm voor slechtzienden
 • Geschikt voor meerdere gebruikers
 • Geheugenfunctie voor 100 metingen
 • Geen herinneringsfunctie
 • Bij volwaardig gebruik zijn smartphone en app noodzakelijk

2. OMRON X7 Smart Bloeddrukmeter: Betrouwbaar

OMRON X7 Smart

De OMRON X7 Smart Bloeddrukmeter is een zeer betrouwbaar product. Hij wordt aanbevolen door cardiologen en door de Hartstichting. Atriumfibrillatie is ook te detecteren met deze bloeddrukmeter. Er is ruimte voor 100 geheugenplaatsen en je kunt met twee gebruikers profiteren van de mogelijkheid om resultaten op te slaan.

Twee gebruikers mogelijk

Het is ideaal dat je met deze OMRON de gegevens van twee gebruikers kunt vastleggen. Er is ruimte voor 110 geheugenplaatsen. Zeker wanneer je als stel allebei boven de 40 bent, is het handig dat je een soortgelijke bloeddrukmeter in huis hebt. Met dit model kun je dus bovendien de resultaten bewaren en je gezondheid goed in de gaten houden.

Kan atriumfibrilleren detecteren

Deze OMRON is een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter met Bluetooth. Atriumfibrilleren kan worden gedetecteerd. Is jouw hartslag onregelmatig, dan meldt het apparaat dat meteen. Het is heel belangrijk om tijdig te weten of je last hebt van atriumfibrilleren. Mensen merken dit namelijk lang niet altijd en dit probleem heeft soms vervelende gevolgen zoals beroertes of een embolie.

Melding bij verkeerd gebruik

Met deze bloeddrukmeter meet je de onder- en bovendruk via de bovenarm. Het is onmogelijk om hem verkeerd om te doen. Zit hij te strak of te los, dan verschijnt er meteen een melding.

Meetwaarden versturen naar je smartphone

Via Bluetooth verstuur je automatisch de nieuwste meetwaarden naar je telefoon. Zo heb je de bloeddrukwaarden altijd binnen handbereik in de handig connect-app.

Drie metingen mogelijk

Er zijn drie opeenvolgende bloeddrukmetingen mogelijk. De tussenpauzes zijn 30 seconden. Het gemiddelde wordt uiteindelijk weergegeven. Op deze manier heb je een hele nauwkeurige indruk van je bloeddruk.

Voordelen en nadelen

 • Met AFIB detectie
 • Verkeerd aangebracht manchet wordt aangegeven
 • Groot scherm dat leesbaarheid vergroot
 • Niet draadloos te gebruiken

3. Hartmann Veroval Duo Control: Voor meerdere personen

Hartmann Veroval Duo Control bloeddrukmeter

De Hartmann Veroval Duo Control is ideaal als je voor meerdere mensen de bloeddruk bij wilt houden. Dit apparaat onthoudt namelijk de gegevens van maar liefst drie verschillende personen. De meting is uiterst correct, zelfs bij hartritmestoornissen.

Meerdere gebruikers mogelijk

Met deze bloeddrukmeter houd je, desgewenst, de gegevens van drie verschillende gebruikers bij. Voor elk profiel zijn er 100 geheugenplaatsen beschikbaar.

Geschikt bij hartritmestoornissen

Mensen met hart- en vaatziekten zitten helemaal goed met deze bloeddrukmeter. Hiermee meet je dagelijks op een nauwkeurige wijze je onder- en bovendruk. Om een uiterste precisie te garanderen, meet het apparaat met behulp van de Duo Sensor-technologie.

Groot afleesscherm

De metingen zijn uitstekend af te lezen van het grote scherm. Verder vind je informatie over de hartslagwaarden, de datum en het tijdstip waarop de meting is gedaan. De verlichting maakt het nog gemakkelijker om af te lezen, zelfs in het donker. Door middel van een zogenaamd verkeerslichtsysteem is een analyse van de resultaten heel eenvoudig.

Duo Sensor-technologie

Veel meters maken alleen gebruik van de oscillometrische technologie. Bij deze Hartmann beschik je echter over de hele nauwkeurige Korotkoff-methode. Artsen gebruiken deze ook bij het meten van de bloeddruk.

Large manchet

Deze bloeddrukmeter wordt geleverd met een large manchet. Dit is bedoeld voor bovenarm omtrekken van 32 tot 42 centimeter.

Voordelen en nadelen

 • Klinisch gevalideerd
 • Duidelijk en groot leesscherm met verlichting
 • Detecteert hartritmestoornissen
 • Meerdere gebruikers mogelijk
 • Wil je een grotere of kleinere maat, dan moet je een apart manchet bijkopen
 • Geen smartphone verbinding middels Bluetooth

4. Microlife BP A7 Touch bovenarm bloeddrukmeter: Nauwkeurig

Microlife BP A7 Touch bloeddrukmeter

De Microlife BP A7 Touch bovenarm bloeddrukmeter is voorzien van de laatste innovatieve technologieën. Je kunt er atriumfibrilleren mee opsporen. Er kunnen voor twee gebruikers 99 metingen worden opgeslagen. Dankzij handige software is het een optie om de resultaten te delen met artsen.

Detecteert atriumfibrillatie

Het is handig wanneer een bloeddrukmeter atriumfibrillatie signaleert. Er zijn namelijk nogal wat mensen die hier, zonder dat te weten, last van hebben. Het is van belang dat dit op tijd ontdekt wordt. Met dit apparaat kom je er dus zeker achter als dit probleem bij jou speelt.

Enkele of drievoudige meting

Wil je even een snelle check, dan kies je voor een enkele meting. Ga je nauwkeurig bekijken hoe het er voorstaat met je bloeddruk en hartslag, dan neem je de drievoudige meting.

Twee gebruikers mogelijk

Het apparaat is ideaal voor twee gebruikers. Van beide personen kun je maximaal 99 metingen opslaan. Het is zelfs mogelijk om in de gastmodus te meten, dus ook andere personen kunnen profiteren van dit apparaat.

Gegevens delen met arts

Wil je de resultaten van je metingen delen met je huisarts of cardioloog, dan bewijst de software je goede diensten. Zo speel je de metingen eenvoudig door naar je arts.

Nieuw type manchet

Een manchet is een belangrijk onderdeel van een meter van de bloeddruk. Dit bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de nauwkeurigheid. Deze meter beschikt over een nieuw type manchet. Hij is geschikt voor een bovenarmomtrek van 22 tot 42 centimeter, dus voor vrijwel iedereen wel toepasbaar.

MAM (Microlife Average Mode)

De gepatenteerde MAM technologie garandeert een hele precieze meting in slechts een kleine 3 minuten. Schakel je MAM in, dan meet het apparaat drie keer achter elkaar. De meter analyseert deze en wanneer een van de metingen niet correct was, volgt er automatisch een vierde meting. Zo kan er alsnog op basis van drie metingen beoordeeld worden.

Aan te sluiten op computer

Het is mogelijk om de gemeten waarden over te laden naar een computer. Vervolgens is het eenvoudig om de waarden uitgebreid te bekijken en analyseren. Je vergelijkt ze met behulp van intelligente software.

Voordelen en nadelen

 • Twee gebruikers mogelijk en een eventuele gastgebruiker
 • Kan gemiddelde over 3 metingen berekenen
 • Uitstekend voorgevormd manchet met omtrek van 22-42 cm
 • Kan AFIB detecteren
 • Van derde gebruiker kunnen gegevens niet worden opgeslagen

5. OMRON RS7 Intelli I T -Smart: Polsbloeddrukmeter

OMRON RS7 Intelli I T -Smart

Het ideale aan deze bloeddrukmeter is dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Vrijwel onmerkbaar meet je, waar je ook bent, je onder- en bovendruk. Voor mensen met obesitas is deze polsbloeddrukmeter ideaal. Het is het eerste model van OMRON dat extra nauwkeurig is voor mensen met overgewicht.

Geschikt voor twee gebruikers

Je kunt deze bloeddrukmeter voor twee verschillende personen gebruiken. Dat is ideaal als je met meer mensen in je gezin dit aspect van je gezondheid wilt volgen. De metingen worden van maximaal 2 personen onthouden.

Altijd een correcte meting

Een nadeel van een polsbloeddrukmeter ten opzichte van een bovenarm bloeddrukmeter is dat de nauwkeurigheid soms te wensen overlaat. Het mooie van dit product is dat je altijd zeker weet of je hem wel of niet correct hebt aangebracht. Doe je de meter om je pols, dan wordt dit namelijk via een symbool duidelijk gemaakt. De positiesensor bepaalt de juiste positie voor een perfecte meting.

Onregelmatige hartslag gedetecteerd

Het apparaat meet uiteraard je bloeddruk en je hartslag. Behalve de gegevens, vermeldt de meter ook bijzonderheden. Is er sprake van een onregelmatige hartslag of van een te hoge bloeddruk, dan zie je dat meteen op het grote lcd-scherm.

Overdracht naar smartphone

Je vindt het niet handig om de gegevens alleen op het scherm te zien? Je hebt de metingen graag bij de hand op je telefoon? Dat is zeker mogelijk. Dit werkt heel eenvoudig als je zorgt voor een koppeling via bluetooth. De metingen worden dan automatisch verzonden naar je smartphone.

RS7 Intelli IT ook onderweg te gebruiken

Het kan van belang zijn dat je je bloeddruk de hele dag volgt. Dan is het natuurlijk wel handig als het apparaat niet alleen geschikt is voor thuisgebruik. Deze OMRON is uitstekend onderweg te gebruiken. Het kleine formaat en de zo goed als stille pomp zijn hierbij grote voordelen. Je gebruikt de meter op die manier heel discreet. Je hoeft tenslotte geen manchet hard op te blazen. Het is bij een polsbloeddrukmeter wel even belangrijk dat je je pols naar harthoogte brengt.

Metingen delen

Deel je gegevens snel en gemakkelijk met je arts of cardioloog. Of exporteer de resultaten naar andere apps.

Voordelen en nadelen

 • Handig voor onderweg
 • Gemiddelde over 3 metingen wordt vastgelegd
 • Detecteert verkeerd aangebracht manchet
 • Geen detectie van ochtendhypertensie

Veel gestelde vragen over de bloeddrukmeter

Hieronder behandelen we de vragen die regelmatig door consumenten gesteld worden. Zo krijg je praktische antwoorden op vragen die je wellicht hebt over de aanschaf van een meter van de bloeddruk.

Welke bloeddrukmeter is betrouwbaar?

Wil je zeker weten dat de meter betrouwbaar is, dan kun je het beste een bovenarm bloeddrukmeter kopen. Dit wordt ook door de Hartstichting geadviseerd. Je hebt hiermee minder kans dat je fouten maakt. Wil je zeker weten dat je een betrouwbaar model koopt? Kijk dan op de lijst van STRIDE BP. Dit is een onafhankelijke organisatie die deze apparaten beoordeelt op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Hoe moet je thuis je bloeddruk meten?

bloeddruk thuis opmeten

Natuurlijk koop je de beste bloeddrukmeter. Maar dan ben je er nog niet. Een correcte manier van meten is daarnaast cruciaal. Lees allereerst de handleiding goed door. Vervolgens is het van belang dat je in een ontspannen houding meet. Dus niet eerst een paar keer de trap oprennen of ruzie maken je partner.

Eerst ga je even lekker vijf minuten rustig zitten en dan doe je het manchet om je arm of pols. Het moment waarop je meet is overigens ook van belang. Medicatie, roken, eten en alcohol kunnen invloed hebben. Meet daarom het liefst in nuchtere toestand of minimaal een uur na het eten, roken of drinken.

Terwijl je zit, rusten je armen op de tafel. Check of het manchet goed zit. De slang bevindt zich aan de binnenkant van je arm en het manchet zit ongeveer drie centimeter boven je elleboog.

Wat is een gezonde bloeddruk?

Het is volstrekt gezond en normaal als je uitkomt onder de 140/90. Het eerste cijfer vertelt de bovendruk en is het belangrijkste. Dit houdt namelijk verband met het risico op hart- en vaatziekten. De onderdruk gaat overigens vaak wel mee omhoog als de bovendruk stijgt.

Is de bovendruk lager dan 120, dan ben je misschien soms wat duizelig.
Met een bovendruk boven de 140, kun je het beste even zeven ochtenden en avonden achter elkaar meten. Blijft de druk zo hoog, contacteer dan de huisarts.

Zit je boven de 180 met je bovendruk, dan loop je echt risico’s. Check dit nogmaals en klopt de hoge uitkomst, neem dan meteen contact op met je huisarts.

Natuurlijk gaat het hier om algemene richtlijnen. Gebruik je bijvoorbeeld medicijnen, dan heb je automatisch al een hogere bovendruk. Daar is verder niets aan te doen. Bij vragen ga je natuurlijk altijd naar je huisarts.

Koopadvies: waar moet je op letten bij de aanschaf van een Bloeddrukmeter?

Wat zijn nu echt belangrijke criteria die je in de gaten houdt als je een bloeddrukmeter wilt kopen?

Soorten metingen

De meter geeft je een nauwkeurig beeld van je bovendruk, je onderdruk en je hartslag. Ben je nog aardig jong en gezond, dan is het voldoende als er een meting wordt gedaan. Ga je voor meer precisie, kies dan een model waarbij je uiteindelijk het gemiddelde van drie metingen ziet.

Nauwkeurigheid bloeddrukmeter

Het meten komt aardig precies. Niet te vergelijken met het opnemen van je temperatuur bijvoorbeeld. Het is heel belangrijk dat je het manchet goed om hebt. Bekijk dus of dit gecontroleerd wordt. Is er een of ander signaal als je het manchet niet goed hebt omgedaan? Is het voor jou heel belangrijk dat er een zo nauwkeurig mogelijk beeld geschetst wordt? Kijk dan goed naar de nauwkeurigheid van de metingen.

Monitoren van de bloeddruk

app bloeddrukmeter

Natuurlijk is het handig en goed om af en toe even te checken hoe het staat met je gezondheid op dit terrein. Kies je echter voor monitoren, dan kun je het verloop zien. Zo check je nog veel beter de gezondheid van je hart. Bekijk dus of er een app aanwezig is. En controleer of het mogelijk is om de informatie door te spelen naar een arts. Dit kan een enorme meerwaarde betekenen.

Meerdere gebruikers

Bij een heel aantal modellen is het mogelijk om met meerdere personen gebruik te maken van het apparaat. Alle metingen worden dan per gezinslid bijgehouden. Vaak kan het voor twee gebruikers, maar soms ook voor drie of meer. Kijk dus even of dit voor jullie wel of geen belangrijke afweging is. Ga je de meter alleen voor jezelf gebruiken, dan kunnen andere opties belangrijker zijn. Heel persoonlijk dus dit aandachtspunt.

Prijs bloeddrukmeters

Wat is je budget? Hoe belangrijk is het apparaat voor je? Loop je, om welke reden dan ook, het risico op een hoge bovendruk? Ben je wellicht zelfs bekend met hartritmestoornissen? Hoe belangrijker de meter voor je is, hoe meer je er wellicht voor wilt betalen.

Is het echter jouw plan om eens per jaar te checken hoe het ermee voorstaat en ga je bij twijfel toch langs de huisarts, dan kun je wellicht voor een goedkoper model kiezen. De prijzen variëren, maar liggen meestal tussen de 75 en 200 euro. Je hebt dan zeker een bloeddrukmeter van goede kwaliteit. Dat moet lukken voor deze prijs.

Tot slot beste bloeddrukmeter

Nu, je bent vast en zeker een stuk wijzer geworden op het gebied van meters van je onder- en bovendruk en je hartslag. Hopelijk helpt het je om de beste bloeddrukmeter voor jouw situatie te vinden. Laat je nog eens horen hoe hij je bevalt?

Gerelateerde koopgidsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *